Ana-Maria Ruse [KF]

Bow – The Ultimate Weapon (movie – 2011)

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm, Stiri / noutati

Tagged: , , ,

arrow

Published on septembrie 12, 2011 with 24 comentarii

Bow – The Ultimate Weapon, cunoscut şi ca Arrow: The Ultimate Weapon sau War of Arrows (최종병기), este un film istoric sud-coreean recent lansat, pe data de 11 august anul curent, care îi are în rolurile principale pe actorii Park Hae Il (Moss, The Host sau Memories of Murder), Ryu Seung Ryong (The Front Line, Children sau Secret), Moon Chae Won (The Princess’s Man, Brilliant Legacy sau Painter of the Wind) şi alţii: Kim Mu Yeol, Lee Han Wi, Lee Kyeong Yeong sau Park Gi Woong.

Filmul a depăşit pe 4 septembrie peste 5 milioane de bilete vândute în cinematografele sud-coreene, şi se situează pe locul 3 în box-office după filmele Transformers 3 şi Sunny.

Acţiunea filmului se plasează în timpul celei De-a doua invazii Manchu în Coreea, iar Nam-Yi (Park Hae Il), cel mai bun arcaş al ţării luptă împotriva dinastiei Qing pentru a-şi salva sora, Ja-in, interpretată de Moon Chae Won, care fusese răpită de invadatorii mongolezi.

Tatăl celor doi fusese ucis după ce numele lui a devenit cel al unui trădător de ţară, iar Kim Moo-sun (Lee Kyeong Yeong), un prieten al tatălui lui Nam-Yi şi al lui Ja-in, îi creşte pe cei doi fraţi ca pe proprii lui copii. Având stigmatul de fiu de trădător, viitorul lui Nam-Yi nu sună prea bine, aşa că tânărul îşi petrece timpul vânând cu arcul până când devine un maestru în mânuirea acestei arme. Nam-Yi speră ca măcar sora lui să fie fericită, şi să ducă o viaţă bună, alături de Seo-Goon (Kim Mu Yeol), cel care, după multe greutăţi are să-i devină soţ fetei.

Însă chiar în ziua nunţii celor doi, forţele invadatoare ale Qing atacă satul, ucigând mulţi dintre locuitori şi răpindu-i pe Ja-in şi pe soţul ei.
În timpul nunţii Nam-Yi se află în munţi unde vânează căprioare, aude tumultul creat în sat de invadatori, iar la întoarcere îşi găseşte tatăl vitreg ucis, iar sora şi cumnatul lui dispăruţi. Disperat, pleacă în căutarea armatei Qing, pe care vrea să o înfrângă cu arcul său credincios. Marele comandant al armatei Qing, Jyu Shin-Ta (Ryu Seung Ryong) vede că oamenii săi mor unul câte unul, ucişi de misteriosul arcaş, pe urmele căruia porneşte la rândul său.

Un război al arcurilor este pe cale să înceapă…

Trailere:


Surse: Wikipedia, AsianMediaWiki, Han Cinema

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Bow – The Ultimate Weapon (movie – 2011). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Foarte interesant subiectul si cred, destul de dinamica actiunea! :) Poate il vad si eu…Multumim, Ana! :D

    • Cu plăcere, şi eu vreau să-l văd, aştept să apară, la fel ca şi Sector 7.

  2. Adrenalina la maxim nu-i asa?… asteptam sa apara si bineinteles l-am notat pe lista cu must see. Multumim pentru recomandare :)

    • Daa, cred că da :)
      Cu plăcere!

  3. interesant subiect

  4. Ryu Seung-yong nu a a vut si el un rol in Painter of the wind? Si cred ca l-am vazut si in Personal Taste

    • A avut, aşa e, Moon Chae Won era o gisaeng, iar el era stăpânul ei.

      • in orice caz este destul de versatil pt.ca in Personal Taste a avut un rol bland iar in Painter of the wind un rol de “capcaun” iar in Bow…. rol de comandant … deci trebuie vazut ;)

        • Da, e un actor interesant, mie îmi place, are un aer de om dur aşa, eu l-am şi în văzut în filmul Hwang Jin Yi, şi a jucat şi în The Recipe cu Lee Yo Won.
          Are multe filme la activ.

          • *eu l-am văzut şi în

  5. Pare a fi un film interesant, mai ales ca nu am vazut un film despre invazia manchu in Korea, invazie datorata mai ales politicii externe dezastroase a regelui Injo, intrebarea mea este: Stie cineva unde poate fi vazut acest film?

    • Aşa, regele Injo a fost în mare vinovat de invaziile Manchu, din păcate nu ştiu încă unde, şi dacă se găseşte filmul.

    • pe teava

  6. Se anunta un film interesant. Multumesc pentru recomandare, ana.

  7. TRebuie trecut la prioritati!

    • Nu ştiu ce ne facem cu atâtea seriale şi filme bune, eu una nu mai ştiu cum să mă împart între ele :))

  8. multumim de recomandare . se anunta foarte interesant …deschidem carnetelul , luam notita ,ne facem ceva provizii de floricele si asteptam cuminti sa apara sa-l putem urmari

  9. wooow, super, un film coreean care sa se poata compara cu transformers 3

  10. Buna ziua Ana, intradevar oun film deosebit si am observat ca ii fac reclama pe calupul de publicitate la KBS WORLD ca fiind o realizare ce nu trebuie ratata. Fiind un film poate avem noroc sa fie cumparat pentru marele ecrane in Romania.
    Dar surpriza mea a fost la jurmnal la Antena 1 cind am vazut
    CONCURS DE TRAS CU ARCUL TRADITIONAL MONGOL , in cimp , in tinte de pinza pictate , prinse pe stive de baloturi de paie cu 40 de concurenti , unii in costume tip caftan de matase si cu caciuli tuguiate si cu margine de blana , parca erau din filmele coreene de lupta cu triburile de chinezi mongoli de nord.
    UNDE ? La MIERCUREA CIUC unde secuii care sint neam de triburi de huni , copii ai fiului lui ATTILLA gonit de fratele sau din pustia Panoniei dupa moartea BICIULUI lui Dumnezeu . Vorbesc maghiara dar sint de alt singe decit triburile migratoare de unguri veniti la 600 de ani diferenta cu conducatorul lor istoric ARPAD si descalecati in actuala Ungarie asimilind pe vechii huni ce luptasera cu romanii pina in Italia.
    IN concluzie de 2 ani IN ZONA HARGHITA se face acest campionat de tras cu arcul traditional si parca vedeam o repetitie de filmare cu cascadori la turnarea unei secvente de recrutare a arcasilor garzii personaliu a printului LI SAN.
    Am ascultat cu atentie relatarea organizatorilor si am aflat ca au deja 40 de participanti , sint si femei, si au trei probe de tras cu arcul : in picioare , pe un cal de lemn si din genunchi.
    Vor sa reinvie traditiile arcasilor huni si sint convinsa ca filmele coreene de la televizor , cu explicatiile amanuntite de tehnica si modul de derulare a concursurilor le-a fost de un real folos . Arcurile erau ca cele prezentate in pozele de sus .
    Oricum sportul de tras cu arcul pe laterala din goana calului , stil persan este o varianta recreativa la moda in Orient in Turcia , Iran si India precum si in Mongolia sau China .
    Fanii KOREAFILM din Ardeal pot cauta cluburile participante la acest campionat din Miercurea Ciuc pentru initiere si de ce nu participare ca figuranti vara in spectacolele medievale ce au prins contur in cetatile si castelele in curs de restaurate .

  11. Ce?,Unde? Cum? Cand? abia astept ,este genul de filme pe care le urmaresc cu sufletul la gura!

  12. filmul a aparut deja pe un tracker asiatic dar fara subtitrare …nici macar in engleza…

  13. am tradus filmul. acum il puteti vedea cu sub in ro :)

  14. Cred ca de la Apocalypto al lui Mel Gibson incoace nu am mai trait asa suspans intr-un film.

Leave a Comment