Printul Euimin

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on aprilie 02, 2011 with 7 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Printul Imperial Yeong,Printul Mostenitor Uimin (de asemenea Euimin),cunoscut si sub numele de Yi Un,Eun Yi,Eun Lee,si Un Yi (20 octombrie 1897-1 mai 1970) a fost al 28-lea cap al Casei Imperiale Coreene,si ultimul Print Mostenitor din Coreea.
Printul s-a nascut pe 20 octombrie 1897,la Palatul Deoksu din Seul,fiind cel de-al saptelea fiu al Imparatului Gojong si al celei de-a doua sotii a acestuia,Printesa Eom Seon-yeong,care a detinut titlul post-mortem de Printesa Sunheon.A fost intitulat Printul Imperial Yeong in 1900,si a devenit print mostenitor in 1907,in ciuda faptului ca era mai tanar decat Printul Ui.Influenta Printului Ui la tron nu a fost puternica,deoarece mama lui,Doamna Jang,murise.

Image and video hosting by TinyPic
[Printul Yi Un alaturi de Ito Hirobumi]

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

In 1907,Printul Euimin a fost dus in Japonia,sub pretextul studiilor sale,si s-a casatorit cu Printesa Masako din Nashimoto (4 noiembrie 1901-30 aprilie 1989),fiica cea mare a Printului Nashimoto Morimasa,la data de 28 aprilie 1920,la Tokyo.In 1910,cand Imparatul Sunjong a fost fortat sa abdice de catre Japonia,Euimin a fost intitulat Alteta Sa Regala Printul Mostenitor din Coreea.La data de 24 aprilie 1926,Euimin a devenit Regele Ri din Coreea,atunci cand Imparatul Sunjong a murit.

Image and video hosting by TinyPic
[Printul Euimin alaturi de sotia sa,Printesa Masako]

Printul Yi Eun (de asemenea,cunoscut sub numele de Printul Ri Gin in Japonia) a servit in Armata Japoneza ca Ofiter Comandant al Regimentului 59,Divizia a patra,si mai tarziu Divizia 51.De asemenea,el a servit in Armata Imperiala Japoneza a Fortelor Aeriene,cu gradul de general,comandant la prima Armata Aeriana IJA.A mai lucrat ca instructor la Colegiul Militar Major,anexat la Inspectoratul General de Pregatire Militara,si a devenit membru al Consiliului Suprem de Razboi,in timpul razboiului.

Image and video hosting by TinyPic
[Printul Yi Eun in uniforma Armatei Imperiale Japoneze]
Dupa ce Coreea a devenit independenta de Imperiul Japonez in 1945,Printul Euimin a cerut presedintelui Syngman Rhee permisiunea sa se intoarca in Coreea,dar a fost refuzat.Printului I s-a oferit postul de ambasador coreean la Curtea St. James in 1960,dar a refuzat din motive de sanatate.In noiembrie 1963,(cu raspuns la solicitarea presedintelui Park Chung-hee),el si sotia sa,Printesa Mostenitoare Bangja,s-au intors in Coreea,pentru prima data in 56 de ani,dar printul era deja incostient datorita trombozei cerebrale.El a fost dus de urgenta de la aeroport direct la Spitalul Sungmo din Seul,si a ramas imobilizat la pat pentru tot restul vietii sale.
In ultimii ani de viata,Printul Euimin a trait la Sala Nakseon,Palatul Changdeokgung,fosta resedinta a casei imperiale din Seul,impreuna cu Bangja si cu sora sa mai mica,Printesa Deokhye.La sapte ani dupa intoarcerea sa in tara,el moare la Sala Nakseon,Palatul Changdeok,Seul (1 mai 1970).Printul Euimin a fost inmormantat la Hongyureung in Namyangju,in apropiere de Seul.El este cunoscut post-mortem ca Printul Mostenitor Euimin din Coreea.

Copii:
-Yi Jin (18 august 1921-11 mai 1922),fiul cel mare al Printului Eun si al sotiei sale,Printesa Bangja.A fost otravit in timpul unei vizite in Coreea,cu parintii sai.Inmormantarea sa a avut loc la data de 17 mai 1922.Este inmormantat in Coreea.
-Yi Gu (29 decembrie 1931-16 iulie 2005),al doilea fiu al Printului Eun si al sotiei acestuia,Printesa Bangja.Printul Gu a devenit al 29-lea conducator al familiei imperiale,la moartea tatalui sau.

Titluri date la nastere:
-Alteta Sa Regala Printul Eun din Coreea (1897-1900)
-Alteta Sa Imperiala Printul Imperial Yeong din Coreea (1900-1907)
-Alteta Sa Imperiala Printul Mostenitor Eun din Coreea (1907-1970)
-Alteta Sa Regala Printul Mostenitor Lee din Coreea (1910-1926)
-Majestatea Sa Regala Regele Lee din Coreea (1926-1945)
-Printul Mostenitor Euimin din Coreea (titlu post-mortem)

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Printul Euimin. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. ma apuca jalea cand citesc prin cate au trecut din cauza japonezilor :((

  2. Sunt de acord Andreea… @FOARTE FRUMOASĂ ACEASTĂ RECENZIE! Multe informaţii interesante.

  3. da din pacate vedem aceleasi intrigi in jurul familiei regale ,frumoasa recenzie

  4. @ Bianca- cum ti-au incaput atatea caractere + poze in recenzie? Mie imi apar cu nr limitat = 2000, si am reusit sa incarc doar 3 poze… :((

  5. Lorena,eu impart recenzia pe care am facut-o in mai multe,si le trimit numerotate,iar Koreafilm imi posteaza recenzia intreaga. :)

  6. Bianca,eşti incredibilă,ai găsit atâtea informaţii despre familia regală,pe care nu le ştiam,şi îmi doream să le ştiu,şi ai scris ft frumos.Felicitări şi cu siguranţă că am votat.

  7. este foarte frumoasă recenzia, cu informaţii pe măsură. Felicitări! vot

Leave a Comment