koreafilm

La mulţi ani, Han Jung Soo aka general Choi!

Written by koreafilm. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

Untitled 3

Published on noiembrie 20, 2011 with 32 comentarii

de Claudia B. şi Ana-Maria Ruse

Actorul Han Jung Soo (한정수), născut pe 20 noiembrie 1974, îşi sărbătoreşte azi ziua de naştere. Cine-ar zice că are 37 de ani? Dacă doriţi să-i transmiteţi personal o urare, o puteţi face pe contul său oficial de twitter:  https://twitter.com/#!/hanjungsoo.

Cei mai mulţi dintre noi îl cunoaştem din rolul vânătorului de sclavi, cunoscut ca generalul Choi, prietenul de cataramă a lui Dae-gil şi Wangson din k-drama KBS Chuno (2010).

Are la activ 3 filme şi 11 seriale, din care 6 sunt drame istorice. Filme:
Sunflower (2006);
Hypnotized (2004);
Tube (2003);
Seriale istorice:
King Geunchogo (KBS1, 2010);
Chuno (KBS2, 2010);
The Painter of The Wind (SBS, 2008);
The King and I (SBS, 2007);
Yeon Gae Somun (SBS, 2007);
Seoul’s Sad Song (KBS2, 2007).

Serialele moderne în care a jucat sunt: Poseidon (KBS2, 2011), Fugitive, Plan B(KBS2, 2010 – cameo),Prosecutor Princess (SBS, 2010), Her Style (KBSN, 2009) şi The Devil (KBS2, 2007).
Han Jung Soo este şi model, şi a absolvit cursurile Institutului de Artă din Seul, Departamentul de Film. Agenţia la care este afiliat este Namoo Actors, din care mai fac parte şi actorii Jo Dong Hyuk, Han Hye Jin, Ji Sung, Jeon Hye Bin, Shin Se Kyeong, Moon Geun Young sau Kim So Yeon.

Chuno şi Prosecutor Princess au fost serialele care au contribuit la creşterea popularităţii actorului, dar prima sa apariţie cu care a ieşit în evidenţă a fost în drama istorică The King and I.

Han Jung Soo în The King and I

Aflaţi mai multe despre modul de gândire al actorului dintr-un amplu interviu pentru 10Asia.co.kr anul trecut.

Rep: Prosecutor Princess a fost prima dramă modernă în care ai avut un rol important. De obicei ai jucat în drama tradiţionale, printre care Conspiracy in the Court de la KBS, şi mai nou Chuno, The Slave Hunters. Pentru noi a fost interesant să te vedem jucând un rol modern chiar acum, când generalul Choi încă ne este prezent în minte.
Han: Să fiu sincer, şi eu m-am gândit că ar fi ciudat. Era primul meu rol principal şi nu am avut mult timp la dispoziţie să mă pregătesc pentru personajul Yoon Se Joon, din cauză că filmările la Chuno şi Prosecutor Princess s-au suprapus. A fost atât de obositor şi de stresant că a început să-mi cadă părul. M-am dus la stilist iar el mi-a spus: „Hey, ai chelit aici…” A făcut o poză şi am văzut o porţiune fără păr (râde). Am fost foarte nervos, dar după primele 5 episoade m-am simţit mai bine.

Rep: Sigur nu a fost uşor să treci de la o dramă tradiţională la una modernă, şi invers. Trebuie să-ţi schimbi de fiecare dată replicile, şi modul de a vorbi.
Han: Asta a fost cel mai greu. Când urmăreşti prima parte din Prosecutor Princess, te întrebi: „Ăsta e procurorul Yoon sau generalul Choi?” (râde). Nu cred că am încă abilitatea dezvoltată de a trece de la generalul Choi, cel cu vocea gravă într-o zi, ca să fiu procurorul Yoon a doua zi de dimineaţă. Am primit critici, şi mi-am dat şi eu seama că nu sunt suficient de bun. Dar după episodul 10 personajul a început să se schimbe şi am interpretat tot mai lejer. Cel mai dezamăgitor atunci când filmezi o dramă este că atunci când ai început să te obişnuieşti, şi să faci ce vrei cu personajul, se termină (râde). Aşa am păţit şi cu generalul Choi şi procurorul Yoon, când m-am acomodat cu rolurile, filmările s-au şi terminat.


Rep: N-a fost o povară prea mare să joci rolul unui procuror arătos a cărui poreclă e Gregory Pack?
Han: Nu am fost îngrijorat de asta, pentru că puteam să-mi schimb lookul oricând (râde). Dar am simţit multă presiune din cauză că trebuia să fac schimbări de interpretare, cu toate că generalul Choi şi Yoon nu sunt personaje chiar atât de diferite. Mă temeam ca oamenii să spună: „Ăla nu e procurorul Yoon, e Choi Janggoon”, dar asta e ceva la care actorii se pot aştepta oricând. Am auzit că actorul Al Pacino, pe care îl admir mult, i-a spus unui tânăr actor: „Nu juca aşa cum vrei tu să joci, fă lucrurile la care eşti cel mai bun”. S-ar putea să aibă dreptate, dar un actor care vrea să facă şi altceva diferit, poate deveni cel mai bun. Cum ar fi un personaj amuzant sau unul dur de asemenea.

Rep: Dar toate personajele tale au fost consistente. De la Conspiracy in The Court, la The King and I, de la Chuno la Prosecutor Princess, personajele tale au fost persoane loiale şi cu simţul dreptăţii.
Han: Îmi place că am imaginea cuiva în care poţi avea încredere. Mulţumesc pentru asta. Nu e uşor să devii demn de încredere. Pentru politicieni e mai greu să obţină asta. Sunt norocos. Mi-aş dori să păstrez această imagine, dar ea nu poate dura la nesfârşit, mai ales dacă voi lua şi alte roluri mai diferite.

Rep: Princess Prosecutor a fost prima ta dramă modernă, şi primul rol romantic a venit odată cu ea.
Han: Aşa e. În filmul Hypnotized personajul meu nu a avut parte de romantism, doar o scenă în pat. La începutul lui Chuno, generalul Choi era pe punctul de a avea o o mică poveste de dragoste dar nici n-a mai văzut-o pe femeia respectivă până la final (râde). Pentru prima oară în P.P. am avut parte de romantism cu o femeie, şi am învăţat mult din asta. Emoţiile sunt mari într-o astfel de dramă, e greu dar e şi distractiv.


Rep: Am auzit că tu şi Kwak Jung Hwan, regizorul Chuno, vă cunoaşteţi de mai demult. Cum v-aţi cunoscut?
Han: Ne-am întâlnit în cadrul unei drame KBS din patru părţi, cu vreo doi ani înainte de Conspiracy in The Court, la care am lucrat de asemenea împreună. Era vorba despre un detectiv care investighează un caz, alături de o femeie expertă în psihometrie. Apoi m-a chemat într-o zi să lucrăm din nou împreună, şi am acceptat CITC, în care însă personajul meu moare relativ repede, în episodul 4 din 8 posibile. Iar după alţi doi ani m-a sunat să-mi spună că lucrează la o dramă numită Vânătorii de Sclavi, şi a zis să mă alătur echipei. Am acceptat din nou, iar când am primit scenariul am realizat că Choi, personajul meu, e foarte tare.

Rep: Ceea ce a fost interesant a fost faptul că atunci când te-ai întâlnit pentru prima dată cu regizorul Kwak Jung Hwan, „v-aţi lovit” vorbind de Che Guevara (cunoscut că şi el, Che, a fost un revoluţionar de stânga, lider al regimului comunist cubanez şi insurgent sud-american.)
Han: Regizorul Kwak m-a întrebat de ce joc, iar eu i-am răspuns că m-am gândit că secolul 21 a fost o epocă a culturii, decât una a ideologiei. Cred că atunci l-am menţionat pe Che Guevara. Este destul de important pentru un regizor, dar şi pentru un actor de a-şi împărtăşi conştiinţa, nu doar ceea ce cred despre actorie. Gândurile lor trebuie să se pună de acord atunci când lucrează împreună. Conceptul de bază în “Conspiracy in the Court” şi “Chuno” este acela al poveştilor despre oameni care vor să încerce să schimbe lumea într-un mod mai bun.


Rep: Ai interpretat destul de des personaje care au fost considerate “tari” de către bărbaţi, mai degrabă decât de femei.
Han: Da. Vreau ca femeile să mă placă, dar cred că lor le place tipul de bărbat sensibil şi afectuos gen avocat Seo (personaj jucat de Park Shi-Hoo în „Prosecutor Princess”). Ei bine, este în regula să fiu şi un actor plăcut de bărbaţi … (râde).

Rep: Corpul tău modelat cu muşchi a cauzat o adevărată furtună în timpul filmărilor la “Vânătorii de Sclavi” şi am auzit că eşti extrem de mult pasionat de sport – o dată, chiar ai spus că ai fi vrut să fii un luptător de arte marţiale mixte. Ce fel de influenţă crezi că are antrenamentul corpului asupra sănătăţii mintale?
Han: Îmi place să mă antrenez singur, aşa că am de lucru la sala de sport mai mult decât orice. Cred că, în primul rând ca bărbat, vei începe să te simţi încrezător din punct de vedere psihologic atunci când corpul tău capătă o anumită forţă. De aceea, le spun actorilor mai tineri următorul lucru: “Nu bea în fiecare zi alcool! Fă exerciţii. Este bine pentru sănătatea ta şi foarte sănătos pentru mintea ta de asemenea.” Spre deosebire de felul cum arăt, nu pot bea alcool de aceea nu am nici un alt mod de a ma elibera de stres. Fie merg la sala de sport, fie merg la culcare. (râde)


Rep: Cred că este important pentru toată lumea să aibă încredere de sine, cu atât mai mult atunci când ne referim la un actor. Trebuie să crezi că eşti o persoană atractivă înainte de a face regizorul, producătorii sau telespectatorii să creadă asta despre tine.
Han: Aşa este. Există o anumită luptă psihologică între actori, dar şi cu regizorul. Pentru a fi precis, este vorba mai degrabă de descoperirea punctele forte ale celeilalte persoane din faţa ta şi care, în subconştient, te ajută să-ţi formezi o imagine despre el, mai degrabă decât o bătălie. Cred că acesta este motivul pentru care a avea încredere este destul de important. Încrederea nu reprezinta doar acel ceva care se poate obţine stând şi gândind: “Eu sunt cool, sunt bun la sport şi arăt bine.” Trebuie să te disciplinezi tu însuţi suficient de mult şi totodată trebuie să te obişnuieşti cu acest lucru.

Rep: Ai rătăcit pentru o perioadă destul de lungă când aveai douăzeci de ani. În colegiu, după ce ai studiat muzica ai trecut la actorie. Şi chiar şi atunci, lucrurile nu au mers bine la început. Nu este uşor pentru un actor să devină celebru după ce trece de o anumită vârstă.
Han: Nu, dar într-un fel, mă simt uşurat în această privinţă. Dacă aş fi fost în centrul atenţiei, si aş fi dus o viaţă de lux încă de tânăr, iar apoi m-aş fi dus în jos, ar fi fost foarte dificil pentru mine. Dar acum că am ajuns oarecum la o vârstă matură, cred că am destulă putere să mă descurc în această privinţă dacă s-ar întâmpla asta cu mine. Când mă uit la grupurile de tineri interpreţi din ziua de astăzi, oamenii îi idolatrizează, sunt nebuni după ei, îmi fac griji pentru ei. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu copiii actori. Mă întristează sa-i văd trăindu-şi viaţa sărind peste lucrurile de care au nevoie să experimenteze sau să înveţe la vârsta lor. Cred că este mai bine să începi după vârsta de douăzeci de ani, atunci când nu mai esti un copil şi apoi să ai reuşite în pragul anilor treizeci. Până în acel moment, mai înveţi câte un pic despre lume şi cu timpul capeţi puterea de a îndura tot ce ţi se întâmplă. În cazul meu, a venit un pic prea târziu… (râde)

Rep: Văd că ţi-ai cumpărat un iPhone.
Han: De fapt, eu nu fac prea multe lucruri cu acesta, exceptând faptul că intru pe Twitter.

Rep: Ai scris câteva lucruri pe DC Inside şi Twitter – se pare că te bucură comunicarea cu oamenii.
Han: Am încercat să comunic mai mult pe măsură ce am înaintat în vârstă. Când eram tânăr, credeam că sunt un pic diferit de celelalte persoane, pentru simplul fapt că sunt actor. Dar acum nu mai cred astfel. Consider că este mai important, ca atunci când înaintezi în vârstă, să vorbeşti cu oamenii, să ştii ce cred ei despre tine. Asta este viaţa şi, la sfârşitul zilei, iar actoria face parte din viaţă de asemenea. Aşa că încerc să fiu în jurul oamenilor din ce în ce mai mult.


Rep: Rareori îţi faci apariţia în programele de televiziune, în talk-show-uri…
Han: Nu sunt un bun povestitor, dar îmi place să spun poveşti amuzante. Şi îmi place să fac oamenii să râdă. Dar, de fapt agenţia mea de impresariat, nu mă lasă să merg la talk-show. Sunt îngrijoraţi de faptul ca aş putea cauza probleme. (râde)

Rep: Ai avut un început de an foarte bun, în 2010 – de la “Chuno” la “Prosecutor Princess.”
Han: Aceasta a fost, pe departe, cel mai norocos an din viaţa mea trăit până acum. De aceea, am cumpărat o grămadă de bilete de loterie. (râde) Nu am câştigat încă, dar cu norocul pe care l-am avut în acest an, cred că s-ar putea…

Rep: Ce ai face dacă ai câştiga la loterie?
Han: Aş dori să înfiinţez o companie producătoare de film. Dar un vis mai mic, mai detaliat ar fi de a avea un birou mic care să aibă o privelişte deosebită, unde să pot citi scenarii de film şi loc în care să mă pot uita la filme.

Rep: Ai spus că doreşti să deschizi o companie de film unde să-ţi produci propriile tale filme. Ce fel de poveşti vrei să spui?
Han: Bineînţeles că am poveşti pe care vreau să le spun, dar nu cred că este important. Aş putea spune povestea mea, dar asta nu înseamnă că oamenii vor veni să vadă acel film. Cel mai important lucru este acela de a spune o poveste interesantă, iar aceea să ţi se şi potrivească, ca fiind a ta . Ca de exemplu în “Chuno”. Generalul Choi a intrat într-o bandă şi a făcut o mulţime de lucruri ridicole în viaţă. Deci, am o mulţime de anecdote amuzante şi cred că le pot aduna împreună într-un fel.

Din 22 noiembrie vom avea ocazia să-l urmărim la Tvr în drama King Geunchogo, în care va juca rolul lui Goo Geum, aflat în slujba celui ce va deveni regele Geunchogo.

Han Jung Soo alături de colegii din Chuno, Oh Ji Ho şi Kim Ha Eun, interpretând coloana sonoră a serialului

생일 축하합니다 Han Jung Soo!!!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

32 comentarii

There are currently 32 comentarii on La mulţi ani, Han Jung Soo aka general Choi!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La multi ani!
  Sa fie sanatos si la mai multe roluri frumoase.

 2. frumos interviu, fetelor!
  Iar pozele sunt pe masura :))

 3. imi place de el si cu joaca… l-am vazut in multe seriale, dar imi place si ca om… este increzator si amuzant :)

  • Asa este Carina ^^

 4. OoooooooooooooooH, HE’S CUTE!!!! :O :O :O…i knew it, dar totusi, pictorialele de aici m-au lasat fara respiratie! :X :X :X
  - Saengil Chukhae! :*

 5. Si ce e cel mai important : aaaam si eu esarfa ca ellll :X :X :X ( aka fotografia din Chuno ) :X :X :X haha, ce-mi placee :X :X
  - Ana & Claudia – multumim din suflet! :* O duminica minunata!

 6. Saengil chuka hamnida! iar ma cuprind amintirile despre chuno si ma bucur ca o sa-l putem vedea din nou la TV.este foarte talentat:) Kamsahamnida Ana si Claudia! :*^_^

 7. Nu l-am vazut decat in “Chuno”, mi-a placut atat personajul cat si cum a jucat. Un interviu bun.

 8. Profesore Maestru,LA MULTI ANI cu sanatate,sa ne mai aduci in prim plan roluri cit mai bune si cit mai reusite.Tie si familiei tale toate cele bune si realizari cit mai marete.Sa dea Domnul ca tot ce-ti doresti sa se implineasca,*LA MAI MARE SI SUCCES*,SA FII IUBIT!!!

 9. La multi ani , generale!!!!!!!!!!! Il ador

 10. La multi ani! Din Chuno am vazut numai cateva secvente, dar mi s-a parut un actor foarte talentat si ma bucur ca pot sa-l urmaresc in noul serial pe Tvr. Claudia, Ana multumesc pentru interviu!

 11. Mulţumim tuturor! Ne bucurăm că a ieşit frumos :) Îi spun şi eu La mulţi ani!

 12. Eu tare mult mi-aş dori să-l văd în The King and I, şi în Conspiracy in the Court, în care joacă şi scumpa Kim Ha Eun, colega lui din Chuno (Seol.hwa) :)

 13. La multi ani Han Jung Soo aka Gen Choi! La cat m multe roluri de succes! Prin intermediul acestui interviu am reusit sa-l descopar si m-a impresionat felul cum gandeste.

 14. Saengil chuka hamnida!

 15. Şi pe mine m-a impresionat cu modul său de a gândi :)

 16. Apropos de Chuno, l-am vazut acum pe Oh Ji-ho in Sector 7, p ecare tocmai l-am terminat de tradus… :)

 17. LA MULTI ANI,Han Jung Soo,sa mai faci roluri ca in Chuno

 18. Şi eu l-am văzut. Ce bine că l-ai tradus, că vroiam să-l revăd, pt că subt în engleză a fost ft proastă.

  • din cauza asta a durat si la mine mai mult pt ca subul n-a fost bun :)

   • Chiar deloc :( Slab de tot!

 19. La Multi Ani! :)
  Am avut marea placerea sa-l vad in “Chuno” şi “Prosecutor Princess”… farmecul sau se revarsa imediat asupra publicului. Ma gandesc ca eu zambesc automat cand ii vad numele, dar coreencele cu or reactiona?
  Vreau sa-l urmaresc si in celelalte roluri (sper sa am timp) … stiu ca se merita. :)
  Mersi de interviu! ^.^

 20. multumim fetelor pt.interviu… La multi ani si din partea mea…. Sa traiti dom’procuror si dom’general… :)

 21. Valeuuuuuuuuu,ochiul ,am orbit!

 22. Dupa Chuno l-am revazut in King Geunchogo! Este un razboinic viteaz ,loial si plin de farmec!

 23. In pictorii regelui nu-mi aduc aminte ce rol a jucat!

 24. La multi ani, generale Choi!
  Un actor remarcabil si o persoana extraordinara(cu varsta vine si intelepciunea) care arata mult mai tanar decat e :)

 25. La mulţi ani!!!! Sa ne incanti in continuare cu roluri frumoase!!!! ^-^
  Eu l-am vazut in King Geunchogo si putin in Chuno, si mi-au placut rolurile lui.

  • Chiar daca articolul e de anul trecut, Multumesc Ana si Claudia!!!

   • Hehe, la multi ani generale ^^

   • La mulţi ani!!! Eu l-am văzut în Chuno, King Geunchogo şi în Painter of the wind şi mi-a plăcut mult de el…

    • Idem + Arang&The Magistrate!

Leave a Comment