Imparateasa Chun Chu- O floare intre maracini

Written by eui_bin. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged: ,

Published on aprilie 12, 2011 with 5 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
Empress Chun Chu, serial de mare impact in Coreea de Sud, aparut in 2009, prezinta viata Imparatesei de Fier, Chun Chu. Descrierea serialului a fost facuta printr-o recenzie in luna august a anului precedent de catre Carina. http://koreafilm.ro/blog/2010/08/empress-chun-chu-2009-19419/
Prin aceasta serie de recenzii doresc a va prezenta si a va impartasi sentimentele a momentelor cheie a serialului, descrierea personajelor, legatura acestora cu realitatea, idilele, etc.
Initial voi incepe cu descrierea personajului principal:
Image and video hosting by TinyPic

Imparateasa Chun Chu (천추태후):
Cunoscuta si sub numele de Regina Honae (헌애왕후) in anii 964-1029 e.n. a fost sotia regelui Gyeongjong si regenta a regatului Goryeo-ului in timpul minoritatii fiului ei Mokjong. A domnit ca regenta din 997 pana in 1009 e.n. Aceasta a fost si sora Regelui Seongjong, succesorul sotului ei, in ciuda faptului ca ea avea un fiu. Din pacate Regina Honae si-a petrecut ultima parte din viata sa exilata in Hwangju. In 1029, ea revine la palatul regal si nu dupa mult timp moare in camera sa regala, din palatul Sungdeok.

Imparateasa Chun Chu din serialul:
Image and video hosting by TinyPic
Inca de mica printesa , Printesa Hwang Bo Su, aceasta a avut parte de grele incercari, dar in niciuna nu a dat dovada de slabiciune sau de gandire irationala , copilareasca in ciuda faptului ca ea era totusi copila. Asta i se datoreaza bunei crestere primite din partea bunicii sale.
S-a casatorit inca din copilarie, nu din dragoste ci din sacrificiu pentru fratele sau Printul Chi, viitorul rege Seongjung.
Image and video hosting by TinyPic

Aceasta are parte de a deveni sotie a regelui alaturi de sora sa ( amandoua au fost casatorite cu regele.) Inca din prima seara a avut parte de atitudinea rece si reactiile potrivnice ale regelui, dar ea nu s-a „impiedicat”, si a reusit sa schimbe atitudinea imorala si delasatoare a regelui prin fiul pe care i l-a daruit.
Image and video hosting by TinyPic
Tot inca din copilarie simte pe propria piele ce inseamna a fi vaduva, ce inseamna sa fii despartita de fiul tau cu forta (chiar de catre fratele ei.).
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Greu pentru ea a fost sa depaseasca moartea a multor persoane dragi printre care se numara bunica, regele-sot, regele-frate si sora sa. O buna parte din viata s-a luptat cu fratele ei pentru a putea sa-i acorde fiului ei dragostea de mama. Regele Seongjong se opune cu inversunare, ceea ce face ca inima lui Chun Chu sa devina din fier, inauntru ascunzandu-se toata dragostea, afectiunea, pe care nu a putut sa o ofere nimanui.
Image and video hosting by TinyPic
A fost femeia ce s-a sacrificat nu doar pentru familie, dar si pentru popor. Ea nu si-a uitat niciodata mareata responsabilitate de a face parte din familia regala, de a fi sora regelui, de a fi nepoate unei vaduve-imparatese, de a fi regina-vaduva. Iubirea poporului si afectiunea lui nu s-au lasat asteptate, asta fiind singura sa alinare.
Da, Imparateasa Chun Chu si ea a iubit si a trait iubita. Aceasta a fost indragostita de subalternul sau Kim Chang-Yan, dar spre stupoarea ei acesta a urmarit refacerea gloriei regatului Silla, nici acesta nu a ezitat sa se indragosteasca, in final dezvoltand iubire pentru Imparateasa.
In sfarsitul vietii sale este exilata la palatul Myeongbok, din Hwangju, cu fiul ucis, dragostea distrusa, tradata , dar fericita… ciudat. Asta inseamna sa ai un caracter puternic, asta inseamna sa stii sa te coordonezi, sa stii cand sa fii tare, cand sa te prosternezi, urmand in nevoie „capul taiat sabia nu-l taie”. Este un model de urmat, care a dat dovada ca femeia nu este mai prejos decat un barbat, nu este diferita fata de un barbat, ba mai mult femeia poate depune afectiune mult mai mult decat un barbat acolo unde trebuie, sa acorde atentie cui trebuie.
Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Imparateasa Chun Chu- O floare intre maracini. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Din păcate nu l-am văzut,dar e cu siguranţă pe listă.
  Frumoasă prezentare Robert :)
  Felicitări.

 2. Multumesc mult Ana!

 3. ana uita-te cat mai repede … nu stii ce pierzi!!!
  E minunat!!!

 4. Din pacate nici eu nu l-am vazut… :(
  O recenzie foarte frumoasa!
  Vot!

 5. frumos serial merita vazut mai ales ca mai sunt numai cateva episoade de tradus.

Leave a Comment