koreafilm

Regele Geunchogo – Episoadele 15-19

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Geunchogo

Tagged: , ,

13

Published on decembrie 12, 2011 with 20 comentarii

de Julia 79

Printul Yeogu este nevoit să o ţină ostatică pe Prinţesa Buyeo, dar este înjunghiat de tânără şi rănit grav. Înfuriat, decide totuşi să nu se răzbune. Trebuie să-i câştige de partea lui pe cei din clanul Danbeomhoe. Starea de sănătate a prinţului se agravează, dar insistă să vorbească cu orice preţ cu şeful piraţilor folosindu-se de Hongran. Îşi pune şi mai mult viaţa în pericol chiar dacă dă dovadă de bunăvoiţă şi o eliberează pe tânara urmaşă a Buyeo căreia, de altfel, îi spune adevărul despre soarta lui.Îi cere liderului piraţilor sprijinul armatei sale pentru eliberarea insulei, dar acesta pare mai atras de preţul în aur pus pe capul Prinţului. Banii ar putea fi de folos familiilor lor şi şi-ar putea achiziţiona o barcă mai mare. Tocmai când este la un pas de a fi ucis, Yeogu îşi declară sincer nevinovaţia.
Liderul piraţilor pare neînduplecat, iar salvarea vine din partea Prinţesei, luată înainte ostatică. Acum ea crede în el, dar trebuie să găsească o cale să-şi dovedeasca nevinovăţia, dacă vrea sa trăiască. Yeogu solicită o luptă între lideri, chiar dacă este încă rănit. Oamenii lui Bi Wirang sunt de acord cu lupta dintre cei doi şi îşi încurajează şeful să-l ucidă cinstit. Cu sabia lui Jumong în mână, Yeogu îşi joacă ultima şansă la viaţă. În Baekje a început lupta pentru tronul de regină. Fii noului Yeoraha sunt decişi să o ucidă pe viitoarea soţie a tatălui lor, care va deveni încă o dată prima regina. Prinţul Yeomun e pregătit să atace… Dar Haesosul este salvată de conjunctură. O luptă între cele două părţi se desfaşoară în camerele reginei. Sentimentele nu mai pot fi ascunse. Yeoraha este sfătuit să scape pentru totdeauna de Jin Jeong şi Jin Godo, dar Regele decide că nu e încă momentul. Află de luptele de la palatul Wanwoldang şi decide să intervină pentru a-i pedepsi pe toţi, dar prinţul Yeohwi, altădată un mare luptător, decide cu orice preţ să nu mai folosească vreodată sabia în Baekje, până nu va răzbuna moartea tatălui său, arătându-şi deschis ura faţă de mama lui, ce a acceptat o căsătorie cu un astfel de om.Yeogu luptă cu greu pentru viaţa lui încercând să se folosească de forţa cuvântului în lupta sa. Spre surpriza tuturor, Hongran îl apără încă o dată recunoscând că ea l-a rănit grav şi reuşeşte să-l oprească pe fratele său. Spre surpriza continuă a celor din jur îl ajută să-şi revină, dar în schimb păstrează inelul mamei Prinţului.
Regina Goguryeo se pregăteşte să-şi revadă ţara şi mama cu ocazia încoronării noului Rege al Baekje şi e însoţită de Rege până la graniţă. Acesta se comportă drăgăstos cu ea, atrăgând asupra proaspetei regine antipatia primului ministru. Acum îşi doreşte să găsească o cale pentru a o îndepărta.
Yeoraha din Baekje decide să-şi pedepsescă fiii care nu vor fi de acord cu noua soţie. Clanul Jin are nevoie de Yeogu pentru a-şi reveni mai ales că soldaţii din Soriseung au rămas fără arme şi toţi pot fi curând pierduţi. Seung trebuie să meargă în Liaoxi pentru a-l găsi pe Yeogu, dar şi aici situaţia este grea. Şeful regiunii este obligat să aleagă care vor fi sclavii ce vor fi vânduţi de noua stăpânire a insulei. Locuitorii sunt îngroziţi. Yeogu îşi revine şi trebuie să meargă alături de şeful piraţilor pe moşia Chawongwaon pentru a-i salva pe oameni. Împreună reuşesc să-i atragă pe cei doi prinţi într-o capcană perfectă tocmai datorită urii faţă de Yeogu. Din morţii ce păreau că stau liniştiţi în sicrie, Yeogu şi prietenii lui devin salvatorii locuitorilor.

Prinţul Yeogu se comportă ca un adevarat lider, dar inelul a rămas tot la salvatoarea lui. A câştigat încrederea tuturor şi e pregătit să-şi recâştige pas cu pas pământul pierdut. Oamenii locului, la început reticienţi, i se alătură şi luptă după forţele lor. Prinţul şi piraţii au preluat puterea în Liaoxi. În paralel, Seung se îndreaptă spre insulă împreună cu un grup de oameni, dar fără a fi oficial reprezentantul clanului Jin lăsându-şi tatăl în urmă, cu tristeţe. Yeogu e dornic de răzbunare şi de aflarea adevărului. Într-o luptă cu acesta decide să-i scoată un ochi fratelui său Yeonsan ce altă data îi făcuse atâta rău, dar îl lasă totuşi în viaţă. Cu un ochi va trebui să asiste la modul în care va urca pe tronul ce-i aparţine de drept. Trebuie să-i salveze şi pe soldaţii din clanul Hae, victime sigure ale luptătorilor Danbeomhoe care nu erau interesaţi de păstrarea ostaticilor în viaţă. Reuşeste să-l convingă pe liderul piraţilor şi toţi sfârşesc prin a se ospăta şi a cinsti noua alianţă. Însă Yeogu e îngrijorat şi vrea să fie singur. Prinţesa Buyeo vrea să afle dacă ar fi fost salvată de el, în cazul unui pericol, dar nu primeşte prea multe răspunsuri, ci doar află şi mai multe despre viaţa Prinţului şi nu renunţă la inelul mamei acestuia.
În Baekje, încep ceremoniile de încoronare şi delegaţia Goguryeo este întâmpinată la palat. Familia reginei Ami află cu această ocazie cât de greu îi este în Goguryeo. Prinţul Yeohwi nu îşi poate reveni după moartea tatălui său şi încă mai caută adevărul morţii acestuia refugiindu-se în băutură. E decis ca atunci când va pune mâna din nou pe sabie să-i atace doar pe adevăraţii ucigaşi. Regina Haesosul crede că acum e momentul să-şi uneasca forţele cu clanul Jin pentru a putea face faţă lui Bu Yeojun. Deşi Ami nu ar dori să revină alături de soţul ei în Goguryeo, ştie că nesupunerea ar putea atrage furia soţului ei asupra Baekje. Morunghuang atacă Goguryeo, iar Regele devine extrem de furios şi pregătit de luptă. În Liaoxi, e în sfârşit un moment de linişte. Printul Yeogu a reînceput să zâmbească. Han Geon însa e decis să rămână în Liaoxi până îl va omora pe Yeogu şi îl obligă şi pe prinţul Yeonsan să rămână. Cheongwaon este însă vizat şi de de piraţi, dar Yeogu intuieşte intenţiile lui Wi Birang. Dambeomhae e acum cheia ce îi poate ajuta pe toţi. Prinţul va trebui să fie un bun negociator.

Urmaşul regatului Buyeo nu pare să se teamă de nimic în dorinta de a recâştiga gloria vechiului regat. Lipsa unei strategii clare se simte însă în vorbele lui. Vrea cu orice preţ Cheonghawon-ul. Regele Goguryeo e în alertă după ultimele evenimente şi solicită ca toţi oamenii din Yemaek să i se alăture, chiar daca sunt urmaşi ai Buyeo. Împreună doresc să atace imperiul Yan. Fortăreţele Jincheong şi Gaoping din statul Zhao îi pot face prieteni sau duşmani pe Yeogu şi Wi Birang, însă paşii lor sunt urmăriţi cu atenţie de prinţii Yeosan şi Hae Geon. Chiar dacă pare imposibilă cucerirea lor, pentru fiecare este extrem de important să reuşească. Ca Rege, Yeogu are nevoie de Liaoxi ca un loc de pornire pentru recunoaşterea lui oficială. Regatul Buyeo nu se poate reface neavând un punct de pornire, iar de asta este conştientă Prinţesa Hongran care nu se mai ascunde şi îl susţine deschis pe Yeogu în planurile sale. Chiar dacă par aliaţi, Yeogu este conştient că o ţară nu se mai poate reclădi atât de uşor şi speră ca pe viitor să ajungă la o înţelegere cu Wi Birang. Însă acesta este decis să-l elimine pe tânărul prinţ după ce vor câştiga. Pentru sora lui a început deja lupta interioară. Inima ei este alături de Yeogu. Jin Seung a ajuns în Liaoxi şi este vizitat de prinţ şi spre surprinderea lui este întâmpinat cu prietenie.
Jin Seung şi Ajikai sunt numiţi strategii celor două tabere. Cei doi comandanţi speră la ajutorul lui Jumong pentru reuşita lor. Aflând ultimele veşti din Liaoxi Regele Gye e mai decis decât niciodată să-l ucidă pe Yeogu şi îl trimite pe Euh Mahul să-l ajute pe Hae Geon însoţit de câţiva luptători. Yeohwi nu este convins să-şi răzbune fratele considerând totul un joc murdar. Eoraha acceptă toate condiţiile puse de Regele Goguryeo şi renunţă la teritorii importante din Baekje pentru liniştea dintre cele două ţări, dar mai ales pentru el. Prinţesa Buyeo începe deja să se teamă mai mult pentru viaţa lui Yeogu decât pentru cea a fratelui ei.
Rămaşi pe insulă, Hae Geon si Yeosan încearcă să-şi găsească un ajutor tocmai în Ajikai strategul urmaşilor Buyeo. Acesta trebuie să-l atragă pe Yeogu singur într-o capcană şi să contribuie decisiv la distrugerea alianţei Dongmyeongdansa. Ajiikai promite că îi va ajuta: unul vrea cetăţile pentru Buyeo, iar prinţii capul lui Yeogu. In Baekje are loc ceremonia de numire al celui de-al doisprezecelea Yeoraha al Baekje. Este anul 334 cand Bu Yeojun intră în istorie sub numele Gye, la 41 de ani de la preluarea domniei de Regele Biryu.


Clanul Jin nu l-a recunoscut ca Rege, iar disputa legată de graniţele ţării i-a slăbit şi mai mult autoritatea. Prin tratatul de neagresiune, trei cetăţi importante sunt redate către Goguryeo, iar graniţa ţării devine Surihul. Situaţia este destul de complicată pentru Amijeong prinsă între statutul de regină a Goguryeo şi fiică a noului Rege Baekje. În Namdang oamenii devin agitaţi după ce află că vor fi cetăţeti ai Goguryeo, iar clanul Jin şi Sa sunt şi mai revoltate.
Regele Gye încearcă să oprească ura împotriva lui explicând că face totul pentru a proteja o ţară mică de un război inutil şi că va susţine ţara vecină în campaniile pregătite făcând comerţ cu ei. Gogukwon află despre alianţa Dongmyeongdansa şi nu prea întelege de ce vrea Yeogu să refacă Buyeo. Prinţul este revoltat când află ce face urmaşul Regelui şi decide să-i trimită un avertisment Regelui. Acesta decide să îşi petreacă noaptea alături de prima regină ceea ce îi nemulţumeşte atât pe fii lui, cât şi pe cei ai primei regine, sub numele de Wanwoldang acum. A doua regină este revoltată şi necugetată în acţiunile sale mai ales pentru că ea speră ca Yeomin, primul ei fiu să fie desemnat prinţ moştenitor şi nu Yeochan primul fiu a lui Haesosul. Însă Gye nu le dă nici un răspuns celor două soţii lăsându-le să se războiască singure. Amijeung e constrânsă să plece. Servitoarea îi dă panglica cu promisiunea lui Yeogu. Regina e decisă să rişte şi să o păstreze.
În acest timp, Yeogu se pregăteşte de atacul celor două fortăreţe, iar Ajikai este învăţat cum să lucreze în sprijinul lui Hae Cheon. Trebuie să împartă armatele, iar cea a prinţului să atace Gaoping, în timp ce armata piraţilor Jincheong. Între soldaţi vor fi înfiltraţi şi cei sosiţi din Baekje, ca spioni. Planul este uciderea prinţului cât mai rapid. Seung este suspicios cu cei cinci soldaţi aduşi de Ajikai, dar nu este crezut de nimeni.

Prinţesa Hongran este afectată de rivalitatea dintre fratele ei şi Yeogu şi continuă să fie de partea acestuia spre surprinderea tuturor. Mai mult, Ajikai vrea să se decidă un lider şi provoacă o discuţie înaintea luptelor. La sugestia lui Payun se decide ca primul care va cuceri o cetate sa fie liderul. Dar Payun începe să fie neîncrezător în Ajikai simţind că de fapt acesta încearcă să influenţeze mersul lucrurilor. Hongran e singură împotriva clanului său şi îşi arată dragostea pentru Yeogu dăruindu-i acestuia o vestă făcută chiar de ea care să-l apere în război. Nu îi mai ascunde acestuia ce simte pentru el, chiar dacă inima lui este dată altcuiva. “Femeia căreia i-ai dăruit inima este regina Goguryeo. Inelul mamei tale este al meu.”
Învinsul se va supune învingătorului şi îl va sluji. Buyeo poate renaşte sau Yeogu îşi poate face aici o fortăreaţă pentru Baekje din care să poată fi Rege. Chiar dacă luptă împreună, sunt totuşi duşmani. Amijeon revine în Goguryeo împreună cu primul ministru. Yan a atacat deja Modikkol. Gogukwon ar dori să se arunce în luptă, însă este informat despre sigiliul Ye, cheia supunerii celor ce nu vor acum. Sigiliul se transmitea de generaţii Regelui Buyeo şi era deţinut acum de Regele de faţadă, Hyeon din Buyeo. Mesajul de la Yeogu ajunge la Regele Gye prin intermediul bătrânului lord care îşi pune viata in joc.
Cetăţile Jinceong si Gaoping sunt atacate, fiecare şef folosindu-şi propria strategie. Wi Birang acţionează ca un bandit fără o strategie clară, în timp ce Yeogu încearcă să-şi atragă oamenii de partea lui. Cei doi comandaţi îşi fac datoria însă prinţul este primul care anunţă câştigarea fortăreţei. Wi Birang şi sora lui sunt dezamăgiţi de modul în care au pierdut războiul cu Yeogu şi nu vor să accepte înfrângerea.


Faptul că Yeogu a preluat controlul asupra Gaoping este motiv de îngrijorare şi în tabăra lui Haegeon si Yeosan care pregătesc o nouă cale de a-l atrage pe prinţ în capcană. Îngrijorarea în regat este totuşi mare în urma scrisorii ameninţătoare a lui Yeogu şi Regele Gye se gândeşte să se răzbune. Bătrânul Heukguanggong este întemniţat în ciuda protestelor tuturor nobililor care îl consideră părintele poporului. În închisoare ajunge şi şeful clanului Jin.
Ţara este în pragul unui mare dezastru, dar luptele din interior par de neoprit. Lupta pentru titlul de prinţ mostenitor devine şi mai aprigă şi nu mai există milă pentru nimeni. Prinţul Yeochan şi mama lui, Prima Regină, au un nou plan. Chiar dacă fac exact invers, şi-ar dori ca bătrânul lord să moară în închisoare şi Eoraha să fie considerat responsabil în faţa poporului. Regele însă realizează abia acum forţa lui Yeogu. “Am crezut că este o pisică, dar este un tigru” sunt vorbele lui.
În Liaoxi, alianţa dintre prinţ şi Wi Birang pare ruptă definitiv deoarece piraţii nu se dezmint şi nu îşi ţin cuvântul arborând un steag Buyeo pe fortăreaţa cucerită. Din cauza atitudinii liderului lor, în interiorul grupului apar dispute. Ajikai îşi joacă rolul până la capăt susţinâd că Gaoping nu trebuie să ajungă la Prinţul Yeogu, iar Birang uită de cuvântul dat, dornic cu orice preţ să refacă Buyeo. În paralel, Hae Geon şi prinţul Yeosan îi fac o vizită guvernatorului Zao Xingbo care află astfel că a pierdut două fortăreţe.

Prinţul şi şeful piraţilor sunt încă în dispută, dar în timp cei ei nu reuşesc să fie uniţi, forţele se reunesc împotriva lor, iar Zao Xingbo promite să-i ucidă. Yeogu simte însă ameninţarea şi îi propune aliatului său un nou târg: cine va lua steagul lui Zhao va fi conducătorul cetăţilor, iar de data asta promisiunea trebuie ţinută. Printesa Hongran încearcă din nou să se facă plăcută în faţa lui Yeogu şi îl roagă să o uite pe regina Goguryeo. Nu îşi mai poate ascunde iubirea şi suferinţa în faţa servitoarei sale. Sigiliul Ye a devenit acum o prioritate pentru Regele Goguryeo care are nevoie de el pentru a-i convinge pe soldaţii din Malgal, Okjeo si Dongye să i se alăture. Dar Regele Hyeon a ascuns sigiliul la Ko Heung, primul ministru din Buyeo. (stat de fatadă rămas sub comanda efectivă şi conducerea reală a Goguryeo). Dacă nu vor găsi sigiliul se gândesc la o alianţă militară cu Zhao. Cele două forţe se susţineau de fapt pentru că Zhao şi Yan erau cele două naţiuni ce se luptaseră de-a lungul timpului pentru controlul Hebeiului. Goguryeo avea interese majore în câmpia Liadong, iar în cazul unui conflict cu Yan era firească alianţa cu Zhao. Primul ministru insistă ca pentru formarea acestei alianţe să o ia alături de el pe regina Amijeon. De fapt o stratagemă ştiind că acolo era Yeogu. Inima ei este la prinţul ei. Parcă ştiind ce gândeşte, Regele găseşte un nou moment să-şi arate gelozia. Ar vrea ca Amijeon să refuze călătoria. Prinţul Yeochan încă aşteaptă eliberarea bunicului său în timp ce noi veşti despre Yeogu sosesc la palat spre furia Regelui Baekje. Prima regină se pregăteşte de o nouă alianţă, de data asta alături clanul Jin. Yhao şi-a început şi el atacul…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on Regele Geunchogo – Episoadele 15-19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima! :) Acum sa si citesc, ca sunt din pacate pierduta putin in spatiu, din cauza episoadelor ratate :( Nu prea mai reusesc sa vad KG. Multumim Julia!

 2. Waw, acum, dupa ce am citit tot realizez ce rezumat amplu ai facut :) Practic ai detaliat totul, multumim mult pt munca grea depusa.

 3. Multumim pentru rezumat, interesante episoade ne asteapta, si aici traim iubiri neimplinite. Astept sa vedem ce va fi .

 4. Buna, sunt Ionela, si sunt noua venita in regatul Koreafilm. Sunt foarte fericita k mai sunt si alti iubitori de k-drame cu care pot discuta. Multumim pentru munca depusa. Foarte detaliata actiunea

  • Bine ai venit la noi, Ionela :) Aici vei intalni o multime de iubitori de seriale coreene, deci ai venit in locul potrivit :D

  • Bine ai venit, Ionela!

  • Bine ai venit printre noi :)

 5. Incerc din rasputeri sa urmaresc acest serial, dar din pacate nu este facut ca celelalte. Este mult prea complicat si cu mult prea multe personaje si cu toate ca citesc si rezumatul, ma zapacesc de tot.

 6. Serialul asta ne pune la incercare puterea de intelegere :)) E putin mai complicat fata de altele, si parca nu e nici la fel de atragator. Eu recunosc ca imi place mai putin ca celelalte, si nici nu prea mai reusesc sa-l urmaresc…Cred ca mai degraba voi incerca sa vad serialul de pe Euforia, si sper ca dupa Geunchogo, Tvr-ul sa opteze pt ceva mai bun.

  La inceput imi placuse, primele episoade, dar pe parcurs nu prea m-a mai atras, nici personajul principal nu ma convinge.

 7. Multumesc ana. Am o intrebare, Toporul Rosu din banda de pirati Danbeomhoe, nu e cumva fratele lui Mishil din Secretele de la palat? Si sora lui nu e cumva infirmiera Yeolee din Giuvaierul palatului?

  • El este, asa e…iar sora sa, si eu am spus ca sigur e Yeo-ri din Giuvaer :) Am recunoscut-o de cand am vazut-o cu mustacioara :))

  • Ei sunt, ei sunt :P

 8. Multumesc pentru rezumat Julia! Au aparut si niste vechi cunostinte. Si mie mi se pare cam greoi serialul, cu foarte multe personaje si cu numele care seaman foarte mult intre ele (iar cand un personaj este amintit cu titlul oficial, atunci nici nu stiu despre cine este vorba), si actiunea se desfasoara pe mai multe fire, am foarte mare nevoie de rezumate ca sa faca putina ordine in mintea mea :)

 9. Julia multumesc pentru rezumat, eu urmaresc acest serial, dar au fost cateva episoade pe care le-am pierdut, dar datorita rezumatelor am ajuns cu el la zi, nu ma prea impac cu Yaochan, eu il stiam pe ,,Daesoo,, din Furtuna la palat a fi un om bun si iubitor, devotat regelui, dar aici apare ca un personaj rau , dur, nu prea ma impac cu aceasta idee, eu il am in memorie asa cum l-am cun oscut primadata, totusi filmul trebuie vazut ca sa fie inteles

 10. Buna seara tuturor!

  Regret ca sunt intr-o perioada in care am atat de putin timp sa intru pe blog desi se intampla atatea lucruri minunate aici! Imi fac datoria insa de a va mai pune cateva franturi de coloana sonora. Mie ca si actiune mi se pare usor statica, adica desi pe mai multe planuri, parca mai degraba suntem introdusi in amanunte si timpul trece mai greu decat in alte seriale istorice. Desi nu il pot compara cu cele din topul meu, nu pot spune ca nu imi place. Sunt un fan al tot ceea ce inseamna serial istoric coreean.
  http://www.trilulilu.ro/julia79/2ffe2ee3e590f4

 11. Si ca un amanunt. Actorul care il interpreteaza pe Printul Yeogu este nascut pe 1 octombrie 1970. Deci cu un an mai in varsta decat Song Il Gook, actorul meu preferat.
  http://www.trilulilu.ro/julia79/ba4fec46e115a3

  O seara frumoasa tuturor si multumiri!

 12. Multumim mult Julia pentru efortul de a face niste rezumate atat de detaliate; pe mine ma ajuta pentru ca de multe ori si eu ma pierd in multitudinea personajelor, numelor etc. Mi se pare cam inceata actiunea, sare usor de la una la alta, multe planuri de urmarit si multe detalii care uneori sunt obositoare – mai ales comparand cu Regatul Vantului unde am avut un ritm asa alert – dar voi incerca totusi sa-l urmaresc in continuare.
  Si mie mi-a atras atentia data de nastere a actorului principal, dar sincer nu ii gasesc prea multe asemanari cu SIG :)

 13. Kamsahamnida, iulia pentru rezumate. Cred ca muncesti mult la ele ca sunt foarte amanuntite si bine structurate, iar serialul asta mi se pare cam haotic.
  Cum zicea si ana, inca nu m-a convins Yeogu. Parca unele gesturi si lucruri sunt artificiale… Uneori mie imi da o usoara senzatie de parodie. Dar sunt si multe scene reusite… Nu va fi printre preferatele mele, dar cred ca ma voi uita totusi.

 14. Asa e actiunea e cam grea si fara rezumatele tale Julia, e cam greu de inteles actiunea acestui serial. Esti salvarea noastra multumim pentru munca depusa pentru realizarea rezumatelor

 15. Urmaresc acum serialul prima data, tare ma bucur ca pot citi rezumatul acesta.
  este amanuntit si clar si pricep foarte bine ce se intimpla.
  pentru ca este un serial dens,cu multe personaje si actiune,nu e usor de urmarit dar imi place foarte mult.
  Mii de multumiri pentru munca depusa si multa sanatate.

Leave a Comment