Dinastia Goryeo: Imparatul Sukjong

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on septembrie 16, 2011 with 8 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Imparatul Sukjong (a domnit in perioada 1095 – 1105) a fost al cincisprezecelea conducator al Dinastiei Goryeo din Coreea. El a fost precedat de Imparatul Heonjong si succedat de fiul sau, Imparatul Yejong.
Date generale
Printul Wang Hui s-a nascut in anul 1054. El a fost fratele mai mic al Imparatului Sunjong. Sotia sa a fost doamna Myeongui, fiica lui Yu Hong.
Image and video hosting by TinyPic
Domnia
Printul Wang Hui a urcat pe tron in anul 1095, la varsta de 41 de ani, imediat dupa abdicarea tanarului sau nepot, Heonjong. Prin urmare, el a devenit al cincisprezecelea monarh al Dinastiei Goryeo, sub numele de Imparatul Sukjong.

In timpul domniei, noul imparat a supravegheat diverse inovatii interne, inclusiv distribuirea primelor monede de alama din tara (in anul 1102) si construirea noii Capitale din Sud (Namgyeong, astazi Seul).
Image and video hosting by TinyPic
Cu toate acestea, el s-a confruntat, de asemenea, cu amenintari din afara teritoriului, inclusiv cu invazia petrecuta in anul 1104 a triburilor din nord, Jurchen. Imposibil de respins prin forta, Imparatul Sukjong l-a trimis pe Generalul Yun Gwan sa apere statul.
Image and video hosting by TinyPic

Generalul Yun Gwan

Armata generalului a devenit cunoscuta sub numele de Byeolmuban si a constat din trei divizii separate. Insa Imparatul Sukjong a murit in anul urmator, la varsta de 54 de ani, dupa 10 ani de domnie, in drum spre Capitala din Vest, Pyongyang.

Imparatul Sukjong a fost succedat de fiul sau, Printul Wang U, care a devenit cunoscut sub numele de Imparatul Yejong.

Titluri regale

1. Marchiz de Gyerim (1065 – 1077)

2. Duce de Gyerim (1077 – 1095)

3. Imparat al Goryeo (1095 – 1105)
Sursa: Wikipedia

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Dinastia Goryeo: Imparatul Sukjong. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumim pentru informaţii! Vă rog,lămuriţi-mă şi pe mine: acest împărat nu e cel portretizat în “Dong-yi”,nu? Numele este identic,dar filmul s-a bazat pe dinastia Joseon…

 2. Acum,că am căutat pe Wikipedia,observ că,într-adevăr,au fost doi regi cu numele Sukjong. Puţin ciudat:)

  • Bianca, nu e singurul caz în care doi regi diferiţi să poarte acelaşi nume :)

   Cel mai reprezentativ caz e regele Taejo, al dinastiei Goryeo dar şi al Joseon.

 3. da, Sukjong, :))
  multumim, Bianca

 4. Si eu am crezut initial ca e vorba de regele din Dong yi. Se pare ca au existat 2 regi cu acelasi nume. Foarte interesanta recenzie.

 5. Semnul acela tricolor are ceva legatura cu acest imparat oare? Stiu ca astazi acel simbol semnifica “Coreea in miscare/Dynamic Korea”. Sa aiba ceva radacini taoiste??

  • **Sau cu dinastia Koryo?

   • Este Sam-Taegeuk, un simbol traditional al Coreei. In timpul dinastiilor Goryeo si Joseon, acest simbol a fost folosit pentru a reprezenta taoismul.

Leave a Comment