Ana-Maria Ruse [KF]

What happened in Bali – k-drama (2004)

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

what 5

Published on septembrie 07, 2011 with 79 comentarii

Lee Hyun Sub – My Love

.

What happened in Bali, cunoscută şi sub numele Something happened in Bali sau Memories of Bali, este o dramă marca SBS, care a rulat pe postul coreean între 3 ianuarie – 7 martie 2004.

Poster What happened in Bali

Personal am ales să urmăresc aceast serial în primul rând pentru că Ha Ji Won a avut rolul principal, şi în al doilea rând pentru prezenţa actorului Jo In Sung. Nu ştiam nimic despre acţiune, care este subiectul, decât că, aşa cum spune titlul, Bali e un loc important în desfăşurarea acţiunii. De fapt, din cele 20 de episoade, doar primul şi ultimul se desfăşoară în Bali, „paradisul pe pământ” cum ar spune personajul lui Ha Ji Won.

Vreau să specific şi faptul că ratingurile acestui serial au fost foarte bune, cu o medie de 26% pe ţară, şi cu un maxim de 39,7% la ultimul episod.

What happened in Bali este un amalgam de sentimente, iubire, ură, gelozie, mândrie şi destin, şi scoate la suprafaţă latura urâtă, dar adevărată a oamenilor pentru care nimic nu contează în afara banilor. Pentru că este un serial atât de bun şi de complex, nu mă pot rezuma la a vă spune doar subiectul, ci voi face un rezumat mai amplu. Doar aşa pot spera că veţi fi atraşi de poveste, şi veţi dori să-l urmăriţi. Sper să aveţi răbdarea necesară pentru a citi tot.

Acţiunea se învârte în jurul a patru personaje, care sunt totodată  personajele principale, Lee Soo Jung (Ha Ji Won), Jung Jae Min (Jo In Sung), Choi Young Joo (Park Ye Jin) şi Kang In Wook (So Ji Sub).

Jung Jae Min, Choi Young Joo, Lee Soo Jung şi Kang In Wook

Lee Soo Jung e o tânără de 25 de ani căreia viaţa nu i-a oferit prea multe oportunităţi. Părinţii ei au murit când era mică, şi împreună cu fratele ei a trăit într-un orfelinat de unde au fugit pentru că nu aveau ce mânca. În speranţa că va reuşi să strângă ceva bani, pleacă în Bali şi se angajează la agenţia de turism a unui alt coreean, Cho Sang Bae.

Lee Soo Jung – Ha Ji Won

Jung Jae Min este fiul cel mai mic al bogătaşului şef al companiei Pax Group, şi manager în compania tatălui său. Pe el însă afacerile îl lasă rece, este iresponsabil, arogant, copilăros şi un mare playboy, şi de cele mai multe ori este bătut de tatăl său pentru atitudinea sa delăsătoare. Jae Min este logodit cu Choi Young Joo, o tânără care provine dintr-o familie la fel de bogată şi de influentă ca a sa. Cei doi nu se iubesc, dar acceptă căsătoria impusă de ambele familii.

Jung Jae Min – Jo In Sung

Choi Young Joo – Park Ye Jin

Kang In Wook este fostul iubit al lui Young Joo, coleg de facultate cu aceasta, pe care ea îl părăseşte pentru a deveni soţia moştenitorului grupului Pax. El se retrage în Jakarta pentru a uita de Young Joo, dar ea îi face o vizită neanunţată, rugându-l să petreacă puţin timp cu ea, de dragul vremurilor trecute, într-un loc unde să nu-i cunoască nimeni, şi anume, Bali. In Wook acceptă, şi cei doi pleacă împreună, numai pentru a fi întâmpinaţi în aeroportul din Bali de nimeni altul decât Jae Min, care din gelozie şi-a urmărit logodnica.

Kang In Wook – So Ji Sub

Angelo – The Way

Vădit jenată, Young Joo spune că In Wook este un fost coleg de facultate pe care l-a întâlnit pe avion, şi acesta a însoţit-o. Jae Min îl invită pe In Wook să petreacă timpul împreună cu ei, cât timp stau în Bali, şi angajează un ghid turistic, pe nimeni alta decât Soo Jung, care să le prezinte frumosul oraş.

Desigur că Jae Min suspectează din start relaţia dintre logodnica lui şi tipul introvertit, In Wook, şi face o criză de furie îmbătându-se peste măsură. Young Joo, enervată şi incomodată de situaţie, pleacă spre Seul lasându-l pe Jae Min în camera sa de hotel, unde acesta o cheamă pe Soo Jung pentru a petrece noaptea cu ea. Fata acceptă, dar îi cere în schimb bani, dar Jae Min îi aruncă banii pe jos şi îi spune să dispară. Soo Jung pleacă în lacrimi, dar cu banii în buzunar.

Toată lumea se întoarce în Seul, In Wook datorită faptului că este chemat să lucreze la compania Pax (în Jakarta el lucra la o fabrica a companiei), Jae Min de altfel nu mai are motive să rămână, iar Soo Jung se întoarce pentru a da de urma şefului ei, Cho Sang Bae<, care fugise în Coreea cu toate economiile ei strânse în trei ani de muncă în Bali (10.000 de dolari). In Wook şi Soo Jung se întâlnesc pe avion, şi chiar stau pe scaune vecine, ajungând să se cunoască mai bine.

Ajunsă în Coreea, Soo Jung nu are altă posibilitate, decât aceea de a sta la prietena ei, Mi-hee, într-un apartament modest şi foarte micuţ. Îl caută disperată pe cel care i-a furat banii, dar nu îl găseşte. Nu are nici o slujbă, dar nici noroc, nimeni nu vrea să o angajeze. Singurul lucru care îi rămâne de făcut este să-l caute pe Jae Min, şi să-l roage să-i ofere o slujbă în compania tatălui său, dar acesta e expediază fără să o recunoască. Din cauza fratelui ei, care avea datorii, ea trebuie să devină hostess la clubul de noapte al cămătarilor.

Ajuns în ţară, In Wook închiriază chiar apartamentul liber de lângă cel al lui Mi-hee, întâlnindu-se din nou cu Soo Jung. După o nouă întâlnire umilitoare cu Jae Min, aceasta se confesează, sub influenţa băuturii, lui In Wook, spunându-i că visul ei este să se mărite cu un bărbat bogat care să o scape de sărăcie.

Nemaisuportând să lucreze ca hostess, Soo Jung îşi ia inima-n dinţi şi îi face o nouă vizită tânărului bogătaş şi îl roagă să-i împrumute bani pentru a achita datoria fratelui ei, oferindu-se chiar să petreacă noaptea cu el pentru acest ajutor. Jae Min o refuză, spunându-i că nu e interesat de ea, dar îi oferă banii necesari, pe care Soo Jung promite să îi returneze după găsirea unei slujbe. Acesta îi spune că dacă nu-şi găseşte un job, el o va ajuta, dar ea începe să caute în alte părţi, fără succes. Singurul loc în care găseşte de muncă este un noraebang (karaoke), unde distrează clienţi ameţiţi de băutură.

Jae Min începe să fie tot mai interesat de această fată fără orgoliu, şi o caută să o întrebe de ce nu i-a confirmat că a primit banii în cont. O găseşte în apartamentul lui In Wook, unde cei doi stăteau de poveşti, şi îi spune să se prezinte a doua zi de dimineaţă în biroul lui. Young Joo încearcă să-şi ceară scuze faţă de In Wook, pentru cele întâmplate în Bali, şi îi spune că-l iubeşte, promiţând să rupă logodna cu Jae Min. In Wook însă îi spune că nu mai vrea să aibă nimic de a face cu ea, deoarece Young Joo nu-l iubeşte cu adevărat ci vrea doar să-l aibă din pur egoism. Jae Min este de acord cu uşurinţă să rupă logodna, deoarece nici el nu o iubeşte pe Young Joo.

Între timp In Wook îşi preia postul la Pax Group, lucrând îndeaproape cu fratele lui Jae Min, şi sub conducerea acestuia. Logodna celor doi nu poate fi anulată cu uşurinţă din cauza mamei lui Jae Min, care o şantajează pe Young Joo cu nişte fotografii făcute în timp ce se săruta cu In Wook în maşină. Ea se resemnează cu ideea, şi încearcă să fie de acord să se mărite, încercând chiar să-l îmbuneze pe Jae Min cu ideea.

Soo Jung îşi preia postul primit, unul de recepţionistă, iar Jae Min o scoate în oraş pentru a celebra angajarea ei, chiar dacă în prima zi de lucru, Soo Jung adoarme. Cina decurge bine până când Soo Jung îl menţionează pe In Wook, şi cum, crede ea, destinul îi face să se întâlnească mereu (în Bali au avut apartamente vecine la hotel, la întoarcerea în Coreea au stat pe scaune alăturate, el s-a mutat în apartamentul de lângă cel al lui Mi-hee, prietena ei, iar acum sunt colegi de serviciu). Jae Min este furios şi pleacă lăsând-o singură.

In Wook începe de asemenea să o scoată tot mai des pe Soo Jung în oraş, o duce în vizită la mama lui, care are un mic local, şi merg împreună la film. Soo Jung începe să se ataşeze de In Wook, dar în acelaşi timp se întâlneşte tot mereu şi cu Jae Min. Aşadar cei doi rivali încep să-şi poarte pică tot mai mult, împărţindu-şi destul de des pumni.

Jo Eun – An Dwi Get Ni

.

Young Joo îl caută din nou pe In Wook, şi îl roagă să fie amantul ei, dar el refuză şi pleacă furios din apartament. Mama lui vine în vizită să-i aducă mâncare, dar nu e nimeni acasă, şi lasă pachetele lui Soo Jung. Ea nu poate dormi, şi intră în apartamentul lui pentru a-i aşeza mâncarea în frigider. El se întoarce pe neaşteptate şi îi spune că o place, sărutând-o. Momentul celor doi este întrerupt de bătăi în uşa lui Mi-hee, iar Soo Jung tresare auzind vocea lui Jae Min, dar aşteaptă ca acesta să plece.

Logodnica lui Jae Min află de relaţia acestuia cu Soo Jung, şi o avertizează pe aceasta să stea departe de el, pentru că nu e de nasul ei. Jae Min o cheamă pe Soo Jung acasă la el, spunându-i că a aflat unde se află Cho Sang Bae, cel care-i furase economiile în Bali, dar Young Joo şi mama lui apar acolo. Doamna Jung e furioasă şi o plesneşte pe Soo Jung făcând-o gunoi. Jae Min nu poate accepta acest tratament şi o împinge pe mama lui, după care pleacă cu Soo Jung. Din cauza acestui incident, fata este concediată, după ce doamna Jung îşi foloseşte influenţa.

Young Joo o caută şi îi oferă un job la galeria de artă a mamei lui Jae Min, unde lucra şi ea. Soo Jung acceptă oferta, postul primit fiind unul de secretară, dar Jae Min este furios, şi îi spune să plece de acolo. Lui Young Joo îi spune că nu o va ierta pentru ce îi face lui Soo Jung, şi o asigură că nu are de gând să se însoare cu ea, dar ea îl provoacă să anuleze căsătoria dacă are curaj să se opună părinţilor săi. Nervos, se îmbată criţă şi pleacă să o caute pe Soo Jung la apartamentul lui Mi-hee, dar ea nu e acasă, ci cu In Wook. La întoarcere cei doi îl găsesc inconştient pe Jae Min, iar In Wook îl primeşte la el în casă până a doua zi.

A doua zi, treaz, Jae Min o scoate pe Soo Jung în oraş şi îi cumpără un telefon mobil pe care să o poată suna. Aranjează o întâlnire cu aceasta, dar între timp nişte amici de-ai săi îl sună spunându-i că au văzut-o pe Young Joo beată la barul unui hotel. Aceasta îl sună pe In Wook să vină după ea, dar acolo ajunge şi Jae Min, dar şi Soo Jung, pe care Jae Min o cheamă dinadins pentru ca ea să-l vadă pe In Wook alături de Young Joo.

In Wook o cazează pe Young Joo într-o cameră, şi o lasă acolo singură, iar Jae Min o duce pe Soo Jung în altă cameră rugând-o să petreacă noaptea cu el. Soo Jung acceptă şi începe să se dezbrace, dar Jae Min o opreşte spunând-i că ar putea cel puţin să se prefacă că îl place, şi să nu se culce cu el doar pentru a-i face în ciudă lui In Wook. Soo Jung părăseşte camera de hotel, dar se întâlneşte pe coridor cu In Wook, care o lasă în lacrimi.

Young Joo îl spune lui Jae Min să înceteze joaca cu Soo Jung, şi să nu se mai folosească de ea, pentru că e demnă de milă. Jae Min însă îi mărturiseşte că o iubeşte pe aceasta, iar Young Joo devine geloasă.

Atât Jae Min cât şi In Wook o sfătuiesc să renunţe la jobul pentru care trebuie să se afle în compania lui Young Joo şi a mamei lui Jae Min, dar Soo Jung se încăpăţânează să rămână la locul de muncă unde este zilnic umilită de cele două femei. In Wook este promovat la locul de muncă, şi o invită pe Soo Jung în oraş, însă Young Joo aude conversaţia celor doi, şi din gelozie îi aruncă telefonul mobil în găleata cu apă. Jae Min o caută pe Soo Jung la galerie dar dă peste mama sa, care face o criză de furie. În acel moment Jae Min spune cu sinceritate că simte că înnebuneşte dacă nu o vede pe Soo Jung, şi vrea ca ea să-i fie alături. Cei doi pleacă împreună, şi In Wook îl sună pe Jae Min să-l întrebe dacă e împreună cu Soo Jung. Aflând că cei doi sunt împreună, este foarte furios că Soo Jung l-a lăsat baltă pentru Jae Min deşi o invitase în oraş.

Jae Min o duce pe Soo Jung într-un nou apartament, modern şi mult mai utilat decât umilul apartament al lui Mi-hee, şi îi spune că de-acum înainte îi aparţine, şi acolo ei doi se vor întâlni. Ea acceptă, şi se mută acolo, dar vrea să ştie condiţiile impuse de el. Jae Min îi spune că vrea să o aibe alături de el, că îi va oferi tot ce vrea, cu excepţia unei căsătorii. Nu durează mult însă acest compromis, deoarece mama lui Jae Min află, iar după o ceartă aprigă cu Jae Min, Soo Jung părăseşte apartamentul şi se întoarce acasă la Mi-hee, unde fiind foarte răcită, este îngrijită de In Wook. Jae Min o caută pentru a-şi cere scuze, dar se ia la bătaie cu In Wook, pe care îl avertizează să stea departe de Soo Jung, pentru că ea este iubita lui.

Renunţă la slujba de la galerie, unde este insultată de Young Joo, şi chiar bătută de mama acesteia, care aflase şi ea de relaţia ei cu Jae Min. Umilită, de faţă cu Young Joo, îl sună pe Jae Min invintându-l la o cină romantică, la care se îmbracă foarte elegant. Amândoi se simt foarte bine, şi în ciuda situaţiei, sunt comfortabili unul cu altul. După mai multe pahare de vin, Jae Min o duce la apartamentul pe care i-l oferise. Soo Jung vrea să plece, dar el o imploră să rămână. Ea îi mărturiseşte că la început a vrut să se folosească de el, pentru că e bogat, să ofere 300 milioane de woni pentru datoria fratelui ei a fost un fleac pentru el, să-i cumpere haine, un telefon şi chiar un apartament de asemenea, şi îşi cere scuze pentru lăcomia ei. Jae Min o sărută, iar cei doi sfârşeşc în pat.

Cu inima frântă din cauza lui Soo Jung, In Wook decide să se mute de lângă ea, şi se instalează în apartamentul pe care fratele lui Jae Min îl oferă.

Directorul Pax Group, tatăl lui Jae Min, află de relaţia acestuia cu Soo Jung, şi îl bate crunt, ameninţându-l că fata nu va fi în siguranţă dacă nu se căsătoreşte cu Young Joo. Jae Min se aruncă în genunchi în faţa tatălui, implorându-l să-l lase să fie fericit cu fata pe care o iubeşte, dar acesta rămâne de piatră. Jae Min înţelege atunci că vorbele bătrânului nu sunt în van, şi încearcă să stea departe de Soo Jung, pentru ca ea să nu păţească ceva. Asta însă îl macină pe dinăuntru, dar se vede nevoit să se însoare.

Soo Jung este dezamăgită de faptul că Jae Min nu o mai caută, şi află de nunta sa din ziare. Îl sună să se întâlnească, şi îl felicită pentru căsătorie. De cealaltă parte a telefonului, Jae Min se abţine cu greu să-şi înfrâne lacrimile de durere, şi o refuză, amintindu-şi vorbele tatălui său.

După nuntă atât Jae Min cât şi Young Joo sunt distruşi. Nici unul din ei nu e fericit, Jae Min îşi îneacă amarul în băutură, refuzând să stea în acelaşi pat cu soţia lui şi chiar să-i vorbească. Viaţa celor doi este groaznică, Jae Min tânjeşte după Soo Jung, iar Young Joo regretă pasul făcut, şi faptul că nu a rămas cu In Wook. Aflând de la fratele lui Soo Jung că aceasta se vede din nou cu In Wook, suferă enorm, şi chiar îi vede pe cei doi sărutându-se, lucru care îl dărâmă.

Se hotărăşte să obţină divorţul de Young Joo, şi îşi anunţă familia. O sună pe Soo Jung, şi îi spune să-l aştepte până va veni după ea. Tatăl lui Jae Min trimite oameni la sala de biliard (noul loc de muncă al lui Soo Jung), să o prindă pe aceasta, dar In Wook o salvează.

In Wook, care intrase în ceva afaceri ilegale cu fratele lui Jae Min, îl păcăleşte pe acesta, şi obţine o sumă enormă de bani, lasându-l pe acesta să fie tras la răspundere. Având suficienţi bani, îi spune lui Soo Jung că părăseşte Coreea, iar dacă vrea să meargă cu el, vor pleca spre Bali.

Va pleca Soo Jung în Bali împreună cu In Wook, iar Jae Min va rămâne cu Young Joo? E evident că Jae Min o iubeşte pe Soo Jung, dar ea îl iubeşte pe el? Vor putea fi cei doi împreună, în ciuda opoziţiei familiei?  Sentimentele lui In Wook pentru Young Joo chiar nu mai există? Aflaţi toate aceste răspunsuri urmărind serialul, care cu siguranţă vă va ţine lipiţi de monitor de la început până la sfârşit.

What happened in Bali OST – Yok Mang Eh Dut (Dream in Bali) Hip-Hop Version

Vă mărturisesc că m-am frământat mult timp, neştiind dacă să povestesc finalul, sau nu. Eu sunt genul de persoană care preferă să nu afle finalul decât atunci când îi vine timpul, aşa că, am preferat să nu dezvălui nimic din ceea ce se întâmplă la final. Totuşi, vă sfătuiesc să nu vă aşteptaţi la un happy end.

Am presărat recenzia deja foarte amplă, cu câteva din melodiile de pe coloana sonoră a serialului, care este, după părerea mea, una din cele mai bune pe care le-am auzit. Drama de asemenea a devenit rapid una din preferatele mele, dacă ar fi să fac un top, ar fi undeva foarte sus, de aceea vă promit că dacă o veţi urmări, veţi rămâne cu siguranţă cu o părere foarte bună.

Surse: Dramawiki, Wikipedia, Hancinema.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

79 comentarii

There are currently 79 comentarii on What happened in Bali – k-drama (2004). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. o prezentare uimitoare ana. Mor de nerabdare sa o citesc dar o voi face putin mai tarziu deoarece trebuie sa merg undeva. Chiar planuiam sa vad acest serial. Are sub in romana? Apropo ana, cum esti fana ha ji won vreau sa te intreb. Ai vazut filmul Daddy long legs? Ea e personajul principal. E o poveste trista de dragoste prezenta in film. E o minunatie iar ea joaca impecabil. Scz pt eventualele greseli dar ma grabesc. Pa

  • Mulţumesc Angelica, sper să citeşti, e foarte interesant.
   Nu cred că are subt în română din păcate, cel puţin aşa ştiu eu…
   Ahh, bineînţeles că am văzut Daddy Long Legs, un film foarte frumos, care mi-a plăcut ft mult.

 2. Waa, iinca o drama cu Ha Ji Won ^ ^ frumos :)

  • Încă una, da, sper să văd tot ce se poate găsi cu ea :)
   Mersi!

 3. O poveste foarte ampla, Ana, multumesc pentru prezentare. Nici mie nu-mi place sa stiu sfarsitul inainte, strica tot suspansul. Ha Ji Won este foarte draguta! (ca de obicei :D )

  • Cu plăcere Liliko :)

 4. jo in sung my loooove! ^^ <3

  nu pot sa creddd, n-ai zis sfarsitul; am citit tot pe nerasuflate ca sa ajung la partea cu finalul si acuma ma macina o curiozitate =)))

  vaaai, cate complicatii intr-un singur serial! eu vreau ca Jae Min sa ramana cu Soo Jung! :D

  am vazut cateva secvente din drama (documentare pentru recenzia de ziua lui JIS) si trebuie sa zis ca JIS e fantastic, adorabil si wooow! ^^ :D si cum sarutaaa! :D

  felicitari pentru recenzie; categoric ma uit la drama! :*

  • Oana, când l-am văzut pe Jo In Sung prima oară (era în Frozen Flower), nu m-a impresionat aşa de tare, dar în What…. in Bali e demenţial, e super cute, îţi vine să-l papi tot, are o aroganţă jucăuşă, e uşor instabil, nu ştiu cum să spun, uneori îţi vine să-i plângi de milă, alteori te enervează la culme, iar alteori te surprinde nemaipomenit. Aşa e personajul său, Jae Min, şi face o pereche super cu Soo Jung (Ha Ji Won).

   Ambii actori au povestit că era cât pe-aci să-şi spargă dinţii când au filmat primul sărut (cel din imaginea a 17-a dacă nu mă înşel)

   Da, recenzia am scris-o acum o săptămână şi, dar m-am sucit grozav, nu ştiam dacă să spun sfârşitul sau nu, eu sunt adepta neaflării finalului decât atunci când el soseşte. Oricum, v-am spus, e dramă, să nu speraţi la un final happy, ba din contră.

   Să o urmăreşti, sunt curioasă să aflu impresiile tale. Oricum, personajele lui HJW şi JIS nu au cum să nu placă, mie nu prea mi-a plăcut personajul lui SJS.

 5. Am citit prezentarea ta cu sufletul la gura, prin cate incurcaturi trec personajele, fantastic.
  Am mai trecut un serial pe lista. :) Chiar pare genul de serial care sa ma tina lipita de monitor. Si nu numai subiectul este palpitant dar si actorii sunt talentati. Jo In Sung m-a cucerit iremediabil in rolul gangsterului din “A Dirty Carnival”, asa ca de abia astept sa il vad si aici.
  Multumim pentru atractiva prezentare, Ana!

  • Cu plăcere fetelor :)

   Şi eu vă mulţumesc că aţi avut răbdarea necesară să citiţi tot, m-am întins cam mult cu prezentarea, şi tot am senzaţia că mai puteam spune (dar ce e prea mult strică).

   “Încurcătură” e numele mai mic al acestui serial :D
   Cu siguranţă veţi rămâne lipite de monitor, eu l-am terminat în câteva zile, şi nu sunt genul care să urmăresc foarte multe episoade pe zi dintr-un serial, chiar dacă îmi place ft mult. La acesta însă, când se termina un episod, şi aveam impresia că se termină prea repede, trebuia să încep următorul, pt că se termina mult prea în suspans ca să rezist :)

   • Cred ca se incadreaza perfect in micuta lista descrisa de o prietena de-a mea si anume: “Cele 2 lucruri lucruri pe care e MUSAI sa le ai la indemana atunci cand urmaresti un film/serial palpitant. 1. servetele; 2. ceaiul de tei, si pe urma da-i cu PLAY.” :)))
    Eu nu rezist sa nu vad mai multe episoade pe zi, poate doar daca sunt extrem de obosita si nu mai rezist fizic, dar altfel… De aceea, evit serialele foarte lungi. :)
    Se incurca si descurca itele cu fiecare episod, sa inteleg. :)
    A fost foarte frumoasa prezentarea si ne-ai facut extrem de curioase!

    • Atunci e bine, acesta are doar 20 de episoade, poate fi văzut dintr-un foc :)
     Mă tem însă că nu este subtitrare în română :(

     Daa, se încurcă şi se descurcă iţele…

     • :)) Dintr-un foc suna foarte bine. :)
      Nu este nimic daca are subtitrare in engleza, important este sa imi placa subiectul, actorii si restul vine de la sine. Acum sa fiu sincera preferam romana pt ca treceam repede pe text si puteam sa admir jocul actoricesc. :))
      Plus ca tare vreau sa vad scena in care cei doi erau sa isi sparga dintii. :)

     • Aşa e, eu în general urmăresc în engleză, pt că sunt multe seriale care nu au traducere în limba noastră. Dacă îţi place serialul şi subiectul, limba nici nu mai contează atât timp cât te descurci cu ea.

      Da, acel sărut a fost cu forţa, aşa că nu mă mir că au întâmpinat probleme.

 6. gata. Am citit tot. E o incurcatura uriasaa, un ciclon de intamplari . Pare interesant. Personal ma bucur ca nu ai dezvaluit finalul . Ce conteaza ca te-ai intins mult? E mai bine asa. Si mie cand imi place un lucru pot sta ore in sir sa povestesc sau scriu despre el .

  • Până la urmă şi eu cred că am făcut bine că n-am dezvăluit finalul, dacă aş fi făcut-o, cred că mi-ar fi părut rău.

   Tot serialul se învârte în jurul celor 4 personaje, e o adevărată dramă.

   Da, m-am cam întins, dar cred că am făcut-o tocmai pt că mi-a plăcut aşa de mult serialul.

   Apropo, melodiile vă plac? Nu m-am putut abţine să nu pun mai multe, sunt aşa de frumoase. Toată coloana sonoră e una din cele mai bune.

 7. eu nu le-am putut asculta. Am avut netul cam slab. Maine le ascult

  • Sper să reuşeşti să le asculţi :)
   Sunt melodii ft bune, de calitate, şi se potrivesc de minune serialului.

 8. cu cat ma uit mai mult cu atat imi dau seama ca pentru ha ji won alegerea de a se tunde a fost cea inspirata. E frumoasa si asa dar parca tunsa scurt e mult mai draguta

  • Mie îmi place oricum, cu părul scurt, cum e acum, cu părul lung, cu sau fără breton, nu contează…
   E o scumpă oricum.

 9. Am impresia ca a evoluat mult. Mie nu mi-a prea placut in damo, cu cateva mici exceptii desigur dar in alte productii a fost impecabila. Chiar a evoluat.

  • Angelica, cred că toţi actorii evoluează în timp, iar HJW nu face excepţie.
   Nu cred că există film sau serial în care să nu-mi fi plăcut.

   Damo a fost primul serial în care am văzut-o, şi mie mi-a plăcut rolul ei, a fost ft bun, şi a fost premiată pt el.

   Apoi am văzut-o în Hwang Jin yi în care e colosală (serial pe care l-am văzut recent a doua oară), a luat premiul Daesang.

   Am văzut filmele Duelist, Gawi, Phone, Daddy Long Legs, MIracle on 1st Street, Reversal of fortune, Love So Divine şi 100 Days with Mr Arrogant, în care mi-au plăcut toate rolurile ei.

   Secret Garden, genial serial, iar ea, fără cusur, premiată desigur şi pt acesta.

   What happened in Bali, serialul de faţă, o capodoperă de dramă, HJW premiată şi pt acest rol.

   Am în plan să văd şi Haeundae, Sex is Zero, Closer to Heaven, Babo şi celelalte mai vechi, de la începutul carierei ei, dacă le-aş putea găsi.

 10. eu am vazut cu ea doar damo, daddy long legs, putin din hwang jin yi si putin din secret garden. Trebuie sa termin secret garden saptamana asta. Un actor drag mie este jang geun suk. Chiar mi se pare un actor super talentat de care vom mai auzi. Imi propun sa vad toate productiile in care a jucat.

 11. Vreau sa vad betoven virus si hwang jin yi cu el.

  • În Hwang Jin Yi face un cuplu drăguţ cu Ha Ji Won, din păcate nu tot serialul.

 12. bethoven*

 13. asa voi impusca doi iepuri dintr-o lovitura. Il voi vedea si pe jang geun suk dar si pe ha ji won

  • Da :)

   Iar Ha Ji Won te va impresiona cu siguranţă, cred că Hwang Jin Yi e cel mai bun rol al ei.

 14. Am auzit de acest serial, de fapt, mi l-ai mai tot laudat si tu. Daca e bun, nici macar nu-mi pun problema, Ha Ji Won, a ajuns, sa fie una dintre actritele mele favorite, dupa ce am vizionat Damo si Secret Garden – apropo, am reluat Secret Garden, sunt la epidosul 8…Are serialul acesta niste replici si actori senzationali, sunt pur si simplu indragostita de tot :X … W H I Bali il trec pe lista, asa cum am trecut si H J Y, de care spuneati mai sus… :D

  • E categoric nu bun, ci foarte bun.
   Vreau să reiau şi eu SG, dar acum nu am timp din păcate :(

 15. Ca sa revin la ce vizionez momentan, cum am spus – Secret Garden, apoi Shinning Inheritance – Han Hyo Joo ( Dong Yi ), actorul din My Girlfriend is a Gumiho, si Bae Soo Bin ( Sayong )… Am vazut si primele 4 episoade din Iljimae,dar pff…pana acum nu-mi place, efectiv, nu stiu de ce, este primul serial istoric despre care spun asa ceva…
  - iar aseara, am inceput My Princess, de care, bineinteles, m-am indragostit instant. Desi eram convinsa de profesionalismul lui Kim Tae Hee ( nu o urmarisem pana acum, desi as fi avut in plan Iris ), m-a total impresionat de la primul episod…Este superba, adorabila! Iar actorul…nu stiu de ce intotdeauna am avut sezatia ca are chip dragut, dar este distant, rece, infumurat. De undeee’ – este minunat si el, de-a dreptul, si fac un cuplu execelent, asa cum ii doresc toti impreuna :X :X :X

  • Lore, Iljimae? Deci nu Return of Iljimae care va fi la Tvr dupa Negustor.

   Nu l-am văzut…

   My Princess a fost ft frumos, mi-au plăcut la nebunie cei doi, un cuplu adorabil, ea superbă iar el ft drăguţ :)

 16. Eu sunt intr-un vid momentan, ca sa-mi scuz multitudinea de drame incepute si neterminate. Simt ca ba as vrea o pauza, ba m-as uita continuu… De aceea inca dau sanse lui Iljimae, caci sigur nu m-a prins intr-o pasa buna… Ba mi-e cald, ba mi-e rece, ba mi-e foame, ba nu…Nu reusesc sa-mi explic starile… :P …Oricum, sa citesc doua carti, sau chiar 3, in paralel, sau sa vizionez mai multe seriale deodata, este tehnica mea caracteristica…Sunt atat de zapacita ca doar cu o carte, un serial, nu as avea radbare… Mai bine caaat mai multe :))…

  • Şi eu am The Princess’s Man, Gyebaek, Negustorul, din care am pierdut destule episoade din păcate, am avut necazuri în familie, iar Chuno din păcate n-am putut urmări la tv :(

   • Şi eu sunt într-o perioadă ft grea şi obositoare :(

 17. waa..o poveste foarte captivanta, iar faptul ca serialul e cu HJW si JIS il face si mai bun. Sper sa am timp sa-l urmaresc in curand si multumim pt. prezentare!^_^

  • Cu plăcere Deea :)
   Sper să-l urmăreşti.

 18. eu cartile le citesc pe rand pentru a le savura. Filmele in nestire. Si eu am incepute mai mullte. Personal nu mi-a placut prea mult secret garden pana la transformare. Era ca si cand urma sa se intample ceva dar nu se intampla. Era cam sec insa dupa transformare …uimitor! Planuiesc sa vad my lovely kim sam soon. L-am downloadat si il voi urmari cat de curand. As vrea sa vad Pasta si multe altele

 19. pentru mine scoala este prioritara si voi urmari filmele pe cat imi permite timpul pentru a nu-mi afecta prestatia la ore.

  • E normal să fie aşa, întâi priorităţile, şi apoi pasiunile :)

   • Da, Ana, Iljimae, cu Lee seung Ki, parca, tipul de care multa lume e indragostita – mai ales pentru privire, insa pentru mine, nimeni nu egaleaza ochii lui Kim Nam Gil, so :P Return of Iljimae am inteles ca ar continua povestea,, nu stiu…Actorii sunt buni, dar pur si simplu nu m-a prins, ba mi s-a parut si putin exagerat la inceput… :(

    @ Angi – eu si cartile le citesc pe toate odata…Momentan citesc corespondenta lui Van Gogh, Fratii Karamazov de Dostoievski, vreo 2 carti cu Egiptul… :X :X :X

    • Lee Jun Ki….

    • Iar pt mine nimeni nu-i egalează pe cei ai lui JH :)

     • Wa, Lore, citeşti mai multe deodată? Mie nu-mi place, una e suficientă…

 20. Ana, unde ai urmarit My Princess? Poti sa mi dai un link? Eu urmaresc mult de dramacrazy.net, insa la ep 2, imi arata ca secventele au fost scoase pe baza de drepturi de copyright…si pe mai multe site uri scrie la fel…. :(( Si e o scena cu ei 2, afara, urmarind un film cu Audrey hepburn…

  • Eu am urmărit de pe Yellow Cinema.

 21. este pe viki cu titrare in romana. L-am vazut. Uite si linkul http://www.viki.com/channels/1254-my-princess/videos
  Limba o selectezi tu

 22. urmaresc aproape toate serialele pe viki. E ca la tv, ba chiar mai bine . Fara reclame ;) Dar tot la tv e mai frumos insa e bataie de joc ce au facut cei de la national tv din chuno. Traducerea nu e prea….cum sa spun, bine adaptata. Acum muzica se aude mai bine dar ma dispera reclamele. E deja bataie de joc sa bagi reclama cu cateva secunde inainte sa se sfarseasca filmul. Dar asta e. Ce nu facem noi pentru vanatorii nostrii dragi?

 23. Multumesc pentru link, Angi, dar si aici e aceeasi problema. Eh, sper sa fie doar la acea faza atunci, va mai anunt diseara daca au ceva episoadele, in intregime! Va pup! :*

 24. nu merg episoadele? Stai sa vad. Ciudat

 25. mie imi merg episoadele.

 26. multumim pentru recomandare ;)

  • Cu multă plăcere ;)

 27. o recenzie frumoasa cu o poveste uimitoare ,cu protagonisti unul si unul atat de dragi noua …….stropita pe ici , colo cu acordurile unor melodii superbe
  multumesc ana si iertare de intarziere sper sa nu fiu penaliza
  Ha Ji Won o actrita pe care o ador :-*

  • Cu plăcere :)
   Mersi pt comentariu, nu vei fi penalizată :D

  • Ahh, si evident ca si eu o ador pe Ha Ji Won :p

 28. laudabila recenzia ta , mai ales pentru realizarea de exceptie a ansamblului ilustrate-muzica-povestire..serialul este unul de succes si l-au lansat pe valul succesului pe Jo In Sung , un actor cu reale calitati care cucereste prin naturalete iar alaturi de Ha Ji Won cred ca fac un cuplu ce merita urmarit..pacat ca nu a reusit nimeni sa-l traduca..dar ,cine stie,poate intr-o zi….pina atunci savuram recezia ,,,

  • Mulţumesc Zoe :)
   Mă bucur că prezentarea a ieşit atractivă, am încercat, cum ai observat, să păstrez o proporţie între poze, povestire şi melodii.

   Îmi pare sincer rău că nu are traducere în limba română, să-l puteţi urmări, e păcat să fie ratat, e un serial excepţional, cu actori ft buni, în special Ha Ji Won şi Jo In Sung.

   Eu cu siguranţă îl voi urmări, peste ceva vreme, a doua oară :)

 29. Este singurul serial despre care pot sa spun ca desi este foarte bun, nu mi-a placut.Nu mi-a placut pentru ca nu am reusit sa ma atasez de niciun personaj.Le-am urat pe toate, am urat actiunile lor. Speram ca intr-un final vreunul sa revina pe calea cea buna, dar nu s-a intamplat. A fost ca un film de Kim Ki Deok. Desi stii ca ai in fata o capodopera, nu te simti confortabil.

  • Mie mi-a plăcut enorm, chiar dacă a fost dur, a fost dramatic. Eu m-am ataşat de So Jung şi de Jae Min, şi mi-am dorit mult ca ei să fie împreună.

  • Dar, crede-mă îţi înţeleg opinia :) Serialul acesta e considerat de mulţi prea dur…şi personajele prea crude, prea sarcastice, prea fără emoţii.

 30. Inca nu am terminat de citit,dar daca am sa continui cred ca timpul meu dedicat sarbatorilor o sa scada simtitor asa ca renunt ca nu pot rezista unei ispite venita din partea ta .Am sa reiau acest articol ceva mai incolo! Fara suparare!

  • Livia, anytime :)

 31. Acest serial este intr-atat de bun, incat, odata inceputa vizionarea, creeaza veritabila adictie, raspunzator de aceasta, pe langa jocul exceptional al actorilor ,fiind si modul in care este conceputa legatura dintre episoade! So ji sub face un rol de zile mari,uimitoare fiindu-i naturaletea de a fi ,pe rand,arogant,bun, nebun,supus,rau, indragostit pana la obsesie,agresiv, duios , sentimental pana la exasperare..In replica, multicarismaticul So Ji sub uluieste cu amestecul de felin si dur , in proportii egale, ratand ,de putin, castigarea competiiei atroce cu rivalul sau, iar Ha Ji von, cu un joc de-o sinceritate superba,te face s-o iubesti de la prima aparitie,pana la sfarsit..P.S..Este tradus ,aproape in intregime, dar se poate vedea si .cu subtitrarea in engleza.Urmariti-l si nu veti regreta nici o clipa din cele pe care i le veti dedica!

 32. Acest serial este intr-atat de bun, incat, odata inceputa vizionarea, creeaza veritabila adictie, raspunzator de aceasta, pe langa jocul exceptional al actorilor ,fiind si modul in care este conceputa legatura dintre episoade! Jo In Sung face un rol de zile mari,uimitoare fiindu-i naturaletea de a fi ,pe rand,arogant,bun, nebun,supus,rau, indragostit pana la obsesie,agresiv, duios , sentimental pana la exasperare..In replica, multicarismaticul So Ji sub uluieste cu amestecul de felin si dur , in proportii egale, ratand ,de putin, castigarea competiiei atroce cu rivalul sau, iar Ha Ji von, cu un joc de-o sinceritate superba,te face s-o iubesti de la prima aparitie,pana la sfarsit..P.S..Este tradus ,aproape in intregime, dar se poate vedea si .cu subtitrarea in engleza.Urmariti-l si nu veti regreta nici o clipa din cele pe care i le veti dedica!

  • Ai dreptate! Jocul lui So Ji Sub a fost demential, la fel si cel al lui Ha Ji Won, iar impreuna, au scos scantei de-a dreptul. Superb!

 33. este un serial superb.mi se face dor de el,cu toate ca l-am vazut de doua ori !

  • Si mie mi se face dor….cred ca am sa-l revad curand.

 34. Tot auzisem ca e un film excelent, dar nu stiam ce si cum se intampla. Imi place ca ai lasat suspansul pentru final… Chiar vreau sa-l urmaresc mai ales ca acum stiu toate incurcaturile si intorsaturile din film. Si imi plac si actorii foarte mult :). Ma bucur ca l-ai prezentat asa de pe larg. Kamsahamnida!

  • Multumesc Keuris!!!

 35. Tocmai ce am terminat de vizualizat acest serial…..m-a lasat fara cuvinte, cred ca este cel mai bun serial pe care l-am vazut pana acum, am sperat pana in ultima secunda la un altfel de final…..

  • Ma bucur ca ti-a placut :) Si eu am sperat, la fel ca probabil toti cei care au urmarit serialul, la un alt final, la un anume final, mai exact…

 36. Da, am putea spune ca a fost un final specific coreean….

  • Nu ne-am obisnuit deja? :P

 37. :(( Acum vad ca melodiile au disparut din playlist-uri, o sa le repar curand…

 38. Eu tot sper sa-i revad pe Ha Ji Won&Jo In Seong jucand din nou impreuna :)

 39. Ba da, m-am obisnuit :)) dar pentru acest serial imi facusem alt scenariu pentru final:)))

 40. Am rectificat melodiile, acum merg!

Leave a Comment