koreafilm

Younha – ‘Cometa’ Coreei

Written by koreafilm. Posted in Alte genuri, Hanguk Eumak - Muzica

Tagged:

Published on ianuarie 19, 2012 with 10 comentarii

de Da Eun
Image and video hosting by TinyPic

Nascută într-o familie iubitoare de muzică, Younha începe să cânte la pian de la vârsta de 4 ani. În adolescenţă, dezvoltă un interes pentru dramele japoneze şi învaţă singură limba japoneza. Nu după mult timp, Younha este suficient de bună încât să le traducă prietenilor dramele şi filmele niponilor. Ceea ce a început ca un interes pentru drame/seriale se dezvoltă într-un interes pentru muzica japoneza.

La 16 ani, visând să devină cântăreaţă precum Utada Hikaru sau Shiina Ringo, Younha decide să dea audiţie în Coreea. Dupa un numar considerabil de respingeri pe modivul că nu este îndeajuns de frumoasă, deşi cânta bine – mama ei o sfătuieşte să renunţe. Însă, Younha semnează un contract în Japonia.

Image and video hosting by TinyPic

La scurt timp, Younha se face auzită în Japonia, reuşind să devină a doua cântăreaţă Sud Coreeana, după BoA, care intră în cunoscutul chart Oricon – un număr însemnat de melodii fiind folosite ca soundtrack pentru diferite drame şi anime-uri japoneze.

Determinată să-si construiască o cariera muzicală şi în ţara natală, Younha se întoarce în Coreea în anul 2006. Pe perioada acelaşi an, lansează primul single coreean “Audition”. Single-lul conţinând “Audition – Time2Rock – “  şi “Waiting”. Melodia “Audition” este promovată intens, iar ca rezultat devine un hit – ocupând locurile fruntaşe în charturile Coreene timp de 3 luni.

- Debutul live –

În 2007 revine cu primul album Coreean ” The Perfect Day to Say I Love You ” conţinând 11 melodii. Albumul a fost un succes, ajungând pe locul 1 în charturi. Prima piesă promovată este “Password 486″ – cu care câştigă premiul SBS Inkigayo Mutizen de 2 ori.

După promovări intense, Younha devine rapid cunoscută pentru vocea ei puternică, dar şi pentru colaborările cu alţi bine-cunoscuţi artişti coreeni, cum ar fi Wheesung sau Epik High. Mai târziu se află că albumul  ” The Perfect Day to Say I Love You ” s-a vândut în 30,897 de exemplare, iar ediţia reambalată a aceluiaşi album s-a vândut în 16,866 de exemplare.

La doar 4 luni după primul album în limba maternă, Younha lansează varianta albumului japonez ‘Comet’, în coreeană – album care se vinde în 29,450 de exemplare (la ultima numărare).

Pe 19 mai 2009, Younha este re-aleasă ca Ambasador al Bunăvoinţei pentru Japonia la Ministerul Japonez a Pământului, Infrastructurii, Transportului şi Turismului.  În luna august a aceluiaşi an, Younha revine cu cel de-al 2-lea album coreean, “Someday” – conţinând 17 melodii. Pentru sărbătorirea celor 4 ani de la debutul pe piaţa muzicală din Coreea, Younha aduce fanilor, în 2010 mini albumul ‘Lost in Love’, album pe care îl co-produce cu ajutorul cunoscutei cântăreţe Hwayobi.

În 2011, se anunţă anularea contractului exclusiv cu agenţia Lion Media. La data de 11 Iulie 2011, Younha intentează un proces împotriva agenţiei, în scopul verficării contractului ei de exclusivitate. Acest proces şocheaza industria musicală din Coreea – la puţin timp este dezvăluit faptul că Lion Media a suferit mari pierderi ca urmare a încălcării contractului.

În prezent, Younha are propria emisiune radio “Starry Starry Night.”

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Younha – ‘Cometa’ Coreei. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Imi place! :) Suna f bine melodiile! Fighting young girl! :D

  2. :X :X Imi place piesa cu Weesung :X :X :X te simti – alive – :P

  3. Foarte frumos!

  4. Mai e cineva?

  5. Yo!

  6. He he ,ia uite domle ca si la ei se fac manarii si se trag sfori!

  7. waaa, imi place vocea ei, dar nu e genul meu de muzica :) multumim, Da Eun

  8. Imi place :)

  9. imi place :) te binedispune cand o asculti :)

  10. Waaaaa “A comet” este “Nagareboshi”!!! O_O Younha o canta? Nu m-am uitat niciodata cine a cantat originalul, dar e una din melodiile mele preferate!! Cred ca e o deschidere din anime-ul “Bleach” … hehe ar trebui sa fiu mai atenta la Younha ^_^

Leave a Comment