Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 4

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

captura 2 ep 4

Published on ianuarie 18, 2012 with Un comentariu

Hwang Jin Yi OST – Baek Ji Young – Nabbeunsaram

Recunoscută ca una din cele mai bune trupe de kisaeng din ţară, trupa maestrei Baek-moo din Sangdo trebuie să trimită în capitală pe cea mai talentată novice. Deşi îi este greu să renunţe la cea mai talentată fată, pe care a instruit-o atâţia ani, Baek-moo îi spune să-şi facă bagajele pentru a pleca de îndată ce se crapă de ziuă.
Cele două ajung în capitală, în faţa porţilor palatului, prin care nu oricine poate să treacă. Curtezanele cele mai talentate pot avea această oportunitate, performând în cadrul banchetelor regale. Când se trece la strigarea numelor fetelor alese de fiecare maestră, Im Baek-moo se opune, motivând că şi banchetele din provincie sunt importante, şi nu e normal ca fiecare să renunţe la cele mai bune fete. Ba chiar propune o competiţie, iar trupa care va câştiga, să aibă control total asupra curtezanelor de la palat. Maestra trupei de la palat, Mae-hyang şi pupila ei, Bu-yong, sunt convinse că o victorie în această competiţie e ceva foarte uşor de obţinut, dar Jin Yi spune că pentru ea victoria sau înfrângerea nu contează, ea dorindu-şi să fie răsplătită chiar cu zâmbetul maiestăţii sale, Regele.


Pe drumul de întoarcere, Baek-moo o învaţă pe Jin Yi care este cel mai important lucru pentru o curtezană. Talentul sau dragostea, şi acestea aparţin unei curtezane, dar cea mai importantă este durerea. Doar atunci când durerea poate fi înghiţită, şi dorinţele lăsate la o parte, va deveni curtezană cu adevărat.
Pregătirile pentru competiţie încep, fiecare fată trebuie să-şi aleagă un domeniu muzical în care să se perfecţioneze, fie să cânte cu vocea, fie la un instrument, să-şi îmbunătăţească cunoştinţele despre poezie, artă, literatură, dans. Eun Ho află că Jin Yi a revenit din capitală, şi o caută, dar aceastea nu doreşte să-l întâlnească, conştientă că trebuie să exerseze, şi nimic să nu-i distragă atenţia.


Spre surprinderea profesorului de muzică, deşi Jin Yi a studiat mulţi ani gayageum-ul, acum aceasta doreşte să înveţe să cânte la geumungo, instrument specific bărbaţilor nobili, şi pentru asta studiază zi şi noapte. La bibliotecă, unde căuta o carte, o întâlneşte pe fata guvernatorului din Sangdo, cea care e sortită să devină soţia lui Eun Ho.
Pentru tânărul nobil, faptul că nu o poate vedea pe Jin Yi, îl supără foarte tare, şi este într-o continuă stare melancolică. La vederea acestuia, servitorul său o roagă pe Jin Yi să-l vadă măcar o dată în locul unde s-au mai întâlnit, la pavilion. După ce se gândeşte prelung, fata decide să meargă să-l vadă, luând cu ea şi instrumentul, la care interpretează, în timp ce Eun Ho o pictează. Apoi cei doi îndrăgostiţi se distrează mergând pe frânghie.


Auzind-o cântând la instrument, deşi fără a o putea vedea, Hyun-geum, mama lui Jin Yi, îşi dă imediat seama că fata are un motiv de a fi fericită, iar întrebările pe care aceasta i le pune, o conving că Jin Yi iubeşte pe cineva. Pentru a afla cine e tânărul din inima ei, Hyun-geum o trage de limbă pe Dan-shim, care dezvăluie imediat secretul lui Jin Yi, după ce aude că doamna o va învăţa să cânte la gayageum, dacă doreşte să devină curtezană. Îl roagă de asemenea pe loialul ei prieten, să afle dacă intenţiile tânărului sunt serioase.
Jin Yi şi Eun Ho se întâlnesc din nou, iar ea intepretează un dans, la vederea căruia tânărul se întristează, realizând că ea va trebui să danseze şi în prezenţa altor bărbaţi. Profesorul de muzică îl abordează, pentru a-l întreba care sunt intenţiile sale faţă de o curtezană în devenire, o femeie dintr-o clasă socială incompatibilă cu cea din care provine el, iar tânărul pare a fi sincer.
La scurt timp, mama lui îl prinde escaladând zidurile casei, după ce află de la servitor că Eun Ho se vede cu o curtezană. Furioasă, pleacă spre gyobang, chiar dacă băiatul o imploră să nu facă nimic, şi ajunsă acolo, o plesneşte pe Jin Yi de faţă cu restul curtezanelor.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

Un comentariu

There are currently Un comentariu on Hwang Jin Yi – episodul 4. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. In acest episod mi-a placut in mod deosebit discutia dintre Jin Yi si Baek-moo, la intoarcerea spre Songdo, si insemnatatea ei, pt o curtezana durerea este cea mai importanta.

Leave a Comment