Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 10

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

recomandata ep 10

Published on ianuarie 20, 2012 with 32 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Nabbeunsaram (instrumental)

Au trecut 4 ani. Este ziua aniversării morţii lui Eun Ho. Jin Yi (acum cunoscută sub numele de Myung-wol) dispare ameţită de băutură, şi străpunsă de durere. Gae-dong (acum Dan-shim, după ce a devenit curtezană) şi Deok-pal (care acum trăieşte la gyobang) o caută îngrijoraţi. Hyun-geum se roagă la templu pentru sufletul lui Eun Ho, şi pentru fiica sa.

Un bărbat doarme pe malul apei şi e trezit de sunetul apei, Jin Yi încearcă să se sinucidă, iar el, în ciuda voinţei ei, o salvează. Imediat, un alt bărbat, care este protectorul ei, apare, şi o duce pe înapoi la gyobang, unde, după intense pregătiri, dă ochii cu Baek-moo. Timp de 4 ani, de la moartea lui Eun Ho, relaţia dintre cele două s-a înrăutăţit complet, iar Myung-wol refuză de atunci să mai danseze. Totodată, ea a devenit cea mai râvnită curtezană, şi cea mai celebră, pentru avuţia sa, încât chiar nobilii se bucurau cu greu de serviciile sale. Un ministru influent doreşte ca ea să-i fie concubină. Alţi mulţi nobili influenţi au încercat să o cucerească, fără succes însă, ambasadori străini au făcut schimb de poeme cu ea, iar talentul ei artistic şi poetic e de neegalat. Plecat timp de 2 ani în China, lordul Baek, reîntors în Joseon, aude de faima lui Myung-wol, iar Bu-yong este furioasă pe succesul acesteia.

Bărbatul care a salvat-o de la înec pe Myung-wol îi propune să petreacă noaptea cu el, chiar dacă nu-i poate oferi o casă pentru asta, ci doar cântecul flautului său, intervenind în mijlocul unui mic banchet dat de oficiali, la care curtezana este lăudată pentru talentul şi frumuseţea sa. Ministrul prezent este jignit de bărbatul misterios, şi se oferă să-i dea curtezanei orice îşi doreşte. Aceasta îi cere să-i ofere încăperile soţiei sale, şi să o alunge pe aceasta din faţa ei, iar el e de acord. Bărbatul cu flautul o numeşte femeie fără scrupule, şi încearcă să o plesnească.
Myung-wol îl umileşte pe nobil, şi îi cere să se lase pedepsit pentru că a încălcat legea, încercând să o facă concubina sa. Bărbatul cu flautul îi numeşte pe bărbaţii de la masă oficiali corupţi, atrăgând asupra sa mânia acestora. Myung-wol se amuză teribil de toată scena provocată.

Kim Jung Han e numele bărbatului misterios, care i-a atras atenţia până şi lui Myung-wol. Fost ministru al riturilor, el şi-a părăsit postul, iar acum regele îl cheamă în faţa sa pentru ca acesta să-şi reia locul, şi să protejeze muzica Joseon-ului, considerată vulgară de către China, care doreşte ca Joseon-ul să folosească muzica chineză. Ambasadorul Chang dă foc cărţilor de muzică coreenă. Kim Jung Han acceptă cu greu dorinţa regelui, şi îşi reia postul de ministru.
Bun prieten cu lordul Baek, Jung Han îi dezvăluie că va propune ambasadorului chinez un pariu cu tematică poetică, iar dacă va câştiga, acesta va trebui să participe la un banchet. Ambasadorul pierde pariul. Datoria de a-l convinge pe ambasador că muzica ţării nu e vulgară, cade pe umerii trupei din Songdo, iar Mae-hyang aşteaptă cu înfrigurare dezastrul pentru rivala sa, convinsă fiind de faptul că nu-l vor putea convinge pe chinez, de vreme ce nici regele însuşi nu a reuşit.

Myung-wol decide să nu participe la banchet, şi merge la templu. Kim Jung Han pleacă pe urmele, încercând să o convingă, dar ea îi spune că lupta e deja pierdută, ambasadorul e decis să distrugă muzica Joseon-ului, şi nimic nu-i va putea schimba decizia. Banchetul începe, dar chinezul nu e mulţumit de ceea ce vede şi aude. Chiar când Baek-moo e pe punctul de a fi umilită, pentru că nu a pregătit un moment artistic cu un instrument, Myung-wol apare surprinzător, dar instrumentul ei nu are corzi. Îi spune ambasadorului că el şi-a închis inima, şi nici un sunet din lume nu-l va mişca, iar oficialul o laudă pentru talentul său de a vorbi. În schimb, Myung-wol scrie un poem, pe care chinezul îl găseşte jignitor pentru naţia sa, dar încă o dată este convins de vorbele curtezanei şi spune că a primit o lecţie valoroasă.
Pentru asta o va răsplăti, cu un poem pe care il scrie pe fustă. Spre consternarea tuturor celor prezenţi, dar mai ales a ambasadorului, Myung-wol rupe porţiunea scrisă de pe fustă, şi o aruncă în foc.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

32 comentarii

There are currently 32 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 10. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. De acum Jin Yi se transforma in Myung-wol :)

 2. E atat de frumoasa in primele 2 fotografii…!!!

  • Da, e extraordinar de frumoasa, e de o frumusete iesita din comun. Parca rolul de kisaeng a fost facut special pt Ha Ji Won :)

   • ai dreptate…a inteles si a trait experienta acestui personaj cu tot sufletul,cu pasiune…
    si cred ca frumusetea chipului ei nu se datoreaza numai machiorului ci si acestor trairi interioare…

    • Si s-a vazut asta :) S-a dedicat cu totul rolului, de parca n-ar fi fost doar un rol, ci de parca ea ar fi fost cu adevarat o curtezana. Atat de bine si-a interpretat personajul…A dat dovada de o pasiune nemaiintalnita. Cu siguranta frumusetea chipului nu s-a datorat doar machiajului, impecabil de altfel, ci si pasiunii si emotiilor pe care le-a experimentat.

 3. este un episod care scoate in evidenta puterea unei femei talentate asupra lumii
  intr-o lume fara TV si publicitate…

 4. E minunat episodul acesta!

 5. un film superb dar si foarte trist…si spun asta pt k l-am vazut pe tot

 6. Filmul e superb! Am pierdut primele episoade, dar vreau sa le recuperez. Ha Ji Won joaca excelent. Iar costumele si machiajul sunt perfecte. Am ramas, cum se zice, cu gura cascata. Niste materiale, culori,,,, perdelele alea transparente… parca si parfumul il simti prin ecran.

  • Bine zis, Keuris ;)

   • Buna, Ana!
    Mi-a fost dor de site, de toti de aici!
    >:D<

    • Buna, si mie la fel :) Am asteptat cu nerabdare sa revina la normal, si sa va bucur, sper eu, cu rezumatele la acest serial atat de frumos.

     • Deocamdata nu le citesc, sper sa vad primele episoade inainte si sa nu stric suspansul, dar o sa le citesc saptamana viitoare daca nu am timp sa vad episoadele pana atunci :).
      Sigur o sa imi faca placere

     • Le fac cu mare drag, si de fiecare data incerc sa fac capturi cat mai clare si reprezentative :)

     • Pozele de la asta sunt suuuuper :)

 7. buna Anja, Ana, ana si toti ceilalti, ce bine imi pare ca ti revenit, frumos rezumat si frumos serial, pe ce canal il pot vedea, sau pe unde il pot gasi, va multumesc

  • Buna, elena!

   Este pe Euforia lifestyle momentan, de luni pana vineri de la 16:00 sau in reluare de la 2:00(noaptea).
   :)

 8. Hello
  e asa frumoasa in primele fotografi
  este incredibila
  eleganta 100 %

  • Da, superba :)

 9. Urmaresc serialul de la primul episod pe euforia :x este fantastic…
  Stiti cumva cate episoade are in total ?

  • are 24 de ep

 10. vreau si eu sa il vad….::::(((((((((((((((

  • Buna, dory>:D<.
   Sper sa reusesti sa il vezi acum sau pe net. MERITA.

  • cautal pe google k il gasesti sigur

   • Multumesc!!!

    • Am internet de la DIGI….si nu prea merge…

 11. http://www.the-top-tens.com/lists/singers-perform-london-olympics-opening-ceremonies.asp
  Votati Super Junior pentru a canta la deschiderea jocurilor olimpice din Londra 2012. Au fost pe locul 1 din pacate acum sunt pe 2 dar se poate remedia va rog sa votati!!

 12. Lume ,lume ,ce am auzit este adevarat? S-a inchis Megaupload-ul?

  • da cica asa ar fi…
   numai ca nici cei de la megaupload nu se lasa si prin urmare au atacat siturile FBI, Case Albe si pe cel al presidentiei Frantei.:))
   eu nu pot decat sa le spun : Bravo celor de megaupload ca ataca siturile.
   azi maine vor inchde si youtube-ul si alte situri doar ca sa ne faca sa dam bani .

 13. eu merg la internat. Pa unnies!!!!!! Ne vedem in curand.

  • BAFTA LA SCOALA!

Leave a Comment