Printul Won

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on aprilie 07, 2011 with 2 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Won, Printul Mostenitor Imperial al Coreei (nascut in anul 1962), este un descendent al dinastiei Joseon (sau dinastia Yi), si conducatorul contestat al Casei Imperiale Coreene;  totodata ocupa functia de director general la Hyundai Home Shopping, o companie Hyundai. El este fiul cel mare al Printului Gap din Coreea, al noualea fiu al Printului Gang si al sotiei sale. S-a nascut la Hyehwa-dong, Jongno-gu, Seul, si a devenit fiul adoptiv al Printului Gu al Coreei, al 29-lea conducator al casei Imperiale, desi legalitatea adoptarii este contestata.

Unii membrii ai Casei insista sa fie condusi de urmasii Printului Wu, al doilea fiu al Printului Gang, datorita restrictionarii fiului cel mare, Printul Geon, care a fost naturalizat ca cetaten japonez, dupa al doilea razboi mondial. In acest caz, conducatorul de drept al Casei este Yi Chung, fiul cel mare al Printului Wu.

Image and video hosting by TinyPic

Sigiliul Imperial al Casei Yi

Printul Won a urmat cursurile Liceului Sangmun in perioada 1979-1981 si a terminat studiile in domeniul audiovizualului la Institutul Tehnologic din New Tork, Statele Unite ale Americii. El si sotia sa au doi copii: fiul cel mare este nascut in anul 1998, iar cel mic in 1999.
La 26 iulie 2005, dupa moartea lui Gu, unii membrii din Consiliul Familiei Lee l-au ales ca si Conducator al Casei Imperiale Coreene si i-au acordat titlul de Printul Mostenitor Imperial (Hwangsason). Sustinerea sa este contestata de catre Printesa Yi Haewon din Coreea, care a fost incoronata Imparateasa a Coreei de Sud de catre 12 descendenti care au simtit ca ea ar trebui sa fie conducatoare, si nu Printul Won.

In prezent, Printul Won locuieste intr-un apartament din Wondang, Goyang, Provincia Gyeonggi, Coreea, impreuna cu familia sa.

Surse:Wikipedia

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Printul Won. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Felicitări Bianca.
    Frumos subiect.

  2. Ai multe date despre descendenţii familiei regale coreene. Te felicit! Aştept şi alte informaţii la fel de interesante! Vot.

Leave a Comment