Ramona J. [KF]

Muzeul Tteok din Seul

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Coreea azi, Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

photo1

Published on iunie 04, 2011 with 12 comentarii

Mi-am propus ca azi să facem o călătorie, chiar dacă este doar una virtuală, la muzeul Tteok din Seul. Ce ziceţi? Sunteţi de acord? Dacă da, atunci să o pornim voiniceşte la drum.
Şi iată-ne ajunşi în cartierul Insadong, aflat în districtul Jongno-gu din Seul, cartier care adăposteşte Institutul de Mâncare Tradiţională Coreeană.

Image and video hosting by TinyPic
Institutul de Mâncare Tradiţională Coreeană

Aici ne este relatată istoria celor 500 de ani de existenţă a cunoscutelor prăjituri coreene din orez . La primul etaj, găsim o cafenea tteok, unde putem degusta diferite sortimente de prăjituri din orez şi putem savura un delicios ceai tradiţional coreean.

Image and video hosting by TinyPic
Cafeneaua Tteok

Image and video hosting by TinyPic
Câteva sortimente de prăjituri din orez

Image and video hosting by TinyPic
Torturi şi prăjituri Tteok

Image and video hosting by TinyPic
Iată şi meniul servit de preşedintele Lee, atunci când a vizitat Institutul

Tot aici puteţi încerca un prânz alcătuit din 5 feluri de mâncare: sandwich tteok , salată, hamsie coreeană, kimchi tteok şi diferite sortimente de tteok.

Image and video hosting by TinyPic
Prânz cu 5 sortimente de mâncare

Image and video hosting by TinyPic
kimchi kimbap tteok

Image and video hosting by TinyPic
Gungjung-topokki

Gungjung-topokki(aşa cum era odinioară pregătit la curtea regală) este preparat din orez prăjit, care este amestecat cu carne de vită, ciuperci, legume asortate şi sos de soia.

Dar să ne îndreptăm acum atenţia spre al doilea şi al treilea etaj, unde găsim expuse diferite sortimente de prăjituri din orez precum şi metodele de preparare ale acestor delicii.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Vase de lut şi ustensile folosite la prepararea mâncărurilor

Image and video hosting by TinyPic
Cred că aş sta câteva minute bune în faţa acestor “minunăţii”, neştiind pe care să o gust prima

Image and video hosting by TinyPic
Câteva sortimente de prăjituri tteok

Tot aici se ţin şi ore de gastronomie tradiţională coreeană. De obicei aceste ore de curs sunt ţinute pe acoperişul muzeului.
Mai jos putem observa o fotografie făcută în timpul unui curs de gastronomie. La acest curs care s-a ţinut în octombrie 2009, au participat Prima Doamna Kim Yoon-ok, Miyuki Hatoyama, soţia primului ministru japonez Yukio Hatoyama.
Image and video hosting by TinyPic
Prima Doamnă Kim Yoon-ok(dreapta) şi Miyuki Hatoyama(centru), soţia primului ministru japonez Yukio Hatoyama preparând kimchi.

Aici se încheie mica noastră excursie, în speranţa că v-a plăcut, vă las să admiraţi priveliştea de pe acoperişul muzeului, de unde se ţin cursurile de gastronomie.

Image and video hosting by TinyPic

Sursă: blog.korea.net

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Muzeul Tteok din Seul. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pentru excursia aceasta cu gust dulce , foarte savuroase pozele. Im place modul in care sunt espuse in poze ducliurile .

 2. O recenzie foarte gustoasa pentru micul dejun Ramona! Interesant muzeu, oare prajiturile prezentate la cat timp sunt schimbate?

  • daca toti vizitatorii sunt pofticiosi ca mine, atunci sigur nu rezista mult :D

 3. Deja salivez dupa prajituri:)) Multumim pt. aceasta calatorie vrituala in muzeu si poate ca intr-o zi vom ajunge sa-l vedem in realitate. ^_^

 4. YAMMMMMMMMMMMMY! Felicitări pentru recenzie! Am voie doar să privesc…:-((

 5. doamneeeeee ce deliciuuuuuu

 6. waw!! ce de bunatati!! ce bine arata toate sortimentele alea de prajituri!
  ramona cand pleci acolo ma anunti si pe mine ca sa mergem impreuna!

  ma intrebam oare vitrinile acelea sunt un fel de vitrine frigorifice? oare la cat timp schimba exponatele? sau ce fac cu ele, le mananca sau le vand?

  froarte interesant acest muzeu! am observat ca ei au muzee pentru orice, numai la noi se darama asa cum se intampla cu Muzeul National de Istorie :(

  http://video.adevarul.ro/video-Muzeul_National_de_Istorie_a_Romaniei__in_paragina__VII_-3688.html

  • Draga mea plecam cu toatele n-am spus asa de anul trecut? Nu-ti aduci aminte? Incepusem chiar sa facem si lista cu inscrieri…… :))

 7. draga ramona, recenzia ta este extrem de gustoasa si apetisanta. ma intreb, in ce ritm inlocuiesc ei exponatele, atat de delicate si perisabile.

  doamna hatoyama este o mare fana al coreei.
  intre timp, sotul ei nu mai este prim-ministru (yukio hatoyama a demisionat in iunie 2010). de atunci, prim ministru in japonia este naoto kan.

 8. Cursuri de gastronomie pe acoperiş?Ce interesant,găteşti de la înălţime.
  Un singur tur aş dori şi eu să fac,şi să degust din toate felurile :))

  Mulţumim pt călătorie Ramo.

 9. o recenzie dulce ,dulce, dulce ,numai buna de adaugat cateva kg hi hi hi hi delicios.Crib cand te intorci sa-mi aduci si mie cateva prajiturele …..poate te nimeresti la schimbarea de exponate si ti le da mai ieftine :)

 10. Wow…Cat de bine arata!!! Imi lasa gura apa ^ ^ :))))
  Foarte draguta ideea de a prezenta prajiturile de orez intr-un muzeu (^_^)
  Multumim mult Ramona pentru recenzie ^ ^ :X:X

Leave a Comment