Andreea Ioana Tudose [KF]

Dong Yi – Episodul 13

Written by Andreea Ioana Tudose [KF]. Posted in Dong Yi, K-drama, Povestea

Tagged: ,

1

Published on martie 31, 2011 with 747 comentarii

La Biroul de Investigaţii are loc examenul pentru postul de anchetatoare, la care candidatele trebuie să obţină calificativul “eul” pentru a fi admise. Proba constă în recitarea unor pasaje din cartea numită “Doctrina căii de mijloc”, pe care Dong Yi nu apucase să o studieze. Ea nu reuşeşte să ia examenul şi o roagă pe doamna inspector Yoo să îi mai acorde o şansă, considerându-se neîndreptăţită, întrucât nu fusese instruită din timp, însă aceasta o refuză. Colegele de examen ale fetei se bucură de nereuşita “sclavei”, în vreme ce subordonatele doamnei Yoo consideră că fata a fost nedreptăţită şi că acest fapt va atrage asupra Biroului o proastă reputaţie.

Doamna Jang este şi ea revoltată de tertipurile la care a recurs Biroul de Investigaţii pentru a o elimina din joc pe Dong Yi, însă e hotărâtă să o lase pe aceasta să se descurce singură, de vreme ce vor mai exista multe obstacole asemănătoare de care protejata sa va trebui să treacă. Regina-soţie încearcă să intervină pentru Dong Yi pe lângă regina-mamă, însă aceasta din urmă este neînduplecată, considerând că a o ajuta pe sclavă înseamnă a-i acorda şi mai multă putere doamnei Jang.

Dong Yi caută răspunsul pe care trebuia să îl dea la examen, constată că întrebarea care îi căzuse la examen era formulată greşit şi îi semnalează doamnei inspector acest lucru, cerând, de asemenea, reluarea examenului, fiind îndreptăţită să facă acest lucru având în vedere că regulile presupuneau ca materia de examen să fie cea studiată în urmă cu un an şi nu cu câteva zile înainte de examen. Doamna inspector o loveşte însă cu brutalitate.

Şeful Hwang şi Yong-dal sunt îngrijoraţi că Dong Yi nu a luat examenul. Fata protestează pentru nedreptatea la care a fost supusă, şi stă în genunchi, în ploaie, în faţa Biroului de Investigaţii. Ea leşină şi este ajutată de concurentele care au luat examenul. O dată ce îşi revine, este adusă in faţa reginei-soţii, care între timp sosise la Birou pentru a-şi exprima dezamăgirea în legătură cu metodele josnice la care apelaseră membrele pentru a o elimina pe Dong Yi. Regina îi promite fetei că o va ajuta să dea din nou examenul, sub condiţia ca fata să facă tot posibilul să reuşească.

Noua doamnă inspector a Biroului de Investigaţii o numeşte pe doamna Jung, care era de partea lui Dong Yi, coadministratoră alături de părtinitoarea doamna Yoo şi o aduce pe Eum-Geum, cu care Dong Yi urmează să concureze la examen. Regele Sukjong este bucuros să audă că lui Dong Yi i s-a dat o nouă şansă şi, deghizat în ofiţer, o vizitează pe aceasta pentru a o ajuta să înveţe. El o duce la biblioteca regală, unde îi spune şi ce reguli să înveţe, astfel că a doua zi, la examen, fata reuşeşte să ia examenul cu lejeritate.

Fratele doamnei Jang o vesteşte pe aceasta că regele a plecat la Onyang, unde acesta mergea de fiecare dată când avea de luat o decizie importantă.

Regele se întoarce la palat, dupa ce se antreneaza în arte marţiale, spre surprinderea dregătorilor, şi anunţă decizia sa de a concentra întreaga putere în mâinile facţiunii Namim, aceasta în detrimentul Seoin. Intenţia lui Sukjong de a o numi în mod oficial pe Doamna Jang concubină regală o revoltă nespus pe regina-mamă.

Membrele Biroului de Investigaţii se pregătesc cu entuziasm de cursurile pe care le vor avea cu ofiţerii de la Biroul regal. Cheon-soo ajunge între timp noul executant de autopsii si merge şi el la cursurile de la palat, fără însă să o întâlnească pe Dong Yi. Hwang şi Yong-dal il consideră pe Cheon-soo suspect si îi caută prin lucruri, dând peste bentiţa cu însemnul Frăţiei Sabiei. Ei merg apoi să îi ceară ajutorul lui Dong Yi, în acest sens, arătându-i însemnul. Emoţionata, fata aleargă în căutarea lui Cheon-soo la Biroul regal, însă nu îl găseşte acolo.

Despre Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose (n. 1987) a absolvit Facultatea de Litere, sectia Relatii Internationale si Studii Europene, in cadrul Universitatii din Bucuresti si este actualmente masteranda in an terminal. Pasionata de literatura si de muzica asiatica in general, descopera in 2009 magia universului coreean, de care i va fi imposibil sa se mai desprinda, o data cu difuzarea serialului “Giuvaerul palatului”.

Browse Archived Articles by Andreea Ioana Tudose [KF]

747 comentarii

There are currently 747 comentarii on Dong Yi – Episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Bună! Mă simt bine Nelsan,mulţumesc de întrebare.

 2. Buna dragilor!!!

 3. RAMONA!
  LOVELY!

 4. Eu vin peste cateva minutele ca tre’ sa fac baie din nou!!!

 5. Anitaaaaaaa!!!!

 6. tu nu esti ci existi deja demult,daa,bi-dam imi amintesc de ea dar nu stiu,pot sa spun ca e frumoasa

 7. Ramona! Anita.:x

 8. bunaa Dorry!:*

 9. vreau sa fac ceva si sa pun melodia asta:D deaia am intrebat:)

 10. multumesc oricum:)

 11. =))))))ramo,dar tu cite bai faci?=))))))@pofta buna,Claudia!

 12. Cu placere,Bi-dam,pe cuvint ca-ti spuneam dar nu stiu,mai intreaba-n stinga-n dreapta ca pina la urma tot gasesti,eu ti-as recomanda sa iei legatura cind apare cu Crib ca ea aproape sigur o stie,vezi tu,iti urez succes=)

 13. multumesc:)

 14. eu am plecat
  pa-pa:)

 15. ati mai venit?

 16. Clau! Nelsan,Anita,Bidam,ce mai ziceţi?

 17. multumesc nelsan…o sa mai intreb:)

 18. Pa Bidam. Poftă bună Clau!

 19. CU PLACINTE,CLAUDIA=)))))))))sau mai era aia,”sa cresti mare si sa dai la cel ce n-are”=)))))))))))))

 20. mai!

 21. Pofta buna,Clau!!

 22. Ceao,Bi-dam,mai vorbim atunci@love,eu ce sa mai zic?acum sunt bine dispus ca e zicala aia:Cand pisica nu-i acasa/soarecii joaca pe masa si eu sunt singur asa ca fac ce vreau=))))))))

 23. buna din nou,chiar nu e corect!!!!! de ce nu se posteaza odata,deci chiar acum am facut o recenzie care indepineste toatte conditile ,daca nici asta nu o sa apara……of!

  • pai trebuie sa astepti sa fie aprobata de koreafilm nu apare imediat cum o pui

 24. mi-e dor de hajong :((((((((((((((((((((
  stiu ca e nepotu’ meu, dar tot mi-e dor de el :(((((((
  si de misaeng, un pic de tot :(

 25. anita,ai zis mai?eu zic iunie e vreo problema?=))))))))

 26. nelsan tot esti glumet:P

 27. peste 700 de commuri la dong Yi ,broavooooo!!!!!!!!!!!

 28. se poate si mai mult…

 29. Anita,sa nu dai bere la soareci,te rog eu mumos ca pling si eu cu lacrimi de croco=))

 30. Am revenit….si Nelsan eu fac cate 2 bai odata!!!ooo da!!!

 31. Salut, facem 500 macar?:) ce mai faceti?

 32. IOIOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!

 33. nu dau bere, gata…
  il scot pe Hajong din pivnita si il pun sa stea aci, langa mini… ii dau si niste biscuiti, ca sa aiba ocupatie :D

 34. 500? sunt peste 700……,doamne ce ma m plictisit ….. sa facem repede ceva pana nu ma molipsesc de tot d plictiseala

 35. cum adica ramo 2 bai deodata?

 36. sunt 731 de comentarii!

 37. Clauditaaaa,unzimbet e un cui mai putin la sicriu(proverb latin)

 38. Nelsan, ” long time no see” ,daca stii faza!! Am lipsit eu din peisaj ceva timp, dar si tu ai fost de negasit..:P

 39. EEE…ASA IS EU…MAI CIUDATA DECAT ALTII!!!2 BAI…VARA FAC DUBLU!!!

 40. hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ce uituca pot sa fiu ,am uitat sa mai repet la biologie ca am inspc .plec repede paaaaaaa

 41. ce mai faci, ioio? :>

 42. No la mini is 489 commuri!!!

 43. Pardon, am vazut doar numaratoarea aia din dreapta fiecarui comm:/

 44. haideti la dong yi episodul 14~!!!!!!!!!

 45. Paaaa sefa!!!Sa ai SUCCES la inspectie!!!

 46. Buna ioio,ce mai faci?

 47. Bine, anita!! Se putea si mai bine daa aveam rezumatul la ep paishpe dar tb sa ne multumim cu cat avem!

 48. e mai greu sa ne gasim in astfel de timpuri sau spatii!

 49. il avem, cum sa nu :>

 50. mai spuneti ceva aici sau sa vin si eu la 14?

Leave a Comment