Ana-Maria Ruse [KF]

Vânătorii de sclavi – episodul 22

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Povestea, Vanatorii de sclavi

Tagged: , ,

Published on mai 08, 2011 with 92 comentarii

Tae-ha şi Dae-gil ajung în Hanyang, iar Hwang Cheol Woong se află pe urmele lor. Chinezii Qing vor să pătrundă în ascunzătoarea de pe muntele Worak, pentru a-l răpi pe prinţişor. În timp ce Eonnyeon îi citeşte acestuia din scrierile lui Tae-ha despre perioada petrecută în ţinuturile Qing, chinezii pătrund în încăpere şi îl iau pe succesorul regal, lăsând-o pe Eonnyeon inconştientă.
Image and video hosting by TinyPic
Seol-hwa, care se află în zonă, îi vede pe aceştia când pătrund în cameră, şi îl anunţă pe Jjakgwi, care îi capturează şi îi snopeşte în bătaie.
Image and video hosting by TinyPic
Tae-ha vrea să-l întâlnească pe prinţul moştenitor actual, Bongrim, şi de aceea îl roagă pe Dae-gil să se întâlnească cu un bărbat care ar putea stabili întâlnirea celor doi, însă Dae-gil ezită, temându-se de o capcană. Cheol Woong dejoacă imediat planul generalului Song şi îşi plasează din timp trupele în stare de alertă maximă.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Sclava Chobok este devastată de faptul că trebuie să se mărite, şi încearcă să-i spună asta şi lui Eopbok, însă nu are curajul.
La palat, fostul secretar de stat, Lee Jaejun, cel căruia îi ceruse ajutor şi trupe Hanseom, este declarat conducătorul din spatele complotului de a-l urca pe tron pe prinţul Seokgyeon, iar regele ordonă ca numele acestuia să nu mai fie pronunţat de acum încolo, asta însemnând trădare.
De asemenea, regele se întâlneşte cu fiul său, prinţul Bongrim, şi îl avertizează că simpla pronunţare a numelui Seokgyeon reprezintă înaltă trădare, şi să lase deoparte compasiunea faţă de acesta.
Image and video hosting by TinyPic
Deşi nu este convins că întâlnirea cu prinţul Bongrim ar aduce ceva bun, Dae-gil aranjează această întâlnire. Împreună cu Tae-ha, prin pădure, poartă o discuţie despre viaţă, despre moarte şi despre schimbarea lumii, împreună cu o gustare şi o sticlă de băutură. Cei doi par a începe chiar să se simpatizeze.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Pe muntele Worak, Eonnyeon şi Seol-hwa încep să se placă tot mai mult, iar Seol-hwa îşi exprimă teama că Dae-gil a plecat împreună cu Tae-ha. Eoonyeon o linişteşte spunându-i că cei doi au avut o neînţelegere, dar, au rezolvat-o. O învaţă pe aceasta să scrie numele lui Dae-gil, iar Seol-hwa îl coase pe vesta făcută chiar de ea.
Image and video hosting by TinyPic
Sclavii primesc vizite neaşteptate, o mulţime de alţi sclavi, adunaţi de prin toate colţurile ţării veniţi să împlinească acelaşi scop. Şeful lor îi anunţă că la noapte vor ataca Biroul de Taxe şi Impozite, şi vor da foc întregului birou.
Image and video hosting by TinyPic
Dae-gil şi Tae-ha pleacă spre locul de întâlnire, iar Hwang Cheol Woong citeşte foarte uşor mişcările acestora, dându-şi seama că prinţul va ieşi deghizat şi se va întâlni cu ei. Este totuşi conştient că nu poate ataca în prezenţa acestuia, riscând să fie acuzat de spionaj.
Aflându-se în faţa prinţului, Song Tae-ha îi cere ajutor pentru a-l salva pe Seokgyeon, dar acesta îi spune că nu poate face asta, el fiind principalul om care va beneficia de pe moartea copilului, fiind succesorul la tron. După ce acesta se îndepărtează, Cheol Woong iese la atac, iar Dae-gil şi Tae-ha sunt nevoiţi să facă faţă luptei, dar nu mult timp, deoarece trupele trebuie să fie pe drum. Trupele însă nu mai merg spre Cheol Woong, deoarece văd explozia de la Birou şi se îndreaptă încolo.
Image and video hosting by TinyPic
În tot acest timp, sclavii atacă Biroul de Taxe şi Impozite şi omoară pe oricine le iese în cale, aruncând în aer depozitele. Unul dintre sclavi este capturat, iar Eopbok, deşi îi este cumplit de greu, trebuie să-l împuşte pentru a nu fi capturat în viaţă.
Image and video hosting by TinyPic
Dae-gil şi Tae-ha se ajută reciproc pentru a scăpa de urmăritori.
Image and video hosting by TinyPic

Mulţumiri pentru traducerea episodului către Michelle.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

92 comentarii

There are currently 92 comentarii on Vânătorii de sclavi – episodul 22. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Prima?

    • Aşa se pare :D
      Nu se mai uită nimeni la Vanatorii de sclavi?

      • Claudia B. [KF]

        Banuiesc ca multi nu au mai avut rabdare sa astepte rezumatele si s-au uitat deja :-)

        @Ana, f. detaliat rezumatul, felicitari!

        • Aşa cred că e,din păcate nu mai intră nimeni pe la rezumate :(
          Mersi Clau :)

          • Uite ca am intrat eu… :))
            Multumim pentru rezumat ! Inca mai ai timp de ele ? :-p

          • Ionică,un singur episod mai am de “rezumat” :)
            Şi va fi ultimul din Chuno,serialul meu preferat.

          • Scuze ana… nu am vrut sa sune atat de urat… Pana la urma stim ca ceea ce faceti nu e un rezumat…

          • Nuuu,cum să sune urât?
            Am scris eu în ghilimele,dar nu cu vreo intenţie sau cu vreo aluzie :)

  2. of eu mereu raman in urma,dar recuperez..acum st din nou la zi:) imi place f mult cum au evoluat lucrurile..chiar ma gand k mi-ar placea k cei doi,daegil si taeha,sa devina ‘pr’ si sa lupte impreuna,duetul de neinvins..abia ast finalul fetelor:)

  3. cat ma bucur ca Eonnyeon si Seol-hwe se inteleg asa bine. Multumim pt. rezumat Ana.^_^

  4. Mulţumesc pt comentarii,fetelor :)
    Mă bucur că urmăriţi.

  5. Un alt episod in care d-l “Creci, creci, creci” a jucat foarte bine… E tare simpatic, mai ales cand accentueaza sunetele si le apasa de parca ar vrea sa te loveasca. In al doilea rand imbracamintea traditionala coreeana a reusit sa ma incante a nustiucataoara ! Linii simple, culori rafinate si simboluri expresive ! Nu degeaba ne-am indragostit iremediabili de aceasta cultura… Cel mai interesant moment a fost cand cele doua femei din sufletul lui Dae Gil se apropie una de alta, incet, dar se apropie… Ca doua mate sfioase… Daca ar fi sa raspundem la intrebarea De ce a fost aleasa Lee Da Hae in rolul sclavei ? si mai ales De ce a acceptat acest rol ? se pare ca a venit momentul unui raspuns. Din 2 motive: frumusetea fizica ( e perfecta !) si maturitatea actritei. Frumusetea, timpul trecut, iubirea nefinalizata (din diferite motive) se intalnesc intr-un punct si marcheaza o himera care te poseda fara sa vrei… Fugi dupa ea, dar… cam atat ! Partea cu maturitatea personajului o las sa o descoperiti singuri…

    • Cred că a fost aleasă ea,pt că o femeie frumoasă trebuia să fie iubirea din trecut a lui Dae-gil.Asta nu înseamnă că Seol-hwa nu e frumoasă,dar nu s-ar fi potrivit în rolul sobru şi uneori şters al lui Eonnyeon,ci în rolul fetişcanei cu limba de foc,ca să-l citez pe Wangson,dar şi frumoasă şi strălucitoare ca un fulg de nea :)

    • Claudia B. [KF]

      @Ionicar Lee Da Hae , daca nu stiai, a acceptat acest rolul datorita lui JH ;-) Hyuk i-a propus regizorului, iar acesta a acceptat :P

  6. Apropo de Jjakgwi,mie îmi place tare mult de el,mă amuză teribil,e un personaj colorat,şi la propriu şi la figurat.Cred că numai Ahn Kil Kang putea să dea viaţă unui asemenea personaj :)
    Scenele cu luptele dintre el şi Dae-gil sunt tare amuzante,mai ales aceea pe un fundal muzical care duce cu gândul la un western(e vorba de lupta pe care o relatează Jjakgwi celor doi amici a lui Dae-gil,Wangson şi gen. Choi)

  7. doamne see apropie de final

  8. stiu ca trebuie sa profit de aceste momente deoarece nu se va mai repeta curiozitatea si intensitatea cu care urmaresc momentele.Asa a fost si cu presupusa moarte a lui wangson si a generalului choi.Credeam ca au murit si ma gandeam wangson nemernicule cum ai putut sa mori?tapunio cum zicea seolhwa.Pe urma dupa ce am aflat ca traiesc am revizionat scenele cu loviturile dorind sa aflu cum au murit.Desi am vrut sa mai plang eram fericita iar golul diin suflet s-a estompat.Aceasta este maretia unui film.Ca reuseste sa iti transmita emotii,

  9. voi participa la concurs dar voi trimite doar saptamana urmatoare,avem timp pana in 18 nu?

    • S-a prelungit până pe 30 :)

      • Aştept secvenţe din cele mai bune,Angi :)
        Preferatele tale.

        • Şi din partea tuturor celor care vor participa,ştiu că veţi fi la înălţime :)

          • Abia aştept să citesc cât mai multe recenzii interesante.

  10. eu inca sper la un final fericit desi din cate am auzit nu va fi asa

  11. desi il urasc trebuie sa recunosc ca hwang sau cum l-o chema este extrem de frumos cu niste ochi scanteietori,iar inteligenta si puterea,ambitia si modul cum lupta il transforma intr-un personaj important

  12. trebuie sa recunosc ca la sf ep asta cand cei doi inaintau cu pumnul inainte am avut dubii.Au innebunit?ma gandeam.

    • :))
      Şi eu,când l-am văzut prima oară,tot aşa aveam impresia,că se atacă unul pe altul,dar apoi am văzut care era faza :P
      Deja sunt un “team”

  13. acum te-am vazut ana.Commurile nu sunt ordonate.Pana in 30?ce bine.am timp

  14. imi place ca e un pic de ordine in viata personajelor

  15. am observat ca nici lla concursul traditional nu s-au trimis multe recenzii.

    • Au fost multe deodată,acum nu prea mai sosesc :)
      Nu-i nimic,sper să compensaţi la concursul Chuno :P

  16. ooo,da. Dar avem voie doar o recenzie sau mai multe la chuno

    • Cred că puteţi trimite câte vreţi.

  17. ce bineee!!!Am atatea idei dar nu prea am timp.Tu participi?

    • Eu nu am voie să particip,că sunt parte din echipa Kf :)

  18. o pacat.

    • Asta este,eu mă consolez cu rezumatele :)
      Şi cu ce scrieţi voi.

  19. Am trimis acu o recenzie cu mishil dar nu prea am avut inspiratie ca acum am facut-o

  20. sunt la ep 11 din playfull kiss.este un serial fantasticcc

    • Nu e genul meu de serial :)

  21. dupa ce se termina chuno se mai difuzeaza ceva pe blog?

    • Nu ştiu să-ţi răspund deocamdată :)

  22. mi-ar placea sa se posteze hwang ji yi.

    • Daaa,şi mie :)
      Dar nu ştiu dacă e posibil.

    • L-ai văzut?

  23. Fetelor, sper sa nu trimiteti la concurs doar recenzii despre secventele in care apare Daegil…:-P
    Daca trimiteti mai multe, scrieti si despre celelalte personaje ale serialului…Sunt atatea scene frumoase cu Eopbok, Chobok, Taeha, Eonnyeon, chiar si cu Cheolwoong…Nu le treceti cu vederea :) Filmul asta nu sta intr-un singur personaj, desi multi asa au impresia :)

  24. @Ana, super! Fraza mea preferata din recenzie: “Împreună cu Tae-ha, prin pădure, poartă o discuţie despre viaţă, despre moarte şi despre schimbarea lumii, împreună cu o gustare şi o sticlă de băutură.” Mi-a scos peri albi discutia aia dintre ei…altfel, interesanta :))

    • :))
      Mersi :)
      Am avut inspraţie :P

  25. stiu.Dar tot voi vorbi despre el fiind personajul meu preferat.Am cateva personaje despre care vreau sa vorbesc desi nu stiu cate idei avem voie sa prezentam.Dar cu siguranta voi vorbi de personajele secundare in special de unul aparte

  26. nu am vazut desi am gasit unde il pot vedea cu titrare in romana deosebit de clar.Am decis sa il vad dupa chuno.Cred ca va avea un impact mai mare asupra mea daca il vad dupa chuno.Intre timp urmaresc astea contemporane .Am terminat my princess si am inceput playfull kiss.E tare dragut filmul. Sper sa vad azi si ep 11

    • Şi eu am văzut HJY tot după Chuno,şi pot să-ţi spun că e excepţional.Al doilea după Chuno în topul serialelor coreene pe care eu le consider cele mai bune.

      • Pe mine nu mă atrag în mod deosebit cele moderne,am văzut doar My Princess,care a fost amuzant şi drăguţ,şi acum urmăresc Midas cu Jang Hyuk.

  27. Apropo de eopbok. M-am intristat vazand-o plangand pt ca se marita.

  28. o scz nu eopbok.=))))))))))

  29. imi era in minte eopbok. Oricum draga mea seolhwa este preferata mea. In ultima vreme nu mai ii e foame

    • E unul din personajele mele preferate din Chuno,micuţa Seol-hwa :)

  30. @Angi, ce bine! Cred ca puteti prezenta 3-5 idei. N-a zis nimeni nimic despre nr maxim de recenzii permise :). Oricum nu cred ca o sa fie multi care participa, asa ca daca trimiti tu mai multe, nu se supara nimeni… :))

  31. Voi trimite.As vrea sa scriu despre tot ce mi-a placut dar sunt prea multe lucruri!!Pacat ca nu e multa lume interesata de acest film.Este fantasticcc

    • Da,aşa e,din păcate sunt puţini cei interesaţi.Mă întreb de ce îl resping.

  32. Eu incerc sa urmaresc filmele coreene de max 25 ep deoarece nu am timp.Dar vine si vara asta si vacanta

  33. Si tot chinul ala pt un copil.Pt un copil pe care toti il slujesc doar pt ca e print.Dar un copil extrem de dragalas

    • Tae-ha a promis că-l va proteja.

  34. stiu.Dar si actualul print mostenitor pare extrem de competent inteligent si bun

    • Aşa e,dar Seokgyeon e doar un copil,şi să vezi că cei de la putere vor să-l omoare,e urât.

  35. da. Oricum nu ma asteptam ca printul mostenitor sa isi cedeze drepturile unui copil de 4 ani.

    • Da,era de aşteptat să refuze să-l ajute.Cum putea să-l ajute,pierzându-şi el dreptul la tron?

  36. avem 66 de comentarii parca. e bine

  37. playfull kiss e realmente un film minunat. In special mama lui. Cine nu si-ar dori o asemenea mama?

  38. nu stiu daca va succeda copilul la tron dar si daca o face nimeni nu garanteaza ca va fi un rege bun.In schimb asta se vede ca e pregatit

    • În realitate,prinţul Bongrim l-a succedat la tron pe tatăl său,Injo.

      • Deci prinţul Seokgyeon nu a avut vreun drept de succesiune.

  39. sa inteleg ca in film nu?

    • Eu îţi spun cum a fost în realitate,în film,ai să descoperi tu :)

  40. ok.Ultimele ep le voi urmari cu suspans.Doar vreau sa profit de ultimele emotii

  41. cred ca o sa plang mult la ultimul ep

    • :)
      Şi eu am plâns.

  42. o doamne e de rau

    • Am plâns de supărare că s-a terminat :)

  43. ooo.:)))

  44. :))

  45. Ai plecat,Angelica?

  46. nuuu

  47. Bine,Angelica,nu mai stau mult,mai vorbim :)
    Pa

  48. pa anaa

  49. Abia azi am urmarit cele doua episoade. Cred ca saptamana viitoare voi fi trista ca se termina. Bineinteles ca mi-ar placea sa se continue acest proiect cu difuzarea in weekend a unui serial aici pe blog. Inca o data tin sa remarc ce muzica minunata are acest serial si cat de bine se integreaza fiecare bucata cu scena prezentata. Personajele sunt foarte bine conturate, indiferent de roluri, pricipale sau secundare. Fiecare are povestea sa, se incadreaza perfect in perspectiva de ansamblu, ca si culorile unui tablou. N-ar fi complet fara unele mici amanunte ca de exemplu cele doua gazde si pictorul. Ei toti fac parte din acea lume. Aici lumea curtii este de fapt pe planul 2 desi totul se invarte in jurul ei. Personajele din primul plan sunt oamenii simpli si viata lor amarata, care n-ar fi asa daca “oamenii” de la curte n-ar fi oameni ci animale vorba lui Dae-gil, ca acelea nu tradeaza. O perspectiva dureroasa asupra stratificarii sociale, a luptei pentru putere si a consecintelor acesteia asupra oamenilor.
    Multumiri inca odata fetelor care s-au straduit pentru noi, felicitari pentru ca misiunea lor actuala se apropie de sfarsit si succes in celelalte proiecte!

    • Corina, ce frumos scrii…pacat ca asa rar…:) Am citit comentariile tale cu mare placere, sper ca participi la concurs! :)

    • Mulţumim frumos,Corina :)
      Te aşteptăm şi la ultimele două episoade cu impresii.
      Întradevăr scrii ft frumos,ai văzut serialul exact aşa cum este,cu toate personajele în prim plan,şi aşa cum spunea şi Jang Hyuk în interviul pe care eu şi cu Claudia l-am postat acum ceva timp,în Chuno nu există personaje principale sau personaje secundare,fiecare are povestea lui şi viaţa lui care este scoasă în evidenţă.
      Pt mine,toate personajele au făcut acest serial mai viu,cele două gazde,pictorul,şeful Oh,Jjakgwi,Eonnyeon,Wangson,Gen.Choi,Hwang Cheol Woong,sclavii,şi mai ales Dae-gil,Seol-hwa sau Tae-ha.

  50. de ce nu a fost postat pe blog ep 40?

Leave a Comment