koreafilm

O noua etapa de concurs, îndemn la diversitate!

Written by koreafilm. Posted in Despre KoreaFilm, Noutati KF

leaves

Published on octombrie 01, 2011 with 43 comentarii

Dragii noştri,

A doua etapă a concursului tradiţional de recenzii a ajuns la final, şi la fel de repede va începe a treia şi ultima etapă a acestui an. Concurenţii participanţi ne-au delectat cu recenzii fantezie, le spunem noi, vorbind din perspectiva de multe ori idilică a personajelor din dramele coreene, presărate cu versuri, propria creaţie a autorilor sau nu.

Am citit despre regii dinastiilor Shilla şi Goryeo, am aflat noutăţi despre seriale recente sau mai vechi, actriţa Go Hyun Jung ni s-a dezvăluit întrun amplu interviu, am făcut…puţină istorie a artei, am aflat care sunt câştigătoarele Miss Coreea din ultimii ani sau am admirat cupluri de vis. Un adevărat periplu prin atmosfera Coreei de odinioară şi din prezent.

Totuşi, remarcăm faptul că majoritatea recenziilor intrate în concurs au urmat modelul de recenzie fantezie. Putem spune că am trecut printr-o etapă de lirism şi nostalgie, dar, pentru că suntem deja în miez de toamnă foşnitoare, şi ne pândesc atât monotonia, cât şi nuanţe subtile de melancolie, ne-am gândit să vă provocăm să rupeţi ritmul şi, cu această ocazie, să redescoperiţi bucuria creaţiei. Să vă jucaţi mai mult cu subiectele abordate, poate chiar încercaţi să vă rupeţi de dulcele stil clasic pe care l-am exersat în primele două etape ale concursului.

Aşadar, vă propunem o schimbare!

Ne dorim ca în noua etapă de concurs să ne bucurăm citind recenzii cât mai diferite, documentate, cu poze calitative, despre subiecte cât mai diversificate care să reflecte gama copleşitor de amplă de informaţii pe care le găsim pe internet.

Asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi la stilul care vă caracterizează, ci doar să vă exploraţi puterea de creaţie în direcţii diverse. Sunteţi unici, aveţi atâtea idei proaspete, ar fi o pierdere să le conturaţi pe toate întrun singur tipar.

Echipa Koreafilm va fi puţin mai strictă în ceea ce priveşte acceptarea recenziilor, deoarece nutrim dorinţa de creştere a calităţii conţinutului de pe blog. Sperăm să îmbrăţişaţi sugestiile noaste şi vă mulţumim pentru înţelegere, cu drag, echipa Koreafilm!

Fighting!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

43 comentarii

There are currently 43 comentarii on O noua etapa de concurs, îndemn la diversitate!. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. da, koreafilm, aveti dreptate. M-am cam saturat de poezie. Adica sa nu ma intelegeti gresit, imi place, dar mi-e dor de acele recenzii documeentate la care munceam zile intregi.

    • si mie..sincer, abia astept sa citesc urmatoarele recenzii din concurs. de fiecare data astept o mica surpriza; sper ca va fi asa.,
      apreciez mult efortul depus dfe fiecare dintre autori si ma bucur cu fiecare recenzie, dar vreau sa retraiesc uimirea si surpriza de a afla lucruri noi…

  2. hmmm, aveti foarte mare dreptate, dar nu prea vad ce am putea scrie, in afara de traduceri :-??

    • oh, sunt atatea de aflat si de impartasit, Laura!
      eu am avut azi o mare bucurie descoperind o voce divina!( MULTUMESC CRIB!!!!)

      http://www.youtube.com/watch?v=C3e9V4YOrHs&feature=related

      • Imi place, are voce de tenor. Imi aminteste de Josh Groban … :)

        • chiar este tenor :)
          eu l-am descoperit datorită acestui videoclip cu Bidam și Deokman …și datorită unui băiat de pe blog cu nume de utilizator Bidam….. el m-a întrebat dacă știu cine cântă această melodie…eu atunci am lăsat un mesaj sub filmulețul de pe youtube și mi s-a răspuns că cel care cântă această melodie este Im sau Lim Tae Kyung…..eu îl ador….vocea lui este atât de pătrunzătoare și caldă…. e divină!!!….chiar vroiam să fac și o recenzie despre el, dar am găsit foarte puține informații despre el…..dar sper să fac într-o zi recenzia….pupici!

          http://www.youtube.com/watch?v=UwA48v7MJKs

  3. sunt foarte multe subiecte inafara traducerilor. Am atatea idei si atat de putin timp!!!!!!!

  4. o super buna idee

  5. DA kfilm vrem subiecte diversificate…. sunt așa de multe lucruri interesante ce trebuie aflate despre Coreea și despre coreeni….MULȚUMESC KFILM!

    FIGHTING FETELOR!! SPOR LA RECENZII CÂT MAI INEDITE ȘI PLINE DE INVENTIVITATE!!

    http://www.youtube.com/watch?v=xdr_-MJeAQc&feature=related

  6. Buna initiativa Koruta ,Se simte nevoia de ceva concret aproape palpabil asa cum era odata! Fara suparare ,dar mai aveam putin si faceam diabet!hi hi hi!

  7. Aşteptăm schimbare, diversitate, noutate şi inedit din partea voastră, utilizatorii Kfilm care scrieţi recenzii! Baftă tuturor în noua etapă de concurs :)

    • Ai dreptate in ceea ce spui,asteptam schimbare ,dar asta vine in urma unor indrumari
      care de obicei se dau intr-un mod elegant si creativ din partea unor moderatori ,si nu
      prin imperative asemanatoare cu cele pe care le adreseaza un caporal din armata imperiala novicilor. Acestia vor sa invete dar au nevoie de oameni care sa-i ghideze,nu sa-i impinga din spate cu slogane de genul “”Invatati,Invatati,Invatati”

      • Hai mai Anja ca nu este asa de greu, ce inainte le-a invatat cineva pe fete sa faca recenzii,si au fost foarte bune!

      • Anja ma bucur de comul tau , prea a devenit Blogul ceva impus ..impulsul trebuie sa plece de le sine , asa am simtit si eu mereu ! Pasiunea si Talentul pur sunt la baza reusitei , reusita care trebuie sa fie meritata din ambele parti !

        • koreafilm

          @ Alexandra: utilizatorii insisi aleg subiectele cu care intra in concursul de recenzii. Subiectele nu le sunt impuse. Te rugam din nou sa nu mai faci afirmatii fara sa cunosti situatia reala.

  8. Inresesanta atitudine Kfilm sa fiu blocata la postarea de comentarii la aceasta recenzie

    • Si doar nu ai facut nimic , dar asa-i cand Omului i dai omului prea multe XD plus ca nu KoreaF in sine ti le sterge ci altcineva ! Altcineva care ma facut sa ma las pagubasa de Blog !

      • koreafilm

        @ Alexandra: Te rugam insistent sa nu mai faci afirmatii nefondate prin care sa creezi situatii tensionate pe blog. Este a doua avertizare.

      • koreafilm

        @ Alexandra: din nou faci afirmatii in necunostinta de cauza si induci in eroare fanii comunitatii noastre. Ana este moderator, ceea ce este diferit de a administra blogul. Repetam, Ana nu sterge comentarii. Nu este prima data cand o spunem si suntem dezamagiti ca, in ciuda afirmatiilor noastre din trecut, continui sa sustii acest lucru.

    • koreafilm

      @Anja: Nu a fost sters nici un comentariu. Te rugam clarifica la ce te referi.

  9. :O:O!

  10. @livia draga sa nu uitam ca primii recenzori au fost persoane mature cu experienta si tineri studenti ,ori anul acesta a venit un val de tineri in formare si fara experienta ,dar talentati si doritori sa contribuie cu o lucrare care sa incante pe cititor.De aceea un
    moderator care sustine acest blog ,nu trebuie sa fie un vizitiu care da bice cailor stand in fata carutei,ci ,trebuie sa fie un dresor care invata un manz sa treaca peste obstacole ca un “”Pur Sange Arab”"

    • Anja, chiar dacă am fost persoane mature sau studenţi, cei care am scris recenzii pt concurs în trecut, nici noi n-am venit pe acest blog învăţaţi, nu eram experţi în scrierea de recenzii, nici pe departe, ci singuri ne-am perfecţionat în timp. Am început cu recenzii timide şi de multe ori fără o structură corectă, cu informaţii pe care le găseam şi noi pe internet, şi cu timpul am avut dorinţa de a diversifica, şi de a aduce noutăţi.

      Internetul există pt toţi, cum exista pt noi, aşa există şi pt fetele care acum participă la concurs, şi ele pot căuta informaţii, pot căuta ştiri noi, pot scrie despre tradiţii, despre locuri minunate din Coreea, despre atâtea şi atâtea subiecte care pot fi găsite.

      Nu mi se pare deloc corect din partea ta să consideri această iniţiativă ca fiind una negativă.

      • buna dimineata ana!
        din pacate nu ai citit atent commul meu (7.1) :nu resping de loc,chiar am sustinut aceasta initiativa.
        in comentariile si dialogul cu livia ,am criticat tonul tau imperativ si neplacut de la comm.7,care in loc sa incurajeze la noi recenzii calitativ superioare ,creeaza un sentiment de respingere.

        • Neaţa’
          Da, susţii iniţiativa, dar nu şi metoda. Eu consider că acel comentariu al meu, din contră, nu înseamnă respingere, ci încurajare. Dacă aşa ai simţit tu, îmi pare rău.

          Cum scrie şi în articol, sperăm la diversitate, nu la crearea unui tipar de recenzii care să se repete. Cred că este în beneficiul tuturor să citim despre subiecte cât mai diferite, şi să ne lărgim paleta de cunoştinţe legate de Coreea.

      • da, cu totii am invatat cu timpul, nu ne-am nascut invatati, daca eram toti perfecti si scriam impecabil, nu ar mai fi existat diferentiere in acest site. fiecare cu felul lui de a scrie. depinde ce intelegi prin ”fara experienta” :)

        • Sunt total de acord cu Anja!;-)

          • Anja a fost inteleasa gresit.parerea mea.Nu a criticat actiunile celor de la Koreafilm!!!!!!!

  11. Bine zis Anja scumpa , au fost candva , nu vor mai fi acei tineri talentati si iubitori..timpul pe toate le-a schimbat , si nu ma mir daca mi se vor sterge si mie comm..!

    Imi iasa , daca nu mi-a iesit pe nas toata afectiunea !

    Annyeonghaseyo :*

  12. @Kfilm,prin raspunsul meu de la commul 10 dat anei ,explic clar motivul discutiei.
    E bine sa nu se uite ca Tonul face Muzica…

  13. Not fair!:-((

  14. KF nu mai este si nici nu va mai fi ce a fost.

    • Aici sunt de acord . :))

  15. Fetelor eu tac in sfanta tacere , finca tot am primit avertizari XD si stric comunitatea si bunastarea membrilor

    • Lol Alex :))

  16. Care diversitate ?Cred ca s-a scris pe acest bloc tot ce era de scris.De unde atata diversitate? Acuma o sa va suparati pe mine .Ehh, mai bine tac.

  17. Cris, sincer crezi ca nu se pot crea recenzii cu subiecte diverse?
    eu am convingerea ca exista resurse mari de creativitate si idei printre utilizatori.

  18. Nu s-a scris tot ce se putea, amalgamul de subiecte existente pare inepuizabil. Există o sursă continuă de inspiraţie, trebuie doar să existe şi dorinţa de a afla lucruri noi, de a le împărtăşi cu ceilalţi, şi puţină răbdare de documentare. Ori asta înseamnă cel puţin 2-3 surse de documentare şi pasiune.

  19. exact!
    dar daca doar stam si ne lamentam sau, mai rau, parca ne dorim falimentul…apoi, imi pare rau, dar de ce mai vorbim ?
    ma intristeaza aceasta atitudine

    • Şi pe mine mă întristează, Midori, consider că gama de subiecte e chiar copleşitoare, eu dacă aş reuşi aş scrie mult mai mult, pt că o fac din plăcere. Subiecte sunt gârlă cum se spune, avem de unde alege şi sunt pt toată lumea. Nu e cazul să ne plafonăm că n-avem ce scrie.
      E bine ca cititorii noştri să aibă ce citi, şi astfel să revină continuu aici. Ori dacă recenziile scrise se încadrează majoritatea într-un tipar, atunci şi interesul de a citi se pierde. Atât cei care fac parte din echipa Koreafilm, cât şi utilizatorii trebuie să contribuie la creşterea conţinutului de pe blog, nu doar în cantitate, ci şi în calitate.

  20. personal mi-e dor de recenziile de pe vremuri. Acele recenzii la care se munceau zile intregi cu lucruri noi, folositoare. Nu sunt de partea nimanui si ca realizator de recenzii voi aborda pe viitor recenziile obiective, frumoase, interesante si poezia si literatura le voi utiliza mai rar. O admir pe biancamishil deoarece ea scria mereu recenzii obiective si interesante. Singura dintre noi, de altfel. Ar trebui premiata

  21. eu nu țin cu nimeni și nici nu vreau să iau partea nimănui, dar nu cred că ana a greșit cu ceva când a lăsat acest comm … îmi pare rău dacă nu toată lumea a înțeles care este de fapt mesajul…:(
    și așa cum spune Livia nici nouă nu ne-a fost ușor să facem recenzii și nici nu ne-a învățat nimeni, ba din contră (vorbesc strict din punctul meu de vedere)…să nu credeți că s-a născut cineva învățat…așa că nu ar trebui să se supere nimeni, cine vrea să facă recenzii o va face indiferent de obstacolele pe care le va întâlni…fetelor Fighting!!! și spor la recenzii!

  22. Fighting:)))))))))))))))))))))))))))))))

Leave a Comment