Ramona J. [KF]

Dance with the wind

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

dance4

Published on mai 26, 2011 with 10 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Un bărbat tânăr, frumos şi atractiv care reuşeşte să impresioneze prin dansul său pe toţi cei aflaţi într-o oarecare sală de dans . Nimeni nu ştie cine este şi de unde vine, însă ne dăm seama că dansul, pentru acest tânăr, este o artă, o formă de exprimare. Aşa ar putea fi descris personajul principal care este Park Pungsik (interpretat de Lee Seong-jae) care ne este înfăţişat ca un gigolo (se pare că are un succes nebun la doamne) şi totodată şi ca un profesor de dans sportiv.

Image and video hosting by TinyPic
Pasiunea lui pentru dans a apărut pe neaşteptate, atunci când într-o zi obişnuită de muncă (el fiind agent de vânzări), se întâlneşte cu un vechi coleg de şcoală Man-su (interpretat de Kim Su-ro), care îl iniţiază în tainele dansului şi încearcă să-l corupă să devină gigolo, însă pe moment Pungsik este mult prea absorbit de arta dansului pentru a-şi pune problema că ar putea ajunge aşa ceva(chiar el spune că : „Trebuia să redau înapoi onoarea artei dansului care fusese trădată de ticăloşi ca Man-su”). Primul dans pe care-l învaţă Man-su, este jive.

Image and video hosting by TinyPic
Chiar de la primul pas simte acel fior plăcut pe care ţi-l dă microbul dansului. Decide să meargă pe un drum lung prin întreaga ţară în căutarea unor adevăraţi maeştri ai dansului sportiv. Însă această căutare a perfecţiunii îl va costa scump pe Park Pungsik: soţia lui va divorţa de el, luându-l pe băieţelul lor cu ea.
Primul mentor este un bătrânel, Park Mu-shin (care a învăţat tainele dansului sportiv în Japonia) care la prima vedere pare neputincios, însă aparenţele întotdeauna înşeală ( o să fiţi plăcut surprinşi de vitalitatea cu care interpretează jive.) Primul sfat pe care il dă mentorul său este : “Renunţă la ce ştii! O să înveţi prima oară azi. Este ca şi cum ai picta ceva nou pe o bucată albă de pânză.”

Timp de cinci ani învaţă el va învăţa adevărata esenţă a artei dansului, şi se întoarce ca un adevărat maestru al dansului (dansând cu uşurinţă jive, slow-foxtrot, vals vienez, vals lent, quickstep, tango). El va atrage foarte multe femei, oferindu-se ca profesor particular pentru a le înveţe tainele dansului. Poliţia va porni şi ea pe urmele lui (el fiind acuzat de extorcare, primind o sumă mare de bani de la o doamnă sus-pusă).

Image and video hosting by TinyPic
În cele din urmă, Pungsik întâlneşte o femeie detectiv Song Yeon-hwa (interpretată de Park Sol-mi). Deşi ea este trimisă să-l aresteze, lucrând sub acoperire, mai târziu va încerca să-l ajute.
O adevărată feerie va fi şi valsul interpretat de către cei doi: Pungsik şi Song Yeon-hwa.
Dacă în “Public Enemy”, Lee Seong-jae era un asasin cu mult sânge rece, în acest film el se va transforma într-un tânăr fermecător. După cei cinci ani de ucenicie Park Pungsik va ajunge la concluzia că :„Dansul este un lucru care-ţi oferă fericirea fară bani„.

Image and video hosting by TinyPic
Filmul surprinde modul în care o comunitate conservatoare plină de prejudecăţi, cu reguli, norme şi clase sociale, poate influenţa comportamentul unei persoane incocente, cu un suflet pur (de obicei influenţându-l în mod negativ). Îmi vine în minte o expresie când toată lumea spune că eşti hoţ şi te acuză pe nedrept şi oricât încerci să demonstrezi contrariul iar nimeni nu te crede, ajungi la un moment dat chiar să fii un hoţ adevărat, doar pentru că se spune despre tine că eşti hoţ (dacă tot te-au acuzat măcar să fie şi adevărate cele spuse despre tine).

Image and video hosting by TinyPic
Un cinefil spunea despre acest film: „Pentru prima dată, un film de dans care nu implică un concurs de dans. Deşi dansul a fost elementul central, filmul a reuşit cu succes să includă mai mulţi factori care sunt ingrediente esenţiale pentru o poveste originală.Talentul lui Lee Seung-jae nu poate fi pus la îndoială, acest film arătându-ne că a avut un dansator sportiv ascuns undeva în el. Park Sol-mi este o actriţă subestimată, care ar trebui să aibă mai multe roluri versatile. Şi, în fine, Kim Su Ro, chiar dacă apare în cateva secvenţe din film … are o interpretare impecabilă, plină de viaţă.Exact aşa cum ar trebui să fie un actor”.

Image and video hosting by TinyPic
Scenariul acestui film este bazat pe nuvela “A Writer”, scrisă de Seong Seokje.
“Oamenii nu-i cunosc adevărata poveste. Dar ce este sigur, este faptul că este cel mai fericit dansator din lume şi aparţine în totalitate dansului său. Acum, o nouă briză suflă şi în viaţa mea…ca şi în viaţa lui…” este ceea ce spune Song Yeon-hwa despre acest as al dansului.
Deci, nu pot decât să vă întreb exact ca şi Park Pungsik: „Îmi acordaţi acest dans?”

Surse :HanCinema, MyAsianCinema

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Dance with the wind. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. imi puneam intrebarea de ce inca nu a fost prezentat acest film deosebit :)
  e o surpriza frumoasa prezenta lui aici. un film remarcabil. pe Lee Seung-je l-am vazut doar in Daisy, nu ma asteptam sa fie si un dansator talentat. initial am crezut ca e dansator profesionist..

  • si eu am crezut la inceput ca este dansator profesionist :)

 2. Comentariul convingator.. pare a fi un film frumos ..unde se poate viziona filmul subtitrat?
  Park Sol -mi ( i-am apreciat calitatile in Winter Sonata)..o frumoasa , ma intrebam unde a disparut..

 3. Superb! Actrita nu a jucat cumva si in Winter Sonata?! Imi pare cunoscuta! :)

 4. Ah, nu am vazut si comment-ul lui Ioan, da..deci, ea este! :X

 5. Ft frumoasă prezentarea,Ramo ;) mulţumim.

  Un singur film coreean cu tematica dansului am văzut,şi acela este Dance of the dragon,cu Jang Hyuk în rol principal.

 6. La momentul cind am vz.acest film pot spune ca a fost o incintare pt.mine,am fost asa de surprinsa de daruirea si acuratetea cu cate actorul a interpretat acest rol, care nu este la indemina oricui.Femeile care erau in jurul lui erau cucerite si fermecate de felul cum dansa!.

 7. Multumesc pentru recomandare Ramona. Pare un film atragator cu un personaj principal si mai atragator :) Se poate viziona si cu subtitrare in limba romana?

 8. yeee ce bine !! il am pe cd!

 9. O poveste frumoasă!!!!! Bravo RAMO!MULŢUMIM.

Leave a Comment