Andreea Ioana Tudose [KF]

Dong Yi – Episodul 13

Written by Andreea Ioana Tudose [KF]. Posted in Dong Yi, K-drama, Povestea

Tagged: ,

1

Published on martie 31, 2011 with 747 comentarii

La Biroul de Investigaţii are loc examenul pentru postul de anchetatoare, la care candidatele trebuie să obţină calificativul “eul” pentru a fi admise. Proba constă în recitarea unor pasaje din cartea numită “Doctrina căii de mijloc”, pe care Dong Yi nu apucase să o studieze. Ea nu reuşeşte să ia examenul şi o roagă pe doamna inspector Yoo să îi mai acorde o şansă, considerându-se neîndreptăţită, întrucât nu fusese instruită din timp, însă aceasta o refuză. Colegele de examen ale fetei se bucură de nereuşita “sclavei”, în vreme ce subordonatele doamnei Yoo consideră că fata a fost nedreptăţită şi că acest fapt va atrage asupra Biroului o proastă reputaţie.

Doamna Jang este şi ea revoltată de tertipurile la care a recurs Biroul de Investigaţii pentru a o elimina din joc pe Dong Yi, însă e hotărâtă să o lase pe aceasta să se descurce singură, de vreme ce vor mai exista multe obstacole asemănătoare de care protejata sa va trebui să treacă. Regina-soţie încearcă să intervină pentru Dong Yi pe lângă regina-mamă, însă aceasta din urmă este neînduplecată, considerând că a o ajuta pe sclavă înseamnă a-i acorda şi mai multă putere doamnei Jang.

Dong Yi caută răspunsul pe care trebuia să îl dea la examen, constată că întrebarea care îi căzuse la examen era formulată greşit şi îi semnalează doamnei inspector acest lucru, cerând, de asemenea, reluarea examenului, fiind îndreptăţită să facă acest lucru având în vedere că regulile presupuneau ca materia de examen să fie cea studiată în urmă cu un an şi nu cu câteva zile înainte de examen. Doamna inspector o loveşte însă cu brutalitate.

Şeful Hwang şi Yong-dal sunt îngrijoraţi că Dong Yi nu a luat examenul. Fata protestează pentru nedreptatea la care a fost supusă, şi stă în genunchi, în ploaie, în faţa Biroului de Investigaţii. Ea leşină şi este ajutată de concurentele care au luat examenul. O dată ce îşi revine, este adusă in faţa reginei-soţii, care între timp sosise la Birou pentru a-şi exprima dezamăgirea în legătură cu metodele josnice la care apelaseră membrele pentru a o elimina pe Dong Yi. Regina îi promite fetei că o va ajuta să dea din nou examenul, sub condiţia ca fata să facă tot posibilul să reuşească.

Noua doamnă inspector a Biroului de Investigaţii o numeşte pe doamna Jung, care era de partea lui Dong Yi, coadministratoră alături de părtinitoarea doamna Yoo şi o aduce pe Eum-Geum, cu care Dong Yi urmează să concureze la examen. Regele Sukjong este bucuros să audă că lui Dong Yi i s-a dat o nouă şansă şi, deghizat în ofiţer, o vizitează pe aceasta pentru a o ajuta să înveţe. El o duce la biblioteca regală, unde îi spune şi ce reguli să înveţe, astfel că a doua zi, la examen, fata reuşeşte să ia examenul cu lejeritate.

Fratele doamnei Jang o vesteşte pe aceasta că regele a plecat la Onyang, unde acesta mergea de fiecare dată când avea de luat o decizie importantă.

Regele se întoarce la palat, dupa ce se antreneaza în arte marţiale, spre surprinderea dregătorilor, şi anunţă decizia sa de a concentra întreaga putere în mâinile facţiunii Namim, aceasta în detrimentul Seoin. Intenţia lui Sukjong de a o numi în mod oficial pe Doamna Jang concubină regală o revoltă nespus pe regina-mamă.

Membrele Biroului de Investigaţii se pregătesc cu entuziasm de cursurile pe care le vor avea cu ofiţerii de la Biroul regal. Cheon-soo ajunge între timp noul executant de autopsii si merge şi el la cursurile de la palat, fără însă să o întâlnească pe Dong Yi. Hwang şi Yong-dal il consideră pe Cheon-soo suspect si îi caută prin lucruri, dând peste bentiţa cu însemnul Frăţiei Sabiei. Ei merg apoi să îi ceară ajutorul lui Dong Yi, în acest sens, arătându-i însemnul. Emoţionata, fata aleargă în căutarea lui Cheon-soo la Biroul regal, însă nu îl găseşte acolo.

Despre Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose [KF]

Andreea Ioana Tudose (n. 1987) a absolvit Facultatea de Litere, sectia Relatii Internationale si Studii Europene, in cadrul Universitatii din Bucuresti si este actualmente masteranda in an terminal. Pasionata de literatura si de muzica asiatica in general, descopera in 2009 magia universului coreean, de care i va fi imposibil sa se mai desprinda, o data cu difuzarea serialului “Giuvaerul palatului”.

Browse Archived Articles by Andreea Ioana Tudose [KF]

747 comentarii

There are currently 747 comentarii on Dong Yi – Episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. unde pleci,anita?

Leave a Comment