koreafilm

Împăratul mării – Episodul 51 (ultimul episod)

Written by koreafilm. Posted in Imparatul Marii, K-drama, Povestea

Tagged: ,

1

Published on august 30, 2011 with 972 comentarii

de Ioana V.

După un schimb de replici amabile, Yeom Jang îi cere lui Bogo să renunțe la război, să ajungă la un compromis cu Kim Yang deoarece în acest moment acesta avea controlul trupelor guvernamentale. Era imposibil ca soldații lui Bogo, depășiți numeric, să mai câștige încă o dată în fața puternicei armate imperiale. Rugămințile lui Yoem Jang nu au niciun efect asupra consului, nici măcar atunci când fostul pirat scoate pumnalul și îi spune că dacă nu se va răzgândi va trebui să îl ucidă. Consulul dă să iasă din încăpere dar într-o fracțiune de secundă, Yeom Jang scoate pumnalul și îl înjunghie. Bogo doar atât mai poate spune ”De ce…”.
Yeom Jang a luat cea mai îngrozitoare decizie din viața lui și acest lucru o demonstrează expresia feței bărbatului, schimonosită de o durere sufletească greu de exprimat. Îngenunchind lângă trupul fără suflare al celui pe care cu ceva vreme înainte îl ura atât de mult, Yeom Jang își aduce aminte de toate momentele pe care le-au împărțit cei doi, atât cele bune pe când erau adolescenți și se antrenau pe dealurile verzi din Chunghae, cât și pe cele rele de pe vremea când erau dușmani. Ultimul moment care îi alunecă printre gânduri este acela în care i-a jurat lui Bogo că nu se va lăsa până ce nu îi va înfige un pumnal în inimă. Lacrimile ce își croiesc drum pe obrajii bărbatului nu pot alina durerea ce îi sfâșie sufletul.

Jung-hwa reușește, cu ajutorul lui Baek-kyung, să ajungă în Chunghae dar fiind slăbită din cauza rănii, leșină. Este găsită de către Yeon, care se afla într-o operațiune de recunoaștere, după ce primise un raport conform căruia trupele guvernamentale se aflau în apropierea Chunghae, gata de atac. După ce primește îngrijiri medicale, Jung-hwa întreabă unde este consulul și cere să fie imediat condusă la el. Imaginea care se afișează în fața lui Yeon și a domnișoarei Jung-hwa este una de coșmar, puternicul Bogo era mort. Yeon este cuprins de disperare iar Jung-hwa este pe punctul de a leșina. După ce își vine în fire, Yeon iese ca o furtună din încăpere și ordonă trupelor să răscolească sub fiecare pietricică și să-l găsească pe Yeom Jang.
Trupele lui Kim Yang, ce staționau în apropierea garnizoanei, primesc semnalul și pornesc la atac. Pe drum se întâlnesc față în față cu Yeom Jang, care îi reproșează netrebnicului oficial faptul că nu s-a ținut de cuvânt, ei convenind că odată ce Bogo este mort, Chunghae nu va fi atacat. Yang văzând că nu îl poate convinge pe fostul pirat în a i se alătura, poruncește ca acesta să fie arestat. Este dus undeva în pădure și pus sub pază. Dar după un timp apare Baek-kyung și îl eliberează.
Orașul este luat cu asalt de armata imperială, care ucide tot ce le iese în cale. Cu greu au reușit trupele lui Bogo să le țină piept.

Funeraliile consului Bogo aduc lacrimi tuturor celor prezenți, prietenii de-o viață, familia și toți locuitorii garnizoanei plâng moartea celui care a crezut într-un viitor mai bun și mai curat și a luptat cu toată puterea pentru a-l crea.
Yeom Jang îi cere loialului său aghiotant să plece pentru că dacă va rămâne lângă el va muri, acum fiind căutat atât de oamenii lui Bogo cât și de armata imperială. Baek-kyung refuză spunând că îi va sta alături.
Maestrul Jo se vede nevoit să plece la Yanghzou pentru a aduce provizii, situația garnizoanei fiind dificilă din cauza faptului că trupele lui Yang au izolat orașul. O roagă pe Chae-ryung să îl însoțească, dar aceasta refuză.
Yeom Jang se infiltrează în tabăra lui Yang cu gândul de a-l asasina, dar nu reușește.
Începe din nou lupta. Reședința lui Bogo este atacată și oricât de viteji sunt soldații consului și oricât de mult încearcă Moo-chang și Yeon să le insufle curaj prin propriul exemplu, nu reușesc să oprească asaltul. Deși sunt cu mult depășiți numeric de soldații imperiali, cei doi bravi luptători nu se lasă capturați și luptă pănă la ultima suflare deși trupul le este străpuns de zeci de sulițe.
Chae-ryung și Jung-hwa reușesc să fugă înainte de atac, dar le zărește o patrulă a trupelor guvernamentale. Chae-ryung este ucisă încercând să își protejeze fiul și acum era momentul ca si Jung-hwa să împărtășească aceeași soartă dar Yeom Jang se află la locul potrivit, salvând-o. Ultimele cuvinte ale doamnei Chae-ryung sunt adresate lui Jung-hwa, căreia îi cere să aibă grijă de copil. Reușește să ajungă pe plajă, acolo unde o aștepta o barcă, dar este urmărită de soldați. Yeom Jang, împreună cu Baek-kyung, din nou îi sar în ajutor. Numărul soldaților este prea mare, Baek-kyung este răpus de sulițele acestora iar trupul lui Yeom Jang este străpuns de săgețile arcașilor nemiloși. Găsește totuși puterea de a o mai privi pentru ultima oară pe cea căreia i-a încredințat inima sa cu mulți ani în urmă și își ia rămas bun. Acum durerea a dispărut…
Jung-hwa împrăștie cenușa lui Bogo pe mare. Ultima scenă înfățișând-o pe aceasta șoptindu-i fiului consului: ”Amintește-ți bine acest drum pe mare. Într-o zi îl vom străbate înapoi.”


 

~SFÂRȘIT ~

 

 

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

972 comentarii

There are currently 972 comentarii on Împăratul mării – Episodul 51 (ultimul episod). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. NEW PAGEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!

 2. Sabina,eu trebuie sa ies!TE TZUCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCC!!!!!!!!!!!!!!

  • ok mai vb te pup papa >:D<:*:*

   • AM VENIT!:D

 3. SABINA,PIRATUL ITI UREAZA SUCCES LA TEZA!!!!!!!!!!!!!!!!

  • multumesc :X:X iarta-ma ca rasp asa de tarziu dar din fericire am avut succes la toate :X

 4. HELLO DEAR PIRATE!!!!!!!!!NOW I HAVE HOMEWORK TO DO,BUT I PROMISE THAT NEXT TIME I WILL STAY LONGER!!!KISSES!!!!!!!!

 5. sper sa trecem de 1000 de comm pana in 2012

 6. Hello!!!Urmaresc acum pe N24 un episod din acest serial…Cate amintiri imi trezeste!!!

 7. Ce dor mi-a fost de “Asa tata,asa fiu”!:)))

 8. Tinuta sa impunatoare imi trezeste atat respect,cat si teama… Un personaj atat de complex ….si atat de bine interpretat…Yeom-Moon.

 9. Acum imi dau seama ca nu conteaza numarul de comm-uri la recenzia unui serial…ci calitatea lor..asa ca nu voi mai incerca sa fortez lucrurile…
  In orice caz nu se mai merita….

 10. Revazand personajele mele preferate….imi vin in minte multe intamplari din serial si incep sa le vad cu alti ochi. Tin minte ca Florimama a spus odata ca ,la a doua vizionare a unui serial,vezi lucrurile altfel decat prima data…si a avut mare dreptate.Asta simt acum…si e placut.

 11. BUDEOKBUL!!!OREMANIO?????
  Are acelasi farmec,poate un pic mai mult …Si tanti Jeni e la fel de ciudata ca la inceput.:))))

 12. Dory :) ti-e dor de pirat?

  • Da..il vad acum pe N24!

  • *vantul

 13. Lil,te pot suna?

  • Da :)

   • CE BINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 14. Mi-am adus aminte de serial si m-am gandit sa scriu aici. Dory miss u :(

 15. SABINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ME TOO!

 16. Salutare pirate drag! O saptamana minunata va doresc si eu, cu multe realizari!

  • PUPICI GABY!

   • PUPICI DORY!

 17. WAAAAAA!!!!!!!!!Asta este telepatie!

 18. Am avut un eseu de facut la romana despre cum este sa fii un bun traducator…Voi ce credeti ca ar trebui sa subliniez in aceasta lucrare?

  • Hmm, interesanta tema… Parerea mea este ca un bun traducator trebuie sa incerce sa pastreze cat mai mult esenta/ideea textului si nu sa o faca in stilul mot-a-mot si a risca sa piarda cu totul semnificatia…intelegi tu :) Banuiesc ca din propria-ti experienta poti prezenta cateva idei despre traduceri

 19. Iar am ramas singura…uffff…

 20. Sunt aici, n-am fugit :))

  • Ma uitam la pastilutele de la Jumong

 21. Acum am ramas eu singura :(

 22. nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

  • ce bineeeee! gata eseul la romana?

 23. scuze..am probleme cu netul…

 24. Mai am la el …

 25. acum tu nu mai esti….:((

 26. am terminat Gaby!!!

  • Felicitari! Scuze, n-am mai rezistat aseara, mi se inchideau ochii asa ca m-am retras…

   • Imi pare rau ca nu mi-a mers net-ul…

 27. =((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

 28. Jumong si Yeom-Moon!!! Ce combinatie, 2 eroi nemuritori!! Multa forta si sensibilitate!
  http://www.peteava.ro/id-856173-yeom-moon-jumong-1

 29. Woooooooooooooow!

 30. Buna pirate drag! The pirate girl is back!

 31. Yeom Moon ….cei mai frumosi ochi, cel mai frumos zambet :X:X:X
  http://www.youtube.com/watch?v=7c5RpSi_wnE&feature=related

 32. Cea mai intensa si expresiva privire pe care am vazut-o! Cuvintele sunt de prisos, durerea lui se simte doar privindu-l in ochi…. The Prayer!
  http://www.youtube.com/watch?v=rvq_GjRZd_w&feature=related

 33. Ce mai faceti, pirati? :) va ofer o pastiluta care mi-a adus aminte de multe secvente dragi…
  http://www.youtube.com/watch?v=llNxGKlgBnE&feature=related

  • Mulţumim şi MISS FLORIMAMA!

 34. Hello beloved pirate! I haven’t forgotten you, miss you so much :X
  http://www.youtube.com/watch?v=LBZ-D8jCyoE&feature=relmfu
  Noapte buna, pirati! :D

 35. Un rol mai mult decat absolut pentru Song Il Gook. Aici m-a cucerit ireversibil! :X Nb piratule!

  • Noapte buna mz Lore,prieteni!!!

   • Somn usor Jumong-ule! :)

  • nu pot sa vad :(((

  • NORMAL ca Yeom Jang! :))) Adevaratul Imparat al marii!

   • Ai observat ca atunci cand apare Yeom Moon in plan…tonul muzicii te poarta spre cer?…Totul pare mai pronuntat..Fiecare traire ,sunet..fior..

    • Sa stii ca am observat si eu aspectul asta. E atat de inaltatoare aceasta melodie ca mi se face pielea de gaina :D …as asculta-o la nesfarsit.

 36. Buna pirati!!!!!!!!!!!!!!

  • Bine-ai revenit printre pirati, Dory!!!!

 37. Gabi,oricât am spune noi,Bo Go rămâne adevăratul Împărat al mării…Nobleţea inimii sale şi tot ceea ce însemna el ca Om..nu se poate şterge…

  • Poate pentru altii, eu raman la parerea mea, chiar daca sunt un pic subiectiva. Bo Go nu mi-a transmis mare lucru, ca si actor nu m-a sensibilizat, cred ca si de-asta nu m-am apucat de DJY.

   • Da…într-adevăr..nu a transmis multe…dar a trait multe… Yeom Moon rămâne pentru mine un înger neînţeles de soartă….

   • Exact, te-ai exprimat cum nu se poate mai bine. Yeom-Moon este personajul care mi-a transmis enorm de mult, care m-a facut sa-i pot simti suferinta si chinul atat de bine, ca parca uneori …chiar durea…

    • Gaby,sinceră să fiu,personajele din acest serial mi-au rămas in suflet..
     Uitându-mă în urmă…la faimoasa Tanti Jenyyyy,şi la coafiurile sale nonconformiste…la OST-ul de excepţie…ce s-a împletit cu acţiunea în cel mai armonios mod posibil……la plimbările piratului pe malul apei …

     Multe s-au intâmplat…

     • Asa e, a fost un serial deosebit din multe puncte de vedere, am trait la maxim fiecare episod, cum rar mi se intampla :)

Leave a Comment