Andra Albusoiu [KF]

Savoare din Jeonju #8: Dakgalbi

Written by Andra Albusoiu [KF]. Posted in Hanshik - Gastronomie

Tagged: ,

IMG_4494

Published on iunie 03, 2011 with 33 comentarii

Dakgalbi este un fel de mancare foarte popular printre studentii coreeni datorita pretului accesibil, cantitatii impresionante in care este servit si, nu in ultimul rand, a gustului delicios. Majoritatea restaurantelor traditionale care pregatesc Dakgalbi sunt situate in apropierea campusurilor universitare, de aceea este cunoscuta si sub numele de mancarea studentului sau a omului de rand.

Se spune ca Dakgalbi a aparut in anul 1960, ca un fel de mancare ieftin ce se servea impreuna cu bauturi alcoolice tari, in mici taverne la periferia oraselor. In ciuda inceputurilor sale modeste, de-a lungul timpului, a devenit atat de cunoscut si apreciat, incat, inca din anul 2005 are loc in Chuncheon, orasul de origine al preparatului, Festivalul de Toamna dedicat Dakgalbi-ului.

• Ingrediente
200g carne de pui
1 cartof mic
5 catei usturoi
1 lingurita de zahar
4 lingurite de untdelemn
1 lingurita de pudra de chilli
2 linguri de pasta de chili
1 ceapa
¼ dovlecel
¼ morcov
1/8 varza
½ ardei iute verde
1/3 ceapa verde
piper
sare


Foto Credit: Irina Ghenu


Foto Credit: Irina Ghenu

• Mod de preparare

Taiati cateii de usturoi in lungime si puneti-i la calit in 2 linguri de untdelemn impreuna cu cartoful taiat cubulete. Dupa 1-2 minute adaugati carnea cu o lingurita de piper si una de sare, si lasati la calit.


Foto Credit: Irina Ghenu

Intre timp pregatiti legumele. Taiati ceapa in sferturi, ardeiul iute in felii si ceapa verde in fasii.
Feliati dovlecelul, apoi taiati feliile in jumatati. Taiati morcovi in felii oblice, apoi in fasii.


Foto Credit: Irina Ghenu

Adaugati in tigaie, la calit, morcovul ceapa si dovlecelul cu o lingurita cu varf de pudra de chilli. Amestecati bine si apoi puneti varza si 2 linguri de pasta de chilli.


Foto Credit: Irina Ghenu

Dupa 5-10 minute, se adauga ceapa verde si ardeiul. In 30 de secunde se ia de pe foc.


Foto Credit: Irina Ghenu

Se serveste cu o lingurita de susan presarat deasupra.

Toate ingredientele sunt disponibile pentru cumparare la restaurantul Korea House: Str. Bargaului Nr.13, Bucuresti,Tel: +40 21 667 21 19, rezervari@koreahouse.ro

Despre Andra Albusoiu [KF]

Andra Albusoiu [KF]

Andra Albusoiu (n. 1993), eleva la Colegiul National Spiru Haret este pasionata de limbi si culturi straine. A facut cunostinta cu civilizatia si cultura coreeana in urma cu 2 ani, prin intermediul serialelor difuzate la TVR si a fost dragoste la prima vedere. Apoi, cinematografia coreeana a devenit o obisnuinta in viata ei de zi cu zi. A inceput sa studieze limba coreeana avand curiozitatea copilului care descopera ceva nou si, curand, a devenit un hobby. Apreciaza originalitatea culturii coreene si istoria ei grandioasa, pe care poporul a stiut sa o conserve si sa o promoveze la adevarata ei valoare, nepretuita.

Browse Archived Articles by Andra Albusoiu [KF]

33 comentarii

There are currently 33 comentarii on Savoare din Jeonju #8: Dakgalbi. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. deja salivez:)) Arata delicios!!! Dar ma gandeam daca intr-una din recenziile viitoare ati putea prepara un desert? Oricum acest preparat arata splendid si cred ca o sa incerc sa il fac si eu( sau am sa-mi rog mama sa o faca:)) ^_^

    • Si eu as vrea un desert dupa atata mancare ^ ^

  2. Arata bine,este usor de facut si gasesti toate ingredientele cu usurinta dar cel mai important e faptul ca e accesibil ca pret tuturor! Pofta buna!

  3. Wow…arata extraodinar ^ ^- imi lasa gura apa :)))
    Nu pare sa fie foarte dificil de gatit, daca ai ce-ti trebuie ^ ^
    Sigur o sa incer si eu sa-l fac ^ ^

    Ca de obicei pozele sunt super ^ ^! Bravo Irina

    P.S Sa inteleg ca toate ingredientele se pot cumpara direct de la restaurant pentru a le prepara acasa ??

    • Poti cumpara de la KoreaHouse toate ingredientele traditionale coreene, care nu se gasesc in mod normal in marketurile din Romania.
      Toate preparatele prezentate pana acum pe site se pot servi la KH, in caz ca nu vreti sa va incecati talentele ca bucatari. :)
      Nu a fi bine sa gusti putin de Dakgalbi traditional a la D.Lee?^^

      • Multumesc de raspuns Andra ^ ^
        Daca as sta in Bucuresti sigur as manca la restaurantul domnului Lee ^ ^

  4. Nu sunt studenta, dar as vrea sa gust aceasta mancare :)) Multumesc Andra si Ioana. Mi se pare o mancare usor de preparata si gustoase si nici ingredientele nu sunt greu de gasit. Sigur o sa incerc!

  5. Eu sunt studentă,aşa că e o păpică adecvată pt mine :))
    Ft accesibilă,mulţumim pt reţetă şi pozele lămuritoare.

  6. fetele, toate bune şi frumoase, dar nu va-ţi gândit că la atâta pudră de chilli, pastă de chilli, piper, ardei iute şi usturoi o să trebuiască să chemaţi pompierii?!…hihihi!

    oricum reţeta merită încercată pentru că este foarte uşor de preparat şi ingredientele sunt la îndemâna oricui. mulţumim Andra de această reţetă. aşteptăm desertul:))

    • v-aţi* ^^

      • Dintre preparatele coreene pe care le am gustat pana acum, as spune ca nu e atat de iute, in ciuda cantitati mari de condimente “explozive”.
        Daca ati gustat Kimchi, Dakgalbi-ul vi se va parea chiar dulceag.:)

  7. Cred şi eu că e picant rău,cu atâtea ingrediente “iuţi”,dar mie îmi place mâncarea picantă :))
    Dacă voi încerca,trebuie să ţin apa rece la îndemână.

  8. În loc de pudră de chili am să folosesc puţină boia,iar în loc de pastă de chili,am pastă de ardei iute.Cred că merge şi aşa.
    Chiar am să încerc într-o zi reţeta,e pe gustul meu,şi toate ingredientele îmi plac,puţină cărniţă,legume,usturoiul şi ceapa pe care le ador,ardei iute,mamă,mamă ce poftă mi-am stârnit :))

  9. YAMMY! Mulţumim pentru reţetă.

  10. Deja ii simt si mirosul chiar daca este doar virtual. Multumim pentru reteta

  11. mmmm,ce bine arataa =p~

  12. mmm Ce bine arata …dar ce gustos e :) ..Tocmai asta mananc acum :D .. Pofta buna mie ..hehe:) Incercati!!

    • Ma bucur ca iti place! Daca e gustos inseamna ca ti-a iesit bine!^^
      Felicitari!
      Multumim pentru feedback;)

      PS: Nu-i asa ca nu e atat de iute pe cat am crede?:)

      • Prietenului meu i s-a parut cam iute :)) ptr mine a fost f bine.. am facut mancaruri si mai iuti :)

  13. ce bine arata o reteta usoara la care gasim mai usero ingredientele voi incerca sa o fac.

  14. cred ca e cea mai usoara reteta prezentata si probabil cea mai pe gustul romanilor! :D

    apropo, daca vreau sa cumpar ingrediente si nu sunt din Bucuresti, mi le trimiteti prin posta sau curierat? :D

    • Oana, nu stiu inca nimic despre asta, dar cu prima ocazie ma voi interesa daca Korea House ofera si acest serviciu.;)

  15. fetele, astazi am gatit Dakgalbi. nu stiu daca a iesit exact ca cel gatit de dl. Lee, dar le-a placut celor din familia mea:D
    Este foarte gustos !(putin cam picant pentru gustul nostru, dar poate fi suportabil)

    iata ceea ce mi-a iesit mie (sa nu radeti daca nu are chiar aspectul celui gatit de dl. Lee…hihihi!)

    http://oi54.tinypic.com/1hqs6d.jpg

    • Wow..Bravo Crib ^_^
      La fel nu avea cum sa iasa, dar cel putin in poza arata foarte bine (^_^)
      Felicitari inca o data :X:X

      • Banuiesc ca nu a fost foarte greu de gatit, nu? :D:D

        • nu este greu deloc si nici timp prea mult nu-ti ia :)

          • O sa incerc si eu sa-l fac ^_^

  16. si cum masa de pranz a fost exclusiv cu bucate coreene nu putea sa lipseasca bautura, care a fost tot de provenienta coreeana si care a fost o adevarata desfatare dupa Dakgalbi-ul picant. Sucul de aloe vera cu continut de pulpa de aloe vera a fost un deliciu, ceva de nedescris, un gust divin….nu credeam ca am sa gust vreodata ceva mai bun!

    http://oi53.tinypic.com/33acmm9.jpg

    • Bravo Crib! Daca si gustul era la fel de…gustos ca poza atunci nu ma mir ca i-a placut pentru toti. Si mie imi place! Sucul de aloe vera se gaseste tot la Korea House?

      • sucul il poti gasi in Kaufland la 1,5 l si costa in 10,41 lei.

        • Eu pana acum nu am mai vazut suc de aloe vera…Pare interesant ^ _^

          • este un suc delicios…este ceva de vis…nici nu-ţi poţi închipui cât poate fi de bun. Dacă după celelalte sucuri îţi rămâne gura încleiată , iar setea nu-ţi va trece oricât de mult ai bea, în schimb cu sucul de aloe vera de la Paldo e cu totul altfel….senzaţia de sete este diminuată, iar în gură îţi rămâne un gust plăcut…este o minunăţie…vi-l recomand cu toată inima:X

  17. Crib, acum chiar m-ai convins ^ ^
    O sa-l incerc si eu :D:D

Lasă un răspuns către ramonabv