Ana-Maria Ruse [KF]

생일 축하합니다, Hong Soo Hyun!

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

hong 16

Published on februarie 15, 2012 with 13 comentarii

Hong Soo Hyun (홍수현), actriţă şi model, 31 de ani, născută pe data de 15 februarie 1981, debutează în televiziune în anul 1999, cu drama Ghost (고스트) de la SBS, în care joacă alături de actorul Jang Dong Gun. În 2000 joacă în primul ei film, comedia Bungee Jumping of Their Own (번지점프를 하다), cu Lee Byung Hun în rol principal. În 2001 joacă în nu mai puţin de 4 seriale tv:

Oriental Theatre (동양극장), KBS2, în care are un rol minor. Acţiunea serialului se petrece la începutul secolului 20, în timpul ocupaţiei japoneze, şi prezintă viaţa artiştilor care lucrează la Oriental Theatre. Hong Soo Hyun intepretează rolul japonezei Harada Kasuko, o femeie cu chipul desfigurat;
Tender Hearts (우리가 남인가요), KBS1;
Delicious Proposal (맛있는 청혼), MBC, o dramă romantică cu Son Ye Jin şi So Ji Sub în roluri principale. Hong are un rol secundar;
Like Father Unlike Son (아버지처럼 살기), KBS2.

În 2002 joacă un rol în Mother’s Song (엄마의 노래), SBS, un serial de 144 de episoade care prezintă vieţile tumultoase dar fericite a trei generaţii de femei. Tot în 2002, la KBS2, se difuzează Let’s Get Married (결혼 합시다), în care Hong Soo Hyun are un rol important.

Let’s Go to School, Sang-doo (상두야,학교가자), e un serial popular din 2003, difuzat de postul KBS2, în care joacă cântăreţul Rain şi actriţa Gong Hyo Jin, şi în care joacă şi Hong. Tot în 2003 joacă pentru prima dată într-o dramă istorică, King’s Woman (왕의 여자), SBS, în care primeşte un rol important, acela al reginei Inmok.

My Lovely Family (금쪽같은 내새끼), KBS1, 2004, actriţa joacă rolul tinerei Go Hee So într-un family series. La SBS joacă în acelaşi an, în Ms. Kim’s Million Dollar Quest (파란만장 미스 김 10 억 만들기), alături de actorul Ji Jin Hee.

În 2005 joacă în Only You (온리유), serial de 16 episoade de la SBS, în care joacă alături de Han Chae Young, Jo Hyun Jae sau Jeon Hye Bin, dar şi în HDTV Feature: The Outdoor Lamp (HD TV문학관), un film de la KBS, mai bine zis un episod dintr-o serie de filme bazate pe romane celebre.
Al doilea serial istoric pentru Hong Soo Hyun vine în 2006, şi anume Dae Jo Yeong (대조영), serial produs de KBS1, şi care rulează pe postul românesc Naţional TV. Actriţa are rolul prinţesei Suk Young, nepoata regelui Bojang şi soţia eroului Jo Yeong.

Anul 2009 aduce pentru frumoasa actriţă alte noi seriale:
Her Style (그녀의 스타일), mini-serial de 8 episoade, KBSN, în care are rolul principal;
Hometown Legends (전설의고향), KBS2;
Temptation of An Angel (천사의 유혹), SBS, serial difuzat recent şi în România, pe postul Euforia Tv, în care joacă şi actorii Bae Soo Bin şi Lee So Yeon.

Anul trecut a jucat în comedia de la SBS, Lie To Me (내게 거짓말을 해봐), împreună cu Yoon Eun Hye şi Kang Ji Hwan, dar şi în a treia ei dramă istorică, succesul The Princess’s Man (공주의 남자) de la KBS2, în care a avut rolul prinţesei Kyung Hee.

În prezent joacă în comedia History of Salaryman (샐러리맨 초한지), marca SBS, alături de Jung Ryo Won, Lee Bum Soo şi Jung Gyu Woon, serial care a ajuns la episodul 8. Ea joacă rolul lui Cha Woo Hee, cercetătoare în cadrul companiei Chun-ha.

A mai jucat de asemenea în filmele:
- Fate (숙명) 2008, cu Song Seung Hoon şi Kwon Sang Woo;
- Rough Cut (영화는 영화다) 2008, al cărui scenariu este scris de Kim Ki Duk, cu actorii So Ji Sub şi Kang Ji Hwan în roluri principale, iar Hong Soo Hyun interpretează rolul unei actriţe;
- Insadong Scandal (인사동 스캔들), 2009, joacă alături de Kim Rae Won şi Uhm Jung Hwa;
- Camellia (카멜리아), 2011;
- Naru (나루), 2011.

Până acum, în carieră, frumoasa actriţă a primit şi câteva distincţii: la gala KBS Acting Awards din 2011 a fost aleasă ca cea mai bună nouă actriţă, iar la cea din 2003, premiul de cea mai bună actriţă într-un rol secundar. În 2005, tot la gala KBS, a primit premiul de excelenţă într-un mini serial. 2011 a fost unul foarte reuşit, datorită serialului istoric în care a jucat, The Princess’s Man. La gala premiilor KBS a câştigat atât premiul de excelenţă, cât şi cel mai bun cuplu, alături de actorul Lee Min Woo.

Anul trecut, pe 4 august, în timpul filmărilor la The Princess’s Man, în drum spre Seul, actriţa a suferit un accident minor de maşină, în urma căruia s-a ales cu câteva coaste rupte. Managerul ei s-a aflat însă într-o stare mai critică. Accidentul nu a influenţat filmările la serial, deoarece actriţa a revenit repede pe platourile de filmare.

În History of Salaryman, actriţa joacă rolul chimistei/cercetătoarei Cha Woo Hee din cadrul companiei Chun-ha Group. În episodul 6 care s-a difuzat pe 17 ianuarie, actriţa a apărut într-o ţinută provocatoare, cu pantaloni scurţi şi bustieră, într-o sală de sport, cu scopul de a-l seduce pe Choi Hang-woo interpretat de actorul Jeong Kyeo-woon.

Actriţa apare şi în videoclipul melodiei Lucky Guy a lui Kim Hyung Joong, iar după ce au lucrat împreună, actriţa a avut numai cuvinte de laudă la adresa acestuia, spunând că a fost foarte amabil cu ea, şi a ajutat-o să se descurce cu brio.

Să-i urăm împreună mult succes în carieră, pe toate planurile, şi căldurosul 생일 축하합니다!!!

Surse: AsianMediaWiki, Dramabeans, Soompi.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on 생일 축하합니다, Hong Soo Hyun!. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. cat de frumos arata in fotografia a doua… o adevarata printesa, Printesa noastra din PM
    La multi ani si la mai multe roluri frumoase.
    Eu am vazut-o in cateva diverse si pot spune ca se descurca destul de bine :)

    • Si eu am vazut-o in trei roluri: primul, cel din The Princess’s Man, apoi in Temptation of an Angel, iar acum in History of Salaryman. Imi place, stie sa fie si dura si rea (TPM), si naiva si usor prostuta (Temptation), dar si sexy si ft draguta (Salaryman) :)

  2. Si mie mi se pare o actrita foarte talentata, desi am vazut doar secvente cu ea in alte filme si inceputul de la Princess Man. Imi place cum joaca.
    Din cate vad a avut roluri multe si diversificate. Iar in clip “joaca” foarte bine.
    Si apropo de colaborarea ei cu Ji Jin Hee, poate ca ar fi fost mai potrivita si in Take Care of Us, Captain.

    • stiu şi eu dacă chiar s-ar fi potrivit în take care of us captain? este foarte feminină iar acolo e un rol uşor băieţos.

    • Hmmm, nu stiu ce sa zic, si eu tind sa cred ca o actrita mai baietoasa s-ar fi potrivit….sa vad la cine ma duce gandul….stiu una :P Ha JI Won stie sa fie si feminina si baietoasa, poate ea s-ar fi potrivit. Cu siguranta serialul ar fi avut alta trecere :)

      • Daaa. Ha Ji Won sigur. Si Han Hyo Joo :).
        Oricum… s-ar fi potrivit mai bine decat cea actuala… zic eu.

  3. Nu in ultimul rand: La multi ani!
    O actrita ce am descopetit-o recent si care o sa o urmaresc cu placere in filmele in care apare.

  4. Cat de frumusica esteeee :X :X :X BIG LIKE for her! :D pozele sunt superbe! Multumim Ana!

  5. ce bineeee arataaaaaaaaa in clip OMG!!!!!!!!!!!!!!

    KHJ- saranghaeyo! :P

  6. Frumosa ,desteapta si devreme acasa,are carisma si oarece noblete nativa, care o fac deosebita si modesta!

  7. vaaai ce draguta e! :) La multi ani! ^^

  8. Happy Birthday,Hong Soo Hyun! Eu am urmarit-o in cateva seriale pana acum si imi place de ea….Îi doresc mult succes in continuare !!!

  9. Hehe, la multi ani!!! Anul asta nu am reusit sa mai scriu de ziua ei, asta e…e o frumusica si e si talentata!

Leave a Comment