Ramona J. [KF]

Daddy Long Legs ( movie, 2004)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

photo 1

Published on septembrie 12, 2011 with 12 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Numele fimului este acelaşi cu numele cunoscutei cărţi scrisă de Jean Webster. Filmul ne prezintă povestea unei tinere pe nume Cha Young-mi (interpretată de Ha Ji-won), care după moartea părinţilor ei este ajutată de către un domn misterios pe care ea îl numeşte Tati Picioare Lungi (exact ca şi personajul lui Jean Webster, un filantrop misterios). Young-mi încearcă să descopere identitatea binefăcătorului ei însă toate încercările ei dau greş. La un moment dat chiar urmăreşte îndeaproape oficiul poştal de unde primeşte mici cadouri sau mici atenţii de la el.

Image and video hosting by TinyPic
Se pare că acest „Tătic” ştie exact momentul când ea are nevoie de ajutor fără ca Young-mi să-i sufle o vorbă despre asta. Acest lucru intrigându-o foarte tare. Când în cele din urmă îşi dă seama că el doreşte să rămână anonim, încetază să-l mai caute . După terminarea studiilor va obţine un loc de muncă ca scenarist pentru o emisiune la un post de radio, la început neştiind că tot datorită misteriosului binefăcător a obţinut acest post. Aici îl va întâlni pe sufletul ei pereche,în persoana lui Kim Joon-ho ( interpretat de Yeon Jeong-hoon). Într-o zi, având nevoie de un computer pentru a-şi scrie scenariile (al ei defectându-se) găseşte în noua ei locuinţă un computer lăsat de fostul proprietar al camerei (locuinţa fiind aproape de staţia radio unde lucra şi pe care o găsit-o uimitor de repede fiind ca un dar ceresc mai ales că nu trebuia să plătească chiria, putând sta până la întoarcerea proprietarului, o fată plecată în străinătate pentru a-şi trata de o boală nemiloasă). Aici găseşte un e-mail în care expeditorul a scris o poveste de dragoste sfâşietoare, aş putea spune o dragoste neîmpărtăşită.

Image and video hosting by TinyPic
Expeditoarea mail-ului, a fost îndrăgostită în secret de un vechi coleg de şcoală. Pentru a fi mai aproape de el, ea încearcă să urmeze aceleaşi cursuri ca şi el ajungând în cele din urmă să studieze la acelaşi colegiu unde studia şi el . Plină de speranţă, ea aşteaptă cu nerăbdare să-l vadă în fiecare zi la şcoală, fiind mulţumită să-l vadă chiar şi în treacăt, sperând că el o va remarca. Însă acel băiat este înconjurat de multă lume şi nu are ochi pentru ea .Mai târziu, el obţine o slujbă la un post de radio. Bineînţeles şi ea îl va urma acolo obţinând şi ea o slujbă acolo.

Image and video hosting by TinyPic
De multe ori ea ar vrea să-i vorbească, însă nu are curajul .Dar destinul ei o loveşte atunci când se aştepta mai puţin. Este diagnosticată cu o boală nemiloasă care o va face să-şi piardă încet-încet memoria iar în cele din urmă provocându-i moartea. Devastată de această veste hotărăşte să scrie acest mesaj pentru ca astfel să-şi păstreze amintirile.Mesaj pe care îl programează a fi primit după un an de la trimitere, destinatarul fiind tot ea.
Cu ochii plini de lacrimi Cha Young –mi hotărăşte că trebuie să-l găsească pe cel căruia îi era destinat mesajul, mai ales că era foaret probabil ca destinatarul să lucreze la aceeaşi staţie radio ca şi ea.

Image and video hosting by TinyPic
La staţia radio unde lucrează, are o şefă de departament care-i face zile fripte, însă orice întâlnire cu Joon-ho, care este bibliotecar la postul de radio, o face pe Young-mi să uite toate neplăcerile. Începe încet-încet să-şi dea seama că el este sufletul ei pereche cu toate că prima lor întâlnire nu a fost tocmai plăcută, au rămas câteva secunde blocaţi în liftul de la staţia radio, amintindu-şi mai târziu cât de stupidă a părut în acel moment: „ Este aşa plăcut să te plimbi dimineaţa devreme prea. Dacă ne-am fi întâlnit mai devreme atunci am fi devenit prieteni mult mai repede decât acum.Cum ne-am întâlnit? În lift. Probabil că ai crezut că sunt o caraghioasă. Erai foarte drăguţă în momentul acela.Ştii acea poveste? În acest roman un cuplu se întâlneşte într-un loc nepotrivit. Cu toate acestea, ei se îndrăgostesc unul de celălalt .Însă lui nu-i place faptul că s-au întâlnit într-o tavernă întunecată, atunci el o duce pe fată într-o grădină cu trandafiri. Şi îi spune acesteia…: Acesta este locul unde ne-am întâlnit prima dată. “

Image and video hosting by TinyPic
Şi pentru a întări cele spuse, Joon-ho o duce dis-de-dimineaţă în piaţa de flori: “Este cu adevărat o altă lume . Eşti pentru prima dată într-o piaţă de flori atât de devreme? Da… Am crezut că sunt singura care mă trezesc devreme însă se pare că ei au fost cu mult înaintea mea aici…. Mă numesc Kim Joon-ho.Te superi dacă îţi arăt împrejurimile? Niciodată nu te-am văzut zâmbind. Îmi place zâmbetul tău. Sunt nouă pe aici şi cred că m-am rătăcit. Eu sunt Young Cha-mi. Deci … acum ne-am întâlnit pentru prima dată la piaţa de flori.”

Image and video hosting by TinyPic
Însă în urma unui incident neaşteptat, realizează că Joon-Ho ar putea fi destinatarul mail-ului, destinatar pe care ea l-a căutat şi prin intermediul emisiunilor radio. Young-mi este răvăşită în urma acestei descoperiri şi se gândeşte la relaţia ei cu Young-mi oare să fie egoistă şi să continue relaţia cu el cu toate că ştie că o pentru o anumită persoană este singura ei dragoste sau să renunţe la el. Este cu adevărat într-o mare dilemă …. Însă nu pot dezvălui tot, trebuie să vă las în suspans pentru a vă face să urmăriţi filmul – lol- .

Image and video hosting by TinyPic
Însă nu pot încheia înainte de vă prezenta o superstiţie coreeană tare drăguţă. Superstiţie prezentată şi în acest film şi anume aceea de a-ţi vopsi unghiile cu balsam de grădină sau balsam roz. Acest balsam este obţinut din florile şi frunzele unei flori numite Balsam roz sau Balsam de grădină, denumirea ştiinţifică fiind Impatiens balsamina.

Image and video hosting by TinyPic
Cum se procedează ?
În Coreea, florile şi frunzele acestei flori pot fi folosite după ce trece sezonul ploilor de vară , adică de la mijlocul lunii august până la sfârşitul lunii august, însă florile şi frunzele pot fi congelate şi folosite pe tot parcursul anului.
Aveţi nevoie de un pumn de flori şi frunze care se zdrobesc. Se aplică amestecul pe unghiile de la mâini sau picioare. Se înfăşoară unghiile în folie de plastic sau pânză care se leagă cu aţă.

Image and video hosting by TinyPic
Apoi puteţi merge la culcare. Dimineaţa se scoate folia de plastic sau pânza şi se spală mâinile cu săpun, unghiile căpătând o nuanţă portocalie.

Image and video hosting by TinyPic
Se spune că dacă unghiile tale vor rămâne de culoare portocalie până în mometul în care cade prima zăpadă, atunci vei găsi adevărata ta dragoste cu care te vei şi căsători.Ce ziceţi încercaţi şi voi asta?

Surse: HanCinema, daughterofkorea.blogspot.com, wikipedia, mylinguistics.wordpress.com

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Daddy Long Legs ( movie, 2004). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Încă un super film cu Ha Ji Won, cu o poveste frumoasă, tristă şi cu multe lacrimi.
  Povestea fetei care îl iubeşte pe el, singurul băiat pe care îl vede în jurul ei, iar el nici măcar nu o observă. Conştientizarea pierderii memoriei, şi implicit a amintirilor cu el…
  Park Eun Hye si Hyun Bin de asemenea foarte potriviţi în această poveste, mi-au plăcut, iar de Ha Ji Won ce să mai spun, foarte naturală, drăguţă, iar actorul la fel.

  Super drăguţă superstiţia, aş încerca şi eu, dar de unde balsamul? O fi şi pe la noi?

  Mulţumim Ramona :)

  • În Yeon Jeong-hoon?

   • am vrut sa spun ca pe Yeon Jeong-hoon la vazut pt.prima data in Jejoongwon :)

    • :) N-am văzut Jejoongwon, deşi, acum mult timp am vrut să-l încep, dar nu am mai avut vreme.

 2. Ce dragut! avem nevoie de asemenea povesti!

 3. Eu am vazut Jejoongwon inca dea nul trecut dar nu-mi aduc aminte de actor ,in aceste haine! Un mare impediment cu tinutele istorice! Dar cred ca era colegul de camera al “macelarului”!

  • Era rivalul “macelarului”….

 4. Planta,cred ca este o varietate de Cercelus! Am vazut si la noi asa ceva ,Dar cel mai bine e sa o consultam pe Anja ,ea este Doxa In flori!

 5. Ramo ,am vazut filmul in urma recomandarii tale,a fost foarte sensibil dar sfarsitul nu l-am prea inteles,baiatul a murit sau ce s-a intamplat? Cred ca trebuie sa-l mai revad!

  • Livia, ninsoarea care cade din cer este darul lui pentru ea…. Deci…Cred ca se subintelege unde este el si de ce nu este langa ea :)….

   • Asa am inteles si eu dar de ce si cand a murit el,atunci la spital? Of scenaristii astia te lasa sa alegi un sfarsit care-ti convine!

 6. Foarte interesant filmul si foarte bine prezentat. Ciudata superstitia cu unghiile portocalii. Nu am inteles-o :))… Daca iti tai unghiile(ceea ce faci in cateva luni din septembrie pana cand ninge) atunci oricum nu o sa mai ai unghii portocalii, nu? :P
  Dar cred ca as incerca daca as avea balsam roz :).

Leave a Comment