Ana-Maria Ruse [KF]

생일축하합니다 Moon Chae Won!

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

moon 2

Published on noiembrie 13, 2011 with 29 comentarii

Azi, 13 noiembrie, îndrăgita Moon Chae Won din recentul serial încheiat The Princess’s Man, împlineşte 25 (26) de ani, să-i urăm La mulţi ani şi mult success în înfloritoarea carieră care se preconizează.

Despre filmografia actriţei am mai scris într-o recenzie mai veche, http://koreafilm.ro/blog/2010/11/moon-chae-won-38271/, aşadar nu voi mai trece în revistă filmele şi serialele în care a jucat. Amintesc doar că cele mai reprezentative sunt: The Painter of The Wind (2008), Brilliant Legacy (2009), The Princess’s Man (2011) şi filmul War of Arrows (2011), care i-a adus recent, la gala premiilor Daejong (Grand Bell Awards), premiul de Best New Actress (Cea mai Bună Nouă Actriţă).

Frumoasa actriţă a declarat ulterior câştigării acestui premiu: “Când am primit premiul la gala Daejong, am fost luată prin surprindere, nu mă aşteptam, şi nu am avut un discurs pregătit. Am acceptat premiul nu pentru că sunt eu o actriţă carismatică, ci pentru că personajul meu din film este.”

 

Până la această dată Chae Won a jucat în doar 9 producţii, dar talentul care creşte treptat, şi evoluţia ei deosebită din The Princess’s Man şi War of Arrows cu siguranţă vor conduce la alte roluri la fel de bune sau chiar mai bune. Moon: “Va dura mult până când oamenii vor iubi actriţa Moon Chae Won, vor simţi afecţiune pentru ea, dar mă simt foarte bine, deoarece până acum personajele pe care le-am interpretat au fost îndrăgite. Voi mai lua multe roluri de acum înainte, în filme/seriale bune, deoarece îmi doresc să devin o actriţă care să merite reacţiile pozitive ale oamenilor.”

  Fiica marelui prinţ Su-yang (regele Sejo), prinţesa Se Ryung, în drama The Princess’s Man a declarat la finalul serialului: “Mi-a plăcut finalul fericit al dramei chiar dacă m-am gândit că impactul putea fi la fel de puternic şi cu unul tragic. Oamenii au tendinţa de a avea o satisfacţie indirectă de la o dramă (râde). Sunt foarte mulţumită că am transmis un mesaj de speranţă telespectatorilor.” Se Ryung a obţinut iubire după multe încercări şi dificultăţi pe parcursul serialului, iar fericirea ei a părut să reînvie la final.

Cei care au urmărit sageuk-ul i-au adus multe laude actriţei pentru interpretarea excelentă a unei femei care se îndrăgosteşte de fiul duşmanului tatălui ei, Seung Yoo, interpretat de actorul Park Shi Hoo.
În timpul unui recent interviu desfăşurat la Cheongdamdong în Seul, Moon a explicat: “Nu mi-a fost uşor să mă desprind de atmosfera din serial, de acţiune, de toată povestea. De obicei am tendinţa de a avea sentimente amestecate de fiecare dată după ce termin un serial, dar The Princess’s Man are o semnificaţie aparte pentru mine. Impresia nostalgică de după pare să dureze mai mult decât la alte filme sau seriale în care am jucat. Mă consolez singură ascultând coloana sonoră a dramei.”

 
Personajul Lee Se Ryung se tranformă dintr-o femeie veselă şi plină de viaţă într-o femeie puternică care renunţă la statutul de prinţesă în favoarea iubirii pe care o poartă bărbatului din inima ei. Moon Chae Won a spus: “Exista un risc, pentru că personajul îşi schimbă treptat personalitatea, dar am vrut să joc rolul pentru că mi s-a părut foarte interesant. Am depus tot efortul să o portretizez ca o femeie puternică pe măsură ce acţiunea se derula. Se Ryung, de la primul episod până la al treilea pare doar o fată curioasă, dar devine mai matură după ce se îndrăgosteşte, prin episoadele 7-8. Ambele apariţii diferite ale ei pot fi rar văzute în alte drame istorice, la alte personaje feminine, iar asta mi s-a părut interesant. De obicei oamenii au propriul standard pentru comportamentul lor, dar Se Ryung e o persoană care întotdeauna se comportă în funcţie de starea, de emoţiile pe care le trăieşte.”


Personajul extraordinar Se Ryung a ridicat controverse în privinţa abilităţilor lui Moon Chae Won la începutul dramei, deoarece oamenii au spus că personajul extrem de curios nu este potrivit pentru o dramă istorică. “E posibil să fi făcut o greşeală în privinţa modului cum am interpretat-o pe Se Ryung la începutul serialului. M-am gândit că Se Ryung şi Seung Yoo sunt personaje puţin probabil potrivite pentru un basm pentru că ei au sacrificat totul pentru celălalt, lucru neobişnuit pentru acea perioadă istorică, şi am vrut ca Se Ryung să fie un personaj deosebit pentru că nu e unul obişnuit. Poate am făcut-o prea deosebită la început împotriva voinţei mele. Actorii mai în vârstă spun că actorii trebuie să exprime emoţii rafinate într-o dramă istorică, iar eu cred că am dat greş la început, neprezentând un joc relevant. Jocul meu a fost neliniştit la debut, gradual însă am devenit tot mai absorbită în acţiune după ce Se Ryung se revoltă, iar jocul meu a devenit mai natural.”

Se Ryung şi Seung Yoo, “Romeo şi Julieta” ai dinastiei Joseon au întâmpinat multe momente critice, pe viaţă şi pe moarte, până dragostea lor s-a împlinit. Întrebată care e scena pe care nu o poate uita, care i-a rămas cel mai pregnant în minte, Moon Chae Won a mărturisit că scena de la finalul episodului 14, când Se Ryung este lovită de săgeata lui Shin Myeon, încercând să-l apere pe Seung Yoo: “Cele mai bune lucruri pe care le-am simţit în timpul filmărilor au fost emoţiile dintre cele două personaje masculine (Seung Yoo şi Shin Myeon) şi personajul feminin (Se Ryung), emoţii care s-au dezvoltat foarte rapid, şi cred că scena de care spun a fost momentul maxim al emoţiilor şi sentimentelor pe care ei le împărţeau. Seung Yoo a răpit-o pe Se Ryung cu gândul de a se răzbuna pe Su-yang, dar ea s-a sacrificat pentru el, lăsându-se lovită de săgeata care îi era destinată lui. Relaţia de iubire-ură dintre ei de la momentul respectiv a atins maximul, şi mi-a plăcut în mod deosebit pentru că am văzut ura lui Seung Yoo pentru prima oară. M-am simţit tot mai ataşată de Seung Yoo din acel moment (râde).”


Interviatorii au întrebat-o pe actriţă despre armonia dintre ea şi actorul Park Shi Hoo, ea a dezvăluit: “Modul lui de a juca, uşor lent, m-a ajutat foarte mult. El ca persoană nu e genul care vorbeşte mult sau îşi schimbă dispoziţia brusc, aşa că personalitatea calmă pe care o are m-a ajutat să-mi menţin emoţiile. Îl cunosc dinainte de a filma împreună, aşa că nu am avut nevoie de mult timp pentru a ne acomoda unul cu altul.”
Moon Chae Won a vorbit şi despre armonia cu actorul Kim Young Chul (Su-yang), cu care a menţinut o stare de confruntare din cauza lui Seung Yoo: “Am fost foarte norocoasă în privinţa părinţilor pe care i-am avut în seriale. Actorul Park In Hwan, tatăl meu din It’s Okay, Daddy’s Girl şi Kim Mi Sook, mama mea din Brilliant Legacy, au fost de asemenea foarte buni actori, deci sunt foarte norocoasă (râde). Am învăţat multe de la Kim Young Chul. El a arătat aspecte diferite, de la o apariţie comică la una carismatică. Mi-a dat şi multe sfaturi în privinţa jocului într-o dramă istorică şi a atitudinii pe care trebuie să o am. Au fost multe dificultăţi pe parcursul filmărilor, dar am terminat fără probleme mulţumită actorilor deja maturi care m-au sprijinit şi ajutat. Mai mult, sunt foarte fericită că Se Ryung a primit multă iubire de la telespectatori.”

Actriţa a mai acordat un interviu, pentru Joong Ang Ilbo, în cadrul căruia a răspuns la alte întrebări.

Rep: Toate producţiile în care ai avut success sunt din tipul istorice (The Painter of the Wind, The Princess’s Man şi War of Arrows). Nu a fost greu să joci în astfel de seriale/filme?

MCW: A fost foarte ciudat să folosesc dialectul folosit în acele timpuri. Cel mai greu a fost să joc rolul fiicei regelui Sejo, pentru că mi s-a părut dificil ca o femeie din acele vremuri să-şi nesocotească tatăl, să îndrăznească să i se opună, sau mai mult, să-şi nesocotească poziţia ca prinţesă a naţiunii pentru a-şi împlini iubirea.

Rep: Unul din cele mai controversate lucruri în serial a fost maturizarea lui Se-ryung, de la o fată curioasă să descopere lumea la o adevărată domnişoară cu curaj, dar şi schimbările ţinutei.

MCW: Hanbokurile din serial au fost făcute special după caracterul lui Se-ryung. Uneori schimbam ţinuta şi de zece ori pe zi, aşa de mare atenţie s-a acordat aspectului acestuia. La început s-au folosit multe accesorii potrivite unei fete dintr-o familie bună şi cu o atitudine veselă. După abandonarea poziţiei de prinţesă, nu s-au mai folosit accesorii, iar îmbrăcămintea a devenit mai simplă pentru a evidenţia că într-o situaţie dificilă nu mai este timp de aranjat.

Rep : The Princess’s Man s-a încheiat cu multă speranţă. Te aşteptai la asta?

MCW: Nimeni un ştia, şi nici nu s-a plănuit de la început dacă se va termina cu o tragedie sau cu happy-end. Actorii care joacă acest roluri simt personajele în sufletul lor. Faptul că am interpretat-o pe Se-ryung deprimată şi tristă atât timp m-a făcut să fiu extrem de fericită în ultima zi de filmări când ea a rămas împreună cu Seung-yoo. Cu ajutorul ultimei scene am reuşit să o las pe Se-ryung să plece fericită.

Rep: Ce spui de faptul că eşti asemănată cu personajul Se-ryung?

MCW : Nu cred că pot să o egalez pe Se-ryung în ceea ce priveşte modul de a iubi. Aş putea să-mi risc viaţa pentru iubire? În realitate, cred că asta e aproape imposibil pentru oricine. Dar ca şi determinare mă asemăn cu personajul meu, încă din şcoala generală am studiat arta, iar la universitate am absolvit la această specializare, dar când mi-am pus în minte că vreau să devin actriţă, am renunţat la şcoală pentru a-mi urma visul, chiar dacă părinţii mei s-au opus vehemente. Am vrut cu orice preţ să fac ceea ce începusem să iubesc.

Acum doi ani, actriţa împreună cu Lee Min Ho, colegul ei din Mackerel Run, a fost imaginea brandului Levi Strauss (marcă de blugi), pentru colecţia Signature.Anul acesta Moon Chae Won a fost imaginea băuturii sport Pocari Sweat, pentru care s-a dus în Vietnam să filmeze reclama.

Surse: HanCinema, Dramawiki, krfilm.net

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

29 comentarii

There are currently 29 comentarii on 생일축하합니다 Moon Chae Won!. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La multi ani, Inaltimea Ta!
  Sa fii sanatoasa si sa ai parte de roluri cat mai frumoase si complexe!

 2. Multumim Ana! Sunt la ep 3 al serialul si imi place ft mult!
  La Multi Ani, Moon Chae Won! ;)

 3. La multi ani, frumoasei printese!!!!! sa o vedem in cat mai multe seriale la fel de frumoase ca si Princess man…..

 4. Awww…Saengil Chukhae! :)
  Gata. Diseara ma apuc de Princess Man. Nu mai astept…Oare ce va difuza tvr ul dupa KOTW?
  Multumim, Ana! :*
  O duminica frumoasa tuturor!

 5. La multi ani! o ador pe Se Ryeong. multumim, Ana :)

 6. La multi ani si succes pe viitor,Moon Chae Won! Trebuie neaparat sa vad serialul mai ales ca dragostea a invins.(ceva rar pt acele vremuri).

 7. La multi ani, frumoaso

 8. eu plec la internat. Noapte buna tuturor, saranghae!!!!!!!!!!

 9. La multi ani!… Asteptam sa va vedem in cat mai multe roluri. :)

 10. LA MULTI ANI! :) Mult sanatate si fericire!!!!
  Felicitari pt. prezentare. Moon Chae Won e o actrita extraodinara, care m-a impresionat inca de cand am vazut “Brilliant Legacy” (o drama moderna), insa in “The Princess’s Man” a facut revagi,reprezinta punctul culminant al carierei sale. Sunt sigura ca in viitor apropiat va fi distribuita intr-o noua drama… se merita din plin. Vreau mult sa o vad!!!
  Nu pot sa nu zambesc cand vad cat de incantata e de finalul fericit al dramei… si mie mi-a placut. E frumos, dar pt. mine e intr-un fel si dureros.(As vrea sa argumentez de ce, dar dezvaluii prea multe date.)

 11. La multi ani,printesuca,mi-ai schimbat standarele! Nu cred ca poate nimeni sa conteste zvacul dintre cei doi amorezi,se simte,vibreaza in aer!

 12. He,he cum le sti tu pe toate Ana ,cred ca intr-o viata anterioara ai fost fiica mamei Omida!

 13. la multi ani!

 14. Multumesc pt comentarii :) Ma bucur ca va place Moon Chae Won! Cei care nu au vazut inca The Princess’s Man, sa nu mai ezite :) E minunat serialul! Vizionare placuta tuturor!

 15. Salut, sa va impartasesc ceva frumos relativ la acest serial , ceva c etocmai am vazut pe KBS WORLD acum dimineata:
  La emisiunea scurta STAR DATE au relatat cum au gindit echipa si actorii sa fie vizionat ultimul episod in premiera . S-au adunat la o mare sala d espectacol a trustului, impreuna echipa si tehnicierii si cca 3-4 sute d efani , au vorbit pe rind acorii si staful realizatorilor , au prezentat secventele dificile( cu vaporul pe mare la Wando, ucidereasprin sfisiere cu cai a sotului princiar ) dar si tentativele de ucidere asupra eroului si reinvierea sa ca pasarea phoenix , si delicatul – primul sarut si urmatoarele multe si frumoase ce s esucced emotionant, secventele calare in doi si subtilitatea indragostirii din secventa cu leaganul si trandafirul .Apoi au multumit publicului toti interpretii principali si secundari , emotionati si uneori lacramind -public care in finalul serii organizate admirabil -A URMARIT IN CONTINUARE CU TOTII actori si producatori ,DIN SALA , fara sa stie finalul , ULTIMUL EPISOD. EMOTIE MARE si bucurie pentru finalul cu “binele invinge ” si bucuria extraordinarei audiente de care s-a bucurat de la primele episoade . O minunatie ce a rulat pe KBS World ( vezi pe UPC canal 197 ) miercurea si joia la prinz si sper sa fie cumparat si la noi. O zi frumoasa si spornica. Mai cautati si alte doua emisiuni uluitoare joi pe KBS dar devreme la ora 530-730, in zori : MISTERIES OF THE BODY si SCENCE CAFE . Sint stiintific ultime cercetari medicale dar au niste abordari moderne de imi vine sa plec in Coreea sa fac MEDICINA si sa lucrez in spitalele lor universitare pe care le-am vazut fascinata de dinmineata azi foarte devreme.KEY WORDS : QUIZ COMPETITION, ENCODING INFORMATION; MEMORY MODERN competitions campions IM SEONGMO si KIM WONHYO . Superinteresant si util fiecariua ce vrea sa invete limbi straine , istorie sau medicina .

 16. Ştiam şi eu că Park Shi Hoo (Kim Seung Yoo) a urmărit ultimul episod cu fanii, aşa cum obişnuieşte de mai mult timp.

 17. Moon Chae Won are o frumusete aparte. Mi-ar placea ca intr-o viitoare drama istorica partenerul ei de fim sa fie Jang Hyuk. Sunt doi actori extraordinari.

  • Daa, cred că ar face un cuplu frumos, dar eu mai mult îmi doresc un film/serial cu Ha Ji Won şi Jang Hyuk, cred că ar fi de senzaţie, dacă ar avea şi un subiect pe măsură ar putea fi cel mai bun film/serial coreean :)) Bineînţeles, o astfel de producţie în care să joace cei doi n-ar putea să aibă decât un subiect bun şi interesant. Un regizor care să-i coopteze pe cei doi într-o astfel de producţie ar da totul ca să iasă bine, iar actorii ce să mai spun, cred că s-ar potrivi de minune :)

   Eu visez cu ochii deschişi, dar e posibil…

 18. Doar acum am vazut articolul.
  La multi ani pentru Julieta coreeana.

 19. E superba in Princess Man,alaturi de Park Shi Hoo. Doi actori superbi intr-un serial superb. :*

 20. Minunata actrita!!!La Multi Ani!

 21. E frumoasa si ft talentata! La multi ani si in acest an!

 22. La multi ani, Moon Chae Won! Mi-a placut foarte mult in Pictorul, a jucat excelent si e foarte frumoasa. Mult succes in continuare!

  • Daa, superba in Painter…dar si in The Princess Man :)

   • Din pacate nu am vazut The Princess man :( am citit numai rezumatele, dar m-am bucurat mult cand a fost difuzat The Painter of the Wind

    • Poate o sa-l urmaresti altadata :)

 23. La multi ani si anul acesta,oare nu este partenara Dr.Jin?

  • Nuuu, nu e! Aceea e printesa Lahee :D

 24. la multi ani :*

Leave a Comment