Carina T. [KF]

Insula Jeju – Parcul Naţional Hallasan (2)

Written by Carina T. [KF]. Posted in Coreea azi, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Travel tips

Tagged: ,

Published on noiembrie 25, 2011 with 21 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Centrul de vizitare al Parcului Naţional Hallasan oferă o vedere de ansamblu asupra mediului înconjurător, culturii şi istoriei insulei. În sălile de expoziţie, sunt înregistrări video din toate anotimpurile care redau originea şi miturile Hallasanului, relicvele geografice, geologice şi istorice. Plantele şi animalele, diversele activităţi de conservare şi protejare a pădurii, programul „365 de zile de siguranţă”, sunt toate prezentate vizitatorilor.
În holul centrului există un studio virtual pentru fotografiere, unde oamenii pot face fotografii personalizate cu frumosul Hallasan ca fundal. Acesta este locul unde puteţi vedea frumuseţea Hallasanului, fără să vă faceţi probleme în legătură cu vremea.

Image and video hosting by TinyPic

Cursuri de activităţi creative
Imitarea urmelor de animale, imprimarea şi mâzgâlirea frunzelor, experienţe senzoriale, rezolvarea de puzzle-uri cu animale şi plante originare din Hallasan şi observarea insectelor folosind aparatură specială, sunt disponibile tot timpul pentru copii. În funcţie de sezon, vizitatorii pot participa la cursuri, cum ar fi fabricarea de obiecte de artizanat naturale, tuburi de bambus pentru săgeţi (tuho) sau rame artizanale.

Image and video hosting by TinyPic
Abies koreana

Cursuri de observare a naturii
Aceste cursuri oferă ocazii pentru observarea plantelor încolţite, copierea modelului frunzelor şi a scoarţei de copac, pentru a pretinde că sunt larve, a simula zborul şi a vedea lumea prin ochii unei gâze.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Un traseu de istorie: Turul Oreum din Hallasan
Acest program include o explicaţie a topografiei Hallasanului şi peisajul văzut din Eoseungsaengak. Se prezintă siturile istorice, cum ar fi Tochikas făcute în timpul ocupaţiei japoneze. Vizitatorii pot afla despre procesul de formare a Oreum (conurile vulcanice), precum şi relaţia lor cu insularii Jeju şi, de asemenea, pot asculta poveşti despre pădure, pentru a ajuta la înţelegerea evoluţiei pădurilor din Jeju, a plantelor şi a animalelor care vieţuiesc acolo.

Image and video hosting by TinyPic

Prin văile din Hallasan
In timp ce priviţi la caracteristicile geografice ale Parcului Natural Hallasan, Patrimoniu Natural Mondial, şi formaţiunile apărute din lava care curgea între văi, vizitatorii pot afla mai multe despre activitatea vulcanică a Muntelui Hallasan, şi pot asculta poveşti despre Peştera Guringul şi valea care leagă pădurile cu marea. Aici turiştii pot arunca o privire la diverse ierburi, arbuşti, ciuperci, insecte, păsări, organisme acvatice şi să înveţe despre ecologia pădurii.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Introducere în flora şi fauna din zonele umede alpine
La 1100 m înălţime, vizitatorii pot afla mai multe despre speciile de plante alpine, efectul insulei în zonele umede, speciile de licheni indicatori de poluare, despre mediul zonelor umede, inclusiv apa, solul şi bio-sistemul. Există, de asemenea, o oportunitate de a observa în mod direct si de a învăţa despre diversele organisme acvatice.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Flori de Azalee regală

Image and video hosting by TinyPic

Surse: hallasan.go.kr, english.visitkorea.or.kr, wikitravel, youtube

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Insula Jeju – Parcul Naţional Hallasan (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. suuuperb…. pot spune si eu i belive i can touch the sky…. Cred ca am simtit senzatia asta prin toti porii… multumesc pentru o exprerienta unica si pentru aceasta excursie. :)

 2. peste tot sunt imagini atat de frumoase ca iti taie respiratia…

  • iar cascadele din videoclip si primele trepte din prima fotografie chiar si valurile involburate… wow… sunt destule nu cred ca le pot enumera pe toate :)

 3. si mie mi-a fost tare greu sa selectez fotografiile

 4. oricum, mai sunt multe frumuseti de descoperit pe Insula Jeju…
  Plimbarea nu s-a sfarsit inca :)

 5. Dupa o noapte cu ochii lipiti pe un monitor plin cu cifre,aceste imagini ma trimit in bratele lui Morfeu (cu chip de SIG ,probabil )! Cred ca ieri din cauza sampaniei ,nu am fost atenta la aceasta minunata recenzie! Sper sa visez ca ma plimb cu SIG in acest peisaj mirific,da Doamne!

 6. si ai reusit sa te visezi cu el in mijlocul naturii, pe carari de munte? :)
  Sa nu ametesti din cauza aerului prea puternic :))

 7. Scuze, Carina, am vazut recenzia, dar am fost ocupata cu descarcarea fotografiilor. Sunt superbe! Florile mov sunt mirifice!

 8. parca au o culoare nenaturala :)

 9. carina superb si adorabil ca intotdeauna.1000 de pupici de la mine.felicitari.

 10. Carina,asteptam cuminti urmatoarea recenzie(2).Felicitari multe,multe!

  • aceasta este 2… practic a treia despre Jeju si a doua despre Hallasan.

 11. Multumiri chiar si muzica se potriveste de minune,urmatoarea recenzie (3) pe cind?

 12. Nu am visat nimic,nici peisaje nici SIG,am dormit ca busteanul din padurea aceasta minunata!

 13. am trecut sa iau o gura de aer curat ……ca ma incalzisem rau de tot dincolo vorba Liviei of ,of , mai , mai
  multumiri Carina …superb ….m-am racorit bine …mai trag cu ochiul dincolo ca au aparut curiosii hi hi hi hi

 14. Buna Oltea, am venit si eu dupa tine, tot din aceeasi cauza :) Valurile sunt chiar racoritoare!

 15. Ce ar fi sa te intalnesti printr-o mare minune cu baietii de pe strada cealalta ,chiar si cu fetele,pe aici cand esti la o plimbarica?

  • eu de asta am postat inainte acest articol, sa va alegeti locurile de plimbare sau de ascunzis :D
   dar vad ca n-a avut succes… natura asta salbatica n-ar acelasi succes ca cealalta :))

 16. Senzaţionale locaţii :)

 17. Peisajele iti taie respiratia. Combinatia dintre stanci, mare si munte cu flori, verdeata, copaci verzi sau colorati toamna, lacuri, pesteri si un cer albatru, albastru…. Si toate fantanile, podurile, casutele, potecile care parca au crescut din natura salbatica ce s-a imblanzit putin…
  Ce mai? Tot ce imi doresc ca sa ma relaxez. Superbe peisaje. superba recenzie

  Ce ciudat ca ii trimiteau pe criminali in exil aici… Stiu ca faceau asta pentru ca era izolat, dar cred ca era un loc ce merita un rege si palat…. Sau poate tocmai de aceea s-a pastrat atat de bine, ca nu era prea “folosit”…

Leave a Comment