Ana-Maria Ruse [KF]

Personajele din Shin Don (2): Regele Gongmin

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm

Tagged:

Published on februarie 12, 2011 with 19 comentarii

de Ana-Maria Ruse

Aici puteţi citi despre personajul Shin Don: http://koreafilm.ro/blog/2011/02/personajele-din-shin-don-1-shin-don/
Personajul Gongmin este interpretat de actorul Jung Bo Suk şi este unul dintre cele trei personaje principale, alături de Shin Don şi de regina Noguk.
Image and video hosting by TinyPic
De la începutul serialului facem cunoştinţă cu prinţul Gangneung, înainte de a deveni rege în Yanjing, Imperiul Yuan, unde acesta se află în prizoneriat politic de la vârsta de 12 ani. Goryeo, fiind stat vasal faţă de imperiul mongol, era nevoit să trimită ostatici politici din familia regală, şi nu numai, pentru ca imperiul să-şi poată menţine influenţa intactă.
Viaţa pe care o duce prinţul pe pământ barbar este una insuportabilă pentru el; şi-a părăsit ţara mamă de la 12 ani şi suferă de unul singur anesteziindu-şi durerea cu băutură. Are alături de el oameni loiali care îi stau alături şi care doresc să-l facă rege în Goryeo într-o bună zi, dar acest lucru poate fi posibil numai cu acordul împărătesei Gi a Yuan-ului.
Image and video hosting by TinyPic
În Goryeo situaţia este destul de proastă, pe tronul ţării se află regele Chungmok în vârstă de doar 11 ani, care este şi foarte bolnav. Mama acestuia, prinţesa mongolă Deoknyeong (actriţa Kim Yeo Jin - Giuvaerul palatului, Yi San), şi soţia fostului rege, Chunghye, încearcă să-şi salveze fiul, dar acesta, prea bolnav fiind, moare.
La tron urmează un alt rege pe post de marionetă, şi anume regele Chungjeong în vârstă de 14 ani, ajutat de relaţiile mamei sale, doamna Yoon (actriţa Ji Sung Won - Princess Ja Myung Go, Yi San).
La curtea imperială din Yanjing au loc mai multe evenimente. Fiul cel mare al împăratului, Qun Luan este prinţ moştenitor şi intenţionează să se însoare cu prinţesa Botap Shili (viitoarea regina Noguk a Goryeo). Cea care nu este de acord cu acest lucru este împărăteasa Gi. Aceasta doreşte evident ca fiul ei, prinţul Ayushiridara, să devină prinţul moştenitor (Qun Luan era doar fiul împăratului,nu şi al împărătesei Gi). Aşa că aceasta pune la cale un complot prin care Qun Luan este acuzat de trădare şi trimis în exil. Acum calea este liberă pentru fiul ei.
Image and video hosting by TinyPic
Tot împărăteasa este cea care pune la cale căsătoria dintre prinţul Gangneung şi prinţesa Botap Shili, deşi cei doi sunt împotrivă. În cele din urmă cei doi acceptă căsătoria, neavând de ales, dar Botap Shili îi cere împăratului să-i ofere noului ei soţ tronul Goryeo. Împărăteasa Gi este furioasă, dar nu poate decât să accepte, din moment ce împăratul şi-a dat acceptul.
Aşa revine prinţul Gangneung în ţara lui şi devine noul rege, Gongmin. Botap Shili la rândul ei renunţă la statutul de femeie mongolă şi promite să-i fie devotată soţului ei, devenind regina Noguk a Goryeo.
Image and video hosting by TinyPic
Odată revenit în ţară, regele începe să-şi recapete încrederea, să se transforme dintr-un om slab şi fricos într-un rege reformator, total cu ajutorul reginei şi a preotului Shin Don.
Image and video hosting by TinyPic

Sursa: Shin Don

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

19 comentarii

There are currently 19 comentarii on Personajele din Shin Don (2): Regele Gongmin. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Se tes multe intrigi in palat. Multumim pentru recenzie ana ;)

 2. Un serial interesant!Felicitari Ana!

 3. Un serial apetisant,de unde pot sa-l descarc,are traducere in romana?

 4. Mi-ar placea sa vad acest serial! Mi se pare interesant din prezentarea ta, Ana! FELICITARI!

 5. Foarte interesant cred eu ca va fi serialul ? Puteti sa ma ajutati ?Unde este difuzat si cum poate fi vazut ? Pe actor l-am recunoscut dupa privire si maturitatea chipului fiind unul din actorii principali, un general mongol in serialul DAE JO YOUNG, sotul iubitei mongole a lui Dae Jo Young si rivalul de moarte al acestuia. Serialul a rulat in 2010 pe KBSWorld UPC titrat in engleza cu actori minunati si ff bine regizat avind o actiune complexa. Merita vazute amindoua cred eu.

 6. Serialul este mai vechi,din 2005 si nu are subt in romana din pacate.

  • Ana, euiubesc foarte mult acest serial motiv pentru care am inceput sa fac subtitrarea acesteui serial. Din pacate nu stiu unde sa le urc, deoarece fisierele sursa (raw) nu se gasesc decat pe torente pe care trebuie sa fii inscris. Eu am tradus destul de multe episoade sperand sa gasesc o cale de a le oferi si altora. Voi reveni cu o solutie.

   • lasa-mi un id de mess si te ajut eu sa le urci

 7. si in acest serial se aminteste despre homosexualitatea regelui? Serialul sigur este interesant si merita vazut

  • Si eu am vazut cu mult drag acest serial si nu am vazut asa ceva. Poate ma insel.

 8. Carina,nu cred…eu am văzut 25 de ep până acum,dar nu am cunoştinţă de aşa ceva.Deşi în istorie se pare că există un adevăr în privinţa asta.După moartea soţiei sale,el a înnebunit şi a devenit bisexual,părându-se că a fost ucis de unul din amanţii săi.

  • era bisexual, in filmul A frozen Flower se da cartile pe fata si se recunoaste ca era homosexual din tinerete

   • Nu se dau cartile pe fata :)) In Frozen Flower e clar ca lumina zilei, de la inceput pana la sfarsit ca este homosexual! In Shin Don spre finalul serialului parca se lasa impresia ca era bisexual, dar nu e foarte clar, iar in istorie la fel, este scris ca era bisexual.

 9. Petcov,dacă vrei să îl urmăreşti în engleză,atunci se poate.Episoadele se găsesc pe MyAsianCinema,la fel şi subtitrările în engleză.

 10. Ramona,se ţes intrigi şi la palatul din Goryeo şi la cel din imperiul mongol.

 11. un serial interesant !speram sa-l vedem cu sub in rom .sigur vom mai auzii de el :))

 12. Eu voi continua prezentarea personajelor.Poate cândva va fi disponibil şi subtitrat în română,şi atunci îl veţi urmări mai mulţi.

 13. e urmatorul serial dupa jumong?

 14. Alina,am zis eu asta?

Leave a Comment