koreafilm

Regele Geunchogo – episoadele 39-43

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Geunchogo

Tagged: , ,

5

Published on ianuarie 20, 2012 with 12 comentarii

de Florina E.


Cei din Xianbei sunt pe cale să atace Liaoxi, iar cei din Mahan se îndreaptă spre Nambyeon. În Goguryeo, Sayu primeşte vestea că Halbul şi Geongeonmansin înaintează cu 8.000 de soldaţi şi spune că, dacă Yeogu merge spre Liaoxi, ei vor ataca Daebangul.
Yeogu este sfătuit să renunţe la Liaoxi şi să atace Mahan, pentru a vedea reacţia lui Sayu. Refuză, căci, după părerea lui, Liaoxi este esenţial pentru un Baekje puternic. Strategia propusă de Wi Birang include trei lupte, toate în acelaşi timp. Situaţia este definită drept “cea mai mare criză de la Regele Onjo încoace”, stârnind proteste. Însă Yeogu are încredere că va depăşi criza şi face din Baekje o ţară măreaţă şi prosperă.
El va merge în Liaoxi, Yeomong urmând să-i ţină locul cât este plecat. Viteza este considerată esenţială pentru victorie. Yeogu îşi ia rămas-bun de la bunicul său, de la Hongran, care regretă că el nu va fi acasă la naşterea primului lui copil, şi de la Yeohwa, care îşi face griji pentru copilul lor nenăscut. La plecare, ţine un discurs în faţa soldaţilor, cărora le spune că războiul va decide soarta regatului. Yeomong nu se simte în stare să se escurce după plecarea lui Yeogu, aşa că îşi roagă tatăl şi fratele să stea cu el în acest timp.

Cum Baekje avea fortăreţe în Liaoxi, Yeogu nu a putut evita coliziunea cu cei din Yan. De la întemeiere, Yan s-a luptat constant cu Goguryeo, în est, şi cu Zhao, în vest, pentru a deveni cel mai puternic stat de pe continent. Yan a slăbit Zhao, a obţinut controlul asupra Haubei şi a avansat spre Liaoxi. Yeogu trebuia să înfrângă Yan pentru a conduce Liaoxi.
După plecarea lui Yeogu, deja au început comploturile, prinţii rămaşi discutând despre cum îşi vor împărţi teritoriile. Yeohwa este cuprinsă de durerile naşterii, deşi este doar în luna a şaptea, ceea ce pare să confirme bănuielile că ar aştepta copilul lui Sayu. Pe de altă parte, cei din Wiryegung consideră că ea ar putea rupe căsătoria cu Yeogu din această cauză. Yeohwa se duce la bunicul lui Yeogu, cerându-I să apere copilul, iar acesta îi spune că soluţia este să nască o prinţesă.
Pe corabie, Yeogu îşi face griji pentru ea. Yeohwa nu vrea să nască, deplângându-şi soarta şi pe cea a copilului. Hongran îi ia apărarea lui Yeohwa, considerând că aceasta nu s-ar fi căsătorit cu Yeogu dacă aştepta copilul lui Sayu şi lăudându-i verticalitatea morală.
Yeogu ajunge la fortăreaţa Jincheong. Yeohwa naşte un băiat, iar Hongran o compătimeşte. Doctorul îi spune bunicului lui Yeogu că Yeohwa a născut la termen, ceea ce înseamnă că micul prinţ este fiul lui Sayu. Yeohwa îi scrie lui Yeogu. În tabăra lui Jin Godo, apare un conflict între clanul Guk şi clanul Sa.


Prinţul Yan îi propune lui Yeogu să se alieze împotriva Goguryeo, spunându-i că-i va recunoaşte stăpânirea asupra Liaoxi. Pentru că are nevoie de aprobarea împăratului, îi cere lui Yeogu să meargă la Longcheng. Bunicul lui Yeogu porunceşte uciderea fiului lui Yeohwa, dar ea se împotriveşte şi pleacă la Wiryegung până la întoarcerea lui Yeogu. Bunicul acestuia o roagă pe Hongran să nască un prinţ.
În ciuda pericolului, Yeogu se hotărăşte să meargă la Longcheng. Îi dă lui Ajikai un mesaj pentru Sayu. Yeogu primeşte scrisoarea de la Yeohwa, care însă fusese interceptată şi falsificată astfel încât să-i trezească bănuielile în privinţa fiului său.
Yeohwa surprinde discuţia conspiratorilor, care plănuiau să se folosească de comemorarea morţii regelui Onjo pentru a prelua controlul asupra palatului şi a-i lua ostatici pe lordul Heukganggong, prinţul Yeomong şi regina Hongran, dar este descoperită.

În Longcheng, Împăratul Yan doreşte ca înţelegerea cu Yeogu să fie doar temporară, acesta urmând să fie nimicit după distrugerea Goguryeo. Bunicul lui Yeogu îi cere lui Hongran să meargă să discute cu Yeohwa şi să o convingă să vină înapoi la palat. Aceasta vrea să plece din Wiryegung, dar fratele ei pune să fie închisă.
Împăratul Yan porunceşte ca Yeogu să fie decapitat pentru că nu se înclină în faţa lui, dar, văzând că acesta nu se sperie, cere să se dea un ospăţ în cinstea sa. Hongran se duce să vorbească cu Yeohwa, iar când i se spune că ea nu vrea s-o vadă bănuieşte că se întâmplă ceva suspect.


Ajikai îi duce lui Sayu mesajul de la Yeogu, prin care Regelui Goguryeo i se propune o întâlnire. Yeogu îi scrie că nu vrea să se alieze cu Yan pentru a distruge Goguryeo, deoarece sunt de acelaşi sânge. Izbucneşte revolta, prinţii Yeochan şi Yeosan atacând împreună cu cei din Wiryegung. La întâlnirea cu Yeogu, Sayu îl felicită pentru naşterea fiului său, ceea ce îi sporeşte bănuielile. Yeogu îi propune să se alieze împotriva Xianbei.


Bunicul lui Yeogu, Hongran şi prinţul Yeomong sunt luaţi ostatici, iar palatul este atacat şi cucerit de Wiryegung, în frunte cu prinţul Yeochan. Yeogu se întoarce în fortăreaţa Jincheong. Yeochan îi cere bunicului său să-l proclame rege. Îndemnat de sfetnici să nu aibă încredere în Yeogu, Sayu spune că îl va ataca pe acesta doar după ce înving Xianbei. Yeohwa îşi roagă fraţii să renunţe la revoltă, promiţându-le că le va obţine iertarea, dar ei îi spun că Yeogu va muri de mâna lor.

Hae Nyeong încearcă să-l omoare pe Yeogu, rănindu-l cu un pumnal otrăvit, dar nu reuşeşte. Yeohwa îi scrie lui Yeogu să se întoarcă. Jin Godo atacă Palatul Hanseong, după ce se hotărâse că va încerca să-l salveze pe bunicul lui Yeogu, fiindu-i imposibil să-i elibereze pe toţi cei trei ostatici de seamă. Însă lordul Heukganggong, după ce le spune soldaţilor să pedepsească trădătorii, se sinucide. Yeogu trimite o parte din trupe la Hanseong, el trebuind să lupte alături de Goguryeo. Cei din Yan află de trădarea lui Yeogu. Lupta începe, în timp de Hongran, care fusese închisă, este gata să nască.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Regele Geunchogo – episoadele 39-43. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Buna dimineata! Draga Florina, in sfarsit te-ai intors sa ne incanti cu rezumatele. Nu putem decat sa-ti multumim pentru munca depusa si chiar daca nu comentam de fiecare data, sa stii ca multi le citim cu sufletul la gura. Te asteptam in fiecare saptamana negresit, kamsahamnida!

  • Multumesc mult, Corina! Ma bucur din tot sufletul ca e asa, desi meritul este al serialului, pentru actiunea plina de surprize :)

 2. Multumim pt rezumate, Florina :)

  • Cu multa placere, Ana :)

 3. Florina, eu si mama urmarim Geunchogo! Imi place cum evolueaza actiunea, parca mult mai tensionat si ritmat acum decat la inceput!
  Imi pare tare rau pt Sosukdang, imi este mila de ea.
  Parca in acest serial, mai mult ca in toate celelalte, prea multi isi disputa acelasi tron :)))

  • Total de acord! :)

  • Ma bucur ca va place serialul, Lorena! Asa e, sunt multe tabere si totul evolueaza continuu, e o epoca mult mai bogata in evenimente exterioare decat in intrigi de culise, desi nu lipsesc nici ultimele.

 4. Buna seara!

 5. Mulţumim mult,Florina! Mulţumim tuturor! Să surprinzi esenţialul fiecărui episod în câteva paragrafe nu e o muncă deloc uşoară.

  • Multumim, Bianca :)

 6. Mulţumim Florina pentru rezumate. Asa e in acest serial sunt trei tabere ce luptă pentru tron mai multe ca in alte seriale

  • Cu multa placere :)

Leave a Comment