Julia Mullock

Written by biancamishil. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii utilizatori

Tagged: , ,

Published on aprilie 10, 2011 with 2 comentarii

Julia Mullock (nascuta la data de 28 martie 1928) a devenit o membra contestata a Casei Imperiale Coreene, cu titlul de “Alteta Sa Imperiala Printesa Julia Lee din Coreea”, atunci cand a devenit sotia Printului Gu. Cei doi nu au fost niciodata casatoriti legal prin cutuma coreeana, iar Mullock nu a fost inclusa in registrul Familiei Yi, si din aceasta cauza Julia a avut mai tarziu probleme de preluare a unei cereri de divort in SUA de la Printul Gu.
Nascuta in Pennsylvania, SUA, Julia facea parte dintr-o familie ucraineano-americana. Ea lucra in practica arhitecturala la IM Pei atunci cand Printul Gu a aderat la firma New York. Saturata de aceasta slujba, Julia a luat decizia de a se muta in Spania si a inregistrat un anunt de vanzare a apartamentului sau pe avizierul acelei firmei. Gu a vazut anuntul, a vizitat apartamentul si in loc sa-l cumpere, a convins-o pe Julia sa ramana in tara. Julia, ai carei parinti erau din Ucraina, a ramas profund impresionata arunci cand Gu a rostit cateva cuvinte in rusa, invatate de acesta cu ajutorul colegilor sai.
Image and video hosting by TinyPic
Julia alaturi de Printul Gu
In anul 1958, ea i-a intalnit pe parintii lui Gu, Printul Eun si Printesa Bangja. In mai 1958, Julia si Gu s-au logodit; ei s-au casatorit la Biserica St George din New York, la data de 25 octombrie 1959. Cel mai fericit moment din casnicia lor a fost atunci cand au locuit in Hawaii, alaturi de socrii lor.
Image and video hosting by TinyPic
Cuplul imperial
La 15 iunie 1963, Julia a vizitat Coreea impreuna cu sotul sau, ajungand la Aeroportul Gimpo la data de 22 noiembrie 1963. Ea a locuit intr-o cladire noua din Sala Nakseon, Palatul Changdeok, Seul, impreuna cu Printul Gu. Julia a lucrat impreuna cu soacra sa, Printesa Bangja, pentru mai multe organizatii caritabile. Sotul ei a divortat in anul 1982, sub presiunea Familiei Imperiale, deoarece ea nu putea avea mostenitori.

Image and video hosting by TinyPic
Familia Printului Gu

In 1995, Julia a plecat in Hawaii. La data de 1 mai 2005, ea a participat la ceremoniile religioase de la Altarul Stramosilor Regali (Jomngmyo Jerye), impreuna cu Doamna Gwon Heesun si cu Printesa Lee Haewon, fiica Printului Gang din Coreea.
Printul Gu, fostul ei sot, care si-a petrecut restul timpului calatorind intre Japonia si Coreea, a murit din cauza unui atac de cord la varsta de 74 de ani.
In prezent, Julia Mullock locuieste intr-un apartament din Gangnam-gu, Seul, Coreea.

Image and video hosting by TinyPic

In aprilie 2006, Universal Studios Division Focus Features a anuntat ca va produce un film biografic despre viata Juliei Mullock, numit “Proiectul Julia”, in parteneriat cu South Korean LJ Film. In august 2006, Focus a anuntat ca Deepa Mehta a fost aleasa sa regizeze filmul.

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

2 comentarii

There are currently 2 comentarii on Julia Mullock. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Ca de obicei, Bianca, ne-ai obişnuit cu istorii interesante, bine documentate şi atent lucrate.
    Ţi-am citit multe recenzii în trecut şi mi-au plăcut mult (nu eram membră KF pe atunci).
    Povestea prinţesei Julia e captivantă şi dureroasă în acelaşi timp. Îmi aminteşte de atâtea familii regale care au prins vremuri grele sau au trecut prin momente dureroase din cauza regulilor stricte ale familiilor din care făceau parte.
    Aştept cu nerăbdare noile tale recenzii şi promit să le citesc şi pe cele pe care nu am reuşit încă.
    Multe, multe voturi!!!!

  2. Interesantă şi povestea Juliei Mullock.Bravo Bianca :)
    Eşti ft prolifică şi se pare că te-ai axat deja pe o anumită categorie de subiecte.Mie îmi face plăcere să le citesc,mai ales pt că sunt despre membrii familiei regale.
    Cu aceeaşi plăcere am citit şi cele despre regii din trecut :)
    Ba chiar am lucrat şi eu ft mult la seria recenziilor cu regii Joseonului,de la Taejo până la Gojong,şi am continuat cu cei ai Goguryeo pe care nu i-am finalizat încă.Mai am cred,6 regi de prezentat.

  3. [...] Happy Birthday to the Last Princess of Korea, Julia Mullock —A Tragic Love Story Leave a reply Source: http://koreafilm.ro/blog/2011/04/julia-mullock-1-6… [...]

Leave a Comment