Ana-Maria Ruse [KF]

Lee Yo Won, o schimbare surprinzătoare

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Actori, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged:

20

Published on decembrie 14, 2011 with 35 comentarii

Dacă nu cu foarte mult timp în urmă o prezentam pe Lee Yo Won înainte de 49 Days, a se citi aici: http://koreafilm.ro/blog/2011/03/lee-yo-won-inainte-de-49-days/, când a pozat în pictoriale pentru revistele Sure, Cosmopolitan şi Allure, acum o prezint pe Lee Yo Won după 49 Days. Talentata şi frumoasa actriţă a venit cu o schimbare de look, şi anume şi-a scurtat părul. Părul lung a fost pentru multă vreme o caracteristică a ei, şi nu mulţi şi-ar fi imaginat-o cu părul mult mai scurt, dar cert este că e o schimbare care o prinde de minune.

Pare mult mai îndrăzneaţă, mai atrăgătoare şi mai fermecătoare, iar pictorialele pentru Marie Claire şi In Style demonstrează cele spuse.
Dar un vreau ca acest articol să fie doar despre schimbarea de look a actriţei, ci vreau să vă prezint şi un interviu despre 49 Days, acordat revistei 10Asia, chiar după terminarea serialului.

10Asia: “În Interviul pe care l-ai acordat în timpul filmărilor pentru filmul The Recipe, ai spus că vrei ca următorul rol pe care îl vei juca, să fie unul al unei femei vesele, care să fie cam de vârsta ta. Aşa te-ai decis să fii Song Yi Kyung în 49 de Zile?”

LYW : « M-am decis să accept rolul, după ce am aflat că va fi de fapt un dublu rol, corpul meu fiind folosit de un suflet. Nu ştiam mai multe detalii despre personajul meu, aşa că am fost oarecum îngrijorată că doar voi împrumuta corpul meu pentru rolul altcuiva, dar m-am şi gândit că va fi amuzant. Am jucat multe roluri sumbre în trecut, dar niciodată un personaj care suferă de depresie, se află în viaţă, dar e ca şi cum ar fi mort. M-am distrat mult dar practicat am riscat cu acest rol.”


10Asia:” Să le înţelegi atât pe Shin Ji Hyun (interpretată de Nam Gyu Ri) cât şi pe Song Yi Kyung, a fost probabil cel mai important aspect în jocul tău, având în vedere că trebuia să le joci pe amândouă în acelaşi timp, având în vedere că se schimbau des. Cum ai făcut faţă la început?

LYW:”Am început serialul cu o imagine neclară a celor două, citind poveştile lor din scenariu şi încercând să mi le imaginez, pentru că eu sunt genul de actor care construieşte personajul pe parcurs, odată cu dezvoltarea poveştii. Am încercat şi să exprim cele mai mici detalii despre el, în mod diferit, pentru că cele două sunt diferite, atât ca personalitate cât şi ca situaţiile în care se găsesc. De fapt n-am înţeles-o pe Yi Kyung de la început, de ce era aşa doar din cauza unui tip. Dar ea s-a îndrăgostit de el după ce e devenit dependentă de el, orfană fiind, el a fost singura ei familie şi prieten în acelaşi timp, a fost totul pentru ea, şi motivul de a trăi. Atunci am realizat de ce ea dorea să moară după ce l-a pierdut.”


10Asia: “În primul episod a fost ca şi cum am auzit vocea lui Nam Gyu Ri când ai spus “Sunt Shin Ji Hyun”, imediat după ce sufletul ei intră în corpul lui Yi Kyung pentru prima oară. Ai studiat vocea şi gesturile colegei tale?”

LYW:”Am ştiut de la început că nu voi putea imita vocea lui Gyu Ri, pentru că este o voce înaltă, iar a mea e medie spre joasă. Aşa că n-am făcut nimic forţat, intenţionat, aşa a ieşit pentru că am încercat să fiu cât mai veselă. M-am gândit de asemenea că Yi Kyung va vorbi şi va fi la fel chiar şi atunci când Ji Hyun o va poseda, pentru că ea e tot în acelaşi corp. Am încercat să fiu o Song Yi Kyung posedată de o Shin Ji Hyun. Desigur, cu timpul am învăţat gesturile şi obişnuinţele ei, iar Gyu Ri le-a învăţat pe ale mele.”


10Asia:”Au fost mai multe scene romantice cu Han Kang şi Yi Soo în a doua jumătate a serialului, dar erau triste, pentru că erau cumva jucate la graniţa dintre viaţă şi moarte. Cum ai reuşit?”

LYW:”A fost o provocare emoţională deoarece Yi Kyung şi Yi Soo s-au iubit cu adevărat, dar serialul a început de acolo de unde ei sufereau foarte mult, aşadar a trebuit să-mi imaginez de multe ori cum era când erau iubiţi şi fericiţi. Îmi tot spuneam că îl iubesc, şi îi văd doar părţile bune, dar trebuie să filmez scene romantice şi cu Han Kang, aşa că de multe ori am fost confuză. În plus, personajul meu trebuia să se gândească mereu la persoana pe care o iubea şi să trăiască pentru el, iar asta a fost de asemenea greu, pentru că nu eram obişnuită. Proiectele la care am lucrat în trecut erau despre personaje feminine care luptă pentru ţelurile lor sau pentru iubire, dar 49 Days este despre viaţă, moarte şi iubire.”


10Asia:”Aşa cum spuneai, n-ai jucat aproape deloc în romance-uri trendy şi comice, dar actriţele de 20-30 de ani de regulă joacă în astfel de producţii, măcar de câteva ori. Tu de ce nu ai ales această parte? »

LYW: ”Când aveam 20 de ani, şi plus, uram dramele trendy. Le alegeam pe cele mai neconvenţionale, vroiam să joc cu actori mai mari ca mine, mai experimentaţi, şi să învăţ de la ei. Nu eram atrasă de personaje cu poveşti drăguţe de iubire.”


10Asia: ”De data asta însă ai fost pusă într-o poziţie diferită, colegii tăi din serial sunt de vârsta ta, sau chiar mai tineri. Cum a fost această experienţă?”

LYW:”A fost greu în unele privinţe mai ales pentru că era prima oară când jucam într-o astfel de producţie. Un joci de unul singur ca actor, trebuie să existe atracţie cu ceilalţi parteneri de joc, iar când am jucat cu actori mai mari tot ce trebuia să fac era să joc bine, având în vedere că jocul lor era aproape perfect. Acelaşi mod de gândire iasă din discuţie când joci cu cineva mai tânăr, el trebuie să înveţe de la tine. Nu sunt genul de persoană foarte prietenoasă, aşa că am încercat să scot de la ei ce era mai bun, prin crearea unei astmosfere cât mai confortabilă. I-am lăsat să încerce şi să facă şi cum îşi doresc ei. Ăsta e motivul pentru care actorii mai tineri spun că sunt un bun model şi îmi mulţumesc, un este alt motiv.”


10Asia:”Primul rol cu care te-ai făcut observată a fost cel din Blue Mist de la KBS, iar acest serial a fost o dramă convenţională, în care ai jucat alături de mulţi actori seniori. Te-a ajutat mult această experienţă?”

LYW: „Pot spune că am învăţat regulile de bază ale actoriei cu ajutorul acestu rol şi a celui din filmul Take Care of My Cat. I-am spus regizorului că nu sunt sigură pe mine să joc rolul unei fete îndrăgostite de un bărbat mai în vârstă, pentru că nu am mai experimentat asta, iar el mi-a spus că e normal. Aşa că am învăţat multe din asta, da. E datoria unui actor să simtă ceva similar cu ce simte personajul pe care îl are, dacă nu reuşesc asta, atunci ce fac ei nu se poate numi actorie.”


10Asia:”Nu te-ai temut să alegi Blue Mist la doar 20 şi ceva de ani, când erai încă la debut?“

LYW:”Vroiam să lucrez din greu atunci. Iar când am debutat a trebuit să accept rolurile oferite, nu am avut şansa să-mi aleg eu rolurile şi filmele, dar am simţit că trebuie să accept tot ce mi se oferă. Nu vroiam să le dau altcuiva.”

10Asia: “Care sunt elementele care te atrag atunci când alegi să joci într-o producţie?”

LYW: ”Mulţi spun că personajul, povestea şi regizorul trebuie să fie în deplină armonie, iar asta e valabil şi în cazul meu. Dintre cele trei, personajul e cel pe care îl iau cel mai mult în considerare.”10Asia: ”De obicei actorii nu se pot abţine să nu se laude cu popularitatea sau succesul avut de serialele în care au jucat, dar dintr-un anumit punct de vedere pare că tu nu acorzi atenţie aceptor aspecte ci doar joci ceea ce vrei.”

LYW: ”Cred că am fost dintotdeauna aşa. Popularitatea şi succesul, ratingurile…am fost doar norocoasă cu acestea. N-am acceptat niciodată un serial gândindu-mă ce rating va avea, atunci când am citit scenariul.”


10Asia:”Şi cum a fost asta posibil?”

LYW: ”Pentru că nu mi-am început cariera cu un proiect commercial. De când am fost tânără, am învăţat de ce anumite scene sunt necesare şi de ce anumite mişcări sunt necesare. Iar timpul trece repede, iar asta înseamnă că voi îmbătrâni repede, de asta fac ce îmi place, atunci când mi se oferă, decât să aştept până devin populară. »


10Asia : » Dar niciunul din proiectele tale n-au fost uşoare. Te-ai confruntat cu controverse asupra rolului din Fashion 70’s şi ai fost personajul principal în Queen Seondeok de la MBC, dar totuşi Go Hyun Jung a fost cea care a primit mai multă atenţie pentru personajul ei puternic, Mishil, decât tine. «

LYW : »Am încercat să nu mă las afectată de astfel de lucruri, dar n-am reuşit pe deplin. Treaba actorilor e să se joace cu emoţiile, şi oricât de greu mi-aş fi spus: “Nu eu, nu eu…” n-am reuşit să mă abţin şi am citit comentariile oamenilor de pe Internet despre mine, iar asta m-au afectat într-o oarecare măsură. În timp însă, m-am obişnuit.”


10Asia:”Crezi că lucrurile au decurs aşa cum ţi-ai dorit?”

LYW:”Sunt mulţumită, poate cu excepţia câtorva scene în care am fost obosită la filmări, dar asta e ceva normal. Dar, am fost surpinsă de privirea mea şi jocul meu, mi s-a părut că am adus îmbunătăţiri jocului meu, şi de asta sunt fericită.”

10Asia: „Nu trebuie să fii foarte sigur pe tine ca să ai convingeri ferme din momentul în care începi să joci?”

LYW:”Am ştiut care e calea pe care vreau să o urmez de tânără. Eram sigură de ce vreau încă de atunci.”


10Asia:”Nu eşti oarecum dezamăgită că ai aflat asta de tânără.”

LYW:” Şi da, şi nu…Sunt bucuroasă că am ştiut dar mă gândesc că aş fi putut încerca şi altceva atunci, dacă acea certitudine ar fi sosit mai târziu.”

10Asia:”Atunci ce este ceea ce vrei să arăţi ca actriţă?”

LYW:” Sper să pot ajunge la inimile celor care mă urmăresc, iar personajele pe care le interpretez, să fie unele cu care oamenii să se poată compara, asemăna. Dacă voi reuşi asta, trecerea timpului va merita.”


10Asia:”Există ceva la care vrei să lucrezi mai bine, astfel ca oamenii să se simtă mai legaţi de tine?”

LYW:” Emoţiile. E foarte important pentru un actor să joace roluri potrivite vârstei, iar eu sunt la vârsta la care trebuie să joc mai profund. Ceea ce nu pot experimenta direct, trebuie să experimentez indirect prin studiu şi oameni. Asta e cel mai important. »


Surse : www.10.asiae.co.kr, thetalkingcupboard.wordpress.com.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

35 comentarii

There are currently 35 comentarii on Lee Yo Won, o schimbare surprinzătoare. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Uau! In ultimele poze parca nici nu mai seamana cu ea .
  “E foarte important pentru un actor să joace roluri potrivite vârstei, iar eu sunt la vârsta la care trebuie să joc mai profund.” -foarte interesanta viziunea . Mi s-a intamplat de multe ori sa vad personaje , in special feminine, care desi au deja o varsta joaca roluri in care sunt mult mai tinere, sau se comporta copilareste. Iar in momentul cand rolul respectiv ii cere sa joace un pic mai profund era un pic ciudat, pentru ca personajul nu era destul de credibil. Cel putin asa am simtit eu …
  Dar oricum, e amuzant cand ii vezi pe coreeni comportandu-se copilareste. Atata timp cat nu exagereaza. :) :)

  • Mie îmi place tare mult schimbarea pe care a ales-o. Şi eu vreau să fac o schimbare la păr, dar înă sunt în dubii :))

   Anca, ai mare dreptate, şi eu sesizez acest aspect la multe actriţe, sunt ft copilăroase, iar când e cazul să fie mai serioase, parcă nu le iasă. Dar lui Lee Yo Won i-a ieşit bine, şi în QSD şi în 49 Days.

   • Subscriu. Din pacate sunt momente cand arata fals pentru ca se poarta prea copilareste sau viceversa. Dar Lee Yo Won este o actrita foarte buna.

  • ai dreptate cu acest comportament copilaresc…care in unele filme …se cam exagereaza …:)!!!
   Dar,Lee Yo Won este o actrita profesionista ,indiferent de lungimea parului,
   si dupa mine ii sta bine in aceasta noua ipostaza…

 2. Le Yo Won este totdeauna frumoasa si parul mai scurt ii sta foarte bine! Dar de ce nu au pus pozele ei si in Marie Claire romanesc? Sau sunt acolo? Atunci trebuie sa cumpar numarul!

  • Liliko, mă îndoiesc că sunt, asta e ediţia coreeană, şi fiecare ediţie are conţinut diferit.

   • Din pacate :-| daca pun fotografii cu modele franceze sau italiene, de ce nu pun oare si cu coreence ??

 3. Ana multumesc! Pentru mine aceasta actrita este un adevarat fenimen. Atat de singuratica, ingenua, eleganta… daca SIG este actorul coreean preferat Lee Yo Won este actrita coreeana preferata! Ce poze frumoase si cat de modesta este. Chiar ma impresioneaza prin fiecare rol.
  Multumim mult de recenzie!

  • Cu plăcere! Lee Yo Won este şi pt mine una din actriţele preferate :)

 4. ce draguta e! e printre actritele mele preferate.
  cat priveste aerul copilaros, e doar o impresie, data de felul cum arata. dar, vorba unei prietene care a stat un timp in china: “ce le poate pielea” :-))))
  parerea mea e ca asiaticele sunt foarte puternice, dar cu alte mijloace.

 5. Superb, Ana! Stiam fotografiile de la Instyle, ma bucur ca ai facut o recenzie pe aceasta tema. Desi am terminat 49Days de curand, deja mi-este dor de aceasta actrita extraordinara. O ador! Imi place conceptia ei despre viata, despre munca ei si despre femeie, in general. Jos palaria!
  - in ceea ce priveste tunsoarea, o preferam cu parul lung de mii de ori, fara a spune ca parul scurt o dezavantajeaza..Chiar pare copil asa, insa eu, atat pt partea feminina cat si masculina coreeana, pefer lungimea considerabila a parului =)) Si in Princess Man, pe care l am terminat aseara, am inceput sa l indragesc enooooorm pe actor, abia dupa ce si-a lasat bretonul pe frunte si si -a strans parul la spate in coada :X :X
  - Va imbratisez pe toti!

 6. Da, Lorena, bretonul pe frunte si parul prins in coada, cred ca iti aduc aminte de…cine oare? :))

  • =))))))))) Liliko :P :))

  • Clar… :X:X:X. Ce bine ii statea…

 7. Mie mi se pare că o avantajează, pt că o face să pară mai matură, oricum, ea e o drăguţă indiferent cum se tunde :P

 8. imi place dar tot mai mult imi place cu parul lung. Asa pare mai matura.

  • Si sa ne amintim cu drag si de ,,autoarea” acestui videoclip!

 9. Va rog sa ma scuzati, nu aici am vrut sa apara, dar nu am fost atenta :-( cred ca sunt somnoroasa. Mii de scuze, Ana!

 10. Daca vrand-nevrand am ajuns aici, mie imi place foarte mult hainele ei din prima poza si paltonul rosu din ultima, dar ea e frumoasa purtand orice, nu depinde de haine!

 11. Una din actritele mele preferate! ^.^
  Din punctul meu de vedere,ii sta bine oricum,desi as prefera cu parul lung totusi….:-?
  DAR indiferent de aspect,Lee Yo Won este o actrita care exceleaza in orice imprejurare!

 12. Cred ca ii sta bine si cu parul lung, care ii da un aer mai romantic si mai copilaros, dar si cu el scurt care o face sa para mai matura.

 13. E tot a noastra Deokmanaaaaa!

  • Andreea, bine ai revenit!!! Ne-ai lipsit :)

 14. ce bine ii sta in verde! <3 in pozele acelea arata ca o copila!

  in restul, poate si din cauza coafurii, mi se pare ca seamana un pic cu Ha Ji Won! :D in poza nr. 12 mai exact!

 15. aww…cat de bn ii sta ! chukae pt recenzie;)

 16. Un lock interesant. Am vazut serialul, un subiect neasteptat, surprinzator, iar LYW s-a achitat bine de un rol dificil.

 17. Buna tuturor! Am gasit un pictorial frumos despre Lee Yo-Won, as dori sa va arat si voua:
  http://www.marieclairekorea.com/2014/12/celebrity/이요원-화보/
  Chiar daca n-o sa mai vina nimeni sa cauta noutati, mie imi place sa intru aici si sa rasfoiesc paginile blogului. O zi buna va doresc!

  • este foarte frumoasă…dar mi se pare că e totuşi prea slabă

   • E ok pentru ei. Daca porti masura M, esti deja obez!

    • Cred ca ele poarta numai masura XS sau XXS :) Oricum e mult mai usor sa confectionezi haine pentru femei slabe. Si nu se poate pune egalitatii intre a fi slaba si a fi sanatoasa ;)

     • *semnul egalitatii

  • Liliko vreau să te înterb ceva…dacă tot “bântui” pe aici, ştii ceva despre o recenzie în legătură cu kdrama Descendants of the Sun?

   • Buna Crib!!! Din pacate nu stiu nimic :-(

   • Bună Crib, pe acest site nu e niciun articol dar pe viki îl poți urmării liber în limba română, eu l-am început și e foarte frumos îl recomand

Leave a Comment