Regatul Shilla: Regina Jindeok

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on aprilie 12, 2011 with 6 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Regina Jindeok a domnit ca regina a statului Silla, unul dintre cele Trei Regate ale Coreei, intre anii 647-654. Ea a fost al 28-lea monarh al regatului si a doua femeie-rege, dupa predecesoarea sa, regina Seondeok. Este cunoscuta, de asemenea, si sub numele de Chindok Yowang.
In timpul domniei ei, Silla a concurat cu Baekje, in favoarea dinastiei chineze Tang. Jindeok este, de asemenea, cunoscuta dintr-un poem scris de imparatul dinastiei Tang, Gaozong.
Image and video hosting by TinyPic
Regina Jindeok (r. 647-654) a urcat pe tron si a devenit a doua regina a statului Silla, dupa verisoara sa, regina Seondeok. Este ultimul monarh de rang “seonggol”, in sistemul unic de “os sacru” al Sillei. Numele ei real era Seungman. Tatal sau a fost Gukbangalmun Kim, fratele mai mic al regelui Jinpyeong, iar mama sa a fost Doamna Wolmyeong. In timpul domniei de sapte ani a reginei Jindeok, principala preocupare a fost politica externa. In timpul domniei sale, cu ajutorul generalului Kim Yushin, ea a intarit apararea regatului Silla si a imbunatatit considerabil relatiile imparatiei ei cu Dinastia Tang din China. Aceste eforturi au pus bazele unificarii celor Trei Regate Coreene (Silla, Baekje si Goguryeo).
Image and video hosting by TinyPic
Mormantul reginei Jindeok este situat pe dealul din orasul Gyeongju. Unii istorici au indoieli cu privire la locatia acestui mormant. Potrivit Samguk Sagi, ea a fost inmormantata la Saryangbu, care se afla in directia opusa locului in care se afla mormantul reginei.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Regina Jindeok a fost succedata de regele Muyeol.
Image and video hosting by TinyPic

Sursa: wikipedia

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

6 comentarii

There are currently 6 comentarii on Regatul Shilla: Regina Jindeok. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Interesant…
    un subiect ce mandreste Coreea, nu le-au fost frica sa fie condusi de femeie, considerata in acele timpuri (la scara globala) inferioara barbatului

  2. Super recenzie! :) Mi-au placut si pozele.Bravo Bianca, inca o data! :)

  3. Oare de ce toate reginele sunt mai….grasute?

  4. Bravo Bianca :)
    Ft interesant subiectul.Sper să scrii ceva şi despre a treia şi ultima regină a Shillei,şi anume Jinseong.

  5. vot!

  6. despre regina jindeok nu stiam nimic; poate pentru ca a fost pusa, involuntar, in umbra de seondeok, fiind renumita din cauza ca a fost prima regina a sillei ! :)

Leave a Comment