Andra Albusoiu [KF]

Savoare din Jeonju #9: Miyeok Guk

Written by Andra Albusoiu [KF]. Posted in Hanshik - Gastronomie

Tagged: ,

Myk1

Published on iunie 10, 2011 with 22 comentarii

Miyeok este o supa traditionala coreeana care este servita, in general, cu ocazia zilelor de nastere ca o amintire a ceea ce a insemnat prima mancare a omului prin intermediul laptelui mamar, aceasta fiind adesea aleasa de viitoarele sau proaspetele mamici, datorita calciului si iodului pe care il contine si care stimuleaza productia de lapte si fluidizeaza sangele. Se crede ca consumul de Miyeok Guk (Supa Miyeok) in ziua aniversarii tale iti va aduce noroc pentru anul urmator.

Datorita faptului ca este recunoscuta ca fiind o supa cu multi nutrienti, Miyeok Guk se bucura de popularitate pe toata perioada anului, atat in restaurante, cat si in casele din Coreea.

Ingrediente
20g alge
2 cani cu apa
10g carne de vita
2 lingurite de usturoi maruntit
2 lingurite ulei de susan
1/3 lingurita de piper
3 lingurite sos de soia
½ lingurita de sare
1 lingurita de untdelemn
¼ ceapa tocata marunt


Foto Credit: Irina Ghenu

Mod de preparare

Intr-un bol de ceramica, puneti algele impreuna cu 2 lingurite de ulei de susan, usturoiul si carnea de vita. Lasati la prajit pana se patrunde bine carnea.


Foto Credit: Irina Ghenu

Apoi adaugati apa si lasati sa fiarba. Luati cu o paleta spuma ce se formeaza deasupra.


Foto Credit: Irina Ghenu

Dupa ce nu se mai formeaza spuma, adaugati sosul de soia, sarea, piperul si untdelemnul.


Foto Credit: Irina Ghenu

Si supa e gata.

Nota bucatarului: Varianta vegetariana se poate prepara pe acelasi model, numai prin eliminarea din reteta a carnii de vita.

Toate ingredientele sunt disponibile pentru cumparare la restaurantul Korea House: Str. Bargaului Nr.13, Bucuresti,Tel: +40 21 667 21 19, rezervari@koreahouse.ro

Despre Andra Albusoiu [KF]

Andra Albusoiu [KF]

Andra Albusoiu (n. 1993), eleva la Colegiul National Spiru Haret este pasionata de limbi si culturi straine. A facut cunostinta cu civilizatia si cultura coreeana in urma cu 2 ani, prin intermediul serialelor difuzate la TVR si a fost dragoste la prima vedere. Apoi, cinematografia coreeana a devenit o obisnuinta in viata ei de zi cu zi. A inceput sa studieze limba coreeana avand curiozitatea copilului care descopera ceva nou si, curand, a devenit un hobby. Apreciaza originalitatea culturii coreene si istoria ei grandioasa, pe care poporul a stiut sa o conserve si sa o promoveze la adevarata ei valoare, nepretuita.

Browse Archived Articles by Andra Albusoiu [KF]

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on Savoare din Jeonju #9: Miyeok Guk. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Mm.. Inca o reteta. Oare unde gasesc alge ?. Nu am mai gatit nimic cu alge pana acum. ;p

    • Anca, eu am vazut alge la Real,de fapt foi de alge… Le folosisem pentru sushi ^ ^
      Poate se gasesc si sub forma proaspata ^ ^

      • O sa ma duc atunci pana la real intr- zi :p

      • Algele care se folosesc pentru myeokkuk sunt tot alge uscate…dar nu sub forma de foi, ca cele pentru sushi. De gasit, se gasesc la mini marketul coreean care este pe undeva pe langa hotelul Crown Plaza…nu stiu exact adresa, dar o pot afla^^. Mananc supa din asta regulat…si e fff buna:)

        • ingrediente se gasesc si la Korea House:)

          • Multumim, Moniq. :)

  2. pare foarte simplu de preparat..mi-ati dat o idee buna!
    multumesc mult

  3. Multumim Andra si domnului Lee pentru inca o reteta delicioasa ^ ^
    Nu pare freu de preparat , cred ca o voi incerca ^ ^

  4. Rea la gust nu are cum sa fie, dar arata cam ciudat!

  5. multumim pentru reteta ;)

  6. Foarte interesanta. Dupa sesiune imi fac… daca gasesc alge.
    Stie cineva unde pot gasi alge in Cluj? :D

    • Dute la mare sant la discretie pe plaja! hi hi hi! Nu am vrut sa fiu rautacioasa ,dar tocmai am vazut stirea cu plaja invadata de alge!

      • hi hi :))
        Ar fi o idee…dar nu cred ca sunt comestibile :P… Plus ca din Cluj e cam departe… Pana ajung eu cu ele inapoi… se strica :(

  7. Cu ce se pot inlocui algele ? Oare ar merge spanac sau salata verde in loc ?

  8. Dacă e cu alge,nu prea e pe gustul meu,nu am măncat alge,dar nu prea mă tentează.Vorba Lilei,poate cu spanac :D

    Mulţumim pt reţetă,Andra :)

  9. Mulţumim Andra pentru reţetă. Am o întrebare. Nu putem înlocui algele cu altceva?

    • @Lovely, de ce-tzi faci probleme? Nu-tzi plac algele sau poate te gandeshti ca nu le gaseshti? Daca nu-tzi plac, asta e! Dar daca te gandeshti ca nu se gasesc incearca sa le cumperi din orice plafar in varianta dezhidratata (cum de altfel se vad ca ar fi si cele din poza!) – le lasi 20-30 min. in apa rece, se hidrateaza, si sunt gata pentru preparat! Doar o precizare: algele dezhidratate din plafar sunt din China – daca nici cu asta n-ai nici o problema, atunci ashteptam sa ne spui cum a ieshit supa ta!!!!
      Succes shi pofta buna!!! :)

  10. Cum de nu am observat eu aceasta reteta?! Multumim Andra si domnul Lee! Inlocuirea algelor cu spanac sau salata… Daca a incercat cineva amandoua variante, sa ne spuna daca e o diferenta prea mare!

  11. un pic de timpl iber acum ma face sa gasesc o retete de supa interesnata, mutumim pentru reteta.

  12. Multzam pentru retzeta Andra! … dar eshti sigura ca sunt doar 10g de carne de vita??? Experientzia mea in bucatareala ma determina sa cred ca ar fi cam putzintel (chiar si pentru o portzie!) si ma gandesc ca poate, s-a strecurat o micutza gresheala in gramajul recomandat … Oricum, cred ca e de-li-cioa-sa! Sigur am sa incerc s-o prepar!
    Ashtept shi alte delicii in detaliu!!!

Leave a Comment