Park Dae Soo – exemplu de ambitie, reusita, iubire si sacrificiu (2)

Written by crinam. Posted in Recenzii utilizatori

Tagged:

Park Dae Soo – exemplu de ambitie, reusita, iubire si sacrificiu (2)

Published on aprilie 06, 2011 with 11 comentarii

Daeo-Soo a avut parte si de prieteni adevarati pe care i-a castigat prin sinceritate, onestitate si firea sa blanda, prietenoasa, calma, dar care a impus intotdeauna respect.

Park Dae-Soo, Seo Jang-Bo si Kang Seok-Gi
Image and video hosting by TinyPic

In ceea ce priveste dragostea lui pentru Song Yeon, s-a multumit cu putin si s-a rezumat la a o vedea pe ea fericita si implinita; Dae-Soo a suferit in tacere dar n-a aratat nicio clipa ura, invidie sau aroganta. A zambit ori de cate ori ea i-a zambit desi sufletul lui se ineca in lacrimi; el a protejat-o tot timpul, a respectat-o si a ramas prietenul si fratele ei devotat. A dovedit cumpatare si curaj in orice situatie s-a aflat, indiferent cat de greu i-a fost. Puterea lui de sacrificiu s-a vazut in episodul 62, inainte ca Song Yeon sa devina concubina regala. Dae-Soo si-a luat inima in dinti, i-a cumparat celei pe care o iubea un cadou dragut, un fard, si i-a scris cateva randuri. Cuvintele pe care le-a asternut pe hartie au fost de-a dreptul impresionante: “Dupa seara asta, nu voi mai putea sa-ti spun niciodata Song-Yeon. In cateva zile, vei intra la Palat si vei deveni femeia Maiestatii Sale…Se spune ca un barbat este implinit daca are un stapan merituos si o femeie pe care o iubeste cu adevarat. Datorita tie, am reusit sa am o astfel de viata. Faptul ca ti-am putut fi alaturi ca prieten mi-a fost de ajuns. Ma multumesc cu atat. Sa nu-ti para rau pentru mine, Song-Yeon. Te rog sa nu suferi pentru mine! Voiam sa-ti dau ceva dragut ca dar de despartire, dar nu m-am putut gandi la altceva. E un fard. Sper ca-l vei folosi si dupa ce vei primi altele mai bune, la palat.

Sa traiesti o viata fericita si pentru mine, Song-Yeon! Stiu ca asa vei face, fiindca pleci sa fii cu iubirea vietii tale.”
Scena e trista, Dae-Soo o priveste pe Song-Yeon de undeva din spate, e coplesit de situatie, de sentimentele apasatoare…
La moartea ei a simtit ca lumea se prabuseste in jurul lui. Singura fiinta care-i dadea putere sa faca tot ce facea cu atata daruire, se stinsese. La aflarea cumplitei vesti, a izbucnit in plans si a cazut la pamant spunandu-si ca nu se poate, asa ceva este imposibil…Era prea mult pentru el…Pana la urma urmei era doar un om, un barbat care pierduse practic sensul vietii, o pierduse pe scumpa, draga, adorata lui Song Yeon…

Seara, privind cu ochii sai blanzi, dar acum tristi si napaditi de lacrimi, spre camera in care trupul fiintei iubite zacea fara viata, a rostit in gand, parca cu ultimele puteri si cu sufletul sfasiat de durere: ” Nu m-a deranjat nici macar sa te privesc de la distanta. Tot ce-am vrut pentru tine a fost sa traiesti fericita pentru totdeauna cu Maiestatea Sa. Deci cum ai putut sa ne faci asta? Cum crezi ca voi mai trai eu de-acum incolo? Cum pot sa mai traiesc in aceasta lume cand tu nu mai faci parte din ea?”
Suferinta lui Dae-Soo s-a vindecat in cele din urma, dar cu eforturi mari, mai ales, ca dupa o perioada nu foarte indelungata avea sa-l piarda si pe Maiestatea Sa, care moare dupa ce reuseste sa-si implineasca cele propuse.
Finalul serialului Yi San, il gaseste pe Dae-Soo la mormantul regelui pe care l-a servit cu cinste si pe care l-a aparat cu propria-i viata.
Am admirat in mod deosebit personajul Park Dae-Soo, m-am bucurat de fiecare act al sau si consider ca merita atentia noastra prin exemplul moral oferit. Totodata Lee Jong Soo este demn de aprecierile noastre pentru credibilitatea, sensibilitatea, dragostea si pasiunea cu care si-a asumat si interpretat rolul lui Park Dae-Soo!

Image and video hosting by TinyPic

Despre koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

11 comentarii

There are currently 11 comentarii on Park Dae Soo – exemplu de ambitie, reusita, iubire si sacrificiu (2). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Foarte frumos şi din suflet ai scris,Crina :)
  Felicitări.
  Putem spune că Dae-soh se aseamănă cu Chun-Soo sau invers.

  • ^_^ Ana, atentie, e Dae-Soo, ca Daesoh era cel din Jumong :)
   Si intr-adevar, Dae-Soo se aseamana cu Chun-Soo. :>

   • Crina,ştiu,dar că zici Dae-soh sau Dae-so nu e mare diferenţă.
    Cele două nume cred că sunt de fapt la fel.
    M-am referit evident la personajul de faţă.

    • Ok ^_^

 2. felicitari pentru recenzie

 3. Va multumesc! Chiar am apreciat mult acest personaj :>

 4. Vot si aici!

 5. vot! frumos scris!

 6. Impresionanta recenzie,scrisa din suflet citind ambele parti imi e si ami dor de Yi San decat imi era pana acum..mi-am adus aminte de cate sacrificii a facut acest om,multumindu-se sa o iubeasca pe Song Yeon de la distanta,bucurandu-se pentru bucuria ei
  Vot cu felicitari si aici!

  • Si mie mi-e dor de Yi San si de tot ce a insemnat acest serial!

 7. Va multumesc si aici, din suflet! :*

Leave a Comment