Regatul Shilla: Regii Hyegong si Seondeok

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on mai 16, 2011 with 7 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Hyegong (756 – 780) (r. 765 – 780) a fost al 36-lea domnitor al regatului coreean Silla. El a fost fiul Regelui Gyeongdeok si al Doamnei Manwol. Hyegong a fost ultimul descendent al Regelui Muyeol care s-a asezat pe tron. Din aceasta cauza, domnia sa este adesea considerata ca fiind sfarsitul statului Silla.
Hyegong a devenit rege la varsta de 8 ani, neadaptandu-se bine rolului sau. Potrivit Samguk Sagi, Regele a tinut palatul in dezordine. El s-a confruntat cu revolte conduse de inalti functionari in anii 768, 770 si 775. In anul 780, Regele Hyegong s-a confruntat cu o alta revolta condusa de catre ichanul Kim Ji-jeong. Regele l-a trimis pe sangdaedeung-ul Kim Yang-sang pentru a inabusi rascoala. Cu toate acestea, fortele rebele au luat cu asalt palatul si i-au ucis pe rege si pe regina. Kim Yang-sang, care era un descendent al Regelui Naemul, a urcat apoi pe tron, devenind Regele Seondeok.
Regele Hyegong este descris de istorici ca avand o infatisare cu trasaturi efeminate. Se crede ca din acest motiv a fost ucis in revolta care a luat cu asalt palatul, in aprilie 780 (deoarece subodonatii sai nu au putut accepta “feminitatea” lui).
Image and video hosting by TinyPic

Regele Seondeok (a murit in anul 785, r. 780 – 785) a fost succesorul Regelui Hyegong si al 37-lea monarh al regatului coreean Silla. El s-a casatorit cu Doamna Gujok, fiica gakganul-ui Kim Yang-pum.
Seondeok a ocupat pozitia de sangdaedeung, sub conducerea Regelui Hyegong. Cand revolta condusa de Kim Ji-jeong a izbucnit in anul 780, el a condus fortele regale impotriva rebelilor. Cu toate acestea, rebelii au luat cu asalt palatul si l-au ucis pe rege, iar Seondeok a fost obligat sa urce pe tron.
Regele Seondeok a murit in anul 785. Dupa moartea sa, Seondeok a fost incinerat, iar cenusa sa a fost aruncata in Marea Japoniei (Marea de Est).
Regele Seondeok a fost succedat de Regele Wonseong.

Surse: Wikipedia

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Regatul Shilla: Regii Hyegong si Seondeok. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Să fie ucis un rege pentru trăsăturile sale mai feminine? :)) Se poate…

  Mulţumim, Bianca, pentru o nouă lecţie de istorie!

 2. Au vrut sa fie un rege bun, dar cum, ca tot au revoltat impotriva lui? Iar despre a ucide cineva pentru ca are trasaturi feminine, regile-femei a Sillei nu au fost regi buni? Si daca pentru asta au considerat slab, se stie ca femeile sunt tot atat de puternice ca barbatii, ba chiar mai mult!

 3. Multumim Bianca pentru recenzie ^ ^! Parca nu-mi vine sa cred motivul pentru care a fost ucis regele Hyegong… cam ciudat :)… Oricum Vot :)

 4. Ceva interesant dupa care te-ai informat si ne-ai dat si noua o lectie din istoria coreana! Admir asemenea persoane!

 5. Poate ca pe langa faptul ca era efeminat,era si fundas in echipa palatului, iar asta nu prea era agreat in acele vremuri. Am vazut in ECC un rege care si-a inscenat acest lucru numai pentru a putea abdica de la tron,saracul a incercat toate metodele si nu i-a iesit pana la asta!

 6. Interesant,mulţumim Bianca.

  Şi eu am descoperit o mulţime de detalii captivante când am scris despre regii Joseonului,şi cei ai Goguryeo,pe care,trebuie să-i finalizez,pt că mai am câţiva.

 7. Regele Seondeok? :)) Aceeasi denumire cu Seondeok a noastra?! :)! Interesant. Multumim, Bi. :D

Leave a Comment