Ramona J. [KF]

Please teach me English (movie, 2003)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

photo869

Published on aprilie 26, 2011 with 12 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Studierea unei limbi străine poate fi o adevărată corvoadă pentru majoritatea dintre noi, însă când ai o profesoară superbă sau profesorul este un tip bine, parcă nu mai este chiar aşa de greu –lol-.
Vom vedea cum se vor descurca cei doi eroi în tainele buchisirii unei limbi străine.
Unul dintre personajele principale ale acestui film este Na Young-ju (Lee Na-young), o fată de 25 de ani care munceşte într-o companie ca funcţionar public (relaţii cu clienţii), Se poate spune despre ea că este ghinionistă sau cel puţin aşa spun ceilalţi despre ea. Duce o viaţă anostă, fără întâmplări extraordinare, trăieşte împreună cu părinţii şi fratele ei, dar ce o doare cel mai tare este că încă nu şi-a găsit sufletul pereche, timiditatea ei fiind una dintre cauzele insucceselor pe plan sentimental.

Image and video hosting by TinyPic
Totul se schimbă însă, când este desemnată de către biroul unde este angajată, în urma tragerii la sorţi (prin rotirea unei sticle goale de soju), să ia lecţii de limba engleză (deşi ea spune: “De ce trebuie să-mi fie ruşine că nu ştiu engleza, doar trăiesc în Coreea şi aici limba maternă este coreeana”). Nimeni din birou nu vorbeşte limba engleză şi întotdeauna apar mari probleme atunci când clienţii englezi vin la ei cu diverse probleme stringente care trebuie rezolvate. Degeaba spune că nu vrea să înveţe engleza este însă nevoită; chiar ea nu a putut ajuta un client englez care oţărât, a venit glonţ spre ea, hotărât ca în acea zi să-şi rezolve o problemă în legătură factura de electricitate, o factură destul de piperată. El a început să-şi spună offul, dar se pare că vorbea la pereţi, căci interlocutoarea lui nu schiţa niciun gest. Na Young-ju schiţează totuşi un zâmbet timid, acest fapt înfuriindu-l la culme pe englez, crezând că-i râde în barbă. În zadar a încercat Na Young să se sustragă, n-a găsit nicio cale de ieşire, dar a fost salvată în ultimul moment de clopoţel, de fapt de ceas căci tocmai s-a terminat programul cu publicul şi aşa a scăpat de nesuferitul acela de client care i-a vorbit tot timpul în engleză, neînţelegând o iotă din ce i-a spus, iar pe deasupra a trebuit să fie şi amabilă şi zâmbitoare.

Image and video hosting by TinyPic
Un alt personaj principal este Park Moon-su (Jang Hyuk) , un playboy care lucrează ca vânzător într-un magazin de pantofi. Decide să ia lecţii de engleză pentru simplul motiv că a crezut întotdeauna că poate „agăţa” mai bine fetele cu câteva replici spuse în engleză, care sună mult mai sexy decât în limba maternă. De asemenea vrea să se perfecţioneze, pentru a fi în măsură să comunice cu sora sa Victoria, pe care nu a vazut-o din copilărie deoarece a fost adoptată de o familie din America. În prezent, Victoria este un avocat foarte bine plătit din New York şi încearcă să dea de urma rudelor ei din Coreea (şi bineînţeles nu ştie o iotă din coreeană).

Image and video hosting by TinyPic
Na Young-ju şi Park Moon-Su se vor întâlni în cadru centrului unde se predau cursurile de limba engleză, întâlnirea lor fiind foarte haioasă. Park Moon-su demonstrându-şi condiţia fizică atunci când prinde din zbor ochelarii lui Na Young, ochelari pe care îi oferă unei blonde frumoase cu braţul plin de cărţi şi pe care o bănuia că ar fi proprietara ochelarilor, însă acesta îi spune răspicat “să facă paşi pentru că nu are timp de glume”. Na Young, furioasă, îi smulge ochelarii din mâna lui Park Moon-su, însă ghinionistă cum este îi scapă din mână şi reuşeşte să le spargă o lentilă… Cam aşa decurge prima lor întâlnire şi asta este doar începutul. Young-ju crede în sfârşit că l-a găsit pe Făt-Frumos în persoana lui Park Moon-Su, însă acesta are ochi doar pentru Catherine, frumoasa lor profesoară de limba engleză, venită din Australia, nimeni alta decât blonda căreia i-a oferit ochelarii lui Na Young-ju. Deci nu ne rămâne decât să vedem ce arsenal va scoate Na Young-ju pentru a-l face pe Park Moon-su să-şi întoarcă privirea spre ea.

Image and video hosting by TinyPic
Filmul este presărat cu multe momente comice, unul dintre ele fiind când cei doi încearcă să prindă un porcuşor care nu a vrut nici în ruptul capului să înveţe literele –lol-. Aşa veţi vedea şi o altă latură a lui Jang Hyuk şi anume latura comică.

Image and video hosting by TinyPic

Surse: HanCinema,koreapop, MyAsianCinema

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Please teach me English (movie, 2003). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima:D:D:D
  Frumoasa recenzie!!!!!!

 2. omg. Daegil. trebuie sa vad filmul asta neaparat.Intai sa termin my princess. Sunt doar la ep 13 si apoi asta.Dar este subtitrat?

 3. dupa ce am cetit recenzia mi’am dat seama ca e un film frumos!!!:D
  LOL….fain…saracul porcusor!!!:X:X:X:X:X
  Frumoasa recenzia…multumim!!!>:D<

 4. Ramo,super prezentare.
  Evident că am de gând,şi aveam de gând să-l văd,evident pt că e cu Jang Hyuk :D

  • :D

 5. Daegil pe post de All Bundy? trebuie sa vad acest film pare interesant si provocator,sa vad cum se descurca vanatorul de sclavi in lumea reala! Cred ca bine ! Incitanta prezentare!

  • Livia daca o sa-l urmaresti pana la capat o sa te distrezi copios si de balbele care sunt aratate la sfarsitul filmului …. :))

 6. Interesant de urmarit Jang Hyuk in aceasta postura. Mersi pt recomandare. :) Chiar sunt curioasa sa-l vad in astfel de rol

 7. e super tare filmul.l-am vazut

 8. Jang Hyuk :X :X – vorba Anei – trebuie sa-l vad
  -multumim Ramona pentru informatiile pretioase :)

 9. Filmul este extrem de amuzant, iar Mr. Elvis (JH) merita descoperit, ca de obicei ;-) Mi se pare ca datorita acestui film a inceput sa ia lectii de tap dance. Iata si un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=YvtxRRABVBc

  Felicitari Ramona pentru recenzie ^^

 10. =)) jang hyuk = al bundy! doar pentru asemanarea asta trebuie sa vad filmul!

  ar trebui sa se numeasca “please teach me engrish” :D

Leave a Comment