Printul Wu

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on aprilie 03, 2011 with 4 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Sotie:Doamna Park Chan-ju
Copii:Yi Chung si Yi Jong
Tata:Printul Imperial Ui
Mama:Doamna Suin,concubina
Data nasterii:15 noiembrie 1912
Data si locul mortii:7 august 1945 (la varsta de 32 de ani);Hiroshima,Imperiul Japonez
Inmormantarea:15 august 1945,Hongneung

Image and video hosting by TinyPic

Wu,Print al Coreei (15 noiembrie 1912-7 august 1945),a fost al patrulea conducator al Palatului Unhyeon si membru al Familiei Imperiale din Coreea.
El a fost al doilea fiu al Printului Gang,cel de-al cincilea fiu al Imparatului Gojong.
La varsta de cinci ani,el a fost adoptat pentru a fi mostenitor al defunctului Print Jun (sau Printul Yeongseon,yeong seon gun i jun),al treilea conducator al Palatului Unhyeon si singurul fiu al fratelui mai mare al Imparatului Gojong,Printul Hui (sau Printul Heung,heung chin wang i hui sau Yi Jaemyeon,Printul Wanheung al Coreei,wan heung gun i jae myeon).La scurt timp dupa aceea,Printul Wu a fost dus in Japonia,sub pretext educational.
Cu toate acestea,spre deosebire de fratele sau mai mare,Printul Geon (i geon),el si-a mentinut integritatea sa ca si coreean,in ciuda educatiei sale japoneze.Acest lucru l-a facut fiul preferat al tatalui sau,Printul Gang,care a incercat sa scape din Coreea pentru a se alatura Guvernului Coreean exilat.Wu a invins toate incercarile japonezilor de a-l convinge sa se casatoreasca cu o nobila japoneza,si s-a casatorit cu Doamna Park Chan-ju,nepoata marchizului Park Yeong-hyo,care a fost sotul Printesei Yeonghye a Coreei.Ei au avut doi copii:Yi Chung (i cheong) (nascut in data de 23 aprilie 1936) si Yi Jong (i jong) (nascut la 9 noiembrie 1940 – 1966).

 

Printul Wu a fost fortat sa serveasca in armata japoneza stationata in China.In anii ’30,el a devenit locotenent.Wu a fost promovat la gradul de maior in anul 1943,si locotenent-colonel,in 1944.In China,el este cunoscut pentru ca a sprijinit miscarea gherila de rezistenta formata din oameni exilati din Coreea si China.Se presupune ca Printul Wu a avut un copil si cu Yu Jung-soon in 1943,fiica Generalului Yu Dong-ryul,ministru in Guvernul Provizoriu Coreean din exil.Copilul,numit Yi Chonam,a afirmat si afirma inca paternitatea Printului Wu,desi Printesa Wu a refuzat sa-l recunoasca in timpul vietii sale.
Printul Wu a fost trimis la Hiroshima in anul 1945,si la 6 august 1945,a fost grav ranit de explozia bombei atomice,in timp ce se afla pe drum spre biroul sau.In aceeasi zi,Printul Wu s-a stins din viata la un post de ajutor militar.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic
Hiroshima dupa atacul nuclear

El a fost promovat post-mortem la gradul de colonel.Dupa inmormantarea sa,Plutonierul Locotenent-Colonel Yoshinari Hiroshi a savarsit seppuku (sinucidere ritualica japoneza),deoarece a regretat faptul ca nu a fost capabil sa-l salveze pe print.

Image and video hosting by TinyPic
Seppuku

Ulterior,corpul Printului Wu a fost mutat in Coreea si a fost ingropat la Cimitirul Imperial Hongneung,la 15 august 1945,ziua in care razboiul s-a incheiat.

Image and video hosting by TinyPic
Hongneung

 

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

4 comentarii

There are currently 4 comentarii on Printul Wu. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. wow…cata suferinta pentru familia imperiala coreeana dupa cucerirea japoneza… ma surprinde faptul ca INCA Coreea are relatii cu Japonia! Mari sunt coreenii!

  2. multumim Bianca :((( trist dar adevarat!

  3. interesanta recenzia,bianca! foarte frumoase prima si ultima poza!

  4. Bianca,felicitări încă o dată :)
    Ador aceste lecţii de istorie.
    Vot

Leave a Comment