koreafilm

Concurs Chuno: Bocet

Written by koreafilm. Posted in Concursuri KF, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Bocet 1

Published on iunie 02, 2011 with 12 comentarii

Secventa: in valea abrupta si bolovanoasa unui rau, vanatorul de sclavi Lee Daegil, si-a dat ultima suflare, multumit si impacat ca iubirea vietii lui, Eonnyon, este in siguranta, alaturi de Tae Ha si micul print.

In valea seaca, pe inserat, in timp ce-i acopera trupul fara viata cu pietre, pe ‚fratele’ Daegil il jeleste impietrita de durere, frivola Seolhwa, blocata parca intr-un bocet sfasietor, repetat la nesfarsit.

Doar muntele dimprejur si pietrele seci sunt martorii tacuti ai dragostei neimpartasite, abia acum recunoscute si ai durerii cantate de aceasta, caci raul din apropiere isi urmeaza cursul, tulbur si tumultuos, asemeni vietii, ducand povestea vanatorului de sclavi, lumii:
„Vara torida … Vanticelul care abia adie nu reuseste decat sa taie rasuflarea si sa ridice nori de praf in calea a trei barbati porniti intr-o cautare.

Intr-o taverna imbacsita, undeva la o margine de lume, cativa sclavi fugari isi negociaza libertatea… sau viata?
Un targ mizer, tarabe, comercianti, cumparatori, oameni. O lume saraca, trista si pestrita impartita in clase sociale mult diferentiate, in care cei amarati si prigoniti sunt mult prea multi iar nedreptatea si abuzul sunt litera de lege.
In toata aceasta atmosfera ai putea crede ca nu se leaga nimic, ca nu exista nici o bucurie sau macar amintirea unei bucurii. Si totusi … In alt colt de lume se pregateste o nunta … „

Este debutul mai multor povesti, intr-o poveste: de dragoste, despre viata, despre prietenie, despre loialitate, despre curaj, despre frumusetea sufleteasca, despre daruire, despre MOARTE si despre VIATA… Cu tot ce are ea bun si rau, frumos si urat, intr-o vreme framantata, fantastica si frenetica, demult adormita.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Concurs Chuno: Bocet. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. :) Foarte frumos. Felicitari! :) Am plans alaturi de Seolwa, draga si micuta de ea! Foarte drag mi-a fost personajul ei, si interpretarea a fost de exceptie. Imi pare rau ca Daegil nu a putut sa accepte iubirea ei, ramanand prins undeva, in trecut…

  2. Interesant cum prin cateva cuvinte simple ai putut starni emotia unor
    sentimente coplesitoare.
    Simplu si Frumos!!!
    Felicitari!

  3. De acord cu Anja, o recenzie simpla, micuta, dar deosebit de frumoasa…imi place foarte mult!! Am citit-o dintr-o suflare!
    Acum trebuie sa recuperez, sa vad ce-i si cu restul recenziilor…:)

  4. Am plâns cu sughiţuri la scena de final,a fost cruntă :((

    Baftă în concurs.

  5. “Valea seaca….”, fara nicio legatura cu recenzia, mi-a adus aminte de cantecul acela: “Cine trece-n valea seaca/ Cu hangerul prins in teaca (sau pus in teaca, nu mai stiu..). Asta ca o mica glumita :)) Imi cer scuze, nu m-am putut abtine :)

    Recenzia da, e simpla, dar deosebit de incarcata cu emotii si tristete. Presupun ca scena a fost chiar de plans din acela amar, ahhh, nu-mi vine sa cred ca am ratat, mie, care imi place sa plang la filme si seriale..Nu-i bai, recuperez!

    Felicitari autorului, ai scris intr-un mod exceptional! Succes in competitie!

  6. Am citit această recenzie aseară,ca şi pe celelalte. FELICITĂRI ŞI SUCCES.

  7. O secventa foarte trista! Si acum imi mi aduc aminte de acele momente in care imi venea sa plang.Felicitari autorului si multa bafta in concurs! ^_^

  8. Cat de poetic !
    “O lume saraca, trista si pestrita impartita in clase sociale mult diferentiate, in care cei amarati si prigoniti sunt mult prea multi iar nedreptatea si abuzul sunt litera de lege.” — acesta e lucrul cel mai dureros, pentru ca e pura realitate . Iar in Chuno nu s-a incercat mascarea acestei realitati prin nu stiu ce fapte impresionante ale unor eroi care rastoarna conducerea, ordinea sociala s.a.m.d . Cel putin asa mi s-a parut mie. De exemplu in Iljimae regele a fost ucis, razbunarea a fost dusa la bun sfarsit. In Chuno e zugravita insa neputinta. Si asta mi-a placut in mod special.

    • Asa si este ! O drama extraordinar de bine regizata si jucata si cu un aspect delor idealizat ci foarte realist !!!

  9. o recenzie emotionanta … felcitari si bineinteles bafta ;)

  10. esentele tari se tin in sticlute mici!

  11. nu am vazut (inca) acest moment dar cu siiguranta voi plange si eu…
    Abia acum am citit toate recenziile din concurs….toate sunt reusite!Va fi greu sa votez doar una (cu 5 puncte)

    Bafta!

Leave a Comment