Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 13

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

rec 13

Published on ianuarie 25, 2012 with 15 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Yahwa

Kim Jung Han o protejează pe Myung-wol, şi în schimb este el rănit. Baek-moo le suspectează imediat pe fetele sale, dar acestea susţin că sunt nevinovate. Aveau de gând să pună la cale un plan pentru a o opri pe Myung-wol, dar altcineva le-a luat-o înainte. Bu-yong o suspectează pe una din fetele din trupa ei, dar cealaltă curtezană, mâna dreaptă a lui Mae-hyang, îi spune că ea este responsabila pentru capcana care se putea sfârşi cu o tragedie. La rândul ei, Mae-hyang o suspectează pe Bu-yong, iar aceasta e îngrijorată pentru starea lui Kim.
Ministrul nu e într-o stare gravă, dar cere anchetarea cazului, gândindu-se că ar putea fi mâna lui Baek-moo, şi a fetelor sale. Myung-wol însă o apără pe Baek-moo spunând că nu e capabilă de aşa ceva, şi ar fi mai bine să muşamalizeze totul, pentru ca nimeni să nu fie rănit inutil. Acelaşi lucru îl cere şi Baek-moo, care e gata să primească ea pedeapsa. Kim Jung Han le avertizează pe ambele profesoare că vor fi expulzate dacă nu-şi controlează fetele.

Jung Han doreşte să ştie motivul pentru care relaţia maestră-profesoară e atât de încordată, cu toate că e limpede că cele două îşi poartă respect reciproc, iar Baek-moo îi dezvăluie că din cauza ei, Jin Yi şi-a pierdut iubitul, iar acesta, viaţa. Lordul Baek află că prietenul său a petrecut noaptea în încăperile lui Myung-wol, şi este furios, şi de asemenea o avertizează pe Bu-yong să nu mai încerce să-i facă vreodată rău celei pe care o doreşte, crezând că ea e cea care a pus la cale ambuscada.
Pentru a-l răsplăti că a salvat-o, Myung-wol îl invită pe ministrul Kim să asiste când interpretează la instrument, şi să înregistreze o partitură muzicală. Privind-ul, Jin Yi îşi aduce aminte de Eun Ho, şi ochii îi sunt scăldaţi de lacrimi.
„Noaptea, în grădină, luna e plină. Sunetul leneş de guhmungo dansează în lumina ei. La început am crezut că e cântecul unui artist, dar e sunetul unei femei care plânge” – Kim Jung Han.

Antrenamentele reîncep, dar Myung-wol greşeşte din nou, şi nu se poate sincroniza cu restul fetelor. Mae-hyang o pedepseşte, să lucreze ca servitoare, până când va realiza cu ce greşeşte. Profesoara e conştientă acum că Myung-wol e o dansatoare solo, dar e convinsă că o va face să danseze dansurile în grupuri.
Lordul Baek îi propune lui Jin Yi să devină femeia lui, îi va oferi avere şi tot ce îşi doreşte, dar ea nu vrea nimic. Ca să afle ce îşi doreşte, şi cum o poate cuceri, o cheamă pe Dan-shim, şi o foloseşte pentru a afla caracterul lui Myung-wol. Dan-shim este rănită.

Munca de servitoare o ajută pe Jin Yi să realizeze greşeala ei, nu dansa în sincron cu colegele ei, iar după ce îşi dă seama, dansul ei se îmbunătăţeşte vizibil, şi reuşeşte să danseze în echipă. Chiar şi Kim Jung Han îi laudă performanţele, şi îi mărturiseşte că ştie de trecutul ei, şi să-şi închipuie că el este cel pe care îl iubeşte. Bu-yong îi mărturiseşte sentimentele sale, dar Jung Han îi spune că e îndrăgostit de Myung-wol; curtezana e decisă să o distrugă pe rivala ei.
Cele 3 luni de antrenament au luat sfârşit, iar ziua în care Myung-wol va dansa un dans de grup în faţa unei audienţe a sosit. Dansul decurge perfect, dar la un moment dat, restul fetelor se retrag, şi o lasă pe Myung-wol singură în centrul scenei.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Una din melodiile mele preferate :)

 2. Mersi Ane pentru efortul depus!!!Bv.

  • Multumesc!

 3. Multumesc pentru rezumat Ana, am citit :) Se pare ca Jin Yi a provocat o adevarata furtuna sentimentala in sufletul multora. Pozele ca totdeauna sunt uimitoare!

 4. Mulţumesc pentru rezumat Ana

 5. Cu placere, multumesc :D

 6. Mersi de rezumat. Imi place atat de mult sa admir pozele … prea frumoasa aceasta femeie (mai ales cand e macheata in tonuri puternice, rosu si negru o avantajeaza mult).
  Clar nu voi rata acest episod in seara asta. :)

  • Da, machiajul, costumele, accesoriile, toate i se potrivesc si ii scot in evidenta frumusetea naturala. Chiar si fara ele, cand era doar o ucenica, era la fel de frumoasa :)

 7. Ce ma enerveaza faza de la sfarsitul episodului, toata invidia asta care exista in continuare in lume si toate planurile gandite si puse in aplicare pt a-ti atinge scopul. Oricum Jin Yi se va descurca, veti vedea in ep urmatorul.

  • Se va descurca, si inca cum :)

   • Stiu asta, dar ma enerveaza, acelasi lucru se petrece si in viata reala. E absurd. Oricum Hwang Jin Yi este cea mai cunoscuta gisaeng a Coreei si ma refer la toata peninsula.Iar Ha Ji Won face o treaba buna, aducandu-i un elogiu.

 8. Vaiiii, ce traducere proasta….:| Kim Jung Han ii spune lui Jin Yi ca zambetul ei e ca o floare, iar cei de la Euforia traduc “zambetul tau e atat de fals”….incredibil…
  Fiecare fraza e tradusa complet aiurea, in stilul asta nu se intelege mesajul serialului, trairile personajelor, nu se mai intelege nimic…:(

 9. Ai dreptate Ana. Am observat si eu asta, dar ce putem face?

  • Din pacate, nimic…se pare ca doar atat pot televiziunile :(

 10. Da ,o traducere ingrozitoare,chiar si poezia scrisa de Kim Jung a fost mutilata…dar filmul,serialul este superb…totul e la superlativ…iar melodia asta imi rasuna in memorie
  multe ore dupa ce vad serialul…sentimentele celor doi eroi sunt deja coplesitoare si
  ametitoare ,chiar daca ei nu recunosc inca acest lucru…iar invidia si rautatea oamenilor
  este aceeasi de mii de ani,este o structura care nu a cunoscut imbunatatiri in milenii…
  se propaga ca un virus de la o generatie la alta ,..iar misiunea unui profesor comporta aceleasi sacrificii cu riscul atragerii unei antipatii asupra ta…
  Un film complex ,cu multe ,multe invataturi si sensibilitati umane pe care avem sansa sa le privim si sa invatam din ele…

Leave a Comment