Ana-Maria Ruse [KF]

Vânătorii de sclavi – episodul 18

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Povestea, Recenzii Koreafilm, Vanatorii de sclavi

Tagged: , ,

Published on aprilie 24, 2011 with 5 comentarii

Episodul debutează cu scena spânzurării lui Dae-gil. Acesta este ridicat de gât şi respiră cu greu, încercând să se menţină în viaţă, şi cu ultimele resurse de putere îşi strigă numele, „Daegil”.
Image and video hosting by TinyPic
În acest timp, Seol-hwa hoinăreşte printr-o poiană cântând o melodie tristă care sună a tragedie:
„După moarte voi renaşte ca floare,
Iar tu vei fi fluturaşul meu
Vom găsi o vale verde, şi vom petrece acolo o eternitate.
O, dragoste, dragostea mea, iubitul meu…”
Image and video hosting by TinyPic
La scena spânzurătorii lumea s-a adunat buluc, sclavii privind cu scârbă şi în acelaşi timp satisfacţie, cele două gazde de la tavernă şi pictorul sunt îndureraţi, şeriful Oh se fereşte să privească, iar Tae-ha priveşte cu milă spre Dae-gil care se zbate în ghearele morţii.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Îl vedem şi pe Cheon Jiho, îmbrăcat în haine de gardă, venit să-l salveze pe Dae-gil. Ezită puţin, dar imediat ce se îndreaptă spre Dae-gil, o ploaie de săgeţi se abate peste mulţime. E oportunitatea perfectă de a scăpa, pentru Tae-ha şi de a-l salva pe Dae-gil, pentru Jiho. Tae-ha este salvat de chinezii Qing, dar înainte de a fugi, aruncă o sabie spre funia de la gâtul lui Dae-gil, în timp ce Cheon Jiho se chinuia disperat să o desfacă.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
După mai multe încercări, Cheon Jiho îl „readuce” la viaţă pe Dae-gil şi cei doi fug împreună. Pe drum însă, Cheon Jiho este străpuns de o săgeată. Tae-ha ajunge la emisarul Qing, cel care a trimis oamenii în ajutorul său. Eoonyeon împreună cu prinţul se refugiază pe unde apucă, fiind mereu pe fugă şi cu teama de a nu prinsă.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Dae-gil îl cară cu greu pe Cheon Jiho în pădure, dar acesta este tot mai slăbit. Pe urmele lor este sclavul Eopbok, care este determinat să-l ucidă pe Dae-gil. Pe muntele Worak, în ascunzătoarea lui Jjakwi ne reîntâlnim cu mult plânşii Wangson şi Choi, care sunt cam stânjeniţi să se afle în locul unde Jjakwi, duşmanul vechi al lui Dae-gil, este stăpân.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Scena care urmează este una impresionantă, care nu are cum să nu mişte inima spectatorului; Cheon Jiho este pe moarte, şi ultima lui dorinţă este ca Dae-gil să-i scarpine degetele de la picioare, ceea ce Dae-gil face, dar în acest timp, Cheon Jiho îşi dă ultima suflare. Lacrimile pentru cel care i-a fost un mentor în meseria de vânător de sclavi se rostogolesc pe chipul lui Dae-gil, şi regrete îşi fac loc, dar în acelaşi timp şi cuvinte grele pentru acest ticălos din faţa lui. Îi încălzeşte picioarele degerate suflând aer cald peste ele. Sclavul Eopbok se pregăteşte să tragă spre Dae-gil, dar ezită, şi mai târziu îl auzim spunând: „Nu trebuie să împuşti niciodată un animal care plânge”.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Înapoi pe muntele Worak, fratele Jjakwi relatează confruntarea de acum câţiva ani, dintr-o iarnă, dintre el şi Dae-gil. Pe un fundal în genul filmelor western vedem teribila confruntare, în care Dae-gil ia o mare bătaie de la Jjakwi, dar reuşeşte să-i taie o ureche. Acesta era motivul pentru care Jjakwi dorea să se răzbune pe Dae-gil.
Dae-gil îl îngroapă pe Cheon Jiho sub pietre iar Tae-ha părăseşte emisariatul Qing pentru a porni pe urmele lui Eoonyeon şi prinţul Seok-gyun. La fel procedează şi Dae-gil şi ambii urmează acceaşi direcţie, intersectându-se chiar în momentul în care Eoonyeon este capturată de soldaţi şi dusă în faţa magistratului local. Cei doi se confruntă din nou, într-o colibă, Tae-ha avertizându-l pe Dae-gil să nu se amestece în ceea ce nu îl priveşte, iar Dae-gil întrebându-l pe cine vrea să salveze, pe nepotul regelui sau pe Eoonyeon.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Mulţumiri pentru traducerea episodului către Michelle (Minkki).

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Vânătorii de sclavi – episodul 18. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Melodia cantata de Seol-hwa e absolut tulburatoare ! Te poate duce cu gandul la evenimentele viitoare. Episod plin de semnificatii… de speranta si comic intr-un fel. Se simte ca societatea peninsulara e in fierbere… ca ceva se “coace” la propriu. Vizionare placuta !

  PS: Mai puteti fetelor ?

  • Ionicar,mulţumesc pt comentariu,este chiar singurul,la fel şi la ep 17,tot unul este.Se vede că e sărbătoarea astăzi şi fanii Chuno nu au vreme de serial.Nu-i nimic,episoadele rămân aici,şi pot fi văzute şi mai târziu.
   Referitor la episod,melodia lui Seol-hwa este tulburătoare,pentru că o auzim în acel moment groaznic în care Dae-gil este ridicat de la pământ şi se zbate în ghearele morţii.Versurile parcă prevestesc ceva grav…

   Da,mai putem :)
   Ne apropiem uşor,uşor de final,mai sunt 6 episoade de prezentat.Îmi va fi dor de serial,dar peste ceva vreme sper să-l văd a treia oară :P

   Trebuie să vă recomand Midas,cu Jang Hyuk în rolul principal,face un rol senzaţional(Claudia ştie),îmi place la nebunie.Încă o dată în plus demonstrează ce actor bun e,şi joacă din nou “cu ochii”(dacă aţi citit interviul postat,cu Jang Hyuk,ştiţi la ce mă refer).

   • Cineva spunea: noi doi si cosul de gunoi… :)). Lumea se odihneste si papa ce prinde sau ce a pregatit… Dupa aproape 50 de zile… e greu sa stai in fata calculatorului cand frigiderul e plin de bunatati :D… Si apropo de ochii lui… Scoala coreeana puna accept f. mult pe microexpresiile fetei noastre. Mama ce subiect !
    Asadar urmariti Midas merita ! Chunitele au dreptate !

 2. ana felicitari pt rezumat. si se apropiee…..ep 19 cel mult asteptat de mine.eu intru acilisa maine sa comentez la chuno.pa

 3. Anutzule, in seara asta am ajuns in acasa, si deci, am net, caci am fost la munte si nu am avut net. Ce episod.Cate emotii am avut!! Deci, pentru acest fapt – salvarea lui Daegil, l am indragit, in final pe Cehon Jiho :D !! Seolwa mi-a frant inima, versurile intotdeauna fredonate de galsciorul ei ma cutremura si ma umplu de emotii nebanuite. Inca odata, productia Chuno are din partea mea toata stima si admiratia!!

  Multumim pentru rezumate! Aja, aja!

Leave a Comment