Andra Albusoiu [KF]

Savoare din Jeonju #7: Doenjang Jjigae

Written by Andra Albusoiu [KF]. Posted in Hanshik - Gastronomie

Tagged: , ,

DJ7

Published on mai 27, 2011 with 11 comentarii

Doenjang Jjigae este o supa coreeana preparata cu pasta fermentata de soia, doenjang. Este mancarea pe care coreenii de rand o servesc in mod obisnuit acasa. A devenit de-a lungul aniilor una dintre cele mai reprezentative mancaruri traditionale dupa aparitia marilor branduri de pasta Doenjang. Ceea ce i-a adus popularitatea este, pe langa gustul delicios, usurinta cu care se prepare si ingredientele ieftine. Se spune ca cei mai multi dintre coreeni mananca Doenjang Jjigae cel putin de 2-3 ori pe saptamana. In restaurantele din Coreea supa doenjang se gaseste la preturi foarte mici, in jur de 5 dolari pe portie.

Savoarea puternica tipica acestei paste se desavarseste dupa luni intregi de fermentare si, in mod normal, nu lipseste din bucataria nici unei gospodine pe toata perioada anului. In trecut, Doenjang facut in casa avea un gust putin diferit de cel de acum, dar o data cu fabricarea mai multor tipuri de pasta gustul a tins sper perfectionare.


Foto credit: Irina Ghenu

Ingrediente

o felie groasa de tofu
1 lingurita usturoi maruntit
1/4 ardei iute
1/2 ceapa verde tocata
1/2 cartof taiat cubulete
5 g ridiche
1 1/2 lingurita chilli pudra
1 lingurita ansoa uscat maruntit/ dasida
2 ciuperci
1 ceapa
alge
10 g dovlecel ( 2 felii )
1 lingura pasta doenjang
1/2 lingurita glutamina
1/4 lingurita sare

Mod de preparare

Intr-un bol de ceramica cu apa, puneti la fiert in timp de 15 minute, 1/2 de ceapa veche, ridichea, ansoa maruntit/ dasida cu gust de ansoa.


Foto credit: Irina Ghenu

Dupa ce fierbe inlaturati ceapa si ridichiile.


Foto credit: Irina Ghenu

Supa se pune, din nou, la fiert cu bucatelele de cartofi si usturoiul. Dupa ce da in clocot adaugati dovlecelul, ciupercile, doenjang si dasida.


Foto credit: Irina Ghenu

Puneti totul la foc apoi adaugati tofu, pudra de chilli si ardei iute.


Foto credit: Irina Ghenu

La sfarsit presarati putina sare, ceapa verde maruntita sau/ si dasida (optional).


Foto credit: Irina Ghenu

Se serveste cu orez si kimchi.

Toate ingredientele sunt disponibile pentru cumparare la restaurantul Korea House: Str. Bargaului Nr.13, Bucuresti,Tel: +40 21 667 21 19, rezervari@koreahouse.ro

Despre Andra Albusoiu [KF]

Andra Albusoiu [KF]

Andra Albusoiu (n. 1993), eleva la Colegiul National Spiru Haret este pasionata de limbi si culturi straine. A facut cunostinta cu civilizatia si cultura coreeana in urma cu 2 ani, prin intermediul serialelor difuzate la TVR si a fost dragoste la prima vedere. Apoi, cinematografia coreeana a devenit o obisnuinta in viata ei de zi cu zi. A inceput sa studieze limba coreeana avand curiozitatea copilului care descopera ceva nou si, curand, a devenit un hobby. Apreciaza originalitatea culturii coreene si istoria ei grandioasa, pe care poporul a stiut sa o conserve si sa o promoveze la adevarata ei valoare, nepretuita.

Browse Archived Articles by Andra Albusoiu [KF]

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Savoare din Jeonju #7: Doenjang Jjigae. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Deja imi ploua in gura :))) Imi pare atat de rau ca nu gasesc parte din ingrediente. Ador mancarea coreeana. Foarte consistenta si variata dar si gustoasa :)

  2. :X Superb..AIGOO!!!…Deci din fotografiile voastre parca simt mirosul apretisant :))

  3. Pasta doenjang este pasta miso de la japonezi, nu?

  4. Ador supele,dar din păcate nu am unde să găsesc multe din ingrediente.
    Nu am înţeles care a ideea cu glutamina,am observat acest ingredient la mai multe reţete.

    Mulţumim,Andra :)

  5. Ce bine arata!…. Multumim pentru reteta :)

  6. eu de obicei nu mananc supa sau ciorba dar pe asta as vrea sa o incerc^^

  7. Chiar astazi am facut o supa, dar nu doenjang jjigae, ci kimchi jjigae :) A iesit delicios, super-gustos, picant cum imi place mie :D Si ft usor de gatit, gustul kimchi-ului e atat de bun, si am servit cu orez. Va arat si o poza :) http://i44.tinypic.com/358e5qx.jpg
    Ca aspect nu arata nici pe departe ca supa de mai sus, dar va asigur ca e ft gustos!

Leave a Comment