Marele rege si cele patru zeitati

Written by deea_96. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Published on aprilie 04, 2011 with 9 comentarii

Zilele acestea m-am apucat sa vizionez un serial coreean istoric si totusi putin mai diferit decat cele cu care ne-am obisnuit pana acum.Desi am vazut numai primele 2 episoade din el,a reusit sa ma captiveze si sa ma atraga intr-un univers diferit al serialelor coreene si de aceea m-am gandit sa vi-l prezint si voua.

Photobucket

Serialul este unul uimitor avand o poveste care imbina istoria cu magia si aventura.El prezinta viata celui de-al 19-lea rege al Goguryeo.Legenda spune ca fondatorul miticului Jooshin, fiul regelui din Cer ar fi creat stravechiul regat cu ajutorul a 4 zeitati: Dragonul albastru,Tigrul Alb,Phoenixul,Sarpele Testos. Acesta a prevestit ca in noaptea in care va aparea pe cer steaua Jooshin va reveni pe pamant.Intamplarea face ca peste 2000 ani cand va aparea acea stea,nu doar unul ci doi printi se vor naste sub semnul ei. Acum vom incerca sa aflam care din cei doi printi este adevaratul rege Jooshin si care este de aceasta data misiunea lui pe pamant. Aceasta legenda este plina de mister si suspans fiind inconjrurata si cu o aura de fantezie .

Filmarile serialului au durat aproape 2 ani avand un buget urias de 45 bilioane de woni( aproximativ 36 milioane de dolari),atingand pe parcursul celor 24 de episoade raitinguri la nivel national de 37%.

Cred ca succesul pe care la avut s-a datorat in mare parte distributiei si personajului principal Bae Yong Joon( Winter Sonata,April snow,First love,Untold scandal…). De asemenea coloana sonora este de-a dreptul uimitoare fiind asigurata compozit

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Marele rege si cele patru zeitati. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Ei se pare ca a aparut in sfarsit!Dar pacat cu limita asta de caractere pt. ca mi-ar fi placut sa o pot pune pe toata.Se pare ca ultima propozitie nu este toata.Scria de fapt”Coloana sonora este de-a dreptul uimitoare fiind asigurata de compozitorul japonez Joe Hisaishi.”

  • felicitari ca ai amintit acest film dar si pt.ca ai prezentat numele compozitorului
   acest aspect este neglijat de toata lumea,chiar si de catre profesionisti…
   Cele mai multe filme (seriale)au compozitori japonezi,aceasta colaborare mi
   se pare un lucru deosebit !

 2. frumoasa prezentarea deea! inca n-am vazut filmul dar m-ai facut curioasa…vot

 3. Buna ziua!

  Am vazut acest film o data si a doua oara pana la episodul 16. Sunt foarte multe de spus despre el, dar mai ales ca este un serial unde muzica si actiunea filmului se completeaza reciproc. Am mai spus si repet, muzica este un personaj principal. Cand am ascultat-o prima data am avut senzatia ca e dumnezeiasca. Pur si simplu cateva zile nu ma mai saturam ascultand-o. Pentru mine acest compozitor e un fel de Ennio Moricone al Asiei. Merita vazut filmul si descoperit acest actor Bae Yong Joon care, din pacate, apare destul de rar in filme. In schimb am aflat ca este la baza carierei multor tineri actori. E un film unde fantasticul si realul sunt atat de frumos completate. O lectie de viata in continuarea celor primite in Jumon si Regatul Vanturilor.

 4. Deea,extraordinară recenzie!

 5. Serialul prin care l-am descoperit pe Bae Yong Joon :> Vot!

 6. eee nasol ca numai baga episoade noi ….e facut doar pana la episodul 23…si l.am vazut acum 2 ani si asa a ramas…ramanem cu speranta ca poate mai baga niste episoade

  • Filmarile s-au oprit in cauza accidentarii destul de grave a lui Bae Yong Joon. Am inteles ca a cazut de pe cal si ca nici acum dupa 6 ani, nu s-a refacut. Tocmai de aceea ultimele doua episoade sunt ametite rau de tot.

 7. aaa…app…filmul nu se termina la ep.23 …acolo e cel mai important…si s.a oprit asa dintr.o data

Leave a Comment