Hometown Legends – Blestemul Sabiei Sajin

Written by laura_scumpika07. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on iulie 11, 2011 with 18 comentarii

In cel de-al treilea episod al kdramei horor HomeTown Legends (seria 2008), am avut ocazia sa o urmarim pe Park Ha Sun, pe care cu totii o stim ca regina buna din Dong Yi, cum se descurca in rolul unei fete posedate de spiritul mamei ei. Va spun dianinte ca aveti nevoie de ceva timp si rabdare sa cititi evolutia sabiei Sajin.

Image and video hosting by TinyPic

Inainte de a incepe povestea, as vrea sa va instiintez ca aceasta Sabie Sajin era cunoscuta in Goguryeo ca Sabia Paradisului (descrisa in Kingdom of the Wind), care in Joseon isi poarta numele de Sabia Sajin. Impreuna cu aceasta sabie, in timp s-a mai strecurat si un blestem legat de aceasta. Blestemul spune ca doar regii Joseonului stiau cum se fabrica, si de aceea, o data la 25 de ani, ei invatau fierari sa fabrice o astfel de sabie care era menita doar familiei regale, despre care se spunea ca ii apara de spiritele rele timp de 25 de ani. Ritualul fabricarii sabiei Sajin se facea de 5 fierari, in anul jun, luna jin, ziua jin, si respectiv ora jin, care era la miezul noptii. Partea cea mai ciudata a ritualului era ca trebuia adusa o fata tanara, pura ca jertfa.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Asa incepe povestea nemiloasa a lui Kae Hwa (interpretat de Song Min Ji), o fiica de preoteasa abandonata intr-un sat, de unde a fost adoptata de o batrana, in jurul fiului ei, care era unul dintre fierarii satului. Viata fericita a lui Kae Hwa se sfarseste cand un fierar o lasase insarcinata. De asemenea, ei trebuiau sa gaseasca o fata tanara si pura care sa fie oferita jertfa la ritualul fabricarii sabiei Sajin. Neavand incotro, ei o ofera pe Kae Hwa drept jertfa, dar vor regreta enorm alegerea facuta.
In noaptea ritualului, cand toate erau pregatite, Kae Hwa este jertfita, dar toate pregatirile, si ritualul facut de marea preoteasa Guk Mu (daca o pot numi asa, deoarece in Joseon, preotesele au devenit mai degraba vrajitoare, care deseori tradau familia regala, iar Sabia Sajin era ultima lor scapare pentru a-si recastiga increderea regilor) sunt distruse. Ritualul este un esec, datorita faptului ca Kae Hwa nu mai era fecioara, aceasta nascuse, si isi lasase copilul in grija batranei la care statea.
Kae Hwa devine brusc fantoma, dar nu se arata timp de 25 de ani. Aici facem un salt al timpului, unde au trecut 25 de ani, iar rtualul sabiei Sajin trebuia facut in curand.

Image and video hosting by TinyPic

Intr-o zi, unul dintre fierari este gasit ars, dar fara ca lucrurile din jurul lui sa fie afectate. Aici intra in scena ofiterul Yoon In ( interpretat de Choi Soo Jeong, din Sea God) impreuna cu ajutorul lui, Sung Goo ( interpretat de Lee Jung) care lucreaza la potera, fiind insarcinati sa investigheze moartea fierarului. In ajutorul lor, este adusa si o preoteasa, Mu Ryeong (interpretata de Sa Kang), care era o alta eleva de preotesei Guk-Mu.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Peste putin timp, ei intalnesc o batrana, care era mama fierarului mort, la potera, unde era arestata deoarece se credea ca a innebunit si poate face rau cuiva. Ofiterul Yoon, impreuna cu Sung Goo vor sa afle mai multe, si in inchisoarea poterei o gasesc impreuna cu batrana pe Hyang Yi (interpretata de Park Ha Sun), care este inchisa pe nedrept. Ofiterii o suspectau ca era doamna de companie pentru fierari, dar nu avea nicun sens, deoarece Hyang Yi crescuse in fierarie, pe langa barbatii pe care ii considera ca niste tati.

Image and video hosting by TinyPic

Dupa un timp, toata lumea din sat crede ca este vorba despre o fantoma, dupa ce inca un fierar fusese gasit mort, iar din cei 5 mai ramasesera doar 3, si nu era suficient pentru a fabrica din nou sabia Sajin. De asemenea, Hyang Yi reuseste sa scape sin inchisoare, dupa ce aceasta ia foc in mod bizar.

Image and video hosting by TinyPic

Mu Ryeong era defapt trimisa de Guk Mu, nu ca sa-i ajute pe ofiteri, ci ca sa prinda respectiva fantoma despre care se tot vorbea.

Dupa ce pana si un al treilea fierar este gasit mort in acelasi circumstante, Guk Mu decide sa gaseasca ea fantoma, dupa ce ofiterii si tanara nu gasise nimic. Cu o seara inainte de ritualul care era imposibil sa se mai desfasoare fara fierari, Guk Mu incearca sa ademeneasca fantoma cu ceilalti 2 fierari ramasi in viata. Yoon In, Sung Goo si Mu Ryeong o vazuse pe Hyang Yi care era acum posedata de spiritul lui Kae Hwan, care nu era alta ecat mama ei, asa ca vor sa o impiedice sa faca ritualul, pentru a-o proteja pe fata.

Image and video hosting by TinyPic

Bineinteles, Guk Mu reuseste, dar nu in totalitate, deoarece Hyang Yi este mai puternica, avand acum si puterea de a controla focul. Guk Mu este in cele din urma invnsa, iar Hyang Yi le marturiseste ca in ea arde doar flacara razbunarii pe fierari si sabie, care i-au distru viata mamei ei. Ofiterii ii propun lui Kae Hwa, care se afla acum in corpul fiicei ei, sa o lase pe Mu Ryeong sa o trimita pe cealalta lume, acestia urmand sa o protejeze pe Hyang Yi.

Image and video hosting by TinyPic

Aceasta este una din putinele povesti Hometown Legends cu un ”happy end”. Sper ca ati avut rabdare sa cititi si ca va placut, la fel ca si mie, atat povestea, cat si Park Ha Sun in rolul in care nu am fi vazut-o niciodata.

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

18 comentarii

There are currently 18 comentarii on Hometown Legends – Blestemul Sabiei Sajin. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Nu credeam ca o voi vedea pe Prk ha-Sun intr-un rol ca acesta!Interesant!

 2. nui asa, ? :)) pe mine ea m-a atras sa vad fimul :))

 3. foarte tareee….!

 4. ^_^

 5. Dar sa vedeti in Capital Scandal ce rol joaca….. :))

 6. Sa inteleg ca are esenta de o poveste de groza>:)foarte interesant:D

 7. N-am văzut încă acest episod,deşi începusem seria Hometown Legends,m-am luat cu altele. Sper să le termin cândva.

 8. si eu sper, merita vizionate..:)

 9. Foarte interesant,din tot ce am citit despre seria Hometowon Legedens episodul asta ma atrage cel mai mult,sper sa-l pot vedea…

 10. Episodul acesta e cel mai tare!

 11. Imi place ca joaca Park Ha Sun

 12. Efectele sunr super!

 13. Sunt foarte infricosatoare

 14. sper si eu…. ^_^

 15. Laura, foarte frumos, mi-a placut mult prezentarea pe care ai facut-o acestui episod al dramei “Hometown Legends” ^_^

  Dl Jang Bogo si aici? :)) Macar are un rol mai bun? L-ai indragit sau tot asa ca in Imparatul Marii? :))

  Felicitari si multumim! Interesant ritualul de faurire al acestei sabii desi nu sunt de acord cu jertfa care trebuia adusa :( Te pup!:*

 16. Sunt foarte curioasa cum a dat viata Park Ha Sun acestui personaj atat de diferit de regina blanda din Dong Yi :P
  Sper sa reusesc sa vad acest episod

  Da… Apare si Jang Bogo :)

 17. wooo…trebuie sa-l vad si eu…pare foarte interesant…si sper sa nu fie asa horror:))

 18. nu e horror, e mai mult imfricosator, nu cine stie ce, sper sa-l vezi si tu, il gasesti sunt in romana pe http://www.peteava.ro ;)

Leave a Comment