koreafilm

Negustorul Lim Sang-ok – episodul 19

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Negustorul Lim Sang-ok, Povestea

Tagged: ,

sang 3

Published on august 17, 2011 with 13 comentarii

de Diana Cristolţean

08 mi geum – Negustorul Lim Sang Ok

Sang-ok si restul negustorilor Mansang sunt martori la haosul creat de vestea izbucnirii unui nou razboi in Joseon. Oamenii iau cu asalt tarabele unde se vand sandalele de paie, pe cand pretul hartiei scade semnificativ si aceasta nu mai reprezinta un interes pentru nimeni. Songbang are castiguri mari de pe urma sandalelor, si incearca, facand presiuni asupra unui negustor Mansang pe care il mituieste, sa cumpere hartia lor pe un pret foarte mic.

Chi-soo isi aduce aminte de vorbele lui Park Joo-myung, care spunea ca fiecare negustor al sau, indiferent de pozitia sa pe scara sociala, trebuie sa se ghideze dupa 5 principii: onestitate, sinceritate, virtute, integritate si curaj. Capetenia Songbang mai adaugase ca el trebuie sa-i demonstreze ca are aceste virtuti, chiar daca a fost promovat inainte sa dea dovada de ele. Fostul secretar Mansang este sigur ca daca ii va da cei 3200 nyang pe care spera sa ii stranga dupa ce pune mana pe hartia comercializata de Sang-ok, sa ii va castiga batranului increderea.

Da-nyung ii dezvaluie lui Jeong Chi-soo ca stie care este planul acestuia, si ca ii lipsesc valorile etice necesare unui adevarat negustor, mai cu seama integritatea. Chi-soo ii marturiseste ca etica sa in afaceri se bazeaza pe exploatarea punctelor slabe ale rivalilor sai pentru a face profit, pe cand ea chiar ii ajuta pe acestia sa castige (amintindu-i de evenimentul vanzarii matasei). Acesta mai adauga ca un negustor adevarat este acela care face bani prin orice mijloace.

Sang-ok decide sa vanda hartia la pretul pe care negustorii Songbang il cer si merge sa-i intalneasca pe acestia, insa intre timp, Bok-tae afla ca vestea izbucnirii unui razboi a fost falsa. El incearca sa ii opreasca, insa ajunge prea tarziu – Sang-ok vanduse hartia. El incearca sa o cumpere inapoi de la negustor, insa ii cere pretul real al pietei.

Mi-geum inca sufera dupa ce Jeong Chi-soo a plecat fara sa-i adreseze o vorba, si nu face decat sa stea inchisa in casa si sa picteze. Tatal ei vrea sa o ajute sa treaca peste aceasta durere si ii cere sa imparta orez familiilor negustorilor ce lucreza pentru el. Pentru prima data dupa mult timp, tanara zambeste din nou vazand bucuria satenilor in fata unui asemenea dar.

Hong Deuk-joo afla ca le datoreaza celor din Songbang 2500 nyang si incearca sa stranga acesti bani fara a lua in calcul banii pe care Sang-ok trebuie sa ii aduca. Nu reuseste sa atinga acea suma, si se intalneste cu Park Joo-myung pentru a-i cere sa amane data platii. Capetenia Songbang accepta cu o conditie: daca intr-o luna nu ii da suma ce ii revine, Hong Deuk-joo va trebui sa-i dea drepturile de a vinde in port pe care le detine. El este de acord, stiind ca Sang-ok va reusi sa faca profit din vanzarea hartiei.

Tanarul secretar Mansang isi reproseaza esecul din aceasta afacere, dar in acest timp, ceilalti negustori si trupa de muzicieni afla ca Doo-cheol a conspirat impotriva lor, aliindu-se cu Songbang.

Jeong Chi-soo hotaraste sa mearga la Ongjin si sa comercializeze peste, deoarece o sarbatoare religioasa se apropie si cererea va fi mare. Da-nyung ii interzice, spunand ca aceasta este afacerea micilor negustori, si ca daca el va trece peste ei, va pata onoarea Songbang. Ea il numeste hot, iar el ii spune ca exista o veche vorba ce zice ca toti se inchina in fata banului, si ca el nu va fi niciodata hot cat timp va avea bani.

Doo-cheol este asteptat de negustorii clanului caruia ii apartine pentru a fi batut pentru ca i-a tradat. Sang-ok isi aminteste regulile pe care negustorii Mansang trebuie sa le urmeze: respectarea promisiunilor, politetea, a nu fura sau a castiga bani murdari, a nu comite adulter. El este hotarat sa-si asume responsabilitatea pe care o are fata de oamenii sai si sa il pedepseasca pe acesta pentru ca a complotat cu Songbang.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Negustorul Lim Sang-ok – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumesc pt. rezumat, l-am aşteptat cu nerăbdare!!!

 2. Multumim pentru rezumat, Koreafilm.

 3. lucrurile devin din ce in ce mai interesante…

 4. Neaţa Vassylica! Mulţumim pentru rezumat!

  • O zi bună şi plină de soare, scuze că nu am fost pe fază la timp. Te pup dulce!

   • Mulţumesc! O zi plăcută tuturor!:-x @ŞI EU!:-*:-*:-*

 5. buna , ce faceti, pacat de Sang-ok, ca pierde, eu asteptam sa se intample ceva, sa il ajute Da-nyung, sa intre iar pelinia de plutire, dar se pare ca nu este asa, vom vedea

 6. Ah, Chi-soo îmi e din ce în ce mai antipatic! Iar Doo-cheol…nici nu e de mirare că n-a mai fost promovat de atâţia ani.

 7. Doo-cheol e foarte enervant. Macar secretarul Jeong are ceva in cap desi isi foloseste inteligenta in mod diabolic. Dar el e si prost si nici nu are principii si las si fricos si lacom… Toate defectele…
  Sper sa ia o bataie buna sa sara untu din el :))

  • unt :)) bine zis! :D

   • =))
    Clar ;)

 8. Mulţumim pt rezumat :)
  Of, Chi-soo, Chi-soo…ce mare dezamăgire eşti :(

 9. Ce bine că mai scapă de durere Mi-geum, sper să treacă cât mai repede peste.

Leave a Comment