koreafilm

Queen Seon deok vs. Queen of Mugunghwa, Seon deok

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm

Tagged:

Published on februarie 19, 2011 with 25 comentarii

de Viviana Ifrim

Drama de succes “Queen Seon-deok”, cunoscută de noi ca „Secretele de la Palat”, care a rulat pe postul TV MBC la sfârşitul anului 2009, se confruntă cu o nouă rundă de acuzaţii de plagiat.

Potrivit Biroului Procurorilor din Seul, marţi, 15 februarie, Centrul de Drept şi Tehnologie din cadrul Universitatii Nationale Seul (UNS) confirmat faptul că serialul TV a plagiat scenariul musical-ului “Queen of Mugunghwa, Seon-deok”.

Musical-ul a fost scris în anul 2005 de către Kim Ji-Young, un reprezentant al Great Works Ltd., o companie cu conţinut cultural. Instanţa a solicitat Centrului de Drept & Technologie al UNS să facă investigaţii cu privire la script-ul scenaristei Kim în legătură cu acuzaţia de plagiat formulată de către aceasta, prin plângerea depusă împotriva MBC şi a celor doi scenarişti, solicitând despăgubiri în cuantum de 200 milioane de won (179.000 dolari) în luna ianuarie 2010.

Image and video hosting by TinyPic

Centrul a afirmat că există numeroase asemănări între cele două lucrări, inclusiv o rivalitate între cele două personaje principale feminine, Seon-deok şi Mishil, o poveste de dragoste între tânăra prinţesă Deokman şi viitorul general Kim Yu-shin, precum şi povestea tinerei Deokman rătăcind printr-un deşert.

Image and video hosting by TinyPic

În timp ce MBC a respins astfel de acuzaţii, Biroul Procurorilor a declarat că va folosi rezultatele anchetei, dacă este necesar, ca dovadă pentru viitorul proces.

Sursa : Han cinema

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

25 comentarii

There are currently 25 comentarii on Queen Seon deok vs. Queen of Mugunghwa, Seon deok. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. ce vor sa spuna?? nu prea inteleg ,ce acuzatii?

 2. Mai citisem candva ceva legat tot de Queen Seondeok si de niste acuzatii de plagiat,parca legate de un roman scris de o scriitoare.

 3. Ma mir ca nu au observat mai devreme.
  Sau au asteptat sa vada succesul serialului ca sa se opreasca asupra sumei de despagubiri?

  Cam cusuta cu ata alba povestea… Oricum, QSD e o capodopera. Si daca acei oameni spun ca se numeste plagiat asta inseamna ca au plagiat istoria. Si nu inteleg cum pot plagia istoria, de vreme ce e un serial menit sa o respecte.

 4. Andreea sunt de-acord cu tine!!!
  Cri, multumim!!!Ce pacat ca nu-ti pot da un vot:(

 5. Chiar si cu toate acuzatiile aduse, QSD ramane, pentru mine, cel mai bun film/serial vazut.

 6. eu nu inteleg de ce curg acuzatii si acuzatii tocmai dupa ce au vazut k serialul a avut un succes imens.de ce nu de la inceputul difuzarii sau pe parcurs?

 7. nr 1 Jumong :))))

 8. Queen SeonDeok plagiat? Atunci cand un serial/film are un succes enorm se trezesc uni sa faca acuzati de plagiat. QSD ,a fost primul serial coreean pe care l-am vazut.Un serial foarte frumos. Plin de intrigi si iubiri interzise.Si nu au lipsit nici momentele comice ( ca in orice serial coreean de astfel) Frumos articol crib.

 9. să sperăm că aceste acuzaţii nu sunt totuşi adevărate. Oricum părerea mea este că plagiatul este atunci când se copie efectiv textul scenariului, nu numai câteva idei.
  Chiar şi aşa nu-mi voi schimba părerea că acest serial este unul dintre cele mai reuşite seriale coreene vizionate până acum şi va rămâne pe primul loc în sufletul meu.

 10. speranţa moare ultima ..păcat ar trebui să moară ultima…Paraziţii

 11. cri, intra pe mess, te rog!

 12. Aceeasi impresie am avut-o si eu nu de mult despre o melodie care a facut parte din ost-ul Yi San…o parte din ea ascultand-o in Hur Jun…totusi la ei plagiatul e ceva comun, au fost si sunt inca multe cazuri…

 13. Plagiat????Nu se poate aşa ceva… Mi-a placut mult QSD….şi sincer nu mă aşteptam la aşa ceva…

 14. @Clau,şi mie mi s-a părut …

 15. Nu pot sa cred asa ceva!! Si cum ati zis si voi, tocmai dupa ce serialul a avut un succes atat de mare s-au trezit si ei cu asemenea acuzatii!!!!

 16. Eu nu imi amintesc sa fi auzit vreo melodie de pe coloana sonora din Yi San in cea din Hur Jun.Clau,dar nu cred ca asta se poate numi plagiat.
  Coloanele sonore ale serialelor pot fi din orice melodii.Mai sunt melodii care fac parte din coloanele sonore a mai multor seriale.

 17. Acuzatiile nu au aparut doar dupa ce s-a terminat serialul,ci si in timpul lui.Au mai fost acuzatii,nu e asta singura.

 18. @Lovely on, da si sigur nu ni s-a parut, dar ma gandesc ca acest lucru s-a datorat regizorului celor 2 seriale neffind vb de plagiat

 19. Orice e posibil cand subiectul face parte din istorie,nu ai cum sa-l schimbi,doar cosmetizarea difera!

 20. @Da Claudia,ai dreptate.

 21. QSD a fost si ramane un serial de exceptie nu pot fi acuzati de plagiat .Dupa asa un succes ,gurile rele pot spune orice .Timpul va rezolva problema sunt sigura

 22. asa este :>
  cei care fac acuzatii sunt, mai mult ca sigur, niste disperati :>
  cum a mai zis cineva, istoria nu poa’ fi plagiata :>

 23. Oltiţa mea, anita mea, vă iubesc din tot sufletul!!!
  sunteţi nişte scumpe şi nişte deştepte :X:X:X:X

 24. aici sa veniti

 25. veniti????

Leave a Comment