Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 9

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

recomandata ep 9

Published on ianuarie 19, 2012 with 11 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Choi Hye Jin – Haeohwa

Eun Ho încearcă să-l oprească pe tatăl său, iar Baek-moo îi întinde sabia, dar el îşi pierde curajul, şi nu are putere să-şi înfrunte părintele. Jin Yi a pierdut provocarea, iar Eun Ho a pierdut-o pe Jin Yi.
Cu inima frântă, Jin Yi se pregăteşte să-şi petreacă noaptea cu nobilul. Pe motiv că doreşte să sărbătoreasca acest eveniment, mama lui Jin Yi soseşte cu băutură, pentru a-l servi pe acesta, până când bărbatul cade lat de la ierburile strecurate în licoare. Nu se va mai trezi până mâine dimineaţă. Împreună cu profesorul de muzică, mama lui Jin Yi plănuieşte să-i ajute pe cei doi tineri să fugă împreună.

Baek-moo află totul, şi o trimite pe Gae-ddong la casa mamei lui Eun Ho, pentru a-i spune totul. Dacă va face asta, o va ajuta să devină şi ea curtezană. Argumentele aduse de maestră o conving în cele din urmă pe fată. Eun Ho, pregătit să fugă, este surprins de mama sa, care îi spune să plece numai după ce o va omorî. Jin Yi, trecută de porţile oraşului, îl aşteaptă în ploaie pe Eun Ho, care întârzie să apară. Deok-pal soseşte la gyobang şi îi spune profesorului că Eun Ho nu poate pleca din cauza mamei sale. Acesta pleacă spre Jin Yi, care încă aşteaptă în ploaie. Asta face şi Eun Ho, în curtea casei, în genunchi. Profesorul o găseşte într-o stare gravă pe Jin Yi, şi o aduce la gyobang.
Totul este pus la punct astfel încât să pară că Jin Yi s-a simţit foarte rău în timpul nopţii, iar nobilul a adormit. Jin Yi este pedepsită, şi închisă într-o încăpere goală, de către Baek-moo, care refuză chiar şi tratamentul pentru ea. Eun Ho, care a stat toată noaptea în ploaie, este grav bolnav, şi vomită sânge.

Deşi nu şi-a revenit complet, Jin Yi este pusă să facă treburi de servitoare, şi când iasă pe poartă, dă nas în nas cu Eun Ho. Amândoi sunt într-o stare demnă de milă, iar Jin Yi îi returnează inelul spunându-i că totul s-a sfârşit între ei. Starea de sănătate a tânărului se înrăutăţeşte, iar acesta îl roagă pe Deok-pal să-l ducă la pavilion. Acolo rememorează momentele petrecute alături de Jin Yi, şi îşi exprimă regretul că nu a iubit-o mai mult pe aceasta, lăsând-o cu o mare povară sufletească, după care îşi dă ultima suflare.

Tatăl lui Eun Ho refuză să-i ofere funeralii normale, pentru că a murit înaintea părinţilor săi. Mama sa lasă cu greu sicriul să plece. În faţa gyobangului, Deok-pal opreşte sicriul, pentru ca acesta să-şi ia rămas bun de la Jin Yi. E o zi rece şi ploaioasă, iar căruţa refuză să se urnească din loc. Gae-dong vrea să o cheme pe Jin Yi, dar Baek-moo încearcă să o oprească. Atunci Jin Yi aude întreaga discuţie, aflând că maestra este cea care i-a împiedicat să fugă în acea noapte. Eun Ho pleacă după ce Jin Yi îşi ia un ultim rămas bun.

Fetele din trupă refuză să participe la competiţia din capitală, o singură zi din viaţa lor vor să plângă în linişte după iubirea pierdută. Întreaga trupă e în doliu, spre iritarea maestrei. Mae-hyang din capitală este bucuroasă că trupa din Songdo nu va participa la turneu, dar Bu-yong e de altă părere. Ea şi-ar fi dorit o competiţie corectă.
Jin Yi decide să trăiască o viaţă de curtezană, îşi făgăduieşte că nu-şi va mai dărui inima, şi se va răzbuna pe toţi nobilii, dar mai ales, pe maestra pe care o consideră vinovată de pierderea iubitului ei.
„Aici îngrop iubirea noastră. Cine a distrus jadul de pe muntele Gon-ryun şi a făcut pieptenele pentru Jik-nyuh? Când Gyun-woo o părăseşte pe Jik-nyuh, ea, din disperare, îl aruncă spre cer” (poem: Hwang Jin Yi, Myung-wol).

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 9. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ahh, ce episod plin de amaraciune :( Am plans atat la acest episod….

  • Si eu am plans cand l-am vazut prima data iar fiecare revizionare imi produce lacrimi, dar ma abtin acuma. Cat despre OSt, il ascult des, ma scoate din starile mele. Intr-o perioada era muzica pe care adormeam cand eram obosita.
   E foarte frumoasa intreaga coloana sonora, iti ramane in suflet!

 2. Ce episod trist! Nu am crezut ca Eun Ho moare atat de repede..

  • :( Daa, ft trist, e un moment de cotitura in viata lui Jin Yi, care ia o decizie poate pripita…

 3. Va place Ost-ul serialului? :) Pt mine e unul din cele mai frumoase, melodii cu atata profunzime si sensibilitate. Una din melodii ma face mereu sa plang, chiar daca nu are nici un vers, cand este asociata cu o anumita scena care va urma. O sa aflati la momentul oportun, melodia o voi atasa unui rezumat mai tarziu.

  • Ana, se poate gasi undeva OST-ul?

   • Sigur, se poate descarca de pe net, da o simpla cautare “Hwang Jin Yi OST”, si sigur il vei gasi :)

 4. Am 2 întrebări, se mai afişează rezumatele de la regele Geunchogo? Şi la Băiat rău (Bad guy) ce este acum pe Euforia de la 17:30 nu se afişează rezumatele?

  • La Geunchogo probabil se vor afisa, dar la Bad Guy nu sunt disponibile rezumate.

 5. Un film superb …pacat ca e la asa o ora incomoda…
  Voi reveni la o ora mai pamanteana ,dar pana atunci multumim de rezumate !

 6. Cel mai trist episod.Toate aprecierile pt.interpretarea actorilor…

Leave a Comment