Printul Gu

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , , ,

Published on aprilie 04, 2011 with 2 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Gu,Print al Coreei (sau Yi Ku,I Gu,Lee Gu) (29 decembrie 1931-16 iulie 2005) a fost un pretendent la tronul din Coreea,al 29-lea cap al Familiei Imperiale Coreene,si nepotul Imparatului Gojong al dinastiei coreene Joseon.

Gu s-a nascut la Palatul Kitashirakawa (acum Hotelul Printului Akasaka), Kioicho,Kojimachiku,Tokyo,Japonia.Tatal sau a fost Printul Mostenitor Eun al Coreei,iar mama sa a fost Printesa Bangja,nascuta Masako Nashimoto,o printesa japoneza.In cazul in care sustinerea sa ar fi fost acceptata,iar Coreea ar fi fost monarhie,el primea titlul de “Alteta Sa Imperiala Printul Mostenitor din Coreea”.

Gu a urmat cursurile Scolii Gakushuin Peers din Tokyo.Mai tarziu a studiat la Colegiul Central din Danville,Kentucky.A studiat arhitectura la Institutul Tehnologic Massachusetts.Printul Gu a fost angajat ca arhitect la I.M. Pei si Assocs,Manhattan,New York,in perioada 1960-1964.

Facut apatrid de Japonia in 1947,Gu a dobandit cetatenia americana in 1959,si cetatenia coreeana in 1964.S-a casatorit cu Julia Mullock (nacuta in 1928),pe data de 25 octombrie 1959,la Biserica Sfantul George din New York,si a adoptat o fetita,Eugenia Unsuk.

Image and video hosting by TinyPic

Printul Gu alaturi de sotia sa,Julia Mullock

Dupa caderea presedintelui Syngman Rhee,Printul Gu s-a intors in Coreea,in anul 1963,cu ajutorul noului presedinte,Park Chung-hee,si s-a mutat in noua cladire a Salii Nakseon,Palatul Changdeok,impreuna cu mama si sotia sa.El a tinut cursuri de arhitectura la Universitatea Nationala din Seul si la Universitatea Yonsei,si a infiintat propria sa companie aeriana,Shinhan.In momentul in care a dat faliment,in anul 1979,Printul Gu a mers in Japonia pentru a castiga bani.In 1982,familia sa l-a fortat sa divorteze de sotia lui,deoarece femeia nu putea avea copii.Mama sa a murit in 1989.Printul a inceput sa traiasca cu o astroloaga japoneza,doamna Arita.

In noiembrie 1996,Gu spera sa se intoarca permanent in Coreea,dar,datorita unor semne ale unei caderi nervoase,el a fost incapabil sa se adapteze la viata in Coreea.Neincetat,Printul Gun merge inainte si inapoi intre Japonia si Coreea.In cele din urma,a murit din cauza unui atac de cord,la varsta de 74 de ani,in data de 16 iulie 2005,la Hotelul Printului Akasaka,fosta resedinta a parintilor sai din Tokyo,Japonia.Inmormantarea Printului Gun a avut loc la 24 iulie 2005.I-a fost acordat titlul post-mortem “Printul Imperial Hoeun din Coreea”,de catre Consiliul Familiei Lee.

Image and video hosting by TinyPic

1.Printul Gu alaturi de sotia sa,Julia Mullock;2.Printul Gu si mama sa,Printesa Bangja,la conferinta de presa organizata imediat dupa intoarcerea sa in Coreea,in anul 1963;3.Printul Gu efectueaza un ritual traditional in Jongmyo, Seoul (25 noiembrie 1996)

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Printul Gu. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. foarte interesanta recenzia! felicitari bianca:)

    foarte draguta sotia printului!

  2. Am votat,desigur.
    Mă încântă aceste recenzii.

Leave a Comment