Ana-Maria Ruse [KF]

Il Mare – dragostea care transcende timpul

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

Published on martie 22, 2011 with 45 comentarii

de Ana-Maria Ruse

Image and video hosting by TinyPic

Il Mare, în coreeană Siworae este un film sud-coreean ce datează din anul 2000. Titlul, Il Mare, înseamnă „Marea” în italiană, şi reprezintă numele casei de la mare care este locul principal al acţiunii filmului. „Siworae”, numele coreean al filmului înseamnă „dragostea care transcende timpul”. Cei doi protagonişti au locuit ambii în casa Il Mare, dar la distanţă de 2 ani între ei, şi comunică între ei prin intermediul unei cutii poştale.

Image and video hosting by TinyPic

În rolurile principale:
Lee Jung Jae (Sandglass, Last Present, The Housemaid)-în rolul lui Sung Hyun;
Jeon Ji Hyun (My Sassy Girl, Windstruck, Daisy)-în rolul lui Eun-joo.
Image and video hosting by TinyPic
Filmul coreean are şi un remake american, produs de Warner Brothers în 2006, sub numele de The Lake House, cu actorii Keanu Reeves şi Sandra Bullock în rolurile principale.

Regizat de: Lee Hyun Seung
Produs de: Cho Min Hwan
Scris de: Kim Eun Jeong şi Yoeh Ji Na
Data lansării: 9 septembrie 2000
Durata: 105 minute
Genul: dramă, romance
Limba: coreeană

Povestea
Pe tot parcursul filmului sunt două timpuri cronologice diferite.
Filmul începe cu tânăra Eun-joo care se mută din casa de la mare numită Il Mare. Înainte de a pleca, lasă o felicitare de Crăciun în cutia poştală, prin care îl roagă pe noul rezident al casei să-i trimită scrisorile pe care ea le va primi încă la fosta casă. Sung-hyun, student la arhitectură, primeşte felicitarea, dar este confuz, din moment ce i s-a spus că el este primul rezident de la Il Mare, şi pe deasupra felicitarea este datată cu doi ani în viitor. După o serie de scrisori pe care cei doi continuă să le schimbe, Eun-joo şi Sung Hyun îşi dau seama că trăiesc la o distanţă de 2 ani, ea în 2000 iar el în 1998, şi cutia poştală îi ajută să comunice şi chiar să-şi ofere obiecte sau fiinţe vii prin intermediul ei, cum ar fi un peştişor de acvariu pe care Eun-joo il lasă într-o pungă cu apă în cutie.
Image and video hosting by TinyPic
Utilizând cutia poştală, Eun-joo îl roagă pe Sung-hyun să găsească un mic casetofon portabil pe care ea l-a pierdut în staţie acum doi ani. El merge în staţie şi o vede pe Eun-joo cum se ridică de pe bancă şi urcă în metrou, lăsând în urmă casetofonul. Aşa are şansa să-i vadă chipul fetei din viitor cu care comunică, dar evident că ea nu are cum să-l recunoască. Îi recuperează casetofonul şi îl lasă în cutia poştală unde Eun-joo îl găseşte. La fel îi trimite şi ea o carte despre tatăl lui, un cunoscut arhitect.
Image and video hosting by TinyPic
Pe măsură ce continuă corespondenţa, cei doi încearcă să iasă la o întâlnire, fiecare participând în propriul timp cronologic. Eun-joo îl „duce” pe Sung-hyun într-un parc de distracţii iar el îi urmează instrucţiunile de a se distra bine. El o „duce” la un restaurant unde ea bea o sticlă de vin pe care el i-a lăsat-o cu doi ani în urmă. Cele două „întâlniri” sunt distractive, dar nici unul nu este alături de celălalt, aşa că decid să se vadă în persoană.
Image and video hosting by TinyPic
Întâlnirea este planificată să aibă loc pe plaja pe care ea visa mereu să aibă o casă peste doi ani în viitorul lui Sung-hyun. Dar când ea merge pe plajă, el nu apare. Vede o casă care este în curs de construire pe plajă pentru iubita unui arhitect necunoscut. Când ea îl întreabă de ce nu a venit, el este derutat de faptul că nu a venit, şi se întreabă cum a putut uita de această întâlnire importantă pentru el.
Image and video hosting by TinyPic
La locul de muncă Eun-joo se întâlneşte cu fostul ei logodnic. Cei doi ar fi trebuit să se căsătorească, dar el a plecat în străinătate la muncă, iar ea a rămas în Coreea. Din cauza plecării lui, cei doi s-au despărţit, iar el s-a căsătorit cu altcineva. Eun-joo însă îl iubeşte în continuare, iar reîntâlnirea cu el o bulversează. Într-un act disperat ea îl roagă pe Sung-hyun să-l oprească pe logodnicul ei să plece cu doi ani în urmă. După ce îi trimite acestuia scrisoarea în care îl roagă acest lucru, Eun-joo realizează că în aceea zi în care iubitul ei a plecat, a văzut un pieton lovit şi ucis de o maşină. Fuge imediat la şcoala arhitecturală unde învaţă Song-hyun, şi află că el este acel pieton lovit de maşină, şi că acea casă de pe plajă fusese construită de el pentru ea. Disperată merge repede la cutia poştală cu o scrisoare în care îl avertizează să nu meargă la întâlnirea cu logodnicul ei.
Image and video hosting by TinyPic
Scena finală ne aduce din nou la începutul filmului, când Eun-joo e pe punctul de a pune felicitarea de Crăciun în cutia poştală. Un străin se apropie de ea, cu o scrisoare în mână, scrisoarea prin care Eun-joo îl avertiza pe Sung-hyun să nu meargă la întâlnire. Sung-hyun a primit scrisoarea ei şi nu s-a dus la întâlnire şi nici nu a fost lovit mortal de o maşină. Deşi Eun-joo nu are cum să ştie despre corespondenţa viitoare dintre ei, cei doi se întâlnesc într-un final.
Image and video hosting by TinyPic

Surse: Wikipedia, HanCinema, Lunch

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

45 comentarii

There are currently 45 comentarii on Il Mare – dragostea care transcende timpul. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Mulţumesc pt postare :)

 2. interesanta poveste de dragoste pe NeVe iar melodia desi trista e pe sufletul meu .Un film ce merita urmarit. din ce ne spui finalul e fericit dar clipul arata altceva ,dar ramane de vazut cand vom urmarii filmul Multumim ana ai dat ghes inimii :)

  • Melodia e superbă :)
   Şi mie îmi place.
   Clipul arată momente din film,dar finalul este fericit.
   L-am văzut pe dramacrazy.com cu subt în engleză.

 3. Oltea,am subtitrarea în română,dacă o vrei,dă-mi de ştire :)

  • ana , dupa indelungate asteptari ,intr-un final am gasit si acest film cu sub.in rom Mi-am adus aminte imediat de recenzia ta si am gasit-o :) a fost un film exceptional
   ma bucur de finalul filmului. Bine ca nu a fost trist.De am avea acesta putere sa putem controla oarecum destinul,viata ar fi mult mai buna si frumoasa
   multumesc inca odata pentru recomandare …..te pupic si o vacanta superba iti doresc.

  • mmm,imi poti spune si mie te rog unde pot gasi subtitrarea in romana?:)

 4. Foarte interesant filmul….Jeon Ji Hyun este foarte carismatica…si mi-au placut f mult cele 4 filme pe care le-am vazut cu ea in rol principal….pt cei ce nu au vazut si eu recomand acest film…multumim ana-maria

  • Eu pe Jeon Ji Hyun nu am mai urmărit-o,dar mi-a plăcut mult în Il Mare,deşi ft tânără jucase ft bine.Lee Jung Jae îmi place ft mult.

 5. multumim pt prezentare ana:)

 6. Am vz.”Il Mare”in octombrie 2010 si nu pot sa nu recunosc ca inca de la inceput l-am privit ca pe ceva atipic.Este un film pe care-l privesti ca pe o pictura abstracta……esre ceva ,la care deslusesti jumatate,iar cealalta jumatate ramine sub semnul intrebarii…..de ce oare?!.
  Mi-a placut mult decorul in care era amplasata casa!.
  Minunata recenzie Ana,multumesc.
  Pe Lee Jung Jae l-am revazur in The Housemaid si am fost super incintata de rol!

 7. ce faina este povestea!

 8. ana multumesc si te rog cand o sa ai timp sa-mi dai subtitrarea

 9. Mersi pentru recomandare. Cand am vazut cutia postala, m-am dus cu gandul la The Postman cu Han Hyo Joo :)

 10. MI-A ATRAS ATENTIA INCA DE LA TITLU “DRAGOSTEA CARE TRANSCEDE TIMPUL”!
  SPER SA-L VAD,INTERESANTA POVESTEA!
  SI EU L-AM VAZUT PE LEE JUNG JAE IN “ACCIDENTAL GANGSTER AND MISTAKEN COURTESAN”!
  MULTUMIM DE RECOMANDARE ANA!
  DRAGUTA POZA DE LA AVATAR!:)!!

 11. Interesant…Foarte interesant! Imi place.

  Povestea filmului pare a fi luata dintr-o carte de Marc Levy, unul dintre autorii mei preferati!

  In concluzie, trebuie sa il vad!

  Felicitari pentru recenzie, Ana!

  • Super Andra :)

   Mulţumesc.

 12. Eu am vazut The Lake House si mi-a placut. O sa-l urmaresc si pe asta, pentru comparatie :)

  • Eu nu am văzut The Lake House,dar am citit pe mai multe site-uri,şi mulţi spuneau că varianta coreeană,prima de altfel,este mai bună decât remake-ul american.
   Sper să-mi fac timp să văd şi cel american,şi să-mi fac o părere.

 13. l-am vazut si eu cu ceva timp in urma si mi-a placut foarte ult :)

  nu vred ca americanii au facut ceva mai bun ecaat coreenii….am vazut trailer-ul de la Lake House si nu m-a atras!

  un film bun cu un final pe masura!

  • L-am văzut şi eu Andreea,dar cred că Il Mare e mai frumos prin simplitatea lui.

   • Mă refer la trailer…

 14. FORTE FRUMOS FILMUL!MERITA VIZIONAT.

 15. CUM POT SA MI PUN SI EU O POZA???VA ROG ,IMI SPUNETI?

 16. Apropo…am uitat sa ma prezint)))Ma numesc Ramona,am 13 ani si sunt un mare fan koreafilm!Am urmarit fiecare recenzie zilnic si iubesc tot ce e legat de coreea de sud,actori,trupe si seriale/;orice.

  • Bun venit Ramona :)

 17. Am realizat k rar gasesti oameni carora sa le placa altceva));ex:la mn la scoala colegii rad si mereu isi bateau joc de JUMONG/dar nu doar de el ci de tot ce nu era legat de tara noastra.Voi sunteti diferiti,sunteti la fel k mn…pana la urma dak si parintii imi spun sa nu ma mai concentrez pe Korea ci pe scoala eu incerc sa le fac si sa le echilibrez pe toate.

 18. Oricum…KOREA este totul pt mine))Si sper ca acum pot si eu sa intru in Fan clubul vostru/x/x Koreafilm is the BEST!!!ANNYOUNG/X/X

  • buine ai venit Ramona.
   te mai aşteptăm la palat :)
   Dwae-ji-kkum kku-seyo!!

 19. HAN GU GUN DAE DAN HAN NA RA IM NI DA!!!

 20. …SI ANNYONG HI JU MU SE YO!!!NOAPTE BUNA TUTUROR…ASA MAI PE ROMANESHTE)))

 21. Multumesc pentru recomandare ;)

 22. interesant.merită văzut.

 23. Felicitari pentru recenzie!
  Eu vazusem acum ceva vreme “The Lake House” si mi-a placut foarte mult povestea, a fost ceva diferit. Nu stiam ca de fapt este un remake dupa acest film sud coreean.
  Ei, acum citind recenzia ta este MUSAI si mai ales OBLIGATORIU sa vad originalul! :)

 24. Am citit recenzia cap coada. De fapt toate recenziile Anei imi plac. Felicitari!! Sincer vorbind m-a captivat povestea si nu in ultimul rand melodia…..Incerc sa*l urmaresc ,pentru ca multe am in lista acum( de ex.acum urmaresc “Legend”).

  • Marcy,mersi :)
   Adaugă-l în listă.

 25. Ce ma bucur! The Lake House e unul din filmele mele preferate si ma bucur la maxim ca de fapt este un remake dupa un film coreean. Super! Asta da veste buna. Stiam eu de ce imi plac coreeni, asta nu e decat un motiv in plus. :)

  • Super Liv,să-l vezi :)

 26. ce poveste frumoasa! cand am citit titlul filmului nici nu ma gandeam ca ei doi vor sunt la o distanta de doi ani!

  pe actrita am vazut-o doar in “My Sassy Girl” unde a avut un rol foarte haios si ne-a dovedit ca e talentata! :)

 27. Remake-ul american al acestui film este in acest moment pe Acasa tv. :))

 28. Doamne, cum nu am stiut eu ce comoara am in calculator. Il tineam acolo de cateva luni … E prea frumos acest film ca sa mai pot spune eu ceva. E un film ‘de suflet’, la fel cum au fost The Classic sau Daisy . Nu pot sa nu remarc si felul in care Jeon Ji-hyeon isi interpreteaza personajele. Am vazut-o in 4 filme pana acum si de fiecare data a reusit sa imi transmita atatea sentimente si intr-un asa fel cum nicio actrita cred ca nu a mai facut-o. Pentru mine este pana la momentul prezent, una din cele mai talentate actrite sud coreene.

Leave a Comment