koreafilm

Concurs “Grădina Secretă”: Povestea grădinii secrete

Written by koreafilm. Posted in Concursuri KF

Tagged: , ,

1

Published on decembrie 20, 2011 with 11 comentarii

Povestea grădinii secrete

Poate că unii dintre noi ne-am fi dorit ca unele scene din serialul Grădina Secretă să fi fost altfel… . Poate că am fi dorit să vedem mai puţine lacrimi din partea personajelor principale si preferate de noi… . Aşa să fie?

În opinia mea, toate scenele la care am plâns şi noi cu Ra Im şi Joo Won au avut un efect mult mai puternic în conturarea poveştii lor de dragoste decât dacă am fi urmărit scene în care ei pur şi simplu ne dezvăluiau dragostea lor. Cu toate acele momente, senzaţia transmisă către noi a fost aceea a unei iubiri puternice, o iubire în care inima cunoaşte mai bine decât mintea şi memoria. Cred că în viaţa fiecărui om, momentele mai grele ne fac să preţuim atât de mult ceea ce avem de preţ, ceea ce avem bun şi frumos în viaţă. Cu siguranţă altfel apreciem ceea ce avem după momente grele, pentru că valoarea averii noastre creşte în cazurile în care a fost obţinută cu eforturi.

Sunt însă anumite scene în care Joo Won pare a fi inuman…aşa să fie? Cu toţii ne amintim scena cu geanta aceea ruptă a lui Ra Im. Oare de ce Joo Won s-a purtat aşa? E singura scenă pe care vreau să o comentez puţin şi să apăr ceea ce cred…

Joo Won, băiatul manager care e impresionat de documentarele de pe National Geographic cu oameni săraci şi are parte de intâlniri aranjate cu femei rafinate şi sigur, cu genţi scumpe, el care acţionează responsabil, care crede în obligaţia de a-ţi ajuta vecinii săraci sau oamenii accidentaţi…găseşte să se poarte într-un mod inuman într-o cafenea la vederea genţii lui Gil Ra Im…aşa să fie oare?

Scenariul ne-a dovedit că nu…dacă analizăm şi alte scene, ne dăm seama că el este cel care după toată scena din cafenea, merge şi o priveşte în taină pe Ra Im cum aceasta îşi leagă o eşarfă pentru a o prinde din nou…el este cel care, mai târziu, va realiza pentru acea geantă sărăcăcioasa un obiect din metal preţios…o pisicuţă desenată chiar de el şi ă cărui model era pisicuţa de pluş din dormitorul lui Gil Ra Im.
Joo Won o aşteapta pe Ra Im într-o cafenea pentru ca aceasta să îi înapoieze o sumă de bani. Oare trebuia ca ea să îi înapoieze acei bănuţi din punctul lui de vedere? Răspunsul meu este că nu…din moment ce îi va păstra neatinşi în casa sa…ca pe nişte bani mult mai preţioşi decât valoarea lor nominală şi reală … .Banii aceia capătă un altfel de valoare…deloc economică aş spune. Bani neafectaţi de inflaţie…de devalorizare, de trecerea timpului, de creşterea preţurilor şi de directive ale băncilor naţionale şi mondiale…sunt bani curaţi, munciţi cinstit şi obţinuţi cu greu…bani pe care el, cel care se pricepe la făcut bani…poate că nu i-a făcut vreodată în modul lui Gil Ra Im… . Probabil că datoria lui Gil Ra Im către Joo Won este de fapt datoria ei de a accepta să vină să îl vadă…

În scena cu geanta Joo Won simte cu totul altceva decât am interpreta la prima vedere. E bulversat…obişnuit cu genţi scumpe şi femei care poartă masca frumuseţii oriunde se arată şi care ar face totul pentru a-i fi pe plac, el vede cum o fată săracă vine să îşi plătească datoria pe care o avea, e responsabilă…are demnitatea de a fi naturală, de a fi ea cu gentuţa ei prinsă cu ace de sigurantă. Deşi se pregăteşte şi ea puţin înainte de a ieşi, îşi pune acea eşartă… valorea genţii ei nu e dată de mulţimea zerourilor de pe eticheta preţului…ci e dată de curaţia sufletească şi morală a lui Ra Im.

Joo Won observă geanta şi…ştiu…i se rupe inima. E surprins. Fata aceea e altfel. Parcă se simte sfidat dar îi este milă. Însă nu poate arăta acest lucru…din mai multe motive : oare o compătimire nu i-ar fi amplificat ruşinea lui Ra Im? În schimb el încearcă să pară normal ( în condţiile date ), că nimic nu s-a schimbat în inima lui…o lasă pe ea să lupte ca de obicei pentru a-şi apăra demnitatea…care nu de multe ori a durut. Vedem că Joo Won pleacă supărat cu maşina dar aflăm noi mai tărziu, merge să o privească în taină pe Ra Im… vrea să îşi dea seama ce simte de fapt pentru fata aceea. Vom vedea în ultimele episoade că va ajunge să îşi dea trupul şi viaţa pentru Ra Im şi că de fapt, inima sa o cunoştea pe aceasta de multă vreme deşi memoria nu îl putea ajuta.

În multe cazuri am avut senzaţia că Joo Won a părut ceea ce nu era de fapt… . Dorind să o apere pe Ra Im de nesiguranţa lui în ceea ce o priveşte, a jucat puţin teatru, a părut răutăcios cu ea dar normal pentru ceilalţi oameni care îl cunoşteau. Nu degeaba spunea el către Ra Im să aibă încredere în el că este un om capabil. Toate acestea până la momentul în care devine sigur de ceea ce simte şi lasă toate de-o parte : lumea bună de la petrecere, valoarea acţiunilor, mama…

Nu aş putea schimba nimic … atât de mult iubesc povestea asta. Multe scene însă le vom interpreta altfel decât atunci când am văzut prima dată serialul. Şi cred că ne dorim mulţi să îl urmărim din nou.

Aş dori însă să menţionez că serialul acesta m-a cucerit total. E primul care mă captează intr-atât. Şi dat fiind acest fapt, aş dori să îl pun ca pe o poză foarte dragă intr-o ramă. Şi vreau sa împărtăşesc cu voi modul în care arată această ramă.

O ramă frumoasă pentru serialul preferat

Hyun Bin – That Man

Rama aceasta a mea are şi o componentă audio. Vă rog, dacă doriţi, în timp ce „vedeţi” rama mea, să audiaţi melodia That Man cântată chiar de Hyun Bin.
Acum am să vă arăt rama mea : să stabilim personajele … Joo Won este de fapt Hyun Bin iar Gil Ra Im este…Gil Ra Im. Hyun Bin nu este încă actorul nostru iubit. Este doar persoana lui fără a avea profesia de actor. Hyun Bin este un tânăr coreean care urmează şcoala de detectivi dar şi la vârsta de 29 de ani decide să fie voluntar în marina coreeană pentru 21 de luni. Crede că astfel va avea timp pentru el, se va descoperi şi va fi un „better man”. Acolo, în timpul unui exerciţiu, este în pericol, dar este salvat cu preţul vieţii de un alt soldat, mai în vârstă, nimeni altul decât tatăl lui Ra Im. În urma evenimentelor de acolo îşi pierde cunoştiinţa şi revine la Seul, unde decide să se ocupe de compania bunicului său, post pe care îl refuzase la început pentru că dorea să facă ceea ce îl atrăgea mai mult… . Devine manager la Loel şi de aici serialul nostru este exact acelaşi pe care îl ştim. De la început până la sfârşit. Ne imaginăm doar scena salvării din lift puţin altfel…undeva în zona de antrenament a marinei coreene. Aceleaşi vorbe, aceleaşi emoţii…

După finalul pe care îl ştim cu toţii …peste ani, Hyun Bin îşi descoperă dorinţa de a deveni şi el actor. Ne aducem aminte că atunci când au făcut schimb de corpuri Joo Won s-a antrenat pentru Ra Im şi practic a gustat puţin din actorie în acel episod amuzant de pe platourile de filmare. Cu timpul ajutat de Ra Im, acum regizor, ajunge actor şi primeşte rolurile sale.

Într-o zi, managerul său îi înmânează rolul unui anume Joo Won în serialul numit Grădina Secretă. Hyun Bin începe să citească scenariul. Este surprins să citească despre propria lui viaţă. Emoţionat, se gândeşte la modul în care a fost posibil acest lucru şi la persoana care ar fi putut să îl scrie… . Atunci Ra Im soseşte în încăpere şi îi spune că aceasta este mulţumirea ei pentru toate şi un alt mod de a-i arăta cât de mult îl iubeşte… .Hyun Bin acceptă rolul în filmul său autobiografic şi acesta are mult succes. Faptul că este filmul vieţii lui este ştiut însă numai de apropiaţi şi de cei de la agenţia sa de management. Pentru public, Grădina Secretă este…Grădina Secretă.

Dacă audiaţi în continuare melodia pe care vi-am propus-o vă mai rog să facem un exerciţiu de imaginaţie şi să facem finalul…

Într-o dimineaţă, Hyun Bin se trezeşte alături de soţia sa, Ra Im. În casă se aude melodia „That Man” interpretată chiar de el pentru serialul Grădina Secretă. Copii săi au dat de ea în camera alăturată …jucându-se cu smart tv-ul tăticului lor. Hyun Bin e fericit, emoţionat …îşi spune că grădina lui secretă a fost, este şi va fi cea mai frumoasă grădină secretă. O îmbrăţişează pe Ra Im…o mică lacrimă de fericire se poate observa în colţul ochiului dar şi un zâmbet drăgălaş. Atunci începe să recite numele acela lung care sună ca o poezioară… “kim su-han-mu guh-bu-ki-wa du-ru-mi…”.
Asta e grădina lui secretă… reală şi încântătoare!

Sfârşit!


Te iubim Hyun Bin şi sperăm să ai parte de grădina secretă pe care inima ta o doreşte, să fii fericit şi iubit şi să ne mai îmbrăţisezi şi pe noi cu zâmbetul tău! Asemenea şi pentru Ha Ji Won si restul actorilor coreeni care ne oferă lucruri atât de frumoase!

Îmi cer scuze celor care nu le-a plăcut „rama mea” şi Mulţumesc KoreaFilm pentru că mi-aţi dat posibilitatea să ma exprim aici, acum, aşa.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Concurs “Grădina Secretă”: Povestea grădinii secrete. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima foarte frumos ai vorbit, imi place ,rama ta’ si melodia e foarte frumoasă

 2. Ft interesant, drăguţ şi inedit :) Bravo! Baftă în concurs!

 3. Ha-ha, fooooarte dragut, un plus pentru imaginatia ta! :) felicitari!

 4. Multumesc! Ma bucur ca va place! Eu m-am bucurat mult sa fac un exercitiu de imaginatie, deci de fapt a fost un dar pentru mine sansa asta. Sincer!

 5. E draguta povestea dar parca as fi vrut sa fie mai lunga. Ai vorbit prea mult (dar foarte frumos) la inceput si ai scapat din ochi esentialul. In cadrul concursului se cere sa rescriem o secventa. Din pacate, asta se puncteaza iar acest subiect nu prea l-ai abordat. Totusi povestea este extrem de interesanta. Dar care este secventa pe care ai rescris-o? Trebuia sa rescrii o scena insa nu imi dau seama care ar fi aceea. Dar frumos intr-adevar, felicitari,

 6. Dar e voie sa se afle postatorul? :) De obicei asemenea concursuri tematice sunt anonime :)

  • Imi pare rau, dar nu stiu daca era voie. M-am bucurat ca cineva a gasit frumos ce mi-am imaginat eu si de asta am vrut sa ma exprim, din nou. Cat despre recenzia mea, stiu ca nu prea e echilibru intre prima si a doua parte. Am vrut sa subliniez ca nu am putut schimba nimic si am vrut sa vorbesc despre o anumita scena. Apoi pur si simplu mi-am imaginat ceva care m-a incantat si am scris asta. Eu una cred ca am largit cumva serialul. Pentru ca, intr-un fel poti vedea un inceput si un sfarsit modificat, rama aceea a mea. Deci, am cautat o metoda prin care chiar daca nu schimb nimic din serial sa incerc totusi sa schimb ceva. Si, cred eu, asta a fost metoda mea. Nici nu stiu daca se incadreaza in reguli, dar ma bucur de faptul ca am avut libertatea si sansa ( singura nu m-as fi gandit la asta ) sa fac asta. De obicei simt nevoia sa ma exprim mult cumva, pana si acum :). De asta cred ca si pare mai mult vorbit la inceput si mai putin la sfarsit. Oricum, cum a fost scris direct asa din imaginatie, e ceva care ma reprezinta. Probabil ca asa imi dau eu drumul sentimentelor. :)

 7. Stai linistita!!!!! Rezultatul e genial! Nu cred ca e ceva daca ai spus. Koreafilm nu a specificat daca e concurs anonim sau nu. :)

 8. Si eu am trimis o recenzie azi. Sper ca kf sa o fi primit. Prostia mea e ca niciodata nu salvez recenziile si le fac instantaneu. Cred ca o am oricum in folderul sent. Vorba luisister miru: va fi bine, in duda mea!!!

 9. va place poza de la numele meu ? =))))))))))))))))))))

 10. Succes in concurs! ^.^

Leave a Comment