Dinastia Goryeo: Imparatul Gangjong

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Dinastia Goryeo: Imparatul Gangjong

Published on noiembrie 26, 2011 with 8 comentarii

Imparatul Gangjong (1152 – 1213) a fost al 22-lea domnitor al dinastiei coreene Goryeo si a domnit in perioada 1211 – 1213. El a fost precedat de Imparatul Huijong si succedat de Imparatul Gojong.

Printul Wang O (cunoscut si ca Wang Suk sau Wang Jeong) a fost fiul cel mare al Imparatului Myeongjong si al sotiei acestuia, Regina Gwangjeong din clanul Kim. Sotia sa a fost Regina Wondeok, fiica lui Sin An-hu din familia Yu.

Gangjong a primit titlul de Print Mostenitor in anul 1173. In 1197, el si tatal sau au fost dusi la Ganghwado de catre liderul militar Choe Chung-heon. In 1210, Gangjong s-a intors in capitala, acolo unde Imparatul Huijong i-a acordat un titlu regal in anul urmator. Dupa detronarea Imparatului Huijong de catre Choe Chung-heon, Gangjong a fost pus pe tron.

Imparatul Gangjong a murit in anul 1213, la numai doi ani dupa incoronarea sa ca monarh.

El a fost inmormantat in afara fostei capitale a Dinastiei Goryeo, in orasul modern Hyonhwa-ri, Kaepung-gun, Hwanghaenam-do, Coreea de Nord.

Surse: Wikipedia

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Dinastia Goryeo: Imparatul Gangjong. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Multe vestigii ale istoriei coreene se afla azi in Coreea de Nord. Printre ele e si capitala Koryo , Kaesong. Tin minte ca am vazut mai demult un documentar despre Kaesong, dar cred ca nu era facut de sud coreeni (poate ma insel) – si erau intervievati nord coreeni-tin minte ca m-am delectat cu accentul lor :) Oricum, cand au cu ce sa se laude, nord coreenii nu se sfiesc sa faca publice respectivele lucruri. Doar ca totul trebuie facut asa cum spun ei .
    Bianca, multumim. Rezisti eroic.

  2. A domnit ft puţin :( Cred că de-abia începea să se acomodeze cu titlul de rege…

  3. Multumesc Bianca! Da, a domnit putin, dar si avea o varsta destul de inaintata cand a fost incoronat.

  4. Frumoasa recenzia! Pacat ca din cauza scurtei sale domnii nu prea ai avut ce sa scri despre el. Oricum, recenzia merita votata. Bravo Bianca!

  5. Bianca iti multumesc pentru recenzie, imi raspunzi la intrebare cati imparati a avut Goryeo, eu nu am gasit decit 22, as dori sa stiu cine a fost al 2-lea, al 10, 11, 12 si 13, nu ii gasesc sau indica-mi unde sa merg

  6. Felicitari, Bianca!
    Recenziile tale cu regi imi plac foarte mult si incerc sa raman cu cat mai multe informatii din lecturarea lor :).

Leave a Comment