Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 19

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

4

Published on februarie 02, 2012 with 18 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Geudaeboseyo (instrumental)

A sosit ziua banchetului dat în cinstea Maiestăţii sale, regele. Pregătirile sunt în toi, toată lumea e în priză. Jin Yi şi Bu-yong vor dansa în faţa regelui, iar cea care va reuşi să-i atragă atenţia, va deveni noua şefă a curtezanelor de la palat. Cele două sunt aranjate pentru a se prezenta decent în faţa monarhului. Mae-hyang le dă ultimele sfaturi.
Geum-chon, care a preluat îndatoririle lui Baek-moo, doreşte ca Jin Yi să danseze dansul cocorului în memoria profesoarei sale, aşa cum aceasta şi-a dorit, şi să devină şefa curtezanelor. Jin Yi însă pare pierdută, după moartea maestrei nu a dormit şi nu a mâncat normal, iar asta se vede când trebuie să treacă pragul palatului. Ea se teme să păşească, dar cuvintele lui Mae-hyang îi dau curaj.

Prima care dansează este Bu-yong. Regele urmăreşte mişcările din carte, şi nu schiţează un gest. Maestra Mae-hyang şi adjuncta ei observă mişcările diferite din dansul lui Bu-yong, iar adjuncta răsuflă uşurată că regele nu a observat “greşelile” lui Bu-yong. La finalul dansului, regele o laudă, fără a spune că dansul a fost diferit de cel din carte, iar Bu-yong e nedumerită.

E rândul lui Jin Yi să danseze, iar cartea dansului cocorului, cea scrisă de Baek-moo este prezentată regelui. Acesta este impresionat de coregrafie, şi cere ca Baek-moo să fie adusă în faţa lui pentru a o răsplăti. Ministrul Kim îi spune că femeia nu mai este în viaţă, iar regele se întristează, spunându-i lui Jin Yi să onoreze prin acest dans memoria maestrei sale. După ce începe dansul, lordul Baek şi miniştrii încep bârfa, spunând că Baek-moo a murit din cauza lăcomiei lui Myung-wol, iar acest dans e un dans blestemat. Jin Yi îşi pierde concetrarea, şi toate vorbele grele pe care le-a spus profesoarei sale, se întorc şi o bântuie. În cele din urmă, leşină. Ministrul Kim o ridică de jos, gest care îi întărâtă pe ceilalţi oficiali, care cer atât pedepsirea curtezanei, cât şi a ministrului.
Acesta îşi înaintează demisia, şi cere să fie doar el pedepsit. Regele îi respinge demisia, pentru că e un om valoros, de care are nevoie. Kim îi cere din nou prietenului său să renunţe la a o mai chinui pe Myung-wol, deoarece, mărturiseşte, el o iubeşte, şi nu suportă să o vadă rănită. Când se trezeşte, Myung-wol nu realizează ce s-a întâmplat, şi vrea să termine dansul, altfel va fi pedepsită de către maestră. Mae-hyang îi spune să-şi revină pentru că Baek-moo nu mai e în viaţă. Durul adevăr o loveşte încă o dată pe Jin Yi.

Mae-hyang o confruntă pe Bu-yong în legătură cu cărţile de dans, după ce a aflat că aceasta a cerut să i se mai facă una. Planul acesteia era să danseze folosindu-se de mişcările diferite, create de ea, iar când regele ar fi întrebat-o de ce dansul e diferit de cel din carte, ea ar fi spus că a dorit să-l îmbunătăţească, şi i-ar fi prezentat propria ei carte. Dar maestra a aflat dinainte, şi a cerut să se facă o copie a cărţii lui Bu-yong, aceasta fiind cartea în care s-a uitat regele. Chiar şi aşa, Bu-yong a dansat în faţa monarhului, iar acesta a lăudat-o, pe când Myung-wol nu a dansat, aşa că, consideră ea, poziţia promisă i se cuvine de acum. Mae-hyang îi spune să o ia de la capăt, şi să obţină poziţia prin luptă dreaptă, fără a se folosi de manipulare.
Jin Yi revine în Songdo, după ce îşi ia rămas bun de la maestra Mae-hyang. Kim nu-şi ia rămas bun de la ea, conştient că îi va fi greu astfel să mai renunţe la ea. Problemele lui Jin Yi se agravează, crede că Baek-moo încă trăieşte, nu mai poate cânta, şi îşi îneacă tristeţea în băutură. Vestea stării depresive a lui Myung-wol ajunge la urechile ministrului, în capitală, iar acesta e îngrijorat. O roagă pe Mae-hyang să plece în Songdo, să o ajute, dar aceasta îi spune că trebuie să-şi revină singură. De teamă să nu moară, dacă continuă aşa, mama lui Jin Yi şi profesorul îl trimit pe Mu-myung în capitală, după ministru. Acesta vine, dar în camera ei se află doar o scrisoare de adio. Pleacă pe urmele ei.
Jin Yi se află în locul unde s-a sinucis profesoara ei, şi doreşte să o urmeze, dar ministrul o opreşte la timp, promiţându-i că nu o va mai lăsa niciodată singură.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ce episod interesant!!!Poate sa imi spuna cineva daca dupa Hwang jin yi urmeaza The princess man?E un serial pe care l-am urmarit cu drag!!
  PS Nota 10+ pentru Ana-Maria Ruse.A mai adaugat o recenzie reusita!!

  • Princess Man va incepe dupa City Hunter, de luni, de la 19.45 :X :X :X

   • Multumesc Lorena!!!

   • Mersi!!!

  • Multumesc frumos :)

 2. a fi coplesit de un sentiment de vinovatie fata de un om pe care abea dupa disparitia lui
  l-ai inteles,este o mare greutate in suflet dar si in mintea unui om…asa ca ratacirile
  dragei noastre Jin Yi sunt normale pentru un suflet sentimental si emotiv ca al ei.

  • Asa e, cred ca e chinuitor sa intelegi un om doar dupa disparitia sa, sa realizezi ca de fapt nu l-ai urat, si acum iti lipseste atat de mult. E cumplit sentimentul de vinovatie pe care il poarta Jin Yi.

 3. ce sa mai spun despre notele pianului care cad precum lacrimile unui suflet iubitor…

 4. Am citit fiecare rand. Punct cu punct! cat de trist!!! :( Cred ca oricum am eu o stare melancolica, azi am PLANS la QSD, e incredibil, nu-mi vine sa cred, pentru a nu stiu cata oara urmaresc serialul si parca il vad pt prima data, traiesc la fel orice cuvant, nu s-a diminuat nimic. M-a impresionat scena dintre regina si Sohwa, caci s-au reintalnit….Maine e un episod greu, plin de lacrimi, din nou….

  • Si tu te uiti?
   Eu nu am mai vazut episodul asta… Si pe mine m-am emotionat suferinta slujnicei Sohwa si intalnirea ei cu imparateasa.

   • si tuuu?! Da, eu tocmai termin sesiunea, si o sa am vacanta pana in martie :)) caci sunt anul 3, si am avut mai mult proiecte, deci diminetile am fost mereu acasa. Mi am pus ceasul la 9 30 dimineata si am urmarit tot timpul :))) Nu mi vine sa cred, e fenomenal ce se intampla :)) Azi a aflat deok-man ca este sora geamana… :X Incepe frumoasa poveste dintre ea si Yushin, 7 ep maxim, pana vine Bidam :X :X :X Il traiesc ca prima data :| =))) i m crazy.

    • Si eu sunt in sesiune si ma uit. Si tot anul 3 si eu :P.

     Peste cateva episoade incepe partea care am vazut-o deja, partea cu Bidam :X. De cand a aparut el nu m-am mai dezlipit de ecran ;)). Si eu sunt foarte prinsa si acum inteleg mai bine niste chestii cu Mishil :)). Imi place enorm

 5. Ma bucur ca nu sunt singura nostalgica pe-aici :) si eu il urmaresc din nou, cand sunt acasa

 6. M-as uita si eu, dar nu prea acum cum :(

  • Mulţumesc pentru rezumat Ana. Ce mă bucur k nu sunt singura care mai urmăreşte Secretele. Eu mă uit la reluare de la 05:10 k am ore de la 8 şi nu mă pot uita mai devreme

 7. Multumesc pentru rezumat Ana! Nu e de mirare ca Jin Yi nu a reusit sa danseze, un doliu trebuie trait intens si in adancul sufletului, o tristete imensa nu poate fi eliminat asa usor si daca exista si un sentiment de vinovatie, este mult mai greu de depasit. Dar Jin Yi e o femeie puternica si cred ca va reusi!

  • Asa este, ai dreptate. Multumesc si eu!

 8. Frumos episod. Reprezinta lupta contra valurilor si ajutorul pe care-l primesti, de la cine nu te astepti, in aceasta lupta.

Leave a Comment