koreafilm

No brain (노브레인)

Written by koreafilm. Posted in Alte genuri, Han style, Hanguk Eumak - Muzica, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , ,

nobr3

Published on martie 30, 2011 with 9 comentarii

Site oficial: No Brain Punk

Am cugetat mult la tema pe care să o aleg pentru prima mea recenzie despre muzica din Coreea. Să încep cu trupe vechi? Să merg în mainstream? Inspiraţia m-a dus la o trupă de punk rock din Seoul.

În aceste vremuri de minţi pierdute, percep numele formaţiei aproape ca pe o marcă.

În componenţa trupei intră: Buldaegal – voce, Vovo – chitară, Bbogle – chitară bas şi HyungGa – tobe.

Cei patru membri îşi autodefinesc poziţia lângă Nirvana – prin albumul-tribut “Smells like Nirvana”şi Sex Pistols – prin “Never Mind the Sex Pistols, Here’s The No Brain (Tribute to Sex Pistols)”. Ambele sunt nume mari, cunoscute, comparaţia este uşor de urmărit.

Înfiinţată în 1996, trupa a editat până în prezent patru LP-uri, numeroase compilaţii, single-uri şi video-clipuri, au colaborat cu alte trupe pe două compilaţii şi au apărut în filmul Radio Star.

Amintesc aici cel mai recent single Korean Warriors (대한의 전사들이여) apărut în mai 2010, unde spiritul războinic îndeamnă la întinderea aripilor şi cheamă sub drapel (태극기).

La polul opus, în EP-ul “Absolutely Summer” din 2009, găsim şase piese lejere, de vară, energice, vesele, cu ploi de vară, mai degrabă alternative, ca stil – chitară acustică, muzicuţă, titluri soft –ca “Beautiful Woman” (아름다운여인), chiar dacă pe alocuri izbucneşte şi un pic de rock. Că tot vorbim de stil şi de asemănarea cu alte trupe din Vest (faţă de Coreea, România se află în Vest, nu?!), piesa “Bang!Bang!Bang!” (팡!팡!팡!) îmi aminteşte pe ici pe colo de hărmălaia punk pe care o face Vlad Gorneanu al nostru de la ZOB. Stilul văratic, sugerat până şi de nuanţa fuchsia a coperţii albumului, se redresează la ultima piesă, versiunea rock a laitmotivului verii, “Serious Summer” (나의락큰롤= My Rock’n Roll), unde chitara electrică afirmă că trupa este rock şi că are principial unele motive de supărare.

Dar piesa cu un foarte mare impact la public este, din câte mi-am putut da seama, “It is Youth”(그것이 젊음). Realizat după o reţetă video aplicată deja de către Queen în clipul „Miracle”: modelarea trupei mari prin apariţia unei mini-trupe de copii, No Brain aduce, în plus, în video-clip, alte persoane, îmbrăcate în stil office, purtând chiar şi cravată. Toţi – mari, mici, răzvrătiţi, conformişti – cântă laolaltă „E tinereţea”. Converşii de azi sunt bascheţii de ieri, adulţii de azi sunt copiii de ieri, nimic nou sub soare, doar tinereţea este aceeaşi pentru toţi.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on No brain (노브레인). Perhaps you would like to add one of your own?

  1. multumim laura:)

  2. felicitari pentru prima recenzie! la cat mai multe!

  3. Laura,felicitări pentru prima recenzie :)
    Mai aşteptăm.
    Eu sunt studentă la inginerie economică,ce coincidenţă :)

  4. super recenzie Laura ,cit mai multe recenzii asteptam de la tine ,pupici

  5. Foarte frumoasa recenzie, Laura! Multumim pentru informatii!
    De abia astept urmatoarea recenzie, urechile-mi sunt deja pregatite pentru a face cunostinta cu noi artisti coreeni. :)

  6. multumesc pentru aprecieri :-)

  7. Draguta recenzia.
    Imi place mult muzica coreeana,asa ca astept articole viitoare.

  8. oana approves! :))

    imi plac melodiile; ma fac sa sar! ^^ as si canta dar nu stiu versurile si nici nu pot sa pronunt ceea ce zic ei acolo asa de repede! :))

    felicitari pentru aceasta prima recenzie! la cat mai multe! :) apropo, s-a cam lasat asteptat articolul asta! :D

  9. nu imi place mie rockul, dar melodia aceasta pare draguta :D
    Felicitari pentru prima recenzie!la mai multe!

Leave a Comment