Ana-Maria Ruse [KF]

The Accidental Gangster and the Mistaken Courtesan

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Film, Recenzii Koreafilm, Stiri / noutati

Tagged: , , , ,

Published on martie 11, 2011 with 20 comentarii

de Ana-Maria Ruse

Filmul The Accidental Gangster and the Mistaken Courtesan, cunoscut şi sub numele de “Revoltă într-un gibang în 1724” este produs în 2008. După vizionarea filmului Duelist cu Ha Ji Won şi Kang Dong Won, o combinaţie superbă de comic, acţiune şi dramă, am decis să caut un alt film similar. Articolul despre Duelist îl puteţi citi aici: http://koreafilm.ro/blog/2011/02/duelist/.
Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Aşa am dat peste acest film şi m-am decis să-l vizionez .
În rolurile principale:
Lee Jung Jae (The Housemaid, Sandglass) – Cheon-Doong alias Tunet;
Kim Ok Bin (Actresses, Thirst) – Seol-ji alias Dishy;
Kim Seok Hoon (Shining, Empress Chun Chu) – Mandeuk;
Lee Won Jong (Kim Soo Ro) -Chil-gap;
Baek Do Bin (Queen Seondeok) – Seja.
Regizor: Yeo Gyoon Dong
Scenarist: Lee Hwa Seong

Povestea

Coreea, 1724. Cheon-doong, un bătăuş notoriu o întâlneşte pe Seol-ji, o frumoasă curtezană şi se îndrăgosteşte iremediabil de ea. Dintr-o greşeală ea ajunge să spele vase în birtul bunicii lui Tunet (porecla lui Cheon-doong) şi cei doi ajung să se placă unul pe celălalt (de fapt mai mult el pe ea).
Image and video hosting by TinyPic
Nu staţionează prea mult aici şi merge să lucreze ca kisaeng în gibangul condus de capul
găştii din zonă, Mandeuk. Tunet este devastat acum că a rămas fără mult iubita lui, Dishy (porecla lui Seol-ji) şi încearcă să o găsească.
Image and video hosting by TinyPic
Într-o confruntare ciudată cu şeful găştii Jjak-gwi din Yangjoo, Odd Ears (Urechi Ciudate) Tunet îl ucide pe acesta şi devine noul şef al găştii Jjak-gwi. Chil-gap, membru al găştii îi promite să-l servească cu cea mai mare loialitate. Urechi Ciudate nu e de fapt mort, ci se află într-o comă produsă de pumnul de fier al lui Tunet. Până acesta se trezeşte, Tunet este noul şef de gaşcă şi trebuie să se prezinte la „Adunarea Generală a Şefilor de Găşti”.

Image and video hosting by TinyPic

Aici îi întâlnim pe toţi şefii de găşti, Ciclopul din Jegi, Cap Mare din Inwang, Cuptorul din Paju şi Capul tuturor răutăţilor, Big Gun din districtul Pil, cunoscut ca Mandeuk.
Pe deasupra, frumoasa Dishy îşi face apariţia, bulversându-l pe Tunet care îi cere lui Mandeuk să i-o dea pe frumoasa curtezană. Aceasta oferă întâlnirii un moment inedit de interpetare a unui dans care îi lasă pe toţi cu gurile căscate. Fără nici un răspuns, Tunet încearcă să o răpească, dar nici aşa nu are sorţi de izbândă.

Image and video hosting by TinyPic

Furios, Mandeuk se aliază cu rivalii săi şi astfel porneşte bătălia bătăliilor între gaşca lui Tunet şi găştile rivale. O luptă e o luptă şi trebuie să fie dreaptă, aşa că fără arme, fără muşcături, fără scuipături şi fără blesteme, hai bine cu blesteme…şi bineînţeles cu pauze bine meritate. Dar lupta nu mai e corectă odată ce găştile aliate fac uz de săbii şi asta înseamnă război. Tunet se răzbună pe Mandeuk distrugându-i berăria.

Image and video hosting by TinyPic

Tunet şi Dishy îşi dau întâlnire într-o pădure de bambuşi unde aceasta îl avertizează că Mandeuk şi oamenii lui îl vor ucide şi să renunţe la ea. În acel moment însă îşi fac apariţia oamenii lui Mandeuk şi Tunet este atacat cu săbiile, fiind foarte aproape de moarte. Dishy îl roagă pe Mandeuk să-l cruţe pe Tunet şi ea va deveni proprietatea lui pe viaţă.

Image and video hosting by TinyPic

Astfel eroul nostru se întoarce în mijlocul găştii sale şi pune la cale răzbunarea împotriva tiranului Mandeuk. I se alătură şi şefii găştilor rivale, furioşi pe Mandeuk şi se adună cu toţii la ceremonia de unire a tuturor găştilor sub comanda găştii Big Gun din Pil.
Începe crâncena bătălie între cei doi, Tunet şi Mandeuk şi învingător iese Tunet bineînţeles, care rămâne cu fata visurilor sale.
FINAL

Elemente din film

În primul rând trebuie specificat că filmul are la bază cultura găştilor din secolul 18 al dinastiei Joseon, iar bătaia care are loc în gibangul curtezanelor este bazată de asemenea pe o întâmplare reală, o bătaie petrecută într-o casă de kisaeng din anul 1724, de unde şi titlul filmului.
Actriţa Kim Ok Bin a lucrat două luni pentru a putea executa dansul minunat din film. Mai jos puteţi vedea un clip cu partea din film în care apare acest dans minunat pe un fundal muzical la fel de inspirat.

Filmul se presupune a fi comedie, dar nu are aşa de multe elemente comice. Este o combinaţie de acţiune gen cartoon (desene animate) cu dramă.

Image and video hosting by TinyPic

Două dintre cele mai frumoase scene din film sunt cea cu dansul şi cea a întâlnirii din pădurea de bambuşi, care este plină de culoare, roşul hainelor lui Seol-ji şi verdele bambuşilor.
Filmul, la fel ca Duelist, combină elemente de perioadă cu elemente vizuale moderne. Şmecheriile tehnice, editări rapide şi flash-urile gen desene animate par puţin discordante.
La categoria coloană sonoră auzim soundtrackuri moderne electro, pop şi hip-hop.
In finalul filmului, personajele Seol-ji şi Mandeuk poartă nişte costume care sunt cu siguranţă creaţiile designerului Andre Kim.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Glumele sunt destul de puţine dar haioase, filmul are un adevărat simţ estetic şi creativ şi multă imaginaţie, personaje colorate atât ca aspect cât şi ca limbaj şi ticăloşi bizari.
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Acţiunea este gen arte marţiale caraghioase şi bătăi de stradă stilizate fiind mai mult comică la început şi mai dramatică spre final când vedem mult sânge şi multă violenţă.
Dacă vă plac acest gen de filme, atunci vi-l recomand. Comparativ cu Duelist trebuie să specific că cel din urmă este mai bun.

Surse: Wikipedia, AsianmediaWiki, Beyondhollywood.com

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

20 comentarii

There are currently 20 comentarii on The Accidental Gangster and the Mistaken Courtesan. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Felicitari, Ana!
  O recenzie de film bine documentata, cu referiri la elemente vizuale, coloana sonora, costume, limbaj…dar mai ales o recrenzie frumos scrisa. Felicitari inca o data!

 2. Multumesc Ela :)

  Nu e un film extraordinar,dar eu l-am urmarit cu placere datorita unor scene ca cea a dansului si ca cea a intalnirii celor doi in padurea de bambusi.Au fost doua momente memorabile,care au facut din film unul mai placut.Fara aceste doua momente nu stiu cat de mult mi-ar fi placut.

  Are si alte elemente atractive,cum este muzica.

  Per total pot sa spun ca il recomand,dar nu garantez ca va fi placut de multa lume.

 3. Mi-au placut mult actorii Kim Ok Bin si Lee Jung Jae.

 4. Felicitări Ana.

 5. Mulţumesc Dory :)

 6. FELICITARI ANA!
  FOARTE FRUMOS AI PREZENTAT!
  EU AM VAZUT VARA TRECUTA FILMUL!
  MI-A PLACUT FOARTE MULT DANUL LUI DISHY!
  IN FILM JOACA BAEK DO BIN IN ROL DE PRINT,CARE L-A INTERPRETAT PE BO JONG IN SECRETE!
  MULTUMIM PENTRU ACEASTA FRUMOASA RECENZIE!
  KAMSAHAMNIDA!:)!!!!

 7. Mersi Alyna :)

  Şi mie mi-a plăcut la nebunie dansul.

  Întradevăr joacă şi Baek Do Bin,am menţionat numele său la distribuţie.El joacă rolul prinţului.

 8. Sunt ko_hyun_jungA numai ca mi-am schimbat numele!:)!!

 9. Ahh,nu ştiam :))

  Ok

 10. Nu stiu cum pot sa adaug s eu o recenzie!! :((

 11. e ciudat sa-l vad pe Lee Jung Jae in acest rol unde are figura de prostanac… sa nu mai vorbesc de ce mutre au sefii de gasti… :))
  Costumele somptuoase din imaginile de mai sus cred ca sunt creatiile lui Andre Kim :)

 12. Sung8Ra , din pacate nu poti posta recenzii pana nu va fi lansat un nou concurs. Toate recenziile care apar acum sunt scrise de cei din redactia koreafilm :)

 13. L-ai vazut in The Housemaid,Carina,sau in alt film?

 14. frumoasa prezentarea filmului daca mi-ai spune de unde sa-l iau si ca-i si tradus te pupacesc de nu te vezi Anuta draga
  dar hai oricum te pupacesc pt ca ai muncit mult ,mulam `fain

 15. multam1 fain scuze :)

 16. :)numa nu-mi iese hi hi hi

 17. Frumosi actori si cunoscuti,impozante tinute,actiune si suspans,deci trebuie vazut!

 18. multumim pentru recomandare, daca apar si artele martiale atunci sigur trebuie vazut ;)

 19. Şi eu vă mulţumesc :)

 20. Carina72..: A,inteleg..:D…multumesc muuult!! :*

Leave a Comment