Printesa Deokhye

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on aprilie 03, 2011 with 12 comentarii

Image and video hosting by TinyPic

S-a nascut printesa,a fost victima a istoriei si a murit in singuratate-si-a pierdut tara si sanatatea.

Povestea vietii Printesei Deokhye (1912-1989),ultima printesa a Dinastiei Joseon,este o tragedie care reflecta soarta nenorocita a ultimei monarhii din Coreea.

Image and video hosting by TinyPic

Printesa Deokhye (25 mai 1912-21 aprilie 1989) a fost ultima printesa din Coreea.

Ea s-a nascut la data de 25 mai 1912,la Palatul Changdeok,in Seul.A fost cea mai tanara fiica a Imparatului Gwangmu si a concubinei sale,Doamna Bongnyeong.In anul 1917,numele sau a fost trecut in mod oficial in registrul Familiei Imperiale.Tatal sau,Imparatul Gwangmu,a iubit-o foarte mult,si a stabilit o gradinita pentru ea in Palatul Deoksu,in Jeukjodang,sala Hamnyeong.Fetele din familiile nobile de varsta printesei au participat la gradinita.

Image and video hosting by TinyPic

Printul Mostenitor Yeongchin,Sunjong,Gojong,Eombi (una dintre sotiile lui Gojong), si Printesa Deokhye

In 1919,Printesa Deokhye s-a logodit in secret cu Kim Jang-Han,nepotul lui Kim Hwangjin (un sambelan de la curte).In 1925,ea a fost dusa in Japonia sub pretextul continuarii studiilor.Ca si fratii sai,printesa a studiat la Scoala Gakushuin,Tokyo,Japonia.Ea a fost descrisa ca fiind o fata tacuta si izolata.

Image and video hosting by TinyPic

Tanara Deokhye,ultima printesa a Dinastiei Joseon,imbracata intr-un Kimono

La vestea mortii Imparatului Gwangmu,in anul 1926,Deokhye s-a izolat in camerele ei si i s-a permis,in cele din urma,sa viziteze temporar Coreea pentru a participa la funeraliile tatalui ei.

Image and video hosting by TinyPic

Printesa Deokhye inainte de a pleca din Japonia,28 mai 1925

In primavara anului 1930,la debutul unei boli mentale (manifestate prin somnambulism),ea s-a mutat la Palatul Regelui Lee,casa fratelui sau,Printul Mostenitor Eun,din Tokyo.Medicul a diagnosticat boala ca dementa precoce,dar,in anul urmator,starea printesei parea sa se fi ameliorat.

In mai 1931,datorita Imparatesei Teimei,consoarta Imparatului Taisho al Japoniei,Printesa Deokhye s-a casatorit cu Contele So Takeyuki (1923-1985),un nobil japonez.Casatoria a fost decisa inca din anul 1930,dar fratele ei a protestat din cauza starii de sanatate a printesei.Cand aceasta si-a mai revenit,casatoria a avut imediat loc.

Image and video hosting by TinyPic

Printesa Deokhye alaturi de sotul sau,So Takeyuki

La 14 august 1932,Printesa Deokhye a nascut-o pe Masae.Deokhye a fost din nou afectata de boala mintala,petrecand mai multi ani in diferite clinici mentale.Desi suferea datorita mariajului nefericit,durerea ei a fost agravata de pierderea fiicei sale,care s-a sinucis prin inec in anul 1955.Dupa aceasta,starea printesei s-a deteriorat,ea divortand in cele din urma in anul 1953.

Image and video hosting by TinyPic

Printesa Deokhye a revenit in Coreea,la invitatia guvernului coreean,la 26 ianuarie 1962.In timp ce se apropia de patria ei,printesa a izbucnit in plans,si in ciuda starii sale mentale,si-a amintit cu exactitate manierele curtii.Printesa Deokhye a trait la Sala Nakseon,Palatul Changdeok,cu Printul Mostenitor si Printesa Eun,cu fiul lor,Printul Gu,si sotia sa Julia Mullock,si cu Doamna Byeon Bokdong.Printesa Deokhye a murit la data de 21 aprilie 1989,la Sala Sugang,Palatul Changdeok,si a fost ingropata la Hongryureung,in Namyangju,in apropiere de Seul.

“Aş vrea să trăiască în Nakseon Hall pentru mult,mult timp”,a scris ultima Printesa cu cativa ani inainte de a muri,atunci cand sanatatea ei s-a imbunatatit momentan.

“Frate,cumnata,mi-e dor de voi.Coreea,tara noastra…”

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Hanbok-ul tinerei Printese Deokhye este detinut in prezent de Muzeul Costumelor Bunka Gakuen din Japonia

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Printesa Deokhye. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Super! felicitari! :P

  2. felicitari!! meriti mai multe voturi ! ne prezinti lucruri foarte interesante despre care nu stiam nimic inca!..si iar ma apuca jalea cand ma gandesc cat au suferit acesti oameni sun ocupatia japoneza :(((

    si o intrebare…in ultima poza este coperta unei carti langa poza printesei? poate o cate despre viata ei?

  3. Apropo- le-ai trimis mail celor de la KF cu recenzia? sau ai intrat la adauga o recenzie, aici, pe site? Ca daca ai optat a2a varianta, sunt doar 2000 de caractere, si cred ca ai scris mai mult…as vrea si eu sa nu am limita la text :(

  4. Bianca,îţi spun încă o dată,eşti incredibilă,sunt o adevărată comoară aceste informaţii.
    VOT

  5. Andreea,in decembrie 2009 a fost publicat un roman istoric intitulat “Printesa Deokhye”,scris de Kwon Bi-young.
    Lorena,am intrat la “adauga o recenzie”.
    Multumesc pentru voturi!:*

  6. @ Bianca- gumawo :)

  7. Era tare frumuşică prinţesa :)

  8. f interesant nu stiam

  9. foarte tristă viaţa acestei prinţese.
    Bravo Bianca! Vot

  10. oare este vreo drama cu viata acestei printese???
    Nu as putea sa vad integral drama … as plange… cata suferinta … eu nu plang de fel…dar a mai fost un moment in yi san canf eui-bin a murit…atunci lacrimile au scurs incostient!

  11. curs*

Leave a Comment